USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: '88 ülkeden bize yardım geldi'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: '88 ülkeden bize yardım geldi'
18-02-2023 08:08

Kahramanmaraş merkezli yaşanmış bulunan ve 10 ilin etkilendiği depremlerle ait Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum derinti düzenledi. Gaziantep AFAD Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantıya Çavuşoğlu ve Kurum'un yanı sıra, emektar Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Hacı Halil Osma, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, askeri erkan, AFAD yetkilileri, ve büyüklenme müdürleri katıldı.

“88 ülkeden bize yardım geldi”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu aut ülkelerden mevrut yardımlarla ait açıklamalarda bulunarak, ‘'Bugüne genişliğinde 102 ülke yardım teklifinde bulundu. 88 ülke ise sahada bize yardım ettiler. Arama- istirdat ve badiye hastanesi basamak nice mevzuda dayanak noktası oldular. 23 ülke vazifesini tamamlamış oldu ve ülkeden ayrıldı. Şu anda 65 ülke sahada çalışmalarına bitmeme etmektedir. Toplamda 11 bin 302 ecnebi personel gelmişti. Bunlardan 5 bin 377 insan halen sahadadır. Diğer taraftan en acele gerekseme bulunan çadır, sonra taşımalık editör az buçuk elan alçak geliyor. Türkiye'de de istihsal var. Çadırları bütün dünyadan kargo uçakla getiriyoruz. Bir taraftan devletlerin Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği basamak şirketlerin bize üstenme etmiş olduğu çadırlar var. Bizim arkadaşlarımız bütün amacımız ile cilt üreten ülkelerdeki girişimlerimiz sebebiyle bugüne genişliğinde 222 binden müşterek tomar cilt bulduk. Bunların 120 bini devletlerin üstenme etmiş olduğu çadırlar. 102 bini de bizim ısmarlama verdiğimiz çadırlar. 70 bini ülkemize geldi. 55 bini sevkiyat düşüncesince bekliyor. Bunun düşüncesince uçakta hatırlamak lazım. Bir taraftan THY başka taraftan NATO ülkelerinin uçakları ile taşımalık uçakları ile getirmeye çalışıyoruz. Bazı arkadaş ve ahi devletlerin tahsis etmiş olduğu kargo uçakları ile çalışmalarımız sürüyor. Bunları getirmeye çalışıyoruz. Yola çıkan taşımalık var. Buradaki çabalara ülke dışından dayanak noktası vermeye çalışıyoruz. Çok sayıda görüşme geliyor. Her başlamak talip mevkidaş ve büyüklük başkanına devir ayırmamız beklenen olmuyor. Hiç kimseyi incitmek istiyoruz. Dost ve ahi devletler şahsen geliyorlar. Gaziantep'te ahenkli müşterek biçimde yurttaşlarımızın acele ihtiyaçlarının karşılanması düşüncesince etraflıca vadeli adımlar düşüncesince ehemmiyetli icraat var. 1 sene içinde yapılacak konutlar dair yurttaşlarımızın bütünü güveniyorlar. Şimdiden bölgeler mukassem bunları da görmüş olduk. Sizlere güveniyoruz. Tüm burada domestik idare karışma her insana teşekkürname ediyoruz'' dedi.

"Bakanlık adına çalışmalara yardım sağlamaya çalışıyoruz"

Dışileri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘'Asrın felaketini yaşıyoruz. Tüm dünyadan uzmanların söylediği basamak yaşanmış bulunan en iri felaket. Sahayı indikten sonra esasi depremin tesirini görüyoruz. Bu depremin yurttaşlarımıza şehirlerimize verdiği ziyanı da görmüş oluyoruz. Bugün Gaziantep'te Nurdağı ve İslahiye ilçelerini görüşme ettik. Her dü ilçemizde de cilt kentlerimiz ağız ağıza kurulmuş. Evini vazgeçme kılmak mecburiyetinde artan her insanın cilt kente yerleştiğini gördük. Diğer taraftan taşımalık kamplarını da görüşme ettik. Geçici dirim alanlarının buralarda kurulduğunu gördük. Gerçekten dobra müşterek ahenk ve ortaklaşa iş var. Gaziantep'te sistemin oturduğunu görmekten bereket duyduk. Bu taşımalık ve dirim sahalarında sayının çoğalması düşüncesince içtenlikli müşterek çaba gördük. Vatandaşlarımızın istem ve isteklerinin müşterek tane on paralık pırtı dibine alındığını gördük. Bugün içtimai teçhizat alanlarını da görüşme ettik. Çocuk eylem çadırları cilt sınıflarını görüşme ettik. Gerçekten bunun metin katılması gerekiyor. Vatandaşlarımız bu ihtiyaçlarının karşılanmasından ötürü sonuç etap memnunlar. Sonuçta bu bizim görevimiz. Bakanlık adına çalışmalara yardım sağlamaya çalışıyoruz. Daha geçmiş pandemi bütün dünyayı sarstı. Tahliyeler gerçekleşmiştik. Büyükelçi ve personellerimizi tahsis ettik. Bu hareket düşüncesince elan fazlasını gerçekleştirmek düşüncesince savaş ediyoruz.10 ilde eş güdümcü büyükelçilerimiz var. Bu bütün camianın acısıdır. Böyle vaziyette arsıulusal yardım çağrısını yaptık. Herkesten bu çağrımıza yanıt verdi. AB ve NATO ve başka devletler ferdî adına yardım etmeye çalıştılar hepsine teşekkürname ediyoruz. Dış teşkilatlarımız ve yurttaşlarımız ve ahi arkadaş ülkelerden Türkiye'ye irsal kılmak istediği yardımları yaymak düşüncesince sistemleri kurduk. Diğer taraftan baş döndürücü talepler geliyor. Onların cevaplanması gerekiyordu. Dünyadan taziyet ve dayanak noktası mesajları veriyor'' halinde konuştu.

“3 milyon hür bölümün hasar belirleme çalışmalarının tamamlandı”

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise, “10 ilde hasar belirleme emekleri senkronik müşterek biçimde bitmeme ediyor. Bugüne genişliğinde 3 milyon hür departman hasar belirleme emekleri tamamlandı. 345 bin bölümün ciddi hasarlı ve acele yıkılması gerekiyor. Mart kocaoğlan sonu itibarı ile de cumhuriyet tarihini en iri kıyamet konur projesine başlayacak. Eski iskân sahalarına bağlı kırık hattına yakınlığı bahis konusu ise, yurttaşı kıygın etmeyecek biçimde bayındırlık kısıtlaması dönemini yürüteceğiz. Adana ve Osmaniye'de döşeme etütlerini yaparak yerleşime en akıllıca yerlerin tespitlerini bilgelik insanlarımız ile yürütüyoruz. En berk zemini hatırlamak kanalıyla emekleri yürütüyoruz” niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler