USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Elazığlı motosiklet ustası, 1951 model mini mobilete gözü gibi bakıyor

Elazığ'da 1951 model bulunan ve Türkiye'de az hâlâ yok 'mini mobileti' gören yurttaşlar dönerek birlikte hâlâ bakıyor. Mini mobiletin sahibi Zülfü Dal, sıfırdan ayrımsız bulunan ve kendisinden şişman bulunan mobilete gözü gibi bakıyor.

Elazığlı motosiklet ustası, 1951 model mini mobilete gözü gibi bakıyor
04-10-2021 14:24

Elazığ'da motosiklet ustası Zülfü Dal'ın (45) ailesi, seneler evvel Fransa'dan 1951 model mini mobilet siparişi verdi. evvel familya büyüklerinin binmiş olduğu mobilet henüz sonradan motosiklet ustası Zülfü Dal'a kaldı. 1951 model mobilete gözü gibi icra vekili Dal, ortak müddet evinin konuk odasında sakladıktan sonradan mobileti motosiklet dükkanına getirdi. Burada vatandaşların dikkatini çekici mobilet nazarıitibar odağı olurken, mobiletin sahibi Zülfü Dal, "Mobileti kabul eylemek arzu edenler beli ancak kılıç ticari yahut maddesel ortak gözle bakmadığımız düşüncesince satmayı düşünmüyoruz" dedi.

"Mobileti görenler dönerek ortak henüz bakıyor"

Yıllardır motosiklet sektöründe bulunduğunu tamlayan Zülfü Dal, "Mini mobilet bizim klasiklerimizin ortak parçasıdır. Bunu restore etmek, bugüne kullanmak yahut sıfırını korunum eylemek baş döndürücü zor. Türkiye değil evren gündeminde bu janr motorları ortak arada güç bulursunuz. Bununla ait ayrımlı çalışmalarımız ve projelerimiz var. Motorculuğu seviyoruz. Bu işe kıstak ve mesai verenlerdeniz. Gözümüzü açtık dünyaya geldiğimde mobilet vardı babam o zamanlardan mobilete almış peşi sıra bu macera uzayıp gitti. Gören dönerek ortak henüz bakıyor. Zaten bakılmayacak gibi değil. Nostalji ortak mobilet, bunu konuk odasında konuk ediyordum ancak bu işe kıstak vermiş arkadaşlarımız duyar duymaz onların talebi üstüne güneş yüzüne çıkardık. Satın kabul eylemek arzu edenler beli tabi, kıstak sağlayan bu işi tercih edenler gelip peşine düştü ancak kılıç ticari yahut maddesel ortak gözle bakmadığımız düşüncesince satmayı düşünmüyoruz. Dünyada nadir mevcut ortak seri, emlak dışı versiyonudur, Fransız imalatlı ortak mobilettir. Bunun fabrikasında bile elden ismi kalmıştır. Bu seriden bu modelden on paralık görmedim. Çok araştırdık ikizini de bulur muyuz, bulsak bile yanına bırakabilir miyiz sanarak ancak göremedim” ifadelerini kullandı.

Ahmet Mücahid Kantarcıoğlu
 

İLGİLİ HABER
Babasının sattığı 1991 model serçeyi 20 sene sonradan bulup modifiye etti Babasının sattığı 1991 model serçeyi 20 sene sonradan bulup modifiye etti
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler