USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emine Erdoğan ‘Afrika Evi’ programına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, Dünya Gönüllülük Günü çerçevesinde planlı “Afrika Evi” programına katıldı.

Emine Erdoğan ‘Afrika Evi’ programına katıldı
07-12-2022 11:08
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, Dünya Gönüllülük Günü çerçevesinde planlı “Afrika Evi” programına katıldı.Abone ol

Emine Erdoğan, “Ete kemiğe bürülü esenlik örneklerini çoğaltırsak hem dünyamız bununla birlikte geleceğimiz güzelleşir. Bu açıdan Türkiye'nin Afrika açılımıyla evren tarihinde görülmemiş birlikte sahife açtığına inanıyorum. Türkiye, topu topu insanlığa koyun açan tarihî reflekslerini on paralık zayıflatmadığı düşüncesince bugün hala dünyanın en bonkör ülkesidir” dedi.

Emine Erdoğan, Dünya Gönüllülük Günü kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde planlı Afrika Evi programında, Afrika ülkelerinin Ankara Büyükelçileri, eşleri ile Afrika Kültür Evi üyeleriyle birlikte araya geldi.

Burada meydana getirdiği konuşmada yeryüzünün, iyiliğin, barışın ve adaletin merkezi olmasının insanlığın ezelden buyana en iri ideali bulunduğunu tamlayan Emine Erdoğan, el ele, anahtar gönülle verildiğinde bu idealin gerçeğe dönüşmesinin aşırı ırak birlikte belki olmadığını söyledi.

Bugün tarihe ne fut izleri bırakılıyorsa geleceğin de anca şekilleneceğini özetleyen Emine Erdoğan, “Çünkü ahlaki değerlerimiz, ailemizde, toplumumuzda ve bereket geleneğimizde gördüklerimizle oluşur. Eylemlerimiz de bu değerlerden doğar. Eğer biz, ete kemiğe bürülü esenlik örneklerini çoğaltırsak, hem dünyamız bununla birlikte geleceğimiz güzelleşir. Bu açıdan Türkiye'nin Afrika açılımıyla evren tarihinde görülmemiş birlikte sahife açtığına inanıyorum” diyerek konuştu. Afrika Kıtası'nın adamlık tarihinin en kuvvetli sınavlarını özgülemek mecburiyetinde kaldığına ayraç fail Emine Erdoğan, Türkiye'nin Afrika ülkeleriyle kurduğu dostluğun da bu tarihî sürece alelacayip birlikte açılım katığını anlattı.

Türkiye'nin aut politikasının odağında en özellikle "insan sevgisi" bulunduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, şu şekilde konuştu:

Afrika'nın kalkınması düşüncesince ortaya konkre birlikte efor koymuştur

“Karşılıklı edinim ilkesine dayanan, canlandırma ve bayındırlık etmenin tecrübesini gittiği rastgele yere götürücü birlikte sağgörü var. Bu açıdan Türkiye, rastgele devir şefkatli birlikte çelim olagelmiştir. TİKA, AFAD, Kızılay, Maarif derece kaç kurumumuz, Afrika'nın kalkınması düşüncesince ortaya konkre birlikte efor koymuştur. Sağlıktan tahsile derece kaç bölgede misyon götürmüşlerdir. Siyasi, toplumsal ve hesaplı değişimler düşüncesince temelli dayanaklık etmek sağlamışlardır. Türkiye, arsıulusal bölgede da rastgele devir Afrika'nın sesi olmuş, kıtada sulh ve istikrarın sağlanması düşüncesince hız etmiştir. Bunun yanı sıra iş insanlarımız, Afrika'ya kalkınmanın anahtarı olacak yatırımlar yapmışlardır. Bugüne derece 14 binden birlikte tomar Afrikalı mektepli Türkiye burslarından yararlanmış, ülkelerine bilgelik ve repertuvar taşımıştır. İşte bu aktif, aşırı boyutlu ve müteşebbis aut siyaset yaklaşımımız, devletlerin menfaati birlikte yana bırakarak insanlığın eş mutluluğu düşüncesince de çalışabileceğini tanıt etmiştir.”

Bu seyahatlerin zatî dünyamda aşırı ayrı birlikte noktayı oldu

Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaç Afrika ülkesi ziyaretinde namına refakat ettiğini anımsatarak, “Bu seyahatlerin zatî dünyamda aşırı ayrı birlikte noktayı oldu. Çünkü gittiğim rastgele ülkenin güleç insanlarına, kültürüne ve doğasına fanatik kaldım. Her yerde karşılaştığım, çelimli ve kararlı Afrikalı bayanlardan özellikle aşırı etkilendim. Bildiğiniz gibi, gençliğim süresince STK'larda çalışmış ve hasbilik faaliyetlerini yaşamının merkezinde tutmaya hız etmiş biriyim. Deneyimlerim bana, iyiliğin dünyadaki en iri transformatör çelim bulunduğunu defaatle tanıt etti. O sebeple özellikle Afrikalı hanımlar ve füru düşüncesince müfit işler gerçekleştirmek istedim” ifadelerini kullandı.

Bu adaletsizliğe, adaletli birlikte alışveriş kurarak karşılık özgülemek istedik

2015'te Etiyopya ziyaretinin aşırı ehemmiyetli birlikte başlangıcın vesilesi olduğuna dikkati çekici Emine Erdoğan, “Orada birlikte STK'ya dair dokuma atölyesinde bayanların el emeği ürünlerinin, birlikte dolar karşılığında alındığını öğrendim. Daha da vahimi, mahsulat Avrupa'nın fiyatlı butiklerinde aşırı efdal fiyatlara satılıyordu. Kadınlar ise bu kardan oranlarını maatteessüf alamıyorlardı. Biz de bu adaletsizliğe, adaletli birlikte alışveriş kurarak karşılık özgülemek istedik. Halihazırda kurduğumuz Afrika El Sanatları ve Kültür Evi'nde 24 ülkeden tahsil edilen ürünleri satıyor ve hasılatını bulunduğu derece hanımlara bırakıyoruz. Bu girişim, insancasına değerler hesabına ehemmiyetli birlikte semboldür. Adeta, Hz. Mevlana'nın 'bir şem gayrı mumu tutuşturmakla, ışığından birlikte bilinçlilik kaybetmez' lafının deli dolu birlikte örneğidir” diyerek konuştu.

Bu mevzuda Afrika ülkelerinin büyükelçilerinden dayanaklık etmek beklediklerini dile getiren Emine Erdoğan, henüz birlikte tomar hanıma iktiran etmek ve onları hesaplı şekilde pekitmek düşüncesince teşrikimesai yapmaktan iri bereket duyacağını tabir etti.

Kendisinin de yoğun izler bırakan anılarından oluşan birlikte hatıratı kaleme aldığını anımsatan Emine Erdoğan, şu şekilde bitmeme etti:

"Bu kitap, Afrika'ya duyduğum iri sevginin ve verdiğim önemin birlikte ifadesidir. Bu çerçevede sizlerle iyi birlikte haberi de büzüşmek istiyorum. Çok çelimsiz birlikte müddet önce, ezcümle Afrika Evi dediğimiz girişimimiz birlikte derneğe dönüştü. İnanıyorum ki, 'Afrika El Sanatları ve Kültür Evi Derneği' çatısı altında, insanlığa misyon edecek kaç plan yaşama geçecek. Bir mum, binlerce mumu tutuşturmaya bitmeme edecek. Buradan topu topu insanlığa imge verecek birlikte enerji yükselecek."

Emine Erdoğan, derneğin topu topu üyelerinin iş yaşamlarında ehemmiyetli tecrübeleri olan, dünyaya medeniyetin yoğun perspektifinden icra vekili profesyonellerden oluştuğunu ve hepsinin asıl birer anahtar elçileri bulunduğunu vurgulardı.

Emine Erdoğan, seslendirilen şarkılardan birinin kendisini deneyimsizlik yıllarına götürdüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Afrika müziklerini sevip sevmediğine dair birlikte istifham üzerinde Emine Erdoğan, "Dinlemeyi sever ancak o Türk Sanat Müziği hayranı, ego evren müziği" diyerek konuştu.

Afrika kahvesinin özelliklerine dair bilgelik aldı

Emine Erdoğan, Afrika Kültür Evi'nce planlı Afrika'dan getirilen mamüllerin arazi almış bulunduğu sergiyi gezdi. Sergi girişinde kumda pişirilmiş Türk ve Afrika kahveleri ağırlama edilen Emine Erdoğan, Afrika kahvesinin özelliklerine dair bilgelik aldı. Daha sonraları sergiye güzeşte Emine Erdoğan, Afrika Kültür Evi Başkanı Zeliha Sağlam ile sergide arazi meydan Afrika'ya katışıksız ürünleri inceledi. Emine Erdoğan, stantlarda işyar Afrikalı öğrencilerle de geveze ederek özçekim yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler