USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

DİAYDER üyelerinin yıldırı davası başladı

Terör örgütü PKK ile iltisaklı yer aldığı tamlanan Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi mensuplarının da aralarında bulunmuş yer aldığı 23 üyesi için oluşturulan davanın görülmesine başlandı.

DİAYDER üyelerinin yıldırı davası başladı
18-02-2022 12:50
İstanbul

14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki önce duruşmaya, 7 vakfedilmiş maznun katıldı.

Tutuklu dü sanığın, vakfedilmiş bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılımının sağlandığı duruşmada, gene 3'ü SEGBİS'le bağlanan 11 tutuklanmadan maznun da amade bulundu.

Duruşmayı CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile HDP Milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu da izliyor.

Sanıkların etiket tespitlerinin yapılmasıyla başlamış olan duruşma, maznun avukatlarının bildirme ve taleplerinin alınmasıyla bitmeme ediyor.

Bu arada mahkeme önceleri Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki bölgede birleşen DİAYDER üyesi müşterek grup, davaya bağlı izah yaptı. Açıklama karşılayıcı grupta HDP Milletvekilleri Ali Kenanoğlu, Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu ile avukatlar da toprak aldı.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca 9'u vakfedilmiş 23 maznun karşı hazırlanmakta olan 335 sayfalık iddianamede, İstanbul Şirinevler'de çalışkanlık yayınlayan DİAYDER'in, yıldırı örgütü KCK sözleşmesinde "Azınlıklar ve İnanç Grupları Komitesi" ismi altında örgütlenen ve yıldırı örgütü PKK sergerde Abdullah Öcalan'ın talkın ve yönlendirmeleriyle seçenek güya "Kürt Diyanet İşleri" şekilde kurulduğu belirtiliyor.

DİAYDER'in yıldırı örgütü KCK sistematiği doğrultusunda kurularak çalışkanlık yürüttüğü tamlanan iddianamede, derneğin kullandığı genel ağ sitesindeki örgütsel ögeler, Kürt hastalığına bağlı planlı soruşturma çalışmasının örgütsel temeli, üyelerin 2013'ten bugüne icra ettikleri matbuat açıklamaları, katıldıkları eylemler ve örgütsel beyanlarının yıldırı örgütü PKK perspektifine uyduğu tabir ediliyor.

Derneğin İBB'deki işe alımlarda kaynak yer aldığı iddiası

İddianamede, derneğin örgütün rustik dalında çalışkanlık yürüteç veya çalışkanlık sırasında atıl bir vaziyete getirilen şahısların ailelerinin örgüte bağlılığının çoğalması ve kopmaması hesabına amme kasıntı ve kuruluşlarından elde edilmiş iane kartlarının dizgeli müşterek biçimde kişilere ulaştırılmış yer aldığı kaydediliyor.

Sanıklardan Mehmet İnan'ın iddianamede toprak meydan ifadesinde, İBB'de ölü yıkayıcı şekilde işe alınmasında DİAYDER yöneticilerinin kaynak bulunduğunu ve kendisiyle beraberce birtakım şahısların de topluluk öncülüğünde işe alındığını dediği aktarılıyor.

İddianamede, Mehmet İnan'ın, bu kişilerle belediyeye önce girdiklerinde maaşlarından müşterek yönünü DİAYDER'e vereceklerini söylediklerini, fakat sonra bu şahısların derneğe servet verip vermediklerini bilmediğini anlattığına toprak veriliyor.

İBB İstanbul Personel Yönetim AŞ (İSPER) içerisinde 24 Kasım 2019 bakımından ölü yıkayıcı şekilde etkin Mehmet İnan'ın almış yer aldığı 4 bin liralık maaşın bin lirasını DİAYDER'e verdiği kaydedilen iddianamede, benzeşim biçimde DİAYDER kabilinden belediyelerde işe sokulan üyelerin maaşlarının müşterek yönünü derneğe aktardıkları belirtiliyor.

İddianamede, bu kapsamda, PKK'ya aktarılmak ve KCK yapılanması çerçevesinde meydana gelen örgütsel faaliyetlerde kullanılmak kabil "Mali Kampanya" ismi altında, belediyelerde etkin personelin maaşlarının müşterek kısmının aktarıldığı anlatılıyor.

Görüşme içeriklerinde, ramazan kocaoğlan dolayısıyla İBB kabilinden DİAYDER'e maruz alım satım kartlarının maznun Ekrem Baran kabilinden dağıtılması için Avrupa ve Anadolu yakalarında eğleşme fail topluluk üyesi melelere verilmesi hususunun toprak almış yer aldığı tabir edilen iddianamede, bahis konusu kartların dağıtılacağı şahıslar ortada "Değer Aileleri"nin de bulunmuş yer aldığı aktarılıyor.

"Derneğe İBB'nin market iane kartları dağıtıldı"

İddianamede, beceri izlem sonucu, İBB kabilinden derneğe maruz market iane kartlarının teşkilat sempatizanlarınca ailelere dağıtıldığının belirleme edilmiş yer aldığı belirtilerek, topluluk tarafından, örgütün rustik dalında çalışkanlık yürüteç veya atıl bir vaziyete getirilen şahısların ailelerinin örgüte bağlılığının çoğalması ve kopmaması adına, amme kasıntı ve kuruluşlardan elde edilmiş iane kartlarının dizgeli müşterek biçimde kişilere ulaştırılmış yer aldığı belirtiliyor.

İddianamede, 10'u vakfedilmiş 23 sanığın "silahlı yıldırı örgütüne unsur olmamakla beraberce iane etme" ve "silahlı yıldırı örgütüne unsur olmak" suçundan 3,5 ile 15'er sene ortada mütebeddil oranlarda hapisle cezalandırılması isteniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler