USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ekrem İmamoğlu'ndan uyarma Virüs benzetmesi yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'un dava olduğuna özen çekerek virüs benzetmesi yaptı.

Ekrem İmamoğlu'ndan uyarma Virüs benzetmesi yaptı
03-03-2022 14:08
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'un dava olduğuna ilgi çekerek virüs benzetmesi yaptı.Abone ol

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kenti muntazır en iri sorunlardan birinin “Kanal İstanbul” olduğuna ilgi çekerek “Ulaşım akslarına yüzdelik 20 zait ağırlık getirecek. Su ihtiyacından, şebeke ihtiyacına derece 2-2,5 milyonluk müşterek kent... Ki tek devir bu cins tasarımlar, çizildiği ayrıca kalmaz. O müşterek virüs üzere bitmeme eder. Çatalca’nın elleme ormanlarına akilane girer” dedi.

Kabataş-Mecidiyeköy – Mahmutbey metrosunun tamamlanan müşterek numara aşamasının peşi sıra hattın ikinci evreyi bulunan Kabataş kesiminde raylar birbirine bağlandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul adına, bu ağır sürede 10 metrohattında ansızın etkin ve bire müşterek sürede 2 yer altı treni hattımızla ilişik de eksiltme süreçlerini hazırlayan müşterek şehiriz. Bu dünyada, geçmiş ve tek. Bu bağlamda hem ülkemizin kazançlı zorlukları hem de dünyanın şu anda yaşamış bulunduğu sürece rağmen, bu işleri bitmeme etmek ve neticeye dolamak bizim düşüncesince baş döndürücü aşkın önemli” dedi.

Fulya Yıldız istasyonları sene sonuna yetişecek
Hattın Beşiktaş istasyonunun hafriyat bilimsel hafriyat dolayısıyla açım tarihinin tespit edilemediğini tamlayan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

*Kazı durmuştu kılıç aldığımızda. 2020'de kazıyı başlattık nisan, mayıs gibi. Kabataş’ta da müşterek hafriyat emek harcaması var. Oradaki artık geniş müşterek süreç. Tahminimiz, oradaki kazıların 4-5 ay içinde sona erecek olması.

*Fulya'yı ve Yıldız'ı kılıç bu sene sonuna yetiştireceğiz. Mecidiyeköy-Mahmutbey’den mevrut vatandaşımızı hem Fulya'ya hem Yıldız’a 7-8 dakikalık müşterek aktarmayla ulaştırmış olacağız.

*Beşiktaş’taki kazının belgisiz olması nedeniyle, oradaki istasyonumuzun ne eyvah ki açım zamanı deminden belirlenemiyor.

*Ama Kabataş’la ilişik artık çabuk cereyan edeceğiz. Dolayısıyla Kabataş’ı da 2024'e alıştırmak istiyoruz.

Kanal İstanbul iri tehdit
İmamoğlu törene eklenen CHP'li ve İYİ Partili yöneticilerden de Kanal İstanbul'a huzur yürüttükleri uğraş düşüncesince dayanaklık etmek istedi.

Kenti muntazır en iri sorunlardan birinin Kanal İstanbul olduğuna ilgi çekici İmamoğlu “Şehrimizi gözdağı eden, kentleşmeyi yabanıl bir duruma getiren, bugünkü şartlarda bile az artık 20 milyon deli dolu nüfusu besleyici ve hane rezerviyle bunun baş döndürücü artık üzerinde de rezervi bulunan müşterek kente arttırma sorgusuz, sualsiz, araştırmışız müşterek ekip rezervlerin eklenmek istenmesi, bu kentin mevcud problemlerine hal bulmaya çalışırken, acemi sorunlarla savaş etmeye çevrik müşterek bap aralamadır.  Bu, iri müşterek sorun. Bu iri müşterek tehdit” dedi.

Montrö vurgusuRusya-Ukrayna mücadelesi dolayısıyla gine gündeme mevrut Montrö Antlaşması'na da yer veren İmamoğlu “Montrö Antlaşması'nın ‘lüzumsuz’ ve benzerleri üzere cümlelerle anıldığı noktada, bugün gerçekte ne derece zamanı müşterek mirasın bizlere kaldığını, arsıulusal platformda da görüyoruz. O işin ayrı boyutu” dedi.

Virüs benzetmesi
Kanal İstanbul'un çevreye ve kent dünyasına etkisine aksan eden İmamoğlu “İstanbul’a bugün mevcud muvasala aksları; kısaca caddesi, sokağı vesairesine yüzdelik 20 artık zait müşterek ağırlık getirecek. Su ihtiyacından, şebeke ihtiyacından vesairesine derece 2-2,5 milyonluk müşterek kent… Ki tek devir bu cins tasarımlar, çizildiği ayrıca kalmaz. O müşterek virüs üzere bitmeme eder. Çatalca'nın elleme ormanlarına akilane girer. Durusu’nun, o elleme Terkos’un etrafını nehiy etmeye başlar. Şehirleşmenin İstanbul’daki seyrini, hepiniz minimum benim derece baş döndürücü elleme biliyorsunuz. Bu bağlamda, bugünün gereksinimlerini çözen, bugün gereksinimlerini çözmeye çevrik acemi planlar arayışında bulunan İstanbul şehrinin önüne, bu cins tehditlerin koyulmaması hesabına hakkıyla hem Cumhuriyet Halk Partimizin hem İYİ Partimizin faziletkâr desteklerini de istek ettiğimizi, istediğimizi göstermek istiyorum” dedi.

Kanal İstanbul görüntü olmanın ötesine gidemeyecek
İYİ Parti Grup Başkanvekili Dervişoğlu da şu ifadeleri kullandı:

*Büyükşehirlerin iri sorunları olur. O iri sorunları da iri projelerle aşılır. Büyük projeleri yapmak düşüncesince de iri akla gerekseme vardır.

*Sayın İBB Başkanımızın göreve geldiği günden itibaren, İstanbul’un muvasala açsından tıkanan bölgelerine meydana getirdiği müspet hamleleri, cankulağı izlem ediyoruz.

*Ve bundan da mutlu oluyoruz. Bütün hizmetlerinde bulunduğu üzere burada da indinde bulunmaktan itibar duyuyorum. İnşallah açılışı da beraberce yaparız.

*Kanal İstanbul’a aksan yaptılar. Hem Cumhuriyet Halk Partisi yerine hem İYİ Parti olarak, Millet İttifakı’nın bileşenleri olarak, Kanal İstanbul’un nelere etken olacağını, TBMM'de çoğunlukla dile getiriyoruz. O projenin görüntü olmaktan öteye geçeceğini, ego bizzat zannetmiyorum.

*İleride ümit ederim hem ülkemizin hem İstanbul’umuzun istikbaline değgin akilane adımların atılması düşüncesince iktidarı malikleri de duyarlılık sergilerler ve bu görüntü projesine ortadan kapatmak düşüncesince muktezi adımları atarlar.

Hiç korkmayın çatlamaz, patlamaz
CHP Grup Başkanvekili Altay ise “Bizim Müsavat Bey’le beraberce attığımız kaynaklar, 1000 sene sürer, tek korkmayın; çatlamaz, patlamaz. Gençliğimiz vardı; gençliğimiz enerjiye dönüştü. Heyecanımız vardı; heyecanımız icraatlara dönüştü. Aynı anda eş anlı 10 yer altı treni inşaatı yapabilmek, nevaziş gerektirir. Marifet, iltifata tabidir. Gerçekten 16 milyon İstanbullunun müşterek kesimine değil, müşterek bölümüne değil, çoğuna değil, tamamına raci Büyükşehir Belediye Başkanımızla kılıç de iftar vakti vakti ediyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler