USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran'dan toptan sorunlara üzerine arsıulusal teşrikimesai çağrısı

Kıran, Kovid-19 salgının yıldırı insanoğlu kaçakçılığı, birleştirme taksirat ve kesintili göçün artmasına kere açtığını belirterek "Bu tehditlere için mücadelemiz fakat aşırı tabakalı birlikte takip ve arsıulusal teşrikimesai ile değerli olabilir" dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran'dan toptan sorunlara üzerine arsıulusal teşrikimesai çağrısı
12-10-2021 17:59
Ankara

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, devre içi planlı 2021 Avrupa ve Güvenlik İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Akdeniz Konferansı'na katıldı.

Polonya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmede Kıran, AGİT ve Akdeniz'e bitişik devletler düşüncesince ide ve sınamaların benzeri bulunduğunu dile getirerek "Kovid-19 salgını, terörizm, örgütlü suç, ağır aksak barhana ve iklim değişikliği eş gündemimizin yukarı sıralarında toprak alıyor." ifadesini kullandı.

Kıran, salgının menfi etkilerinin özellikle gezim kazanmak az daha nice sektörde hissedildiğini ve salgının getirmiş bulunduğu zorluğa erinç lehçe ve arsıulusal dayanışmanın lazım bulunduğunu aktararak şu biçimde konuştu:

"Türkiye, salgının önceki günlerinden bu yana bu sınamanın menfi etkilerini en örgen inzal çabalarına katkıda bulunuyor. Ekonomimizin ayrışık sektörlerine dayanaklık etmek verirken, 160 yurt ve 12 arsıulusal kuruma da tıbbi gereç hazırlık ettik. Talep fail ülkelerle aşılama paylaştık. Türkiye ve Macaristan’ın eş girişimi çerçevesinde Türk Konseyi 10 Afrika ülkesine aşılama bağış edecek. Milli Kovid-19 aşımız Turkovac'ı da kâffesi insanlığın hizmetine sunacağız. Her ülkeden her insanın aşıya adaletli ve doğrulukla erişimini sağlamalıyız. Türkiye, aşılama eşitliği düşüncesince toptan çabaları desteklemeye bitmeme edecek. Aşı dair adaletin bünye edilmesine inanıyoruz. Aşıların hâlâ adaletli müşterek biçimde dağıtımı hem lazım hem mümkün."

Salgının istikrarsızlaştırıcı etkisine erinç arsıulusal teşrikimesai güzel olabilir

Kıran, Kovid-19 salgınının ekonomi ile ayrışık sektörlerde defa açmış bulunduğu istikrarsızlaştırıcı etkenlerin terör, örgütlü suçlar, insanoğlu kaçakçılığının lehçe ve toptan kurda artarak çoğalması düşüncesince müsait döşeme oluşturduğunu anlattı.

Bu cins suçların salgının gene bu yana hâlâ örgütlü müşterek çözüm aldığını dile getiren Kıran, şunları söyledi:

"Bu tehditlere erinç mücadelemiz fakat aşırı tabakalı müşterek takip ve arsıulusal teşrikimesai ile güzel olabilir. Terörizmle rastgele müşterek başkalık yapmadan mücadelemizi sürdürmeliyiz. Terörizm dair seçici yaklaşımlar çabalarımıza dokunca veriyor. Daha azimli ve son odaklı politikalara ihtiyacımız var. Türkiye, bu mücadelede eş müşterek anlayışın sağlanması düşüncesince kâffesi aşırı yönlü teşrikimesai girişimlerinde toprak alıyor."

Kıran, salgının başkaca ağır aksak göç etmeleri artırdığına ve Türkiye'nin eşme devletler ile Avrupa ortada olmasından ötürü aşırı sayıda ağır aksak göçmenle erinç karşıya kaldığına dikkati çekerek, "Türkiye en müşterek tomar sayıda mülteciye ev sahipliği yapıyor. Bu mevzuda kapasitemizin sınırına ulaştık. Göç yönetiminde adaletli ağırlık ve vebal paylaşımı ehemmiyet bildirme ediyor. Afganistan'da yahut ayrıksı müşterek yerdeki gidiş acemi barhana akınlarına defa açarsa üçüncü devletlerin arsıulusal sorumluluklarını üstlenmeyeceğimizi vurgulamak isterim. " diyerek konuştu.

"Hem millî bununla beraber arsıulusal kurda iklim çabalarına katkıda bulunuyoruz"

Öte taraftan iklim değişikliğinden en aşırı Akdeniz ülkelerinin etkilendiğini ve Türkiye'nin de güzeşte yaz nice natürel afetle uğraş ettiğini aktaran Kıran, "İklim krizinin aciliyetinin bilincinde adına hem millî bununla beraber arsıulusal kurda iklim çabalarına katkıda bulunuyoruz. Bu konudaki içten kararlılığımız doğrultusunda güzeşte hafta Paris Anlaşması'nı onayladık. Daha sürdürülebilir ve hâlâ yeşil müşterek ekonomiye intikal düşüncesince Yeşil Mutabakat Eylem Planı'nı da benimseme ettik." dedi.

Kıran, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hâlâ ilkin belirttiği gibi, iklim kriziyle mücadelede şef ve çalışan müşterek gösteriş üstlenmeye kararlıyız. Akdeniz'de sulh ve istikrarın tesisi asliye arzumuzdur." diyerek konuştu.

Bu alanda güven, düzenlilik ve istikrarın baştan tesisi düşüncesince diyaloğun, şeffaflığın ve öngörülebilirliğin olması icap ettiğini tamlayan Kıran, sorunları diyalog ve arsıulusal hususiyet kanalıyla halletmek istediklerini söyledi.

Doğu Akdeniz Konferansı'nın gerçekleştirilmesi lehçe teşrikimesai düşüncesince önemli

Kıran, Kıbrıs meselesine de değindi. Adanın ortağı Kıbrıs Türk halkının ehil bulunduğu hakların, sulh ve abra düşüncesince baştan konfirmasyon edilmesi icap ettiğini dile getiren Kıran, "Sayın Cumhurbaşkanımız kabilinden tavsiye edilen 'Doğu Akdeniz Konferansı'nın gerçekleştirilmesi lehçe teşrikimesai düşüncesince ehemmiyetli müşterek aşama olacaktır. Tüm tarafların bu öneriye dayanaklık etmek vermesini bekliyoruz." diyerek konuştu.

Hoşgörüsüzlük, İslam kini ve ayrımcılıkla mücadelenin eş gündemin yukarı sıralarında toprak alması icap ettiğini vurgulayan Kıran, bu cins tehditlerin tek devir bulunmadığı derece arttığına ayraç etti.

Kıran, "Bunlar, Avrupa'da hassaten Müslümanların yevmi yaşamını erinçsiz ediyor, büyüklük politikalarını etkiliyor ve sosyal uyumu zedeliyor. Uluslararası maşer bu yönelimi aksine yöneltmek düşüncesince beraberce cereyan etmelidir." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler