USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Ekrem İmamoğlu yargıyı topa tuttu! Yargı kudret silahına dönüşmüştür fakat az kaldı

TErör örgütü soruşturması devam eden ve domestik mahkemece siyasi yasak getirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Soruşturmaların sayısını kaçırdım. Dört senedir herhangi bir gündüz çarpışma ediyoruz. Yargı kudret silahına dönüştü. Bilek gü

Ekrem İmamoğlu yargıyı topa tuttu! Yargı kudret silahına dönüşmüştür fakat az kaldı
03-02-2023 08:05
TErör örgütü soruşturması devam eden ve yerli mahkemece siyasi yasak getirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Soruşturmaların sayısını kaçırdım. Dört senedir rastgele güneş çarpışma ediyoruz. Yargı nüfuz silahına dönüştü. Bilek güreşinin bitmesine az kaldı” dedi.Abone ol

YSK üyelerine 'ahmak' söylediği iddiasıyla siyasi yasak getirilen ve İBB'ye tahsil edilen personel zımnında yıldırı örgütü soruşturması devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yargıyı topa tuttu. “Soruşturmaların sayısını kaçırdım. Dört senedir rastgele güneş çarpışma ediyoruz. Yargı nüfuz silahına dönüştü. Bilek güreşinin bitmesine az kaldı” diyen İmamoğlu, “Hakkımdaki soruşturmalarla sunulan yahut tanınmak maksut zarar, Ekrem İmamoğlu’na değil milletin iradesinedir. Öfkeli değil zorla üzgünüm. Yaşananlara dirlik müstelzim refleksi göstermezsek demokrasiye, özgürlüklere mihman dokunca verebilir” diyerek uyardı.

Altılı Masa düşüncesince ne yapabilirim...

Cumhuriyet gazetesini ziyaret eden İBB Başkanı İmamoğlu, DOĞRU seçme süreciyle ilişik değerlendirmelerde bulundu. “6’lı masa Türkiye Cumhuriyeti’nin, demokratlık tarihinin en şişman sorumluluğunu üstlendi. Masanın baş döndürücü nazik ortak çağa girmiş olduğu de aşikâr. Ben de partimle, umumi başkanımla beraber, ‘Masa düşüncesince ne yapabiliriz’ diyerek himmet sarfiyat ediyorum” diyen İmamoğlu, “Hafta başlangıcında umumi merkezde beş altı toplantıya katıldım. Seçim döneminin kesinlikle yönetileceği dair şahsi deneyimimizi masaya aktarma etmek düşüncesince girişimlerimiz sürüyor. İstanbul’da seçme deneyimi de yaşadık. Dolayısıyla A’dan Z’ye, kasa güvenliğinden nice noktaya derece ne katkıyı sunabileceğimize bağlı girişimlerimiz sürüyor” diyerek konuştu.

Altılı Masa demokratik ortak masa ancak...

“Partimize sunacağımız ulama ayrımsız sürede 6’lı masaya da ortak ulama anlamına geliyor. Süreci izlem ediyoruz. 6’lı masa demokratik ortak masadır. Ancak birtakımı konuların ve birtakımı hastalıkların çözüme kavuştuğu, en doğru, en kalifiye halde seçime gideceğimiz ortak yolculuğun tasarlanması şart” diyen İmamoğlu, laflarına şu biçimde bitmeme etti:

Soruşturmaların sayısını kaçırdım

“Terör soruşturmasıymış, hususi masalarmış... 7-8 yıl öncesindeki dosyalardan dava üretmeye çalışıyorlar. Büyükçekmece’de, Çağlayan’da, Anadolu Adliyesi’nde... Soruşturmaların sayısını kaçırdım. Artık ahali diliyle zıvanadan çıktılar. Ne yapacaklarını kestirim caba edemiyorum.”

Ellerinden gelse art kabul etmek için...

“Bugünün iktidarı İstanbul’a karışma ika cesareti gösterdi. Bu, ne derece antidemokratik ortak zihniyete cemaat olduklarının kanıtıdır. Ellerinden gelse kendilerine mülk ettiklerini düşündükleri makamları kabul etmek düşüncesince rastgele şeyi yaparlar. Dolayısıyla bu ortak tehdittir.”

Öfkeli değil zorla üzgünüm!

“Hakkımdaki soruşturmalarla sunulan yahut tanınmak maksut zarar, Ekrem İmamoğlu’na değil milletin iradesinedir. Öfkeli değil zorla üzgünüm. Yaşananlara dirlik müstelzim refleksi göstermezsek demokrasiye, özgürlüklere mihman dokunca verebilir.”

Siyaset yapmamı engel olmak istiyorlar

“Son sakatlık kararıyla birlikte, politika yapmamızın engellenmesi girişimi var. Tabii ki Diyarbakır’daki, Mardin’deki kayyuma da karşıyım. Karşı olduğumu da önce kat burada dile getirmiyorum.

“Dokuz senedir amme rolü yapıyorum ortak nesne bulamayıp saçlarını başlarını yolan, çıldıranları değerlendirmek beni bahtiyar ediyor. Bunları hemen İstanbul’da değil rastgele yerde anlatacağım.”

Bakalım, çelim güreşinin bitmesine az kaldı

“Üzüntü duyuyorum fakat sonra o derece güçlü, azimli ve motive ortak halde dirlik koyuşu içimde hissediyorum ki tanım edemem. Türkiye’de önce kat ortak seçme bozma edilmedi fakat bu İstanbul, 16 milyonluk ortak şehir. Dünya’daki beş altı kentten biri. Kentin kadim kültürüne baktığımızda da ortak örneği yok. “

“Yargının nüfuz silahına dönüştü. Belli davranışlar takınanlar olmakta tığ de onlara en kaba biçimde karşılık vermeye çalışıyoruz. Bakalım, çelim güreşinin bitmesine az kaldı.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler