USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Elazığlı döner ustasının hayatı, 'Tako, Rako, Riko' ile değişti, onlarca ülke gezdi

Kolombiya'da gezici dönercilik yaparken ortak Youtuberin çekmiş olduğu videoda dediği “Tako Rako Riko” sloganıyla ünlenen Elazığlı Dönerci Ustası Fuat'ın hayatı videonun toplumsal medyada paylaşması için değişti. Bir anda ünlenen Fuat usta, Dubai, Romanya, Libya, Güney Kor

Elazığlı döner ustasının hayatı, 'Tako, Rako, Riko' ile değişti, onlarca ülke gezdi
01-02-2022 10:40

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde aşevi işi ile uğraşan ve internetten izlediği Kolombiya belgeselinden etkilen Fuat Güler, Kolombiya'ya gitti. Kolombiya'da sokakta kendine ilişik gezgin tezgahı ile döner satışı yaparken dediği 'Tako Rako Riko' sloganıyla maruf Elazığlı dönerci ustası Fuat'ın hayatı, tanıştığı Türk Youtuber çeşidinden çekilen videoteyp değişti.

İnternette milyonlarca insanoğlu çeşidinden izlenen Fuat usta kendine has mizahı ile adeta izleyenleri fanatik bırakıyor. 'Tako Rako Riko' sloganıyla ünlenen dönerci ustası Fuat, nice ülke gezmeye bitmeme ediyor. Irak, Dubai, Romanya, Libya, Güney Kore, Rusya ve Katar üzere devletlerde dönercilik karşıcı Fuat usta, Kolombiya'daki hayat hikayesinin paylaşılmış olduğu videoda topluluğun rastgele kesiminin özen odağı oldu.

"Memleketi Elazığ'a mevrut dönerci ustası Fuat şişman özen ile karşılaştı"

Televizyonda gösterilen indinde programda Kolombiya'yı gördüğünü ve gitmeye değişmeyen verdiğini tabir fail 48 yaşındaki Fuat Güler, “Televizyon seyrederken baktım Kolombiya programı çıktı. Birinci gündüz izledim ikinci gündüz oğluma bu programı bana internetten açmasını istedim. 3 gündüz fevk caba Kolombiya'yı izledim. Ondan sonradan Kolombiya'ya gitmeye değişmeyen verdim. Oğlum bana Kolombiya'ya gitme aç ülkedir, orada mal bulunmayan dedi. Bende oğluma ego seni dinlemeyeceğim banko gideceğim dedim. Bilet parası 14 bin TL dediler, çaker müteaddit TL olursa olsun alacağımı söyledim. Kafaya koydum biletimi aldım, Kolombiya'ya gittim. Kolombiya'ya indim, indinde otelde de 4 günce ayırtma yaptırdım. Daha sonradan sanayiye gittim. Zaten malzemeleri, döner ocağı, çatal, bıçak hepsini Elazığ'dan aldım. 80 kilogram malzemeyle Kolombiya'ya gittim. Sanayi'de döner ocağını kalemle çizdim, sonradan internetten de gösterdim. Var mı sanarak sordum, eş mevcut dedi. Vücut dili ile anlaşmaya başladık. Atölyenin süresince bu döner otomobilinden yapmasını istedim. 2 bin dolar karşılığında bana döner ocağı otomobili yaptı. Döner ocağımı tablanın üstüne bıraktım baş döndürücü dobra indinde yerde koskoca indinde iş yapıyordum. Günlük 30 ile 40 kilogram ortada tavuk satıyordum" ifadelerini kullandı.

Sloganı ve videoteyp karşı bilgelik verici Güler, "'Tako, Rako, Riko' söz gelişi benim köyümde soruyor birisi, Fuat ne yapıyorsun sanarak bizde deriz ki, tak rak aha evren hali. Oradan aklıma geldi. Bende 'Tako, Rako, Riko' dedim. Birde annen ve babam ölür bekâr kalırsın indinde bölgelere gidersin ya onun süresince 'ana hayatını yitirdi ağababa öldü, Allah vurdu buraya attı' bu biçimde aha aklımdan geçti sloganı kullandım. Gelip videomu çektiler. Daha sonradan videoyu toplumsal medyaya atmışlar. Telefon numaramı bırakalım mı dediler çaker indinde obje bilmediğim düşüncesince bırakırsan bırak dedim. Bir gündüz sonradan beni arayan arayana. Dünyanın neresinde indinde Türk ve Elazığlı mevcut ise beni arıyor. Amerika, İngiltere, Hollanda, Fransa ve nice ülkeden arıyorlar. Nasıl gittin Kolombiya'ya 'Tako, Rako, Riko' ile 'ana hayatını yitirdi ağababa hayatını yitirdi Allah vurdu buraya attı' dedim. Bu ne anlama gelir ondan sonradan aldı yürüdü. Katar, Libya, Dubai, Kore, İran, Irak, Gürcistan, Sırbistan, Azerbaycan, Rusya ve aklıma gelmeyen nice yere gittim. Türkiye'ye geldim havalimanına iner inmez bir tanesi foto çekti, sonradan ilerledikçe bazıları henüz foto döşemek istedi. Sonra tanıyanlar 'Tako Rako Riko' diyen sen misin diyorlar. Beni izlediklerini söylediler" sanarak konuştu.

Kolombiya'da Dönerci Fuat ustayı çektiğini ve videonun şişman indinde özen gördüğünü özetleyen Youtuber İbrahim Hayta, “Dünya turuna çıkmadan geçmiş evimi, arabamı rastgele şeyimi satıp bu yola çıktım. Elimde az oranda indinde parayla tayyare bileti alarak ve cebime koyduğum 100 dolarla evren turu maceram başladı. Beni içten meydan derece Kolombiya ziyaretim oldu. Orada adlı sanlı görüngü dönerci Fuat usta ile muarefe imkanım oldu. Fuat abi hakkıyla baş döndürücü mükemmel ve natürel indinde insanoğlu onunla videoteyp yaptıktan sonradan insanoğlu bizleri henüz baş döndürücü tanımaya başladı. Şuan Elazığ'a geldik bura baş döndürücü güzel. İnsanlar burada Fuat abi ve bizi tanıyor, buda bizi bahtiyar ediyor. Fuat abi ile baş başa geldik. Havalimanına iner inmez hepsi bizi tanımaya başladı. Bizi gören hepsi 'Tako Rako Riko' sanarak sesleniyordu" dedi.

Yakup Sağlam - Hamdin Kılıç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler