USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Edirneli baba Ukrayna’da mahsur kalan ailesine kavuşmak istiyor

Ukrayna'nın başkenti Kiev civarlarında mevcut Hmelnitzki şehrinde benzeri ve kızı mahsur kalan Edirneli Kutsal Bora'nın ümitli bekleyişi yürekleri sızlatıyor. Bora'nın en şişman hevesi ise Ukrayna'daki savaşın sona ermesi ve ailesine kavuşmak.

Edirneli baba Ukrayna’da mahsur kalan ailesine kavuşmak istiyor
25-02-2022 13:45

Bir buçuk yaşındaki kızı Ofelya ile baş başa Ukrayna'da canlı ailesini görmeye revan Snizhana Bora, 24 Şubat haset Rusya'nın saldırısı kararı iklim sektörünün kapatılması dolayısıyla mahsur kaldı.

Ukrayna'daki ailesini görmeye revan benzeri Snizhana Bora ve 1,5 yaşındaki kızı Ofelya'nın, devir bileti almış olduğu 24 Şubat haset Rusya'nın saldırısı kararı ülkesinde mahsur kaldığını tamlayan Kutsal Bora, Ukrayna'nın kâffesi iklim bölgesini kapatması sonrası iletişimin koptuğunu ve devir hin genel ağ ve telefonla ilgili yazışma problemleri yaşadıklarını belirtti.

İki sene ilkin Ukrayna'ya gittiğinde Snizhana ile tanışıp evlenmiş Edirneli Kutsal Bora, müşterek buçuk yaşındaki kızı ile baş başa ailesini görmeye revan eşinin Rusya'nın saldırısı kararı ülkesinde mahsur kalmasından ötürü şişman sıkıntı duyuyor. Bora'nın biricik arzusu müşterek an ilkin ülkede yaşanmış bulunan probleminin akıbet bulması ve ailesine kavuşmak
Kızı ve eşinin afiyet durumunun güzel olduğunu, devir hin kesintiler bulunmasına karşın onlarla telefonda görüştüğünü tamlayan Bora, kalp komple anlamış olur yaşadı.

Eşi ve kızıyla da telefonda görüntülü mülaki baba Kutsal Bora, duygularına hükümran olamadı.

“Tahliye yerinde lüzumlu kâffesi yardımın yapılacağı belirtildi”

Saldırının önceki saatlerinde ailesine ulaşamadığını ve endişelendiğini anlatım fail Bora, "İlk başlangıçta düşünce ve sıkıntı içindeydim. Ukrayna'da 30 bine andıran Türk var. Büyükelçiliğimize bulanıklık dolayısıyla ulaşmada mesail yaşadık. İlerleyen saatlerde Büyükelçilik temsilcileri benimle ve eşimle iletişime geçti. Tahliye yerinde lüzumlu kâffesi yardımın yapılacağını belirttiler" diyerek konuştu.

Eşinin bulunmuş olduğu şehrin havalimanının bombalandığını, kayınpederi ve kayınvalidesinin ordunun hizmetine girdiğini tamlayan Bora, eşiyle görüntülü musahabe yaptıklarında durumlarının güzel bulunduğunu öğrendiklerini aktardı.
Ukrayna'daki Türklerin oluşturulacak boşaltma planı ile müşterek an ilkin yuvalarına dönmelerini istediğini kail Kutsal Bora, “Marketlerde besin sorunu yaşanıyormuş, aş bile hatırlamak zor. Bankamatiklerde dünyalık yok. İletişim de boşluk aralık kopuyor. Ailemi kestirmece 2,5 aydır görmüyorum. Onları aşırı özledim, müşterek an ilkin onlara kavuşmak ve katlanmak istiyorum. Şu an saniye sorar durumdayız. Dün şeb ezanı eşimin kusursuz kendisine bulunmuş olduğu adresi, etiket bilgilerini Dışişleri Bakanlığımızın yazışma hatlarına gönderdim. Umarım ego ve kâffesi Türkler ailelerine kavuşur, biricik dileğim şu an düşüncesince bu” ifadelerine toprak verdi.

Eşiyle telefonda görüntülü mülaki ve en çelimsiz müddette Türkiye'ye fark etmek istediklerini tamlayan Snizhana Bora ise, "Dışişleri Bakanlığımız bana ulaştı. En andıran vakitte boşaltma planıyla çıkarılacağımızı söylediler. Türkiye'ye, devletimize bunun düşüncesince teşekkürname ederim" dedi.

Türklerin Ukrayna'nın indinde olmasını ve Rusya'yı gıcırtı etmesini talip Snizhana Bora, “Orada ki siviller, çocuklar, kadınlar, insanoğlu bebekler maatteessüf ölüyorlar savaşın rastgele türlüsü elden insanlığa biberli ve yaş getirmekten ayrıksı nazar boncuğu şeye yaramıyor. Tek dileğim kâffesi evren üstünde öncellikle Ukrayna'da barış” diyerek konuştu.

“Tüm dünyaya sesleniyorum bu elden Ukrayna'nın mücadelesi değil”

Hmelnitski'de yaşadıkları hali özetleyen Snizhana Bora, “Rusların kâffesi dünyaya dirlik icra ettiği müşterek savaş. Rusların bizlere dirlik kâffesi dünyaya dirlik icra ettiği müşterek savaştır. Ukrayna kâffesi dünyanın merkezinde bulunan müşterek ülkedir. Biz aşırı güçlüyüz. Dün yatağında şen uyur Rus hükümetine sesleniyorum. Bu elinize bulaşıcı kanla hayatınız süresince nite yaşayacaksınız. Çocuklar ölüyor askerlerimiz, buğulu insanlarımız ölüyor. Şu an Kiev'e şişman müşterek atak var. Alacaklarını zannediyorlar ancak yapamayacaklar. Biz çelimli müşterek ulusuz burada direnişimize bitmeme edeceğiz” dedi.

Türk halkından gıcırtı kendisine Rus büyükelçiliklerine gitmelerini talip Snizhana Bora, “Şu an Türk halkının desteğine ihtiyacımız var. Belki de Türkiye'nin boğazlar dair yapabileceği etap bizlere bu mevzuda dayanak noktası de olabilir. Şu an buna aşırı ihtiyacımız var, insanoğlu burada ölüyor. Bunu katiyen hayatım süresince unutmayacağım rastgele daim kafamda kalacak. Devletimize bu husus dirlik destekleri düşüncesince aşırı teşekkürname ederim” dedi.

“Çocuğuma bakacak kimesne yok, harbe katılamıyorum”

Çocuğuna bakacak kimesne bulunmadığı düşüncesince harbe katılamadığını tamlayan Snizhana, “Çocuğum düşüncesince endişeleniyorum. 1 buçuk yaşlarında müşterek kızım var. Benden ayrıksı nazar boncuğu kimsesi yok. Yalnız olsaydım ego de harbe giderdim. Annem ve babam da harbe katıldı. Tüm evren şu an bilsin ki kâffesi Ukrayna kadınları, evlatları ve yaşlıları ile bu arada zat yurtlarını savunuyorlar. Panik dolayısıyla benzine ve nice besin maddesine ulaşmakta külfet yaşadık. Ancak şu an Ukrayna hükümeti bu hali arama dibine aldı. Herhangi müşterek dava yok” ifadelerine toprak verdi.

Rusya'nın ülkeye askeri müdahalesi dolayısıyla uçuşların silme edilmesi sonrası Edirne'ye dönemeyen ve mahsur kalan Snizhana Bora ve 1 buçuk kızı Ofelya, müşterek an ilkin yaşanmış bulunan olayların akıbet bulmasını ve yola çıkmayı bekliyor.

Özlem Ceylan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler