USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Devlet Bahçeli emriyle başladı MHP'de acemi uygulama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla, tümen teşkilatlarının politik töre bilimi kültürünün güçlendirilmesi ve uymaları müstelzim ilkelerin belirlenmesi düşüncesince açılan "Siyasi Etik Kurulu Yönetmeliği"nin uygulanmasına başlandı.

Devlet Bahçeli emriyle başladı MHP'de acemi uygulama
20-03-2022 14:08
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla, tümen teşkilatlarının siyasal töre bilimi bilimi kültürünün güçlendirilmesi ve uymaları müstelzim ilkelerin belirlenmesi düşüncesince açılan "Siyasi Etik Kurulu Yönetmeliği"nin uygulanmasına başlandı.Abone ol

MHP'de, siyasal töre bilimi bilimi kültürünün güçlendirilmesine müteveccih açılan "Siyasi Etik Kurulu"nun nite çalışacağını düzenleyen yönetmeliğin uygulanmasına başlandı.

AA'da arazi meydan habere göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin direktifiyle tümen teşkilatlarının siyasal töre bilimi bilimi kültürünün güçlendirilmesi ve uymaları müstelzim ilkelerin belirlenmesi düşüncesince açılan MHP Siyasi Etik Kurulu Başkanlığının çalışmalarına bağlı yönetmelik, Merkez Yönetim Kurulunca (MYK) benimseme edildi.

Uygulanmasına başlanan yönetmeliğe bağlı en evvela milletvekilleri ve MYK üyeleri ile il başkanları bilgilendirildi. Partinin 25-27 Mart'ta Antalya'da yapılacak domestik yönetimler toplantısında da şehremaneti başkanlarına ayrımsız mevzuda bilgelik verilecek.

Etik ilkelere akla yatkın davrananlara ödül
Yönetmeliğe layıkıyla kurul, teşkilatlardaki töre bilimi bilimi sorunları belirlemeye müteveccih araştırı ve incelemenin yanında seçimlerde namzet adaylığı ve adaylıkla ilgilendiren duruluk ve matematik verebilirliği asal borç ve nahak yere rekabeti önleyecek ilkeler geliştirecek. Bu mevzuda masraf ve bağışlarla ilgilendiren prensipleri de belirleyecek.

Kurul başkaca tümen ve teşkilatlarda töre bilimi bilimi ilkelere akla yatkın davranışlarıyla nazarıitibar çekenlere ihsanıhümayun ve ölçüm verilmesini önerecek.

Yönetmeliğin işleyişi
Kurul Başkanı Prof. Dr. Cengiz Şahin, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, tümen şekilde siyasal töre bilimi bilimi ile ilgilendiren anayasa teklifi hazırladıklarını ve bunun geçenlerde Meclis'e sunulacağını anlatarak, MHP Siyasi Etik Kurulu Yönetmeliği'nin de bu çerçevede hazırlandığını söyledi.

Prof. Dr. Şahin, MYK üyeleri, milletvekilleri ve il başkanlarının yönetmeliğin arasında ne olduğu ve uygulanması ile kurulun düzentileme yöntemine bağlı bilgilendirildiğini bildirdi.

Bahçeli'nin "temiz siyaset" ve bunun hem tümen içre hem Türkiye genelinde yaygınlaştırılması noktasında hassasiyeti olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şahin, yönetmeliğin işleyişine bağlı şunları kaydetti:

"Genel Başkanımız tümen içi töre bilimi bilimi dair yönetmelikte arazi meydan ilkeler kapsamında birlikte yakınma olduğunda evvel kurula fariza verebilir. Kurul tetkik yapacak, düzen bağı hâlâ sonra. Kurul, görevlendirme yapıldıktan sonraları rastgele birlikte çeşitli bilgelik ve doküman istemeye umumi başbuğ namına çıkışlı oluyor. İncelemenin arkası esna hazırladığınız tutanağı umumi başkana sunuyorsunuz. Burada 'şu çeşit zeval unsurları oluşmuş' ve ya 'bu dedikodudan ibaret, rastgele birlikte zeval unsuru yok' diyeceğiz. Genel başbuğ hale layıkıyla düzen bağı kuruluna atıf edecek ve ya etmeyecek. Ama birlikte görüngü somut, arasında ve aleniyse bizim töre bilimi bilimi incelememize lüzum yok, düzen bağı müesses devreye girer orada. Buna umumi başbuğ değişmeyen verecek. Disiplin önceleri tetkik kadar birlikte şey."

Kurulun töre bilimi bilimi ilkelere akla yatkın davranışların ödüllendirilmesini de önereceğini anlatım fail Prof. Dr. Şahin, "Sadece biçimsiz örneklerin üzerinde gitmeyeceğiz. Bir il, kaza teşkilatımız ve ya birlikte şehremaneti başkanımız dobra işler yaptığında heyet şekilde mevzuyu değerlendirip, raporda 'ödüllendirelim' diyeceğiz. Sadece cezalandırmıyoruz, elleme iş yapanlar ve töre bilimi bilimi ilkelere akla yatkın davranışlarda bulunanlar düşüncesince ihsanıhümayun de öneriyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler