USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Ulaştırma ve enformasyon vizyonumuz yerli-milli dijitalleşme olacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "2021'den 2053'e çevrilmiş eriştirme ve tanıtma vizyonumuz, yeşil lojistik, doğurgan mobilite ve yerli-milli dijitalleşme olacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Ulaştırma ve enformasyon vizyonumuz yerli-milli dijitalleşme olacak
08-10-2021 20:34
Ankara

Oktay, Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı'nda planlı 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nın kapanış oturumunda icra ettiği konuşmada, muvasala ağlarının kalbinde mevcut Türkiye'den, dünyaya acemi borda bordaya iblağ perspektifi arz hedefiyle planlı şurada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

55 ayrımlı ülkeden hükümet temsilcileri, arsıulusal toplumdan yukarı dozaj katılımcılar ve iblağ dalında bilirkişi hususi bölüm temsilcilerinin dolay açıcı yöntem önerilerinde bulunduğunu aktaran Oktay, andıran sürede Teknofest'e ev sahipliği özne Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı'nda markalaşmış borda bordaya etkinliğin henüz tamamlandığını belirtti.

Oktay, "Yeni Lojistik Rotalar ve Türkiye'nin Stratejik Önemi", "Yeşil Lojistik Uygulamaları ve Sürdürülebilir Ulaşım", "Yeni Nesil Ulaşım ve Dijital Çağda Ulaştırmanın Geleceği" hikayelerinde kayda bedel yöntem önerilerinin oluştuğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarını gerçekleştirdiği hususi oturumla süregelen programın bu ürün gününde, kâffesi iştirakçilerin katkılarıyla ürün bildirgesi mücehhez durumdadır." dedi.

Fuat Oktay, konuşmasına şöyleki bitmeme etti:

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu'nun az ilkin detaylarını paylaşmış bulunduğu bildirgenin hayır olmasını diliyor, 2053 hedeflerimize revan yolda bize erke tutacağına inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın tabir ettikleri kabilinden 'Dün borda bordaya vizyon, borda bordaya maksat adına tabir ettiğimiz başlıkların çoğu, bugün tamam planlar adına önümüzde duruyor.' Sizler ulaştırma, geri hizmet ve danışma yatırımlarımızla sağlanan ilerlemeleri şura süresince doğrusu ele alarak kâffesi yönleriyle tartıştınız. Bugüne genişliğinde gerçekleşen şuraların neticelerini envestisman ve projelerimize yansıttığımız kabilinden buradan çıkan yöntem önerilerini de önümüzdeki devirde somutlaştırarak yaşama geçireceğiz."

"Küresel tedbir zinciri, Asya-Pasifik ağırlıklı borda bordaya yapıdan uzaklaşmaya başlamıştır"

Küresel tedbir zincirinin, Asya ve özelikle Çin'e yayımcı borda bordaya toptan tedbir ağından, Türkiye kabilinden istihsal standardını ve geri hizmet becerisini kanıtlamış bulunan devletlere yöneldiğinin altını çizen Oktay, "Şuranın ön gününde ağırlıklı adına ele alındığı kabilinden Kovid salgını hasebiyle toptan tedbir zinciri, Asya-Pasifik ağırlıklı borda bordaya yapıdan uzaklaşmaya başlamıştır." dedi.

Fuat Oktay, şunları kaydetti:

"Aslında müstevli evveliyat kendini yayınlayan tecim savaşları ve himayeci yaklaşımların da etkisiyle sert aşırı toptan firmanın 'tedarikte ağ zenginleştirmesi' stratejisi izlediğini beyan etmek mümkündür. Bizim müstevli evveliyat devirde de müstevli sürecinde de gelişigüzel devir söylediğimiz borda bordaya nesne vardı. Krizleri fırsata yöneltmek ve avantajlarla yolumuza bitmeme etmek. İş dünyamızla borda bordaya araya geldiğimiz gelişigüzel platformda bunu vurguladık. Halihazırda diyalekt borda bordaya istihsal ve geri hizmet üssü adına toptan borda bordaya hub'a dönüşmeyi hedefliyoruz dedik. Bu maksadı belirlerken istihsal kapasitemize, iş gücümüze ve sanayimize güvendiğimiz genişliğinde geri hizmet imkanlarımıza ve mobilite becerilerimize de güvendik."

"Güvenilir borda bordaya istihsal güzergahına dönüşmüş durumdayız"

Üst caba hassas dış satım ve endüstri üretimi rekorlarının da bu sayede, geri hizmet altyapısı ve muvasala avantajlarının etkisiyle kazanıldığını kail Oktay, şöyleki bitmeme etti:

"Dijitalleşmede elde ettiğimiz kazanımlar geri hizmet ve muvasala ağlarımızla birleşince kompetitif avantaj adına endüstri ve ticaretimize yansımaktadır. Yeni tecim rotası halkalarını Türkiye'de birleştiren, Türkiye'nin lojistik, iblağ ve danışma altyapısı şu demek oluyor ki Cumhurbaşkanımız liderliğinde ülkemizin ciharıyek indinde yükselen mega asar olmuştur.

Durmadan kalan bölünmüş minval ağımız ve otoban uzunluğumuz, şehirleri birbirine bağlayan köprüler, viyadükler, çıpa İpekyolu Türkiye hattımız, 127 ülkeye vasıl yurt ağımız ve iri tonajlı gemilerin acemi adresi bulunan limanlarımız yüz emin borda bordaya istihsal güzergahına dönüşmüş durumdayız."

"Ticaret ve geri hizmet koridorlarımızın gelişimi düşüncesince çalışmaya bitmeme ediyoruz"

Geçen günlerde meydana gelen Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu toplantısında Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanının taleplere yetişemediklerini tabir ettiğini hatırlatan Oktay, "Bölgesel kalkınmaya ulama sağlayacak tecim ve geri hizmet koridorlarımızın gelişimi düşüncesince çalışmaya bitmeme ediyoruz." dedi.

Şuranın ürün bildirgesinde de vurgulandığı kabilinden sayısal dönüşümün iblağ ve danışma bölgesine etkilerini ürün basamak önemsediklerini, ulaşımda geleceği hayat açan teknolojilerle kurguladıklarını vurgulayan Oktay, "Sahip olduğumuz altyapıyı özerk minval ve araçlar, kurnaz muvasala sistemleri, ulaşımda düşünce bilişim, done hub uygulamaları ve antrepo otomasyonu kabilinden teknolojilerle donatarak jeo-stratejik avantajlarımızı sayısal devre taşıyacağız. Pek aşırı sahası havi bu amaca kâffesi Bakanlıklarımız, kasıntı ve kuruluşlarımız ile odaklanmış durumdayız." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bölüm piyasa sayısal tahavvül destekleri verirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının coğrafi bilim sistemleri altyapısını zenginleştirdiğini aktaran Oktay, "Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm ofisimiz bileşimli zeka uygulamaları ve iri done kabilinden mevzuları çalışırken, Ticaret Bakanlığımız gümrük işlemlerini ağız ağıza devre içi ortama taşıyor." bilgisini verdi.

"Öncü şehir pozisyonuna geleceğimize içten inanıyorum"

"Ulaştırma altyapımızı bugünden, uçar otomobillere birileri inanmasa çetin insansız kara, yurt ve çokluk araçlarına ve kurnaz şehir sistemlerine hazırlayan yazı ve programlarını çalışıyoruz." diyen Oktay, defans sanayiinde elde edilmiş başarılar nite borda bordaya takım çalışmasının sonucuysa, muvasala ve danışma teknolojilerindeki ilerlemenin de takım çalışmasıyla sağlanacağını söyledi.

Fuat Oktay, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"İşte o ekibin saf üyelerini şuan bu salonda görüyorum, bugüne genişliğinde muvasala ve danışma sahalarında sağladığımız başarının mimarları burada. Şura ürün bildirgemiz gösteriyor ki yeşil lojistik, el değmemiş emisyonlu muvasala çözümleri ve kurnaz enfrastrüktür kabilinden alanlardaki duyarlılığınızla, yarının başarıları da gene siz değerli ziyaretçilerimizin imzasını taşıyacak. hususi sektör, amme ve darülfünun iş birliğinin oluşturduğu sinerjiyle muvasala ve haberleşmede bulunduğu kabilinden iblağ ve danışma teknolojilerinde de kılavuz gemisi şehir pozisyonuna geleceğimize içten inanıyorum."

"İklim değişikliği gerçeğini cezaevi gerisi etmiyoruz"

Şurada, yeşil geri hizmet ve acemi döl muvasala kabilinden mahal farkındalığı içeren gündemlerin ele kırgın ve ürün bildirgesinde ehemmiyetli arazi mukassem olmasının takdire yaraşır bulunduğunu vurgulayan Oktay, "Kara, hava, çokluk ve demiryolu ulaşımında ağlarımızı sonsuz geliştirip, danışma ve peyk altyapımızı güçlendirirken yurt değişikliği gerçeğini cezaevi gerisi etmiyoruz." dedi.

Oktay, yurt krizine bağlı araştırmaların, krizin yıkmacı etkilerinden kaçınabilmek düşüncesince 2030 yılına genişliğinde karbon emisyonlarını nısıf yarıya azaltmak, 2050 yılına genişliğinde ise ağız ağıza sıfırlamak mecburiyetinde olunduğunu gösterdiğini aktararak, şunları söyledi:

"Tüm adamlık düşüncesince al alarm anlamına mevrut bu öngörüler, muvasala ilkin edinmek kıl payı kâffesi politikalarımızı yurt değişikliği risklerine mucibince planlamamızı mukteza kılmakta. Bu gereklilik, kamudaki değişmeyen müşterilerin yanı esna hususi piyasanın sert aşırı sahasını da yakından ilgilendirmektedir. Carbon Tracker çeşidinden gösterilen 'Hayatta Kalmak İçin Uyum Sağlamak' başlıklı tutanağa göre, arazi yağı ve saf safi yel yağı lambası şirketlerinin yurt değişikliğini önleme hedeflerine uymaması durumunda, 10 sene ortamında 1 trilyon dolar yenilgi riski bulunduğu hesaplanmaktadır. Bu vesileyle 'Net Sıfır Karbondioksit Emisyonu' taahhüdü vererek karbon kadem izlerini diyet ve kısıntı çalışmalarına karışma bulunan İstanbul Havalimanımızın kâffesi çalışanlarını kutlama ediyor, emsallerine sağlam olmasını diliyorum."

2050 yılına genişliğinde toptan ısınmayı 2 santigrad derecenin altında avlamak ve mefkûre adına da 1,5 santigrad basamak ile kapamak anlamında Türkiye adına çelimli borda bordaya arzu ortaya koyduklarını ve Paris Anlaşması'nın Meclis'te ikrar edildiğini tamlayan Oktay, şunları söyledi:

"Bir el henüz memleketimiz ve adamlık düşüncesince hayır olmasını diliyorum. Net Sıfır Emisyon maksadı 2053 vizyonumuzda yerini alırken yurt politikalarında da acemi borda bordaya boyuta önceki durumdayız. Bundan ahir süreçte ulaştırma, enerji, ekincilik ve mahal kentçilik ilkin edinmek kıl payı kâffesi bölgelerde yurt politikamızla mevzun yapılarla beraberce acemi gelişim planları yaşama geçireceğiz."

"Önerilen hususların yaşama geçmesinin takip edeni olacağız"

"Türkiye Ulaştırma Politikası Strateji Belgemizi de gene bu çerçevede güncelleyeceğiz" diyen Oktay, Türkiye'nin ve gezegenin yarınlarını fikren sürdürülebilir, velut ve kurnaz çözümlere odaklanacaklarını bildirdi.

Mega projelerden bir tanesi bulunan Kanal İstanbul projesini yurt ve mahal dostu borda bordaya perspektifle yaşama geçireceklerini, diyalekt muvasala paradigmalarını değiştireceklerini kail Fuat Oktay, şunları kaydetti:

"2021'den 2053'e çevrilmiş iblağ ve danışma vizyonumuz, yeşil lojistik, velut mobilite ve yerli-milli dijitalleşme olacak. Şura Sonuç Bildirgesinde arazi almış bulunduğu gibi, iblağ ve lojistikte kurnaz ve sürdürülebilir çabukluk düşüncesince bu bölgelerde dijitalleşmeyi yükselteceğiz. Uydu-fiber-mobil degaje bandı yaygınlaştıracak, 5G kabilinden uygulayım bilimi altyapısı yatırımlarını artıracağız.

Ulusal MaaS (Mobility as a Service) uygulaması geliştirerek ülkemizin gelişigüzel durumunda 'lokasyon, prospektüs ve ecir entegrasyonu' sağlayacağız. Tarım, Sanayi ve Ticaret Stratejik Planları ile Lojistik Ana Planını mevzun duruma getirecek, tedbir zinciri bazlı kümelenmelerde iş birliğini artıracağız."

Tüm iblağ modlarında kazaları en organ düşürmek ve yolculuk güvenliğini bildirmek düşüncesince kurnaz muvasala sistemlerini yaygınlaştıracaklarını aktaran Oktay, "Tüm iblağ ve danışma paydaşlarını 'sürdürülebilir ulaşım' yaklaşımına ve acemi döl iblağ hedeflerimize hem ferdî aynı sürede kurumsal adına dayanak noktası vermeye çağırma ediyorum. Ülkemizin jeopolitik ve jeostratejik konumunun ulaşıma sağlamış bulunduğu avantajları en çalışan biçimde beraberce fırsata çevirecek, danışma teknolojilerinde eş çabalarla kılavuz gemisi gösteriş üstleneceğiz. Sonuç bildirgesinde tavsiye edilen hususların yaşama geçmesinin Cumhurbaşkanımız liderliğinde takip edeni olacağız." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler