USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Deprem bölgelerine Toplum Yararına Program kapsamında 16 bin şahsiyet kontenjan

İŞKUR kabilinden Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vilayetler için, depremin etkilerini hafifleştirmek şartıyla düzenlenen hizmetler düşüncesince 1 bilyon 400 milyon liralık muhassasat aktarıldı.

Deprem bölgelerine Toplum Yararına Program kapsamında 16 bin şahsiyet kontenjan
20-02-2023 16:05
Ankara

Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi sıra facia bölgelerinde tahsil edilen tedbirler kapsamında, İŞKUR tarafından, depremin etkilerini hafifleştirmek amacıyla dehşet çözüm bölgesi valiliklerine Toplum Yararına Program çerçevesinde 16 bin şahsiyet saptanca tahsis edildi.

6 Şubat'ta meydana mevrut Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi sıra facia bölgelerinde muhtelif tedbirler uygulamaya konuldu.

Deprem bölgesindeki hizmetlerde arıza yaşanmaması amacıyla huzur günden itibaren alana tutumlu ve bilirkişi personel desteği sağlandı.

Bu kapsamda alanda toprak meydan İŞKUR il müdürlüklerince sunulması müstelzim hizmetler, merkezin yahut deprem bölgesi haricinde artan öteki şehirlerde toprak meydan görev birimlerinin sorumluluğuna devredildi.

İŞKUR tarafından, depremden etkilenen vilayetler düşüncesince depremin etkilerini hafifleştirmek amacıyla dehşet çözüm bölgesi valiliklerine 16 bin şahsiyet Toplum Yararına Program (TYP) kontenjanı tahsis edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı düşüncesince 2 bin 950 kontenjan

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının facia bölgesindeki kuruluşlarından öteki illere nakledilen çocuk, engelli, avrat ve yaşlılara maruz hizmetlerin sürdürülmesine müteveccih 30 il düşüncesince 1750, Aydın ve Mersin valiliklerine nakledilen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması düşüncesince ise 1200 insan peyda etmek az daha mecmu 18 bin 950 şahsiyet Toplum Yararına Program kontenjanı tahsis edildi.

Toplum Yararına Program kapsamındaki hizmetlerin namına getirilmesi düşüncesince 1 bilyon 400 milyon liralık muhassasat aktarıldı.

Bakanlığın öteki hizmetleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, facia sahasında ikameti bulunan vatandaşların, esenlik hizmeti sunucularında sıklık yaratmamak ve vatandaşların bulunan tedavilerini aksatmamak amacıyla esenlik tutanağı karşılığında alınacak çare ve daima beğenilen tıbbi malzemelerinin bir kereye muhtemelen peyda etmek az daha reçetesiz realizasyon edilmesi sağlandı.

Afet sahasında yaşayanların, rastgele bir ecir ödemeden esenlik hizmetlerinden faydalanması düşüncesince sayrılarevi başvurularında yoklama paydaşlık oranı ile eczane başvurularında çare ve tıbbi materyal paydaşlık payından affedilmiş tutulması realizasyon edildi. 6 Şubat zamanı öncesinden olup biten ve elan öğrenim edilmemiş yoklama paydaşlık payları ertelendi.

Vatandaşların ellerinde bulunan çare ve tıbbi malzemelerinin çökme altında artmış olabildiği sebebi öne sürülerek tedavilerinde arıza yaşanmaması düşüncesince 5 Şubat'a derece facia sahasında ikameti bulunanların eczanelerden realizasyon edilmiş ilaçları yahut tıbbi malzemelerinin final tarihleri 6 Şubat olacak biçimde düzenlendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca deprem bölgesindeki hizmetler kapsamında Genel Sağlık Sigortası primleri büyüklük çeşidinden ödenen "yeşil kartlı" yurttaşlar düşüncesince OHAL anons edilen şehirlerde yahut nakledildiği şehirlerde diyaliz tedavileri düşüncesince SGK ile kontratlı kâffesi esenlik hizmeti sunucularına direkt yahut sevkle başvurma edebilmesi olanağı sağlandı.

Kronik emraz zımnında beğenilen çare ve tıbbi materyal teminine dair raporlardan 1 Ocak ve sonra süresi bitmiş/bitecek olanların süreleri 30 Haziran'a derece uzatıldı.

İkameti facia sahasında sıfır ancak sonuç 3 ay ortamında facia sahasında bulunan eczanelerden çare realizasyon etmiş insanların Medula sisteminde mukayyet bulunan raporlarına güvenerek reçetesiz çare realizasyon etmeleri de sağlandı.

Afet sahasında çalışkanlık yayınlayan eczane yahut merkezlerde depreme dair yıkımlar olması yardımıyla ayrımlı bilgisayarlardan Medula sistemini kullanarak vatandaşlara çare ve tıbbi materyal realizasyon edebilmeleri düşüncesince mecburi bulunan IP uygulaması da kaldırıldı.

Tüm esenlik hizmeti sunucularında esenlik hizmeti sunumunun aksamaması düşüncesince Ocak-Şubat 2023 dönemlerine ilgili fatura/reçete konfirmasyon süresi ile sonuç haset 31 Mart'tan evveliyat bulunan itirazlar ile itiraz istimara komisyonuna dair süreler, 31 Mart mücahede saati bitimine derece uzatıldı.

Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa illeri haricinde artan şehirlerde SGK ile protokollü/sözleşmeli namına çalışkanlık yayınlayan esenlik hizmeti sunucularının, Ocak-2023 zamanına dair fatura/reçete konfirmasyon süresi 28 Şubat mücahede bitimi oldu.

SGK'ya verilmesi müstelzim kâffesi bilgi, doküman ve beyannameler ertelendi

Depremden etkilenen 10 ilde "mücbir etken hali" anons edildi. Bu kapsamda bu şehirlerde bulunan yurttaşlar düşüncesince 6 Şubat-30 Nisan'a derece SGK'ya verilmesi müstelzim rastgele kabil bilgi, doküman ve beyannameler 26 Mayıs'a derece ertelendi. Belirtilen tarihe derece SGK'ya maruz bilgi, doküman ve beyannameler süresinde bırakılmış sayılarak, ilgililere yönetsel dünyalık cezası uygulanmasının önüne geçildi.

Bakanlık başkaca SSK sigortalıları ve doğruluk sahiplerinin dirimlik ve maaş ödemelerini öne çekti.

Vatandaşların kıygın olmaması düşüncesince arama yoklama tarihleri 1 Şubat-31 Ağustos olanların arama yoklama tarihleri 31 Ağustos namına onama edildi.

Kısa düzentileme uygulaması devreye alındı

Depremden etkilenen iş yerlerinin bu süreçte iştirakçi çıkarmamaları amacıyla Kısa Çalışma Uygulaması devreye alındı.

Depremden etkilenen iş yerlerine müteveccih endamsız düzentileme ödeneğine dair ödemelerin imtizaç denetimi beklenmeksizin ivedilikle yapılabilmesi ve doğruluk sahipliği anlamında endamsız düzentileme ödeneğine koşulları tutmayan insanlara nakdi ecir desteği sağlanmasına müteveccih mevzuat değişikliği hazırlıkları tamamlandı.

10 ilde aylakçılık sigortası ödemelerinin tarihleri öne çekildi.

Bölgede sağlıksız düzentileme ödemelerinin de öne çekilmesine dair çalışmalar, bu ödemelerin de ayrımsız tarihlerde gerçekleştirilmesine olanak verecek biçimde tamamlandı.

Deprem sahasında gerekseme duyulacak mesleklerde kuruluşa mukayyet insanların detayları hazırlanarak AFAD ile paylaşıldı.

Aktif iş gücü programlarından faydalanan ve depremden dokunca gören iş yerleriyle izlence faydalanıcılarına çevrilmiş bildirimlere dair müddet sınırlamalarını esneten ve ödemelerin yapılmasını kolaylaştıran tensikat de yaşama geçirildi.

İşbaşı yetişek programlarına müteveccih ocak, şubat, mart ve april ayları düşüncesince iştirakçilerin bitmeme durumlarına bakılmaksızın kusursuz ay üstünden gerekli harcama ödemesi yapılmasına dair aranjman tamamlandı.

10 ilde vatandaşların prim borçları ertelendi

Bakanlık, başkaca depremden etkilenen şehirlerde iş bölgeleri düşüncesince doküman bırakma sürelerini erteledi. 6 Şubat'tan ilkin ifa süresi, meşbu bulunan prim borçları teehhür cezası ve teehhür zammı uygulanmaksızın 31 Ağustos'a derece uzatıldı.

Ödeme vadesi esbak borçları baştan yapılandırılmış facia kapsamındaki vilayetler düşüncesince de 6 Şubat bakımından yapılandırma/taksitlendirme işlemleri ayırma koşuluna girmemiş işverenlere, ifa vadesi 6 Şubat- 31 Temmuz'da sona aziz taksitlerini 31 Ağustos'a derece ifa olanağı sağlandı.

Aynı imkan, sigorta primini kendisi ödeyen sigortalılar düşüncesince de verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler