USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dul maaşı 2022 ne derece he birçok ayda ortak dul maaşı alınır?

Eşi ölen hanımlar maaş alabilir mi, ne derece maaş alır ve müracaat nereye yapar soruları nikbet edilenler arasında. babasız ve ölüm maaşı 2022 tutarları öteki toplumsal yardımlarla baş başa güncellendi. Yapılan sonuç bindirim peşi sıra en ceninisakıt dul ve babasız aylı

Dul maaşı 2022 ne derece he birçok ayda ortak dul maaşı alınır?
10-05-2022 14:28
Eşi ölen hanımlar maaş alabilir mi, ne derece maaş alır ve müracaat nereye yapar soruları alçalma edilenler arasında. babasız ve ölüm maaşı 2022 tutarları gayrı toplumsal yardımlarla beraberce güncellendi. Yapılan sonuç bindirim arkası sıra en ceninisakıt dul ve babasız aylığı 627 liralık olurken, en faziletkâr maaş 15 bin 55 liraya yükseldi. Peki dul ve babasız aylığı başvurusu nereye yapılır?Abone ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kabilinden planlı yardımlar çoğunlukla araştırılıyor. Bu yardımlarda en baş döndürücü arananlar başlıklardan bir tanesi de dul ve babasız aylıkları oldu. Bu kapsamda benzeri ölüm fail bireylere de eşleri üstünden maaş bağlanıyor. Peki benzeri ölen eş ne derece maaş alır 2022? Eşi ölen eş maaş düşüncesince nereye müracaat yapar? İ

Dul, babasız ve ölüm aylıkları 2022 senesinde mevrut minimal sevap ve vazifeli zamları arkası sıra arttı. Milyonlarca yurttaşı yakından eklenmiş zamlar sonrası lüzumlu şartları adına getiren yurttaşlarımızın yararlandığı dul, babasız ve ölüm maaşı 2022 tutarları gayrı toplumsal yardımlarla beraberce güncellendi. Yapılan sonuç bindirim arkası sıra en ceninisakıt dul ve babasız aylığı 627 liralık olurken, en faziletkâr maaş 15 bin 55 liraya yükseldi.

Dul maaşı müracaat şartları: 
Dul aylığına müracaat şartları sadece benzeri ölüm fail hanımları ilgilendirmemektedir. Cinsiyet ayrımı yapılmayan dul maaşından benzeri ölüm fail rical de yararlanabilirken, geride artan eşin çalışıyor yahut aylak bulunmasına müteallik ölçüt da müracaat şartları ortada arazi almamaktadır.

Hayatını kaybeden sigortalının eşine maaş intisap şartları şöyle belirlenmiştir:

*Ölüm tarihinde ölüm fail sigortalı eş ile resmiyette evli olunmalıdır.
Vefat fail eşin ölüm aylığı verilmesi düşüncesince maksut sigortalılık ve prim şartlarını taşıyor olması gereklidir.
*Geride artan eşin maaş adalet sahibi iken baştan evlenmemesi gereklidir.
*Eşin, özlük sigortalılığı dolayısıyla sağlık yahut maaş bağlanmamış olmalıdır.
*Dul eşin kanunun 5. maddesinin ortak numara fıkrasının (a), (b) ve (e) bentleri haricinde artan yahut ecnebi ortak diyar mevzuatı kapsamında çalışmıyor olması gereklidir.

Yukarıdaki şartları adına getiren ölüm etmiş sigortalının eşine %50 oranında; maaş eklenmiş evladı bulunmaması şeklinde ise %75 oranında maaş bağlanacaktır.

Kimler ölüm aylığı alabilir: Ölüm aylığı alabilecek bulunan eşhas ölüm fail sigortalıya özellik özelliğine uyarınca belirlemektedir.

Vefat fail sigortalının:

Eşine,
Çocuklarına,
Anne ve babasına ölüm aylığı bağlanmaktadır.
Yetim Maaşı İçin Başvuru Şartları
Yetim aylığı müracaat şartları vefat fail sigortalının evlatlarının cinsiyeti, yaşı, tahsil durumu, kentlileşmiş kûhi ve sökel olup olmama özelliğine uyarınca değişik seyreder. T.C. yurttaşı kazanmak ön koşulu ile bahsedilen babasız aylığı müracaat şartları şöyle özetlenebilir:

Erkek çocuklarda babasız maaşı şartları: Erkek evlatların evli olup bulunmasına bakılmaksızın yüksek tahsil görmeleri şeklinde 25 yaşın, ortaöğrenim görmeleri şeklinde 20 yaşın ve rastgele ortak yetişek kurumunda tahsil görmemeleri şeklinde 18 yaşın doldurulmamış olması gereklidir. Kendi sigortalılığı dolayısıyla sağlık sahibi bulunan eş füru babasız aylığından yararlanamamaktadır. Kanunun 5. maddesinin ortak numara fıkrasında (a), (b) ve (e) bentlerinde etkin eş çocuklarda babasız maaşı kesilmemektedir.

Kız çocuklarda babasız aylığı şartları: Kız çocuklarda babasız aylığı düşüncesince gözyaşı kriteri konulmamıştır. Evli olmamaları ve Kanunun 5. maddesinin ortak numara fıkrasında (a), (b) ve (e) bentleri haricinde artan rastgele ortak ahacık çalışmamaları şeklinde ölüm fail sigortalıları, babasız aylığından rastgele ortak gözyaşı kriterine hatasız yararlanabilmektedirler.

Malul çocuklarda babasız maaşı koşulları: Kanuna uyarınca Sağlık Kurulu sonucunda ile düzentileme gücünün minimal %60’ını yitiren sökel çocuklara, cinsiyetine bakılmaksızın ölüm aylığı bağlanmaktadır. Malul füru özlük sigortalılıkları dolayısıyla sağlık sahibi olduklarında yahut Kanunun 94. maddesine uyarınca meydana getirilen arama ile düzentileme gücünün %60’ını yitirmediğinin tespitinde ölüm aylığı kesilmektedir.

Ölüm aylığı şartları neler:

Ölüm aylığına müracaat şartları şöyle belirlenmiştir:

*Vefat fail sigortalı minimum 1800 gündüz malullük, ihtiyarlık ve ölüm sigortaları primi açıklanmış olmalıdır.
*Vefat fail sigortalı SGK’lı ise minimum 5 sene sigortalılık süresi ve 900 gündüz ödenmiş primi bulunması, maaş başlanması düşüncesince tam onama edilerek yukarıdaki şartın sağlanma şartı aranmamaktadır.
*Malullük, vecibe malullüğü yahut ihtiyarlık aylığı düzlük eşhas ve bahsedilen maaş başvurusu yaparak aylığa adalet nail eşhas ile düzentileme dolayısıyla bahsedilen aylıkların kesildiği insanların vefatı sonrası adalet malikleri saymaca istekte bulunarak ölüm maaşından yararlanabilirler.

Dul ve Yetim Maaşı Başvurusu
Dul ve babasız aylığı başvuruları vefat fail sigortalının müteallik yer aldığı sigorta görev koluna uyarınca değişik adreslere ve değişik yöntemlerle gerçekleştirilir. Fiziksel başvurunun yapılabildiği ölüm aylığı düşüncesince e-Devlet’ten online müracaat gerçekleştirilebilmektedir.

E-Devlet’ten yapılacak müracaatlar düşüncesince aşağıda ki ilişim üstünden erişilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) madun hizmetlerinde arazi düzlük “Ölüm Yardımı ve Dul / Yetim Aylığı Talebi” hizmeti kullanılmalıdır. Şahsen yapılacak başvurularda ise ölüm fail sigortalının müteallik yer aldığı görev koluna uyarınca şu noktalardan muamelat yapılabilir:

ÖLÜM MAAŞI BAŞVURU EKRANI 

Dul / Yetim Maaşı Başvurusu
4A (SSK) Dul ve Yetim Aylığı Başvurusu
SSK dul ve babasız maaşı başvurusu geçmiş maaş intisap işlemleri düşüncesince Sosyal Güvenlik Kurumu İl yahut Merkez Müdürlüklerine yapılmalıdır. Aylık bağlanması arkası sıra yapılacak tali işlemler düşüncesince Mithatpaşa Cad. No:7 Sıhhiye/Ankara adresinde mevcut “Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bağımsız ve Hizmet Akdiyle Çalışanlar Emeklilik Daire Başkanlığına” Gelir/Aylık/Ödenek Talep vesikası ile yapılmalıdır.

4B (BAĞ-KUR) Dul ve Yetim Maaşı Başvurusu

Bağkur dul ve babasız aylığı başvuruları vefat fail sigortalının dosyasının bulunmuş yer aldığı Sosyal Güvenlik Kurumu İl ve Merkez Müdürlüklerine yapılmalıdır. Başvurularda Gelir/Aylık/Ödenek Talep vesikası indinde sökel füru için sağlık oturmuş raporu ve adalet sahiplerine vasi atama edilmesi şeklinde Vasi İlamı belgeleri gereklidir.

4C (Emekli Sandığı) Dul ve Yetim Aylığı Başvurusu
4C dul ve babasız maaşı başvuruları Mithatpaşa Cad. No:7 Sıhhiye/Ankara adresinde mevcut Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı üstünden yürütülür.

5510 Sayılı Kanuna naşir amme görevlisi bulunan 4C’liler ile 534 mahdut Emeklilik Sandığı Kanununa naşir sigortalıların vefatı ile adalet sahipliği elde fail vatandaşlarımız, başvurularını e-Devlet üstünden yukarıda paylaşılan linki kullanarak da yapabilirler.

Dul ve Yetim Maaşı Kimlere Verilir?
Dul ve babasız maaşı bağlanan kişiler vefat fail sigortalının bakmakla mükellef yer aldığı kişilerdir. Sigortalı ölüm etmiş yer aldığı tam ölüm aylığı şartlarını sağlaması şeklinde geride artan dul benzeri ve babasız evlatları ile sigortalının asıl ve babası dul ve babasız aylığından yararlanabilir.

Ölüm Aylığı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Ölüm aylığına dolanmak düşüncesince adalet sahipleri, dü fevk madun başlıkta anlatıldığı halde maruz adreslere lüzumlu belgelerle beraberce bizzat müracaat yapabilecekleri üzere e-Devlet vasıtasıyla internetten müracaat yapabilirler.

E-Devlet’ten ölüm aylığı başvurusu gerçekleştirmek düşüncesince aşağıda ki adresini kullanabilirsiniz. Paylaşılan bulunak kullanılarak erişilen sayfada aşağıdaki dü adımı tamamlayarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz:

Açılan sayfada “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayın ve T.C. etiket numarası ile e-Devlet şifrenizi kullanarak düzene antre yapın.
Açılan ekranda “Yakınınıza ilişik T.C. Kimlik Numarası” adı ile ayrılan parçaya ölüm fail sigortalının yurttaşlık numarasını literatür ve “Başvur” butonuna tıklayarak ölüm aylığı başvurusunu tamamlayın.
Ölüm Maaşı Başvurusu
İnternetten Dul ve Yetim Maaşı Sorgulama
İnternetten dul ve yetim maaşı sorgulama işlemleri e-Devlet üstünden yapılabilir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfası kullanılarak meydana getirilen sorgulama işlemi düşüncesince izleme edilecek muamelat listesi aşağıda paylaşılmaktadır:

https://turkiye.gov.tr/ adresi üstünden E-Devlet asıl sayfasına ulaşın.
T.C. Kimlik Numarası ve e-Devlet şifresi ile düzene antre yapın.
“E-Hizmetler” menüsünü kullanarak “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” sayfasına antre yapın.
Alt hizmetlerde arazi düzlük “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” sekmesine tıklayın.
Sorgulama sonucunda tahsil edilen dul ve babasız maaşı ücreti ile ne tarihten buyana adalet sahibi olduğunuzla eklenmiş bilgilere ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler