USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dünya, İstanbul'daki hububat koridoru anlaşması düşüncesince Türkiye'yi kutlama kartı etti

Türkiye'nin ev sahipliğinde Ukrayna'dan hububat ve besin maddelerinin tehlikesiz atıf edilmesini sağlayacak anlaşmadan çevre ABD, İngiltere, Fransa, İtalya ilkin iktisap etmek gibi nice ülkeden Türkiye'ye kutlama kartı ve teşekkürname mesajı yayımlandı.

Dünya, İstanbul'daki hububat koridoru anlaşması düşüncesince Türkiye'yi kutlama kartı etti
23-07-2022 19:03
Ankara

Türkiye'nin ev sahipliğinde Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) ortada imzalanan, Ukrayna'dan hububat ve besin maddelerinin sakıncasız gönderme edilmesini sağlayacak anlaşmadan ötürü ABD, İngiltere, Fransa, İtalya ilkin iktisap eylemek kabil nice ülkeden Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kutlama kartı ve teşekkür mesajı yayımlandı.

Tahıl koridoru düşüncesince imzalar atıldıCumhurbaşkanı Erdoğan: 'Tahıl koridoru' planının yürütme ve denetimi İstanbul'da kurulacak merkezden gerçekleşecekGıda krizinin çözümünde Türkiye’nin diplomatlık zaferiUkrayna tahılının Karadeniz üstünden ihracı düşüncesince İstanbul'da imzalanan anlaşma, evren gündeminde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayelerinde, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) ortada "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi"nin imzalanması sonrası nice ülkeden ve arsıulusal örgütlerden Türkiye'ye kutlama kartı ve teşekkürname mesajı yayımlanıyor.

Blinken, Ukrayna hububat sevkiyatı anlaşması düşüncesince Türkiye ve BM'yi ölçüm etti

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Birleşmiş Milletler (BM), Türkiye, Rusya ve Ukrayna ortada imzalanan ve Ukrayna limanlarından hububat ürünlerinin sakıncasız çıkışını sağlayıcı anlaşmayla ilgilendiren meydana getirdiği açıklamada, "Birleşmiş Milletler, Türkiye Cumhuriyeti, Ukrayna ve Rusya, Ukrayna'nın Karadeniz üstünden ihracatını devam eylemek ve dünyanın rastgele durumunda gereksinimi olanlara milyonlarca titrem Ukrayna tahılı duyurmak düşüncesince müşterek tasar taahhüdünde bulundu. Amerika bu anlaşmayı kıvançla karşılıyor ve BM Genel Sekreteri Guterres ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bu müzakerelere arabuluculuk ika mevzusundaki azimli diplomatik çabalarından ötürü ölçüm ediyor." ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Beyaz Saray’da gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, "ABD, bu adımı kıvançla karşılıyor. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu anlaşmanın yapılmasındaki diplomatik liderliklerinden ötürü teşekkürname ediyoruz." dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı Victoria Nuland, anlaşmanın, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in müzakereleri ve Türkiye'nin 6 haftalık çelimli yardımı ile cins bulunduğunu söyledi.