USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emine Erdoğan, Çubuk'ta hanımlarla turşu kurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, Ankara'nın Çubuk ilçesinde bayanların turşu ihdas etkinliğine katıldı. Emine Erdoğan'ın kurduğu turşu, dikici bayanlardan birlik nokta aldı.

Emine Erdoğan, Çubuk'ta hanımlarla turşu kurdu
13-10-2021 18:48

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, Çubuk ilçesine değgin Aşağı Çavundur Mahallesi'nde bayanların turşu ihdas etkinliğine katıldı. Çubuklu hanımlarla birlikte müddet lakırtı fail Emine Erdoğan, birlikte taraftan da tarladan birleşen kelek, patlıcan ve lahanalardan turşu kurdu. Kelek ve patlıcanların içini doldurarak kavanozlara yerleştiren Emine Erdoğan'a kadınlar, Çubuk turşusunun kesinlikle kurulduğunu gösterdi.

Turşu kurmanın püf noktasını talip Emine Erdoğan'a, bayanların tarifi televizyonlara veremeyeceklerini, fakat kendisinin kulağına hususi namına söyleyebileceklerini belirtmesi gülümsetti.

Daha ilkin evde bu halde on paralık turşu kurmadığını kail Emine Erdoğan, annesinin küçükken turşu yaptığını ve ona iane ettiğini anlattı. Emine Erdoğan, "Bundan sonraları evde turşuları ego yaparım artık, aşırı zevkli" dedi.

Emine Erdoğan, programa gelmeden ilkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Nereye gidiyorsun?" sanarak sorduğunu, Çubuk diyince de, "Bana da birlikte sepici turşu yollasınlar" söylediğini aktararak selamlarını iletti. Evde budala ve dürme turşusunu henüz birlikte tomar tükettiklerini özetleyen Emine Erdoğan, kurduğu turşuları da eve götüreceğini anlatım etti. Turşunun faydalarına dikkati çekici Emine Erdoğan, başta dürme turşusunun afiyet düşüncesince yarayışlı bulunduğunu vurguladı.

Kadınların, Nevşehir'de mağaralarda bekletilen üzüm sirkesi ve kayaç tuzu kullanılmasının turşunun püf noktalarından bir tanesi bulunduğunu anlatması üstünde Emine Erdoğan da saf yavşak ve evde kayaç tuzu kullanılmasının önemine ayraç etti.

Kadınlar, Emine Erdoğan'a, bitirdikleri turşuları içtimai iletişim araçları üstünden de sattıklarını ve dirimsel elde ettiklerini söyledi.

"Benim acıklı değme işe yatkındır"

Emine Erdoğan, bayanların "Eliniz bu işlere yatkın" lafları üstünde gülerek, "Benim acıklı değme işe yatkındır, ego de ev hanımıyım zaten." karşılığını verdi.

Daha sonraları hususi meydana getirilen turşu suyu ve budala turşusunun tadına icra vekili Emine Erdoğan, "Biri arazi bir tanesi bakar, afet ondan kopar." diyerek, turşuları matbuat mensuplarına ağırlama etti.

İlk defa turşu kurdu

Daha sonraları gazetecilerin sorularını cevap veren Emine Erdoğan, "İlk defa mi turşu kuruyorsunuz?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Küçükken anneme zevcelik ediyordum lakin ilkin defa burada kurdum. Çok iyi birlikte deneyimdi benim için. Hem ilkin olması tıpkı zamanda Çubuk'umuzun giranbaha hanımlarının bu denli canlı olmaları beni aşırı duygulandırdı gerçekten. Bu görmeyince anlaşılmıyor, kimler yapıyor, kesinlikle yapıyor bunları, kesinlikle yaşama geçirmişler hakkıyla aşırı ölçüm ediyorum. Hem üretiminden bu anne denli yapıyor olmaları da başkaca takdire şayan. Gidip çarşıdan pazardan almıyor bunları, kendileri üretiyorlar, kendileri kuruyorlar. Bu da Türk hanımının ne denli çalışkan, yaratıcı bulunduğunu gösteriyor. Gerçekten aşırı duygulandım, aşırı kutlama ettim hepsini. Başarılarının devamını diliyorum, ayrıksı hanımlara da dayanıklı olmalarını diliyorum. Girişimleri hasebiyle tebrik ediyorum hepsini."

"Sirke kazandı"

Turşunun limonla mı sirkeyle mi yapılacağına değgin anadan görme irdelemenin hatırlatılması üstünde Emine Erdoğan da gülümseyerek, "Galiba yavşak ağırbaşlı bastı, ego uzmanların beraberinde ayrıksı birlikte düşünüm bildirme edemem, zımnında yavşak kazandı" dedi.

Torunlarının turşu sevip sevmediğine değgin soruya ise Emine Erdoğan, torunlarından bazılarının turşuyu aşırı bayıla bayıla yediği yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en aşırı ne turşuyu sevdiğinin sorulması üstünde ise Emine Erdoğan, budala turşusunu sevdiğini söyledi. Emine Erdoğan, evde en aşırı ne yemeğin yapıldığının sorulmasına karşılık, "Evde aşındırmak problemi sanarak birlikte nesne yok. Ben, eşim, çocuklarım, aşındırmak seçilmiş vakamız yok. Ne aşındırmak olursa kılıç yiyoruz lakin deminden torunlara bakıyorum, bire birlikte şeyi göremiyorum. Maalesef seçiciler ve buna aşırı üzülüyorum. Onları da eğitmeye çalışıyorum" sanarak konuştu.

Yiyecekleri mevsime layıkıyla tüketmeye nazarıitibar yazar etmediğinin sorulması üstünde Emine Erdoğan, "Tabii ki. Biz fark bazı bazı karıştırıyoruz. Hangi göveri ne mevsimdeydi acep diye, çocuklarımız bundan böyle bunu on paralık bilmiyorlar maalesef." ifadelerini kullandı.

15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü'nü kutladı

Emine Erdoğan, 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü'nün hatırlatılması üstünde de şunları kaydetti:
"Çiftçiler Günü'nde kadınlarımızın gayretlerini takdirle karşılıyorum. Gerçekten olmazları başarıyorlar. 'Hiç olamaz' diyeceğimiz şeyleri yapabiliyorlar. Kendilerini aşırı seviyorum, aşırı ölçüm ediyorum, buradan esenleme ve sevgilerimi yolluyorum. Tekrar Çiftçiler Günü'nü kutluyorum."

Kadınlardan Emine Erdoğan'ın kurduğu turşuya mükemmel puan

Kadınlardan Hatice Üstün de Emine Erdoğan'ın aşırı iyi birlikte halde turşu kurduğunu belirterek, başarısını "yüzde yüz" namına tanımladı.

Çubuklu hanımlar da Emine Erdoğan'ın elinin turşu kurmaya aşırı alışkın bulunduğunu anlatım ederek, Emine Erdoğan'ın gelmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi, herkesi Çubuk Aşağı Çavundur'a turşu almaya çağırma etti.

Daha sonraları Çubuklu bayanların yerel ürünlerinin tanıtılmış olduğu stantları da gezen Emine Erdoğan, buraya katışıksız yemeklerin tadına baktı. Çubuk'ta çıkarılan Agat taşından mamul ürünleri inceleyici Emine Erdoğan, taş karşı bilgelik aldı. Etkinliğe, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş ile AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam da katıldı.

Neslihan Demirer

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler