USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dağda tecavüze uğruyorlar! Evlat nöbetindeki annelerden HDP’ye ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ tepkisi

Terör örgütü PKK’ya hakkında evlat nöbetinde zafere vasıl Ayşegül Biçer, evladına kavuştuktan sonradan öteki anneleri bekâr bırakmayarak nöbete bitmeme etti. Biçer, HDP’ye reaksiyon göstererek, “Mart Dünya Kadınlar Günü niteleyerek birlikte çağ vardı, bu hanımefendile

Dağda tecavüze uğruyorlar! Evlat nöbetindeki annelerden HDP’ye ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ tepkisi
07-03-2022 13:39
Terör örgütü PKK’ya dirlik evlat nöbetinde zafere vasıl Ayşegül Biçer, evladına kavuştuktan sonradan öteki anneleri bekâr bırakmayarak nöbete bitmeme etti. Biçer, HDP’ye reaksiyon göstererek, “Mart Dünya Kadınlar Günü sanarak birlikte gündüz vardı, bu bayanların hakkı nerede? Onu arıyoruz” dedi.Abone ol

Diyarbakır'da yıldırı örgütü PKK kabilinden kaçırılan evlatları düşüncesince HDP il binası uğrunda yerleşme eylemi başlatan annelerden Ayşegül Biçer, dokunmabana hastası bulunmasına karşın verdiği uğraş sonrası 7 ay geçmiş evladına kavuştu. Oğlunu askere gönderdikten evine çekilmeyi PKK’ya dirlik mücadelesine bitmeme fail Biçer, günlerce evlat nöbeti tutuğu ailelerin yanından ayrılmayarak yardıma bitmeme ediyor.

Kadın hakları sanarak birlikte gündüz varsa bu annelere de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü değerleri verilmesi istediğini tamlayan ana Biçer, “3 yıla DOĞRU birlikte süredir burada mevcut anneler evlat savaşı veriyor. Burada mevcut bu annelerde eş ve madem 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sanarak birlikte gündüz vardı, bu bayanların hakkı nerede? Onu arıyoruz. Ben evladımı nail birlikte ana namına burada mevcut bayanların dağda hüküm ve tecavüze sunulan artan kızların hakkını arıyoruz. Yeter bundan sonradan niteleyerek yegâne neva olduk ve sonuna derece kararlıyız. Mademki eş hakları sanarak birlikte gündüz varsa bu annelere de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde değerleri verilsin, annelerin evlatları onlara arka verilsin, kâfi bundan sonradan kızlarımız dağlar hüküm ile tecavüze sunulan kalmasınlar ve buna dur erişmek düşüncesince bizler burada oturduk kararlıyız” dedi.



“Burada mevcut annelerin kızları dağlarda tecavüze sunulan kalıyor”
Evlat nöbetindeki annelerin çocuklarının dağda şiddete ve tecavüze sunulan kaldığını tabir fail Biçer, “Her sabahleyin uyanıp buraya mevrut annelerimizin evlatlarına kavuşacağı arzusu var. O umudun bitmesine müsaade vermiyoruz, o arzusu bitirmeye kimsenin hakkı da yok, gücü de olamaz. Madem HDP rastgele platformda Jin, Jiyan ve Azadi (Kadın, sahn ve özgürlük) diyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü düşüncesince mitingler düzenliyor. Peki 3 yıla yakındır Diyarbakır HDP il binası uğrunda oturan anneler neymiş Kürtlerin mümessili bulunduğunu kanıt fail HDP ‘li eş milletvekillerine istimzaç etmek istiyorum, bu annelerin hakkı nerede? Neden buradaki hanımlar içre birlikte bilinçlilik yapmıyorsunuz? Neden gelip burada birlikte izah yapmıyorsunuz? Bu anneler sizden birlikte bilinçlilik istem etmedi ve hakkı bulunan doğurduğu evladını istiyor ve kızlarının dağlarda tecavüze, şiddete sunulan kalmamasını istiyor. Burada mevcut anneler ayrı birlikte şiddete sunulan kalıyor, evlatları da dağlarda şiddete ve tecavüze sunulan kalıyor. Nerede eş hakları? Madem hakeza birlikte ortam mevcut hastalık buradaki anneler düşüncesince yok. Biz buradayız ve ego buraya geldiğim birlikte numara günde de söylemiştim, evladım düşüncesince burada oturmadım. Dağda kaçırılmış evlatların sesi, annelerin de çığlığı olmaya bitmeme edeceğim. Tek birlikte Çocuğumuz güçlü dağda bulunduğu sürece bu uğraş bitmeme edecek ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü burada mevcut anneler düşüncesince de muteber olabileceği güne derece buradayım” sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler