USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Düğüne mahdut eyyam kaldığında evsiz açıkta kaldılar

Küçükçekmece’de, ev isticar etmek talip dünyaevi arifesindeki çiftlere ayrımsız evi gösterip, onlardan komisyon, güvenmelik ve birlikte kira da spot alıp dolandıran birisi avrat 3 zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Parayı aldıktan sonraları değişiklikler sebebi öne sürüle

Düğüne mahdut eyyam kaldığında evsiz açıkta kaldılar
10-05-2022 15:04
Küçükçekmece’de, ev isticar etmek talip dünyaevi arifesindeki çiftlere bire müşterek evi gösterip, onlardan komisyon, güvenmelik ve müşterek kira da önceden alıp dolandıran birisi eş 3 zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Parayı aldıktan sonradan değişiklikler nedeni öne sürülerek evi göstermeyen ikisi kardeş, 3 insan emniyetteki arkası sıra adliyeye irsal edildi.Abone ol

Olay Küçükçekmece İnönü Mahallesi'nde değişik tarihlerde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, nişanlılarıyla beraberce ev isticar etmek talip Beytullah Buğra ile Hasan Çelikten genel ağ sitesinden ev buldu. Daha sonradan emlak bürosu Ozan Osman K., ile tanışıp irtibata geçtikten sonra, emlak bürosu çiftlere değişik yıllarda bire müşterek evi gösterdi.

Daireyi takdirkâr Buğra çifti 12 bin TL, Çelikten çifti ise 12 bin 750 TL karşılığında sözleşme imzalayarak anlaştı. Anlaşmanın arkası sıra Ozan Osman K., komisyon, 2 güvenmelik ve müşterek kira ücretinin kardeşi Ulaş K.’nin namına atılmasını istedi. Parayı Ulaş K.’nın namına atan çiftler düğünlerine az müşterek devir kaldığında eve çökmek istese de emlak bürosu çeşidinden değişiklikler ve gayrı çeşitli bahanelerle oyalandılar.

Nişanlısıyla eve bakmaya mevrut Beytullah Buğra, Hasan Çelikten ve nişanlısının emlakçıyla tartıştığını gördü. İhbar üstünde görüngü adına manşet ekipleri geldi. Polislerin indinde dü çiftede mağduriyetlerini gidereceğine ve hesaplarına 5 bin TL kıygınlık parası ilave edip göndereceğine müteallik söz verdi. Daha sonradan çiftler emlakçıya ulaşamadığı düşüncesince savcılığa değişik şikayetçi oldu. Şikayet üstünde Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine ilişkin ekipleri haklarında soruşturma sonucu mevcut evlerin sahibi Hülya Ç., ve ahi bulunan Ulaş K., ile Ozan Osman K.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin arkası sıra evlerin sahibi bulunan Hülya Ç., ile haklarında 10 ayrı hilekârlık yakınma dosyayı bulunan kardeşler adliyeye irsal edildi.

“Yakın sürede düğünümüz mevcut evsiz açıkta kaldık”
Emlakçı çeşidinden 12 bin 750 TL dolandırılan ve cilt arifesinde şişman kıygınlık yaşadıklarını özetleyen Beytullah Buğra, “Başımıza çirkin müşterek görüngü geldi. Biz dünkü teehhül etmek üzereyiz. Nişanlımla bu arada ilanlardan kat bakıyorduk. Daireyi bulduğumuzda müşterek emlakçıyla görüştük. Emlakçıyla haberleştik yolda değişik müşterek bireyin daireyi göstereceğini söyledi. Daireyi ifşa etmek düşüncesince Ozan Keskin bizi dolandıran eş daireye getirip bizi gezdirdi. O arda daireye bakmaya değişik şahısda gelmişti. Daireyi gezdikten sonradan tutulmasın niteleyerek sözleşmeyi yaparken ev sahibiyle görüştürmedi. Ben hallediyorum rastgele şeyi dört başı mamur yetkilerim mevcut dedi. Emlakçı ego sizi ev malikine elan sonradan göstereceğim niteleyerek oyaladı tek göstermedi. Sözleşmeyi yaptıktan sonradan kardeşi Ulaş K.’nin namına dört başı mamur parayı gönderdik. Şubat ayından bu yana bizi oyaladı. Yakın sürede da düğünümüz mevcut evsiz açıkta kaldık. Çeşitli sebeplerle bizi oyaladı ve en sonuç bundan sonradan paramızı istediğimizde de burada düşmanlık yaşadık polislerde geldi. Paramızı göndereceğini söyledi. Sizi kıygın etmeyeceğim dedi. Ondan sonradan da piyasadan kayboldu. Aldığımız bilgilere mucibince de intihar etmiş şuan hastanedeymiş” biçiminde konuştu.

“Kira kontratında arazi meydan ev sahibi detayları yanlış”
Emlakçılardan şikayetçi bulunan Buğra, “Biz lüzumlu mercilere başvuruyu yaptık. Savcılıktan soruşturmayı başlattık. Karakolda ifademizi de verdik. Bizden dü güvence akçesi müşterek kira birde emlak bürosu komisyonu iktisap etmek neredeyse 12 bin 750 TL aldı. Cumartesi haset buraya geldiğimizde ayrıksı müşterek çiftin işlemlerinde de başağrısı bulunduğunu gördük. Bizim kira kontratında ki ev malikleri ismi altındaki insanların detayları ağız ağıza esassız hata bilgilerle doldurulmuştu. Onların haberi şişman müşterek ihtimalle namevcut zira anca şahıslar yok. Benim inandığıma mucibince TC etiket numaraları üstelik yanlış. Bütün belgeleri kopyalarıyla karakola savcılığa ilettik” niteleyerek tepkime gösterdi.

“Kaşeli ve imzalı halde sözleşme yaptılar”
Dolandırılan gayrı kıygın Hasan Çelikten “İnternet sitesinden tek ev bulduk. Sonra emlakçıyı aradık. Emlakçı ayrıksı müşterek emlakçıya yönlendirdi. O emlak bürosu burada mevcut 7. Kat 42 numaralı daireye getirdi. Biz daireyi görüp beğendik ve geçinmek istediğimizi söyledik. Nişanlım emlak bürosu ile beraberce ofisine geçti. Kaşeli ve imzalı halde sözleşme yaptılar. Sözleşmeyi yaptıktan sonradan anahtarı vermedi bize. Söyleşmeyi yaptıktan sonradan bizlerden dü kira müşterek güvence akçesi istedi. İki kira müşterek güvence akçesi bedeli yekûn 12 bin teklik namına aktardık. Hesapta özlük hesabı değil şahısın ismi Ozan Osman Keskin kardeşi Ulaş Keskin namına cumartesi haset 12 bin TL EFT gönderdim. EFT’yi bu çağ gönderdikten sonradan anahtarı bugün vereceğim, ferda vereceğim, değişiklikler mevcut niteleyerek sanarak bizi dü hafta süresince oyaladı. O dü hafta süresince tığ de ev bakmadık. Mayıs ayında da düğünümüz mevcut aşırı kıygın durumdayız. Ev arıyoruz hala. Geçen hafta cumartesi haset buraya geldik lüp halini görmeye. Bize evi su bastığını anlattı ancak evi banko göstermedi. Beşinci katta imge denen müşterek şahıs var. O şahısın yanına çıktığımızda ev sahibi benim akrabam Almanya’da şuan banko evi isticar etmek istemiyor biçiminde konuştu. Buna güvenerek bizde o devir bizim gönderdiğimiz parayı bizlere bayrak direği dedik. Onu da pazartesi kıygınlık parasıyla beraberce ego sizin hesabınıza göndereceğim dedi. Biz göndermeyeceğini anladık zaten. Anladığımız düşüncesince polisi aradık manşet geldi” İfadelerini kullandı.

“Sürekli savcılığa gidiyormuş takipsizlik sonucu çıkıyormuş”
Savcılıkta bununla ait nice geçmişinin bulunduğunu dile getiren Hasan Çelikten “Ozan’da polislerin uğrunda parayı göndereceğine müteallik esasen yemin etti tek göndermedi. Ondan sonradan pazartesi atacaktı parayı atmadı. Salı beli Çarşamba beli atmadı. Kendisine de ulaşamıyoruz şuan dört başı mamur telefonları kapalı. Bugün savcılığa gidip lüzumlu mercilere şikayette bulunduk. Oradan karakola geçip ifademizi verdik. Şuan bu parayı almamızın tek olanağı yokmuş kadar gözüküyor. Bu şahıs müşterek senedir hilekârlık yapıyormuş. Sürekli savcılığa gidiyormuş takipsizlik sonucu çıkıyormuş. Ben bu cesareti nereden bulduğunu da anlayamıyorum. Kendi kaşesi imzası rastgele şeyi burada” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler