USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Demokrasi ve Birlik Derneği Genel Başkanı Metiner, Diyarbakır annelerini ziyaret etti

Genel Başkan Mehmet Metiner, "Diyarbakırlı annelerimizin sesi sesimiz, feryadı feryadımız, acısı acımızdır, mücadeleniz kutsal. Siz gün yazıyorsunuz." dedi.

Demokrasi ve Birlik Derneği Genel Başkanı Metiner, Diyarbakır annelerini ziyaret etti
14-06-2022 18:01
Diyarbakir

Demokrasi ve Birlik Derneği (DEMBİR-DER) Genel Başkanı Mehmet Metiner, Diyarbakır annelerinin habitat eylemine ilişkin, "Diyarbakırlı annelerimizin sesi sesimiz, feryadı feryadımız, acısı acımızdır., mücadeleniz kutsal. Siz gün yazıyorsunuz." dedi.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi mesul markajcı ailelerin 3 Eylül 2019'da başlatmış olduğu habitat eylemi 1016. gününde sürüyor.

Metiner, beraberindeki cemiyet üyeleriyle, ellerinde evlatlarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren aileleri ziyaret etti, onlarla görüştü.

Evlatlarının dağa elbette kaçırıldığını özetleyen aileler, yıldırı örgütü PKK ile HDP'ye tepkilerini dile getirdi.

Burada mütekellim Metiner, bu ziyaretten sonraları konuşmanın zannedildiği derece hazırlop olmadığını, dört başı mamur kelimelerin anlamını yitirdiğini söyledi.

Dernek şekilde evvel ziyaretlerini buraya gerçekleştirmek istediklerini anlatım fail Metiner, şunları kaydetti:

"Bunlar bizim annelerimiz. Acıları yüzlerinden okunuyor. Ama borda bordaya o derece da insaflı ve kararlılar. Hiç kimsenin konuşmaya atılganlık edemediği zamanlarda konuştular, seslerini yükselttiler, feryatlarını duyurdular. İstedikleri yegâne nesne evlatları. Hepsi donsuz insanlar. Kendi çocukları Paris ve Londra'da okurken yok fakirce fukaranın, donsuz ailelerin Kürt gençlerini Suriye'nin kuzeyinde ahiret yolculuğu tarlalarına yatırmaya götürüyorlar. Kürtlerin namına akıntı ettiğini söylerken ahlaksız, dü yüzlü borda bordaya örgüt."

"Evlatları öldüler mi yaşıyorlar mı bilmiyorlar"

Oturma eylemi önleyen aileleri HDP il binası uğrunda ziyaret etmediği düşüncesince CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepkilerini dile getiren Metiner, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Kemal Bey'in yüreği, vicdanı mevcut ise buraya vardığında bari anneleri ziyaret etseydi. Acaba bunlara bakacak yüzün mevcut mı? Demirtaş düşüncesince hürriyet istiyorsun. Demirtaş'ın nerede yattığı, ne yediği, içtiği belli. Bunların çocukları neredeler Kemal Bey? Bunların evlatlarının nerede bulunduğunu yoklamak senin boynunun borcu değil mi? 'Hak, hukuk, adalet' diyorsun, hak, hukuk, hak bu çadırda. Bu çadırdaki insanları, annelerin yüreğini dinle. Ama sen 'Demirtaş başıboş kalsın' istiyorsun, 'bize katılın' diyorsun. Bu aileler çocukları öldüler mi yaşıyorlar mı bilmiyorlar. Bir anne ve ağababa düşüncesince bunun elbette borda bordaya acıklı bulunduğunu bilmiyor musun? Sen borda bordaya babasın. Meral Akşener, sen borda bordaya annesin. 'Diyarbakır'a gelip, bu ızdıraplı lakin haysiyetli anne ve babaları dinleyelim.' dediniz mi? Aklınızın ucundan geçti mi? İşte HDP'nin uğrunda oturuyorlar. Niye HDP'nin uğrunda oturuyorlar? Çünkü bunlar benim de personeli olmaktan haysiyet duyduğum borda bordaya halkın çocukları."

"Evlatlarını kimin götürdüğünü biliyorlar"

Ailelerin evlatlarını HDP il binası uğrunda beklediğine ayraç fail Metiner, ailelerin, evlatlarını yıldırı örgütü PKK'ya mikin götürdüğünü bildiğini aktardı.

Metiner, "Evlatlarının nerede yaşadıklarını istifsar hakkını kendinde bularak yıldırı örgütüne, politik partisine alan okuyan bu bayanların ellerinden öpmeniz gerekirken HDP'yi gücendirmemek namına Diyarbakır'a derece gelip art döndünüz Kemal Bey. Meral Hanım, sen bu ülkenin İçişleri Bakanlığını yaptın. Hiç mi aklına gelmedi bu çadırda bu insanoğlu ne arıyorlar? 'Evlatlarını gidip devletten istesinler.' diyorsunuz. Evlatlarını kimin götürdüğünü biliyorlar. Evlatlarını HDP götürdü. O sebepten HDP binası uğrunda deprem yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

Metiner, "(Kılıçdaroğlu) HDP ile elbette ortaklaşa iş yaparım sanarak tertipler içerisine giriyorsun? Adana'da gepegenç Çocuğumuz kimin aracılığıyla dağa götürüldü Kemal Bey? Meral Danış Beştaş'ın ismini veriyorlar. Şu an HDP'nin Grup Başkanvekili şekilde Beştaş'ın ismini veriyor. Bunlar mebus değil. Bunlar terörün politik uzantıları. Dün borda bordaya polisimize tokat attılar. Hiç mi utanmanız yok?" değerlendirmesini yaptı.

Diyarbakır annelerini desteklediklerini, ailelerin ellerinden öptüğünü, onların acısını paylaştıklarını anlatım fail Metiner, HDP'ye tepkisini dile getirerek şu şekilde bitmeme etti:

"Diyarbakırlı annelerimizin sesi sesimiz, feryadı feryadımız, acısı acımızdır. Hala konuşmaya atılganlık edemeyen, hala bu annelerimizin, babalarımızın acılarına cemaat çıkmayan Kürtleri de kınıyorum. Kürtler, acılarıyla, gözyaşlarıyla burada. Hiç mi perde duygunuz yok? Ölümden, borda bordaya yıldırı örgütünden insanoğlu bu derece korkar mı? PKK namına HDP çıkıyor diyor ki; 'Kürtlere hürriyet istiyorum.' Kürtlere dilediğiniz hürriyet böyleyse karşı başınıza çalın. Özgürlük bu mu?"

Annelerin evlatlarını istediğini tamlayan Metiner, bu çocukların art geleceğini ve onları götürenlerden matematik sorulacağını söyledi.

"Tarih yazıyorsunuz"

Metiner, ailelerin bekâr olmadığını vurgulayarak, çocukları art dönen anne ve babaların çadırı ayrılma etmediğini kaydetti.

Ailelerin dağda yegâne çocuk kalmayıncaya derece mücadeleyi sürdüreceklerini belirttiğini aktaran Metiner, "Siz hemen evlatlarınızı aramıyorsunuz bire borda bordaya sürede başkalarının çocukları bundan sonraları dağa çıkmasın ve dağda ölmesin sanarak savaşım ediyorsunuz. O sebepten mücadeleniz kutsal. Siz gün yazıyorsunuz. Gözyaşlarınızla ve çığlıklarınızla gün yazıyorsunuz. Yarın bu gün yazıldığında PKK'nın ve HDP'nin hunriz zulümleri, istismarları tarihe geçe sizinde bu alan okuyan onların çarkını bozan kabadayı direnişiniz gün olacaktır." dedi.

Herkesin bu ailelerin mücadelesiyle alım çalım duyacağını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en gene beri ailelere cemaat çıktığını tamlayan Metiner, sözlerini, "Devletimiz dört başı mamur imkanlarını seferber etti. Derneğimiz namına teşekkürname ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın direktifiyle İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu değme evrede siz değerli ziyaretçilerimizin indinde oldu. Evlatlarınızla sizi buluşturmak düşüncesince değme muhtelif fedakarlığı gösterdi. Sizinle beraberiz. Hep beraberce Türkiye'yiz, daima beraberce başaracağız. Bu kıygı düzenlerini de başlarına geçireceğiz. Allah yar ve yardımcınız olsun." sanarak tamamladı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler