USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran: Lozan'ın kelimesi kelimesine namına getirilmesinin takipçisiyiz

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, "Lozan Antlaşması'nın değme hükmünün kelimesi kelimesine namına getirilmesinin takipçisiyiz, bu hükümlerin aşındırılması çabalarının da değme devir karşısındayız, karşısında olmaya bitmeme edeceğiz." dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran: Lozan'ın kelimesi kelimesine namına getirilmesinin takipçisiyiz
24-07-2022 23:04
Atina

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Türkiye Cumhuriyeti'nin müessis vesikası kendisine vasıflandırılan Lozan Antlaşması'nın bire müşterek sürede Batı Trakya Türklerinin de kaderi bulunduğunu belirterek, "Lozan Antlaşması'nın değme hükmünün kelimesi kelimesine namına getirilmesinin takipçisiyiz, bu hükümlerin aşındırılması çabalarının da değme devir karşısındayız, karşısında olmaya bitmeme edeceğiz." dedi.

Batı Trakya Türk azınlığın rahmetlik önderi Dr. Sadık Ahmet'in 27'nci ahiret yolculuğu sene dönümü vesilesiyle planlı yâd törenine eklenmek neredeyse Batı Trakya'ya ziyarette mevcut Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, beraberindeki heyetle birlikte, 14 Temmuz'da yaşamını kaybeden İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete'nin kabrini de görüşme etti.

Kıran, Mete'nin kaybından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Rahmetli Ahmet Mete, soydaş davasına giriş döndürücü şişman hizmetlerde mevcut ve hizmetleriyle de değme devir ölçüm toplayan, soydaşlarımızın erinç ve mutluluğu düşüncesince tek fedakarlıktan kaçınmayan, değme şeyden geçmiş giriş döndürücü şişman müşterek alimdi. Ama hoppadak şişman müşterek bilici değildi, bire müşterek sürede giriş döndürücü kahraman müşterek yurt evladıydı." dedi.

Mete'nin cenazesindeki kalabalığa dikkati çekici Kıran, şu biçimde konuştu:

"Cenaze merasimi yediden yetmişe herkesi o namazgâh taşının gerisinde birleştirmesiyle bile dünyaya giriş döndürücü kemiksiz müşterek ileti verdi. Soydaş davası tabii Ahmet Mete'nin vefat etmesiyle giriş döndürücü şişman müşterek yiğidini yitirdi lakin rahmetlik gerisinde bıraktığı ebedî mesajlarla, bize delibozuk etmiş olduğu mirasın giriş döndürücü henüz çelimli müşterek biçimde zımnında bitmeme edeceğini, vefat etmesiyle bile dört başı mamur dünyaya göstermiş oldu."

Kıran, Mete'nin ailesine taziyet ziyaretinde bulunduktan sonraları Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğunu görüşme etti.

Dr. Sadık Ahmet ölümünün 27'nci senesinde anıldı

Batı Trakyalı Türk azınlığın rahmetlik önderi Dr. Sadık Ahmet, ölümünün 27'nci senesinde kabri başlangıcında planlı törenle anıldı.

Anma törenine, Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Sadık Ahmet'in kurduğu Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisinin önderi Çiğdem Asafoğlu, Türkiye, Kuzey Makedonya ve Bulgaristan'dan mevrut siyasiler ve Türk camiası temsilcileriyle, Sadık Ahmet'in yakınları ve sevenleri katıldı.

"Lozan Antlaşması'nın kelimesi kelimesine namına getirilmesinin takipçisiyiz"

Törende mütekellim Kıran, "Bir el henüz rahmetlik Dr. Sadık Ahmet'i hasretle, gönül borcuyla yad ediyoruz. Ruhu neşeli olsun. Mekanı aşırılmak olsun." dedi.

Kıran, Sadık Ahmet'in doğruluk kontrol mücadelesinde unutulmaz müşterek bayrak bulunduğunu tabir ederek, "Her şeyden geçmiş Batı Trakya Türkleri kendisine değme ne denli çetrefilli sorunlarla beraberce kalsak da bu sorunları aşma dirayetini ve kudretini değme daima açıklamak ve bunu değme platformda, sahada da masada da teşhir etmek durumundayız." niteleyerek konuştu.

Bugünün bire müşterek sürede Türkiye Cumhuriyeti'nin müessis vesikası kendisine vasıflandırılan edilen Lozan Antlaşmasının 99'uncu sene dönümü bulunduğunu anımsatan Kıran, şu biçimde konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin müessis vesikası kendisine vasıflandırılan müşterek Antlaşma bire müşterek sürede Batı Trakya Türklerinin de kaderi. Bu gerçekte Türkiye Cumhuriyeti ile Batı Trakya Türklerinin de baht birlikteliğinin müşterek belgesi, resmi fotoğrafıdır. O nedenden Lozan Antlaşmasının değme hükmünün kelimesi kelimesine namına getirilmesinin takipçisiyiz, bu hükümlerin aşındırılması çabalarının da değme devir karşısındayız, karşısında olmaya bitmeme edeceğiz."

Yunanistan'ın Batı Trakya Türk azınlığın doğruluk ihlallerine bağlı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) almış olduğu kararları hatırlatan Kıran, "Bu kararların da bu kararlara özellik hususların da Türkiye Cumhuriyeti kendisine değme devir takip edeni olacağımıza burada rahmetlinin (Dr. Sadık Ahmet) nezdinde müşterek el henüz lakırtı veriyoruz." niteleyerek konuştu.

Kıran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yâd töreni düşüncesince gönderilmiş olduğu mesajı da okudu.

Dr. Sadık Ahmet'in Batı Trakya Türkleri düşüncesince icra ettiği hizmetlere işaret edilen mesajda, şu ifadeler arazi aldı:

"Batı Trakya’daki kardeşlerimiz Sadık Ahmet'le tarz dostlarının izinden tedricen muhik davalarında müstelzim savaş azmini bulmaktadır. Soydaşlarımız doğruluk ve özgürlüklerine kavuşana denli da bu savaş bitmeme edecektir. Batı Trakya Türk azınlığının durumunun iyileşmesi, meselelerinin çözüme ulaşması düşüncesince tamamı imkanlarımızı seferber etmeyi sürdürüyoruz."




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler