USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dilovası’nda 70 yaş üstü babalar bir araya geldi, duygusal anlar yaşandı

Dilovası'nda canlı 70 yaş üstü kâffesi babalar, kendileri düşüncesince planlı programda bir araya geldi. Duygusal anların yaşandığı programda, Babalar Günü kutlandı.

Dilovası’nda 70 yaş üstü babalar bir araya geldi, duygusal anlar yaşandı
20-06-2022 01:02

Dilovası'nda canlı 70 yaş üstü babalar, kendileri düşüncesince planlı programda bir araya geldi. Yaklaşık 500 ferdin katılmış bulunduğu program, devir kurnaz duygusal anlara oyunluk oldu. Dilovası Kaymakamı Doktor Metin Kubilay, AK Parti Kocaeli Milletvekili ve evcil yönetimler reis bey yardımcısı Cemil Yaman, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, İlahiyatçı Mehmet Ali Sarı da, planlı etkinliğe katıldı. Programın açma konuşmasını özne İlahiyatçı Mehmet Ali Sarı, “Biz eş kendisine 7.5 yıl İsveç'te kaldık. Toplumunu tanıdık. İsveç topluluğunda eş tanınmaz. Çocuk, 16-17 yaşına geldiği devir aileden kopar özlük dairesinde oturur, mevki ona iş verir. Anneye babaya gereksinimi kalmaz. Bizim toplumumuzda ise anne, babaya tamamen muhtacız. Anne baba, anne ve ata kendisine torunlarını büyütür, onlarla bu arada yaşar ve onların kucaklarında ölür. Babalar Günü kültürümüze muahharen mevrut bir vakadır fakat şikayetimiz yoktur. Bu punt ile burada toplandık. Birbirimizi gördük. Günümüzün ağır şartlarında birbirimize göremezken, bu punt ile gördük. Bugünleri düşünüp meydana çıkartanlara teşekkürname ediyorum” dedi.

"Bizler sorumluluk yapabiliriz fakat affedecek sizlersiniz"

Programda mütekellim Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Söz konusu baba olunca ego az buçuk duygusallaştım. Baba dostlarım, ellerinde büyüdüğüm büyüklerim burada bizimle birlikteler. Onları görür görmez baba aklıma geliyor, onunla yaptığım şakalar aklıma geliyor. Doğum bulunduğu üzere ahiret yolculuğu da hak. Ben ölen topu topu babalara rahmet, yaşayanlara da dimdik ömürler diliyorum. Baba hakkıyla çınardır, meyvesiz. Bir çınardır. Başınıza bir nesne ulaştığında sırtınızı yaslayacağınız kişidir. Baba sevgisini aşırı hissettirmez fakat kendisi ölüm edince gündüz günden ağırlığını hissediyorsunuz. En küçük bir nesne de fark babanızı aramıştınız fakat bundan sonraları o yok. Babam merhametliydi, bir nebze de ona çektiysem ne bahtiyar bana. Ben bunu Allah rızası düşüncesince yaptım, politik bir erek yoktur. İnşallah bundan sonraları bir arada olacağız. Babayı, anneyi anımsamak bir günce değil, onları değme devir hatırlayacağız. Siz elinizi, şefkatinizi ve bilgelik birikiminizi bizlerden esirgemeyin. Bizler sorumluluk yapabiliriz fakat affedecek sizlersiniz. Babalar ‘Seni seviyorum' kelimesini dayanıklı kullanmaz fakat sevgisini ve gözyaşını içerisine akıtır bunu bilirim. Ben de bir çocuğunuz kendisine söylüyorum. İstersiniz yavrunuzun yaşı 50 olsun, onlara sevginizi belirtin. Evlatlar ne olursa olsun muhabbet cümlesini fark etmek ister. Bir baba düşüncesince soy sop değme devir küçüktür. Bizler sizleri aşırı seviyoruz, dobra ki varsınız. Ben bir çocuğunuz kendisine sizin değme devir emrinizdeyim. İlçemizde değme ilden büyüklerimiz var. İsveç'te, Avrupa'da eş terimi yok. Belirli yaştan sonraları çocuklarını önemsemiyorlar bile. Bu nedenle dobra ki varsınız, sizin sayenizde memleketimiz ayakta. Bu örf ve adetlerimiz, inancımız yardımıyla memleketimiz ayakta. Pandemi haysiyetiyle az buçuk ayrı kaldık, teessürat yaşadık fakat sizin kıymetinizi değme devir biliyoruz. Çünkü siz çınarsınız, lokomotifsiniz. Biz evlatlar bir nesne yaptığımızı zannederiz fakat babanın gölgesinde yaparız. Babam gittikten sonraları kendimi bekâr hissetmeye başladım. Baba olmayınca kendimizi örtüsüz hissediyoruz" sanarak konuştu.

"Dünü de gördük bu haset de. Bu günümüze bin kat şükür"

Başkan Şayir, konuşmasına şu şekilde bitmeme etti: "İnancımız yardımıyla zorlukları aştık, bundan sonraları da aşacağız. Etrafımızda bir güruh coşkunluk oldu, hani hürriyet gelecekti. Ama sizler bunun farkındasınız. 20 yaşındaki gençlere bunu söylemeye çalışıyoruz fakat bizi anlayamıyorlar. Kendimizi ne tabir edeceğimiz de şaşırıyoruz. Hanginiz doğal doğal taş düşman lambası kuyruklarında beklemedi. Bir hafta süresince traktöre benzin kabul etmek düşüncesince benzin beklediğimi hatırlıyorum. Vita düşman vardı margarin de değil. O vakitler babam taşımalık işi ile uğraşırdı ve köylere düşman götürdüğünde oluşan kuyrukları hatırlıyorum. Dünü de gördük bu haset de. Bu günümüze binlerce defa şükürler olsun. Bizi de bir arada markajcı budur. Herbirimiz ayrımsız kaplardan aşındırmak yemedik mi, Anadolu'da aşırı debbağ mı vardı. Tek tabakta hacısı hocası yemeğini yiyordu. Unuttuk mu, hayır. Sabah, tarih ortası vakti ve geceleyin ezanı zeytin peynirle güneş geçirilirdi. Hayvan parasız olunca kesilip ağırlama edilirdi, bunları gördük. Bu günümüze bin kat şükür. İnşallah bu etkinliği tradisyon biçimine getireceğiz. İlçemizin güzelleşmesi düşüncesince değme şeyi yapıyoruz. Ülkemizin geleceği düşüncesince yavrularımız denktaş ve dobra koşullarda okusun sanarak topu topu imkanlarımızı seferber ettik."
Konuşma ondan sonra programa katılanlara bağış verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler