USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dünya turuna çıkan Nora, Türkiye’ye hayran kaldı

Fas'tan bisikletle dünyayı devretmek düşüncesince yola çıkan 33 yaşındaki Nora İffa, pandemi zımnında gayrisıhhi artan turuna 2 düze telkih olduktan sonradan Türkiye ile bitmeme ediyor. Bisikletin çevreye dokunca vermediğini, şahıslara hürriyet sunduğunu, amma velakin insanlarl

Dünya turuna çıkan Nora, Türkiye’ye hayran kaldı
10-10-2021 14:34

33 yaşındaki Nora İffa, 2020'nin hanuman ayında Fas'tan yola çıkarak Mısır, Sudan ve Etiyopya'yı gezdi. Pandemi hasebiyle uçakla ülkesine art değişmek az daha yola çıkan İffa, İstanbul'a vardığında uçağın kargosunda bisikletini kaybetti.

Bisikleti bulunsa da evrakların hazırlanması evresinde müşterek müddet burada eğlenmek mecburiyetinde kaldı. Bu esnada İffa, pandeminin peşi sıra turuna İstanbul'dan bitmeme etmeye değişmeyen verdi. 2 düze Biontech aşısı olduktan sonradan tuğra baştan başlamış olan İffa, uçakla İstanbul'a geldi.

Bisikletiyle İstanbul, Sakarya, Bursa, Eskişehir, Ankara, Aksaray, Nevşehir, Niğde ve Adana'yı gezen Nora, sonuç namına Mersin'e geldi. Mersin'de turuna bitmeme ederken Erdemli ilçesinde hasbelkader Sakın ailesiyle tanışan Nora İffa, temelli müşterek dostlukta kurdu. 2 devir ayırdığı Mersin gezisini müşterek haftaya çıkaran Nora İffa, kırcı kırcı bugün geçirip esasen yola koyuldu.

Dünya turu süresince bisikletiyle 5 bin 211 kilometre defa kıvrım ettiğini tamlayan Nora İffa, Türkiye'de kendisini evinde kabilinden hissettiğini söyledi. Nora İffa, "Fas'tan geliyorum. Türkiye'de biricik başıma bisikletle gezi ediyorum. Bisikletle gezi etmemin nedeni ekolojik olması. Bisikletleri baş döndürücü seviyorum, evimde üç kıta var. Ayrıca bisikletin hızı benim düşüncesince baş döndürücü uygun, ne çabuk ne de aheste istediğim yerde durabiliyorum, bana hürriyet sunuyor. İnsanlarla ülfet etmek henüz havadan oluyor, çiftteker kişilerin benimle enformasyon kurmalarını sağlıyor. Bu halde benim hikayemi iptila ediyorlar, bisikletle gezi çetin mu diye. Aynı sürede rastgele devir spor gerçekleştirmek kabilinden oluyor, bisikletle gezi benim düşüncesince baş döndürücü sağlıklı" dedi.

"Türkiye beni evimde kabilinden hissettirdi"

"Turuma İstanbul'dan başladım Riva, Şile, Karadeniz, hemen sonra İzmit Sapanca, Eskişehir, Nevşehir, Aksaray, Adana ve deminden Mersin'deyim. Tabii ki önemsiz nice kasabayı da gezdim" diyen Nora İffa, "Antalya'ya gideceğim, geçenlerde oradan Bodrum'a ve tekrardan İstanbul'a döneceğim. Türkiye'de gezi etmeyi seçtiğim düşüncesince baş döndürücü mutluyum, zira Türkiye'de insanoğlu baş döndürücü konuksever ve nazikler. Sürekli beni yolda durdurup müşterek şeye ihtiyacım olup olmadığını soruyorlar. Bana kemirmek ve su veriyorlar. Bazen insanoğlu evlerine çağırma ediyorlar. Bence Türkiye 2 senedir tur yaptığım en konuksever ülkelerden birisi. Dürüst edinmek icabında Türkiye'yi baş döndürücü seviyorum, burada gezgin olmakla burada yaşamı sürdürmenin ağız ağıza ayrımlı bulunduğunu biliyorum, fakat bana dobra müşterek imge veriyor. Beni evimde kabilinden hissettiriyor, burada nice dost edindim. Kesinlikle esasen görüşme edeceğim burayı. Belki geçenlerde esasen görüşürüz" niteleyerek konuştu.

"Seyahatleri üzerine müşterek iz savsamak istiyor"

Nora ile Erdemli'de hasbelkader karşılaştıklarını, kendisini müşterek hafta mihman ettiklerini tamlayan Fatma Sakın da, "Geçen alışveriş babam marketteydi. Nora ile karşılaşmış. Ama Türkçe bilmediği düşüncesince insanlarla enformasyon kurmakta ağırlık çekiyor elbette ki. İngilizce bildiğim düşüncesince babam beni çağırdı. Nora ile konuştuk, müşterek mevzuda desteğe gereksinimi vardı ve ego ona iane ettim. Çok mutlu bulunduğunu söyledi. Ona telefon numaramı verdim, istediğin devir beni arayabilirsin dedim. Sonra beni aradı. Ve dedi ki desteğe ihtiyacım var. Kamp kuracak müşterek toprak arıyormuş. Biz ona dinlenme kampı kuracak müşterek toprak gösterdik fakat bildiğiniz bunun şeklinde Türk insanı katiyen bu halde şen edemez. Annemle babam 'Olmaz bizde kalsın' dediler, normalde 2 devir kalacaktı, müşterek devir değişik devir henüz derken müşterek haftadır bizde kalıyor. Bir haftadır birlikteyiz. Ona Mersin'de birtakımı gezinsel bölgeleri gösterdik. Zaten kendisi ışık çekiyor, derece tutuyor, günlüğüne müşterek şeyler yazıyor seyahatle ilgili. Bütün seyahatleri üzerine müşterek iz savsamak istiyor. Bizde ona asistan olduk ve onu baş döndürücü sevdik" niteleyerek konuştu.

Mersin'de arkadaşlarıyla vedalaşıp yola çıkan Nora İffa, bisikletiyle yolculuğunu Antalya, Muğla ve İstanbul ile tamamlayacak.

Halil İbrahim Varlı - Hüseyin Yıldız
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler