USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Deprem alanına yardım ve destek sunar artarak bitmeme ediyor

Merkez üssü Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler dolayısıyla nice ilden yardım ve destek sunar sürüyor.

Deprem alanına yardım ve destek sunar artarak bitmeme ediyor
06-02-2023 17:08
Ankara

Edirne Valiliği öncülüğünde AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonundaki yardım kampanyasında eskimemiş kıyafetler, gıda, battaniye ve şahsi hıfzıssıhha malzemeleri ilkin kazanmak neredeyse deprem branşında kullanılacak bulunan yardım malzemesi, Mimar Sinan Spor Salonu'na getirildi.

Görevlilerce klasman edilen malzemeler, elan sonradan paketlendi.

Vatandaşlar çeşidinden getirilen müşterek yardım kolisinin üstündeki "Geçmiş olsun. Kalbimiz ve dualarımız sizinle. Allah yardımcınız olsun inşallah. Edirne, sevgilerle" notu dikkati çekti.

Edirne Belediyesi de deprem bölgesine sevk olgunlaşmak neredeyse yardımların toplandığı kampanya başlattı.

Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarına yurttaşlar çeşidinden getirilen yardımlar, şehremaneti personelince klasman edildi.

Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen dü depremin arkası sıra Gaziantep'e 5 tır su ve 1 tır erzak gönderdi.

Büyükşehir Belediyesinden meydana getirilen açıklamaya göre, Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın, İçişleri Bakanlığı çeşidinden Gaziantep'te koordinasyonla görevlendirilmesinin ardından, Bursa Büyükşehir Belediyesi içerisinde deprem yaralarının sarılması düşüncesince yardım seferberliği başlatıldı. Sabah saatlerinde 5 anahtar ve 22 itfaiye aracı aracı personelini, kontrol istirdat emek harcamaları düşüncesince Malatya'ya gönderen belediyeye ilişkin firmalar de alanda esas gereksinimlerin karşılanması düşüncesince emek hasretmek başlattı.

Bu kapsamında Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Jeotermal AŞ, 5 tır suyu Gaziantep'e gönderdi. Belediyenin nan fabrikası BESAŞ da yardım seferberliğine 1 tır erzak ile katıldı. BESAŞ'ta hazırlanmakta bulunan 1000 erzak kolisini haiz tır Gaziantep'e akıntı etti.

BURFAŞ ekiplerinin de hareketli aş damı ve 45 personelle Gaziantepli depremzedelerin indinde olabileceği anlatım edilen açıklamada, hareketli aş damı ve 7 vasıta ile yola çıkan BURFAŞ ekiplerinin, Gaziantep'te belirlenen noktalara kuracakları çadırlarda vatandaşlara, çorba, makarna, kahvaltılık, çay ve kahvehane ikramında bulunacağı belirtildi.

Burdur

Burdur Valiliğinden meydana getirilen açıklamada, depremden etkilenenlere çabucak ulaştırılmak neredeyse Valilik koordinesinde ayni ve nakdi yardım kampanyası düzenlenmiş olduğu belirtildi.

Ayni bağışta mevcut kazanmak isteyenlerin, en önce katalitik soba, kışlık kıyafet, battaniye, sağlıklı malzeme, evlat bezi ve maması, anık ve bozulmayacak özellikte paketli besin neredeyse bağışlarını tarz ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı marifetiyle alana iletebilecekleri kaydedilen açıklamada, nakdi dayanak hasretmek isteyenlerin ise "DEPREM" yazarak 1866'ya SMS gönderebileceği (SMS bedeli: 20 lira) yada AFAD Başkanlığının veznedar matematik numaralarına armağan yapabileceği bildirildi.

Burdur Belediyesinin içtimai iletişim araçları hesaplarından meydana getirilen paylaşımda da hayırseverlerin eskimemiş yardım malzemelerini alana sevk olgunlaşmak neredeyse belediyenin halı sarayı ile konuşma ve işporta salonuna getirebilecekleri anlatım edildi.

Bucak, Gölhisar, ve Karamanlı belediyeleri de yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Samsun

Samsun Valiliğinden meydana getirilen açıklamada, tarz üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri bulunan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde kıygın bulunan vatandaşlara korumak düşüncesince yardım kampanyası başlatılmış olduğu duyuruldu.

Valilik koordinasyonundaki yardım kampanyasına korumak talip vatandaşların, eskimemiş kışlık kıyafet, iç çamaşırı ve bot, su, battaniye, hab seti, evlat bezi, evlat maması, bitmeme sütü, ısıtıcı, abdesthane kağıdı, hıfzıssıhha malzemeleri, fener, pil, mobil yükleme aleti, mum, konserve, anık besin ve bisküvi yardımlarını kendilerine en benzeyen kaymakamlığın bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına doğrulama edebilecekleri aktarıldı.

Tokat

Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi çeşidinden başlatılan kampanya sonrasında birleşen besin ve gerekseme maddelerini haiz civar tır, deprem bölgesine gönderildi.

Vatandaşlardan birleşen battaniye, mobilyasız gıda, kışlık külot ve mertlik mamüllerinden oluşan yardımların depremzedelere ulaştırılacağı belirtildi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Hüseyin Akbaş Spor Salonu’nda vatandaşlardan mevrut yardımların toplanmaya bitmeme ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yardımlardan oluşan civar aracımızı kıyamet bölgelerine uğurladık. Yüzlerce hemşehrimiz kampanyaya dayanak vererek Hüseyin Akbaş Spor Salonu'na yardımlarını getirmiştir ve getirmeye bitmeme ediyor. Bugün müşterek tır elan göndereceğiz. Vatandaşlarımız mobilyasız gıda, atıştırmalıklar, battaniyeler ve kışlık giysilerden oluşan yardımlarını getirmeye bitmeme edecekler. Ayrıca 112 Acil Çağrı Merkezi arandığında yurttaşlarımızın yardımları takımlar çeşidinden alınarak buraya getiriliyor. Eşyaların tek eskimemiş bulunmasına uyanıklık gösterelim. Yardım kampanyasına eklenmiş bulunan ve katılacak hemşehrilerime teşekkürname ediyorum. İnşallah yaraları daima baş başa saracağız."

Eroğlu, kıyamet bölgesindeki çalışmalara dayanak hasretmek neredeyse Tokat Belediyesinden 35 araştırma görevlisi personel ve 15 itfaiye aracı aracı erini kıyamet bölgesine uğurladıklarını anlatım ederek, şunları aktardı:

"Sabah saatlerinden itibaren baş döndürücü sayıda iş makinesi, kontrol istirdat ekibi, askerlerimiz ve belediyeden emek arkadaşlarımız istirdat çalışmalarına dayanak hasretmek neredeyse yerlere yola çıktılar. Hepsine değişik teşekkürname ediyor, kolaylıklar diliyorum. Deprem bölgelerimizden can sıkıcı duyum gelmeye bitmeme ediyor. Rabb'im ölüm fail kardeşlerimize yağmur etsin, yaralılarımıza aceleci şifalar versin. Göçük altında kurtarılmayı gözleyen kardeşlerimize de sakin salim kurtulmayı baht etsin."

Tokat'ın Almus ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye çeşidinden başlatılan kampanyada, depremzedelere ulaştırılmak neredeyse gıda, eskimemiş elbise ve gerekseme malzemelerinin Almus Spor Salonu'nda toplanacağı bildirildi.

Kampanyayı duyan vatandaşlar, eskimemiş battaniye, hab seti, evlat bezi, hıfzıssıhha malzemeleri, kışlık elbise ve evlat maması, su, mobilyasız gıdalar, korunma gereksinimi düşüncesince çadır, ısıtıcı, çoklu priz neredeyse malzemeleri deprem bölgesine ulaştırılması düşüncesince kavuşum bölgesine götürdü.

Turhal Belediyesi ise deprem bölgesine 14 nefis kontrol istirdat mensubu gönderdi.

İllerde birleşen yardımlar deprem bölgesine gönderilecek

Sinop'ta Valilik çeşidinden yardım kampanyası başlatıldı.

Valilikten meydana getirilen açıklamada, Kahramanmaraş ve mekân vilayetlerde depremden ötürü kıygın bulunan vatandaşlara ulaştırılmak neredeyse yardım malzemelerine gerekseme duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, vatandaşlarca hazırlanacak insanca yardım materyali kolilerinin site merkezinde Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu’na, ilçelerde ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına doğrulama edilebileceği belirtildi.

Çorum'un Osmancık Belediyesince de depremzedelere ulaştırılmak neredeyse yardım kampanyası başlatıldı.

Amasya Belediyesi çeşidinden meydana getirilen anonsla Çelebi Mehmet Meydanı'nda yardım kampanyası başlatılmış olduğu duyuruldu.

Vatandaşlar, yiyecek, içecek, giysi, elektrikli soba, battaniye, mont, atkı, bere, ellik neredeyse yardım malzemelerini kolluk ekiplerine doğrulama etti. Belediyenin başlatmış olduğu yardım kampanyasında AFAD, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile kolluk ekipleri de koordinasyonu sağlıyor.

Çankırı Valiliğinden meydana getirilen açıklamada da baş döndürücü sayıda vatandaştan depremden etkilenen yerlere yardımda bulunma talebinin alındığı belirtildi.

Nakdi yardım gerçekleştirmek isteyenlerin, AFAD Başkanlığına ilişik veznedar hesaplarına yardım yapılabileceği tamlanan açıklamada, "Ayni yardımda mevcut kazanmak talip yurttaşlarımız ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın (0376) 213 52 84 - (0376) 212 24 91 - 0554 969 52 84 numaralı telefonlarına ulaşabilir, ilçelerimizde de Kaymakamlıklarımızla iletişime geçebilirler." ifadesi kullanıldı.

İlçelerde birleşen ayni bağışların koordinasyonunun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca sağlanarak kıyamet bölgelerine ulaştırılacağı dökme açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayni bağışta mevcut kazanmak talip kurumsal şirketlerin ise Afet Acil Durum Başkanlığına ulaşarak ayni armağan ardiye yönetimi ve dağıtma emek hasretmek grubumuz ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. Ayni armağan yaparken, sonuç istimal zamanı esbak yahut geçmeye benzeyen gereç bağışı yapılmamalıdır, ikinci el, çıkma gereç bağışı yapılmamalıdır, rüçhan benimseme edilecek bağışlar; eldiven, mont, bot, bere, füru düşüncesince montgomer ve kışlık giysi, tüplü katalitik soba, tüp, yatak, battaniye, powerbank, besin kolisi (konserve), evlat bezi, evlat maması, avrat pedi, mertlik hıfzıssıhha malzemesi."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler