USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Depremden kurtulan Ali Hizmetçi: 'O dramı anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor'

Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi sıra Aydın'da konuk edilecek Adıyamanlı depremzedelerin önceki kafilesi Aydın'a geldi. Bazı depremzedeler Aydın'da mevcut yakınları ile gözyaşları içinde kucaklaşırken, depremin şokunu hala atlamadığını tamlayan Ali Hizmetçi, "O dra

Depremden kurtulan Ali Hizmetçi: 'O dramı anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor'
10-02-2023 22:08

6 Şubat Pazartesi haset zaman 04.17'de Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde ortak mevzi sarsıntısı meydana geldi. İlk depremin peşi sıra ayrımsız gündüz içinde gene Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde ikinci ortak mevzi sarsıntısı şimdi yaşandı. Yıkıcı depremlerde Kahramanmaraş özellikle kazanmak az daha Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illeri de hasar gördü. Depremde on dokuz binin üstünde erkek yaşamını kaybederken, 79 binin üstünde erkek de yaralandı.
Yaşanan depremlerin peşi sıra Adıyamanlı depremzedeleri Aydın'da mihman buyurmak düşüncesince düzentileme başlatıldı. Aydın Valiliği çeşidinden meydana getirilen sesli anons çerçevesinde, depremzede vatandaşların Aydın'da ayrışık yurtlarda ve amme müesseselerinin misafirhanelerinde mihman edileceği açıklandı. Yapılan koordinasyonun peşi sıra Adıyaman'dan yola çıkan kestirmece 120 nefis önce barhana Aydın'a geldi. Aydın'ın özek ilçesi Efeler'de mevcut Mustafa Kemal Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda kayıtları meydana getirilen depremzedeler şimdi muahharen Nazilli ilçesindeki Hacı Efendizade talebe Yurdu ve Kuşadası ilçesi Efe Ayşe talebe Yurdu'na alışılmak az daha ilçeden ayrıldı.

"Allah hiç kimseye yaşatmasın"

Depremde gelişigüzel içtima yerle ortak bulunduğunu tamlayan Cengiz Köse, "Malatya'dan Adıyaman'a gelmiştim. Sabaha dirlik biçimsiz ortak depreme yakalandım. evvel depremi algılayamadım ve lüp çatısına ortak şeyler düştü sandım ancak muahharen sadme artınca mevzi sarsıntısı bulunduğunun farkına vardım. Depremde gelişigüzel arazi yerle ortak oldu. Çok kötüydü Allah hiç kimseye yaşatmasın" dedi.

"Mezarda üstelik arazi kalmadı"

Depremin peşi sıra yıkılan binaların ana yol ve sokakları kapattığını kaydeden Fatma Göçen, "Ölümün eşiğinden döndük. Depremin bulunduğu tam kendimizi baş döndürücü çetin halde hariç attık. Bazı yakınlarımız yapının altında kaldılar. Depremin peşi sıra sokaklar caddeler daima kapandı, eş komutan yapılar yararsız yığını kabil yerdeydiler. Ne yapacağımızı şaştık. Bir güruh akrabamız hayatlarını kaybettiler. Mezarda üstelik arazi kalmadı ki gömsünler" niteleyerek menfez yaşlarına boğuldu.

"Depremin şokunu halen atlatamadık"

Depremin üstünden eyyam geçmiş olmasına karşın olayın şokunu atlatamadıklarını kaydeden Ali Hizmetçi, "Üzerinden 5 gündüz geçmiş olmasına karşın olayın şokunu atlatabilmiş değilim. O acı, o dramı anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor. Yakınlarınız, eviniz gidiyor, o hali anlatabilmek muhtemel değil. Normal vaziyette olsa gelişigüzel şeyi anlatabilirim ancak bu acının hesabına neyi kesinlikle anlatacağım bilemiyorum. Çok şükür Allah'a esen sakin kurtulduk, buna şükür ediyoruz. Bütün yardımları yapanlara, organizasyonları düzenleyerek bizleri buraya yetkililere teşekkürname ediyoruz. Ben ortak halde geldim ancak orada enkazın altında artan yakınları zımnında gelemeyen baş döndürücü insanoğlu var. Merkezde müstelzim gelişigüzel nesne yapılmaktadır ancak rustik kesimlerde maatteessüf gidiş ayrımsız değil. 10 ilde bu depremin yaşanması hazırlop ortak gidiş değil, rustik kesimlere de erişmek tabii hazırlop olmaz. Bu denli aracın, bu denli insanoğlunun çabucak gelişigüzel yere yetişebilmesi imkansız. Yardımların ve organizasyonun şimdi da degaje çapta yapılmasını dilek ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Daha nice yakınımız çökme altında"

Kucağında 2 maaş evladı ile Aydın'a mevrut Mücahit Kutlu ise, "Çok biçimsiz ortak durum, bu vaziyette kimesne kazanmak istemez. 2 maaş bebeğim ile yollara düştük. Allah her insana iane etsin. Daha nice akrabamız ve arkadaşlarımız enkazın altında. İnşallah çokları mıhlı yerine kurtulurlar. Depreme uykuda yakalandık ve canımızı çetin kurtardık. İlk düşündüğümüz nesne bebeğimiz oldu. Çok şükür bunu da atlattık" sanarak konuştu.

Murat Uçkaç - Uğur Eser

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler