USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a yöntemsizlik cevabı: Var mısın yüzleşelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gelecek Partisi önderi Davutoğlu'nu erek meydan açıklamalarının arkası sıra Davutoğlu, "Bekle Erdoğan, bekle! Hak ettiğin yanıtı bu tün ezanı alacaksın" demişti. Davutoğlu, içtimai iletişim araçları hesabından icra ettiği videolu paylaşımın

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a yöntemsizlik cevabı: Var mısın yüzleşelim
19-01-2023 10:05
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gelecek Partisi önderi Davutoğlu'nu amaç düzlük açıklamalarının arkası sıra Davutoğlu, "Bekle Erdoğan, bekle! Hak ettiğin yanıtı bu geceleyin ezanı alacaksın" demişti. Davutoğlu, içtimai iletişim araçları hesabından meydana getirdiği videolu paylaşımında "Bana kullandığın 'yolsuzluk' ifadesi düşüncesince seni yüzleşmeye çağırma ediyorum. Yüzleşelim mevcut mısın?" dedi.Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gelecek Partisi önderi Ahmet Davutoğlu'nu amaç almış ve "Bizden darülfünun istediler. Bunların vakfına darülfünun tahsisi yaptık. Kendisi ne devir başvekillik koltuğuna oturdu, o tahsis meydana getirilen noktayı bilabedel vakfına ev bark edindi. Türkiye’de bunun başka örneği yok. Bilabedel ev bark iktisap hakkı bizim vakıf yasalarına layıkıyla namevcut fakat bunlar yaptı. Bunu milletimize anlat bakalım. Nasıl açıklama edeceksiniz." ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'a yanıt sağlayan Davutoğlu içtimai iletişim araçları hesabından "Bekle Erdoğan, bekle! Hak ettiğin yanıtı bu geceleyin ezanı alacaksın" demişti.

Davutoğlu'ndan videolu cevap

Davutoğlu, içtimai iletişim araçları hesabı Twitter'dan videolu indinde paylaşımda bulunarak Erdoğan'a yanıt verdi. Davutoğlu, "Bana kullandığın 'yolsuzluk' ifadesi düşüncesince seni yüzleşmeye çağırma ediyorum. Yüzleşelim mevcut mısın?" ifadelerini kullandı

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle;

Sayın Erdoğan bugün yaptığın AK Parti takım konuşmasında promter dışına çıkarak gine şuur altını hariç vurdun. kent Üniversitesi bağlamındaki yaptığın etraflı ithamları ferda sayaç 15.00'te dostlarımla baş başa cevaplandıracağım. Ama bizzat bana müteveccih adına kullandığın 'yolsuzluk' ifadesi düşüncesince seni ağır indinde yüzleşmeye çağırma ediyorum. Küçük indinde yüzükle başlatmış bulunduğu yolculuğu iri servetlerle sürdüren, özlük bakanlığına dezenfektan satan bakanı teşekkürle uğurlayan, mevki ismini almış bulunduğu hediyelerin hiçbirini bildirme etmeyen, amme parasıyla meydana getirilen yatırımlara, yollara, sokaklara, barajlara, stadyumlara, üniversiteler ismini yazdıran, akrabaları, DOĞRU çevresindeki herkesi siyaseten erk bulunduğu devirde varlıklı fail sen, arsıulusal mahkemelerde para varlıkları dosyası ve gayrı konuşu suçlarla ilişik adı güzeşte sen, yaşamı boyu emeği haricinde tek obje yememiş olan, ikinci indinde aylığı benimseme etmemiş olan, başbakanlıkta hanesine mevrut herhangi indinde lokmanın bedelini makbuzla ödemiş olan, mevki ismini almış bulunduğu en ıvır zıvır hediyeyi bile bildirme etmiş bulunan ve millî ve arsıulusal etraflı çevrelerde parlak siyasetin sözcüsü adına tanıdık beni yolsuzlukla suçlama ettin. Öyle mi?

"8 Aralık'ta bugüne genişliğinde hastalık sustun?"

Beraber de bulunduk. Hangi süreçlerden geçtiğimizi sen de etraflı milletimiz de biliyor ve şahit. Madem hakeza indinde yöntemsizlik uydurma mevzusuydu sayın Erdoğan hastalık Cumhurbaşkanı iken bizi uyarmadın? Neden ego başbakanlıktan Mayıs 2016'da ayrıldıktan sonraları bekledin, bekledin, bekledin de birlik da Gelecek Partisi'ni kurmadan indinde hafta önceki 7 Aralık 2019'da beni yoksuzlukla suçlama ettin? Ertesi devir de ego çağrıda bulundum, ilkin ego kazanmak neredeyse etraflı canlı başbakanların, cumhurbaşkanlarının ilişik bakanların para varlıkları araştırılsın dedim 8 Aralık'ta. 8 Aralık'ta bu çağrıdan bugüne genişliğinde sustun da deminden sebep konuştun Sayın Erdoğan? Devlet zaafeti göstermişsin, hemen iş başlatmalıydın. Kamu malına uzanan el benim acıklı olsa fark kesmeliydin Sayın Erdoğan ego olsam keserdim. Bekledin zira meselelere siyasal getirim açısından baktın.

"Yüzleşelim mevcut mısın"

Şimdi sana üç çağrıda bulunuyorum. Bir; istediğin gazetecileri al pelikancılar da dahil. İstediğin kanalda senin damadının kardeşinin erbap bulunduğu kanalda dahil, belirgin oturuma çıkalım. Sen promter kullan, ego hakeza törensiz tığ çıkacağım. Senin ayarladığın gazeteciler sana müstahzar sorular sorsunlar, bana ne isterlerse sorsunlar fakat yüzleşelim mevcut mısın?

"İzah edilemeyen varlıkları şehitlere, yetimlere, engellilere, mazlumlara harcayalım"

İki; 8 Aralık 2019'da yaptığım çağrıyı gine yapıyorum. Benden doğmak neredeyse etraflı canlı başbakanlar, cumhurbaşkanları ile ilişik bakanlarla ilişik ve indinde numara etap yakınları ile ilişik indinde araştırı anket komisyonu kurun. Kimin açıklama edemediği indinde para varlığı mevcut ise bunu Hazine'de indinde fonda tutalım ve şehitlere, yetimlere, engellilere, mazlumlara harcayalım. Var mısın?




Eğer sen bunda yoksan üçüncü teklifim ise hemen sana değil, Meclis'te mevcut herkese. Önümüzdeki altılı ganyan masa zirvesinde bunu gündeme getireceğim ve etraflı liderlerden bu mevzuda hemen teşebbüste bulunmaları ricasında bulunacağım. Hem araştırma-soruşturma komisyonu kurulmalı ve önceki benden ve indinde numara etap akrabalarımdan başlamalı. Sonra sizden ve canlı etraflı başbakanlar, cumhurbaşkanları ve ekonomiyle ilişik etraflı bakanlar ve indinde numara etap akrabaları da anket komisyonunda para varlıkları incelensin teklifinde bulunacağım ve onu strateji edeceğim.

Niye susuyorsunuz?

Buradan etraflı bu gelişimleri strateji eden, sessizcesine strateji eden, sesini yükseltmekten rahatsız bulunan tutucu kesimlere de sesleniyorum: Sizin çocuklarınızın indinde bölümü da o üniversitede okudu. Hepiniz üniversiteyi vaktinde övdünüz sebep susuyorsunuz? Bugün yöntem yapıyorsak tehlikesiz olunuz hem bu iklim ve milletimizin geleceği düşüncesince fakat en baş döndürücü da indinde devir alnı secde görenler, bu ülkeye geldiklerinde parlak yöntem yapılmaktadır niteleyerek ömrünü veren, terini döken, afsun edenlerin onurunu ve sizin onurunuzu çevirmek düşüncesince yapıyorum.

"Ben Serok Ahmet diyene de 'Yörük Ahmet' diyene de minnet  duyarım"

Unutmadan Sayın Erdoğan, Bahçeli'ye eğilimli dilinizde bana 'Serok Ahmet' niteleyerek hitapta bulundunuz. Bahçeli'ye verdiğim yanıtı sana da vereyim 'ser limonluk limonluk çava.' Ben Serok Ahmet diyene de 'Yörük Ahmet' diyene de minnettarlık duygun ve hepsinin selamını alır ve onunla alım çalım duyarım. Seni de Diyarbakırlı gençlere devretme ediyorum onlar sana müstelzim dersi verirler. Bahçeli diliyle 'Serok' unvanıyla küçümseme edene müstelzim dersi önümüzdeki seçimde onlar sana verecekler. 14 Mayıs seçme tarihimizde faydalı olsun. O devir 'yeter uydurma milletindir' diyeceğiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler