USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ekrem İmamoğlu: Beylikdüzü'nde kentsel dönüşüm 6,5 sene gecikti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun temel noktasını attığı KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları, plan tarihinden 5 ay geçmiş tamamlandı ve konfirmasyon edildi.

Ekrem İmamoğlu: Beylikdüzü'nde kentsel dönüşüm 6,5 sene gecikti
05-03-2022 14:46
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ehemmiyetli noktasını attığı KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları, plan tarihinden 5 ay ilkin tamamlandı ve doğrulama edildi.Abone ol

Daire malikleri anahtarlarını, planlı törenle Başkan İmamoğlu’nun elinden aldı. Anahtar doğrulama töreninde mütekellim İmamoğlu, depremle savaş ve kentsel dönüşümün tamamı siyasal kavramların üzerine ortak yaklaşımla ele katılması icap ettiğini söyleyerek iş birliğinin kayıt bulunduğunu vurguladı.

Beylikdüzü’ndeki kentsel dönüşüme altı buçuk sene rötarlı şekilde başlayabildiklerini kail İmamoğlu, “Siyasi cadılık veya siyasal ortak yarışı kentsel dönüşümün ortak parçası biçimine getirip işin ve planın geciktirilmesi, şahısların manipüle edilmesi haysiyetiyle altı buçuk sene sonradan orada esas atılıyor. Biz,  altı buçuk sene ilkin ehemmiyetli noktasını atıp çoktan o insanları, binalarına kavuşturabilirdik” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, Başkan İmamoğlu devrinde yapımına başlanan içtimai ikametgâh projesini iş son tarihinden ilkin tamamladı. Yeni fasıl vizyonunun geçmiş örneği bulunan KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları’nda bitirme sahiplerine anahtarları planlı törenle doğrulama edildi. 11 adalet sahibinin acemi yuvalarına kavuştuğu programda mütekellim İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ tarihinde geçmiş kere ortak içtimai ikametgâh projesinin tarihinden ilkin sahiplerine doğrulama edildiğini söyledi. İnşaat maliyetlerinin güneş boyunca üstelik değişmiş bulunduğu ortak çağda konutları tamamladıklarını tamlayan İmamoğlu, “Birçok yapım eğlenme noktasına geldi, İstanbul'da. Türkiye'de ne eyvah ki böylesi ortak hesaplı sürecin içerisindeyiz. Buna karşın bunu muvaffak kızarmak ve iptidai ay ilkin adalet sahiplerine konutlarını doğrulama kılmak ortak muvaffakiyet örneğidir” diyerek konuştu.

“Biz kamuya ilgilendiren ortak varlığı yönetiyoruz”
İBB iştiraklerinde şeffaflığı, çecik aitliği en yukarı ölçüde hissettirecek uygulamaları namına getirdiklerini kaydeden Başkan İmamoğlu, “Biz kamuya ilgilendiren ortak varlığı yönetiyoruz. Her anından vatandaşımızın haberi olması lazım. İBB ve ona ilişkin bulunan kasıntı ve firmaların eksiksiz hizmetleri halkımızın anbean gündeminde. Benim şirketim, varlığıyla bana ilgilendiren dediğiniz duyguyu, bu kurumsal yapıda göreceksiniz. Bu kurumsallığı bu amme ahlakını, bu amme duruşunu… Bu amme hukukunu İstanbulluya armağan kılmak istiyoruz. Ben inanırım ki İstanbullu, ihtimal de hâlâ öncesinde bu kasıntı ve kuruluşları on paralık bu denli yakınında ve namına ilgilendiren bulunduğu şeffaflıkta hissetmemiştir. Aslında burada meydana getirilen hizmetin ve öngörülerin sizlerle bu arada projenin başlangıcından bitimine denli en saydam biçimine size aktarılmasının altında yatan hikmet bu” dedi.

“Komşumuzun çayını kahvesini içmeye geliriz”
Haziran 2020’de başlanan projede 1.396 ikametgâh ve 50 ticari ünite olduğunun bilgisini sağlayan İmamoğlu, konuşmasını şöyleki bitmeme etti:

“Bu bedenin içine ortak kreşimizi kattık. evvel şöyleki bakıyoruz olaya. Burada kamunun gerekseme duyduğu ne unsuru, ne eksikliği giderebiliriz? Kreş ilkin edinmek üzere, kütüphane, mektepli yurdu kabil hususları yaptığımız rastgele işin içine yanına eklemek ve o bölgedeki ortak gereksinimi bertaraf kılmak de projeciliğimizin ehemmiyetli ortak aşaması. İki yılı doldurmadan bu projeyi sizlerle paylaşmanın ve yararlı olsun demenin keyfini yaşıyoruz. Üç hamle biçiminde dü buçuk ay bünyesinde anahtarlar doğrulama edilecek. Demek ki Mayıs, Haziran aylarında ihtimal keyif personeli kalburüstü hemşerimin veya amcamın veya burada mevcut ortak bambaşka komşumuzun evinde çayını kahvesini içmeye geliriz.”

“Kentsel dönüşümde el donanması şart”
KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları’nın yüzdelik 40 yeşil bölgeye cemaat bulunduğunu tamlayan İmamoğlu, projenin  tasarımıyla güzeşte sene arsıulusal ödüle cemaat bulunduğunu söyledi. Projenin 40 bin başvuruyla Silivri ilçesinde istem rekoru kırdığını laflarına ekleyen İmamoğlu, “Sağlam, mıhlı binalarda yaşamını bitmeme yol açmak baş döndürücü önemli. Kentsel dönüşüm meselesi, İstanbul'un zikıymet ortak konusu. Hiçbir an zihnimizden çıkarmamamız gerekiyor. Sosyal ikametgâh da esasta bu bölgeye misyon fail ortak çalışma. Çünkü siz esasta burada içtimai ikametgâh olanağı sağlayarak şahısların hâlâ sağlam, hâlâ mıhlı konutlara kavuşmasını elde etmiş oluyorsunuz. Bu dönüşümün ehemmiyetli ortak parçası. Sıkıntılı binalarla dayalı dönüşüme değgin KİPTAŞ'ın ve kentçilik grubumuzun bünyesinde mevcut bitirme başkanlıklarımızdan öbür iştiraklerimize varıncaya denli ortak arada iş üretmenin derin ortak çabası içerisindeyiz. Burada şişman ortak el donanması şart. Bakanlıktan kaymakamlık belediyelerine, Büyükşehir Belediyesi ve öz iştiraklerimize ve yurttaşlarımıza varıncaya denli hepsi bu işin boyunca ehemmiyetli ortak aktörü bulunduğunu unutmamalı” diyerek konuştu.

“Vatandaşımız da sorumlulukla yaklaşmalı”
İstanbulluların özverili ortak şekilde “Ben bu geçersiz binada yaşamamalıyım” düşüncesiyle mevzuya yaklaşması icap ettiğini kaydeden İmamoğlu, “Vatandaşımız, ortak an ilkin evimi yenilemeliyim, güçlendirmeliyim. Allah korusun ortak depremde çoluğumuz, çocuğumuz, ailemizin dirilik yitirilmesine faktör olmamalıyım demeli. O sorumlulukla akıntı etmeli. Biz nice yerde yaşadığımız planların nice boyunca ne eyvah ki yurttaşlarımızın derin ortak şekilde öz iç tartışmaları münazaraları yüzünden ağır vakitler kaybediyor. Bazen uzlaşmalar, protokoller, aylar alabiliyor. Böyle olmamalı” dedi.

“Deprem ve dönüşün rastgele kavramın üzerinde”
Deprem mücadelenin İstanbul’un rüçhan gündemi bulunduğunu kail İmamoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Depremle savaş kentsel dönüşümü, bu kentte mevcut ika meselesi siyasal kavramların üzerine ortak kavram. Üstünde ortak yere oturtulmalı ve orada teşrikimesai yapmalıyız.  Altı buçuk sene ilkin mücadelesine başladığımız ortak kentsel dönüşüm alanının, ortak hizip siyasal cadılık veya siyasal ortak yarışı kentsel dönüşümün ortak parçası biçimine getirip işin geciktirilmesi, planın geciktirilmesi, şahısların manipüle edilmesinin nedeni ve kararı epeyce devir sonradan orada esas atabiliyorlar. Biz Beylikdüzü’nde altı buçuk sene ilkin ehemmiyetli noktasını atıp çoktan o müşterilerini yerlerinde, binalarına kavuşturabilirdik. Yazık değil mi? Günah değil mi? Bu meseleleri el donanması bünyesinde ne ilçede, ne ilde, nerede oluyorsa bunun partisi de yok. Hangi partiden olursa ilkin çözümün ortak parçası olma hesabına teşrikimesai ve el donanması masnu zorunluluğumuz var. Sonuçta şahısların canı burada yalan konusu. O bakımdan depremle mücadeleyi kentsel dönüşümü şahısların hakkıyla konforlu, tehlikesiz evlerde yaşamasını sağlamayı bizim de rüçhan ortak meselemiz şekilde gündemimizde tuttuğumuzu ve bu açıdan da hakkıyla İstanbul'un rastgele noktasında KİPTAŞ'ın ve öbür kasıntı ve kuruluşlarımızın tabelasını asarak kentsel dönüşüm mücadelesinin en öncü, en öndeki kurumu olmayı hedefliyoruz. Bu yönde yaklaşan sürede görmüş olacaksınız ki İstanbul'da ortak baş döndürücü kentsel dönüşümle dayalı seneler yılı çözüme kavuşmamış nice bölgede KİPTAŞ'ın ve kurumlarımızın tabelalarını rastgele daim bu arada size yaşatacağız.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler