USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: “Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışanlara ‘hodri meydan’ diyoruz”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışanlara ‘hodri meydan' dediklerini kaydederek, “Büyük zaferin 100'üncü senesinde hakeza çelimli birlikte Türkiye varken şu anda alanda ve Mavi Vatan'da ayrışık aymazlıklarla gümrüksüz dövüşenler a

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: “Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışanlara ‘hodri meydan’ diyoruz”
26-08-2022 01:05

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Büyük Taarruzun 100. Yılı kutlamaları çerçevesinde Afyonkarahisar'a geldi. İlk adına taarruzun akıbet planlarının yapıldığı Mustafa Kemal Atatürk Evi'ni görüşme fail Oktay, arkası sıra çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu grupla beraberce meşaleler eşliğinde kutlamanın yapılacağı Şuhut kent Stadı'na geçti. Burada meydana gelen törende mütekellim Oktay, Anadolu'nun bağrına sançmak maksut hançeri söküp atan kentin Afyonkarahisar bulunduğunu söyledi. Oktay, “Coğrafyamız Birinci Dünya Savaşı'nda iri sıkıntılar muammer fakat milletimiz, özlük geleceğini atama etmeyi başarmıştır. O kızgın günlerde milletin uğrunda dü alternatif vardı; ya zillete konfirmasyon olunacak veya yıkılan yakılan müşterek ülke, yılmayan çocuklarının azmiyle baştan ayağa kalkacak ve küllerinden doğacaktı. İşgallere erinç başlatılan Kuvay-ı Milliye hareketi; dünyanın şaşkınlıkla, düşmanlarımızın öfkeyle, dostlarımızın ise ümitle izleme etmiş bulunduğu destani müşterek savaşım ortaya koymuştur. Soğuk Afyon gecesinin sessizliğini Mustafa Kemal Atatürk'ün kendiliğinden ve ordusundan sakıncasız sesi bozdu” dedi.

“Birliğimizden ve beraberliğimizden aldığımız güçle yıkıp geçtik”

20 senedir kalkınma uğrunda gizli-açık engelleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, ulusal mücadeledeki o ruhla aşıldığını kaydeden Oktay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Sınırlarımızı abluka etmek düşüncesince kurmuş oldukları senaryoları, milletimize biçmeye çalışmış oldukları kefeni, Büyük Taarruz'daki kararlılıkla parçaladık. Karşılaştığımız tepik standartları, doğruluk bilmez ahbaplık tanımazlıkları ve birçok müeyyide tehdidini; birliğimizden ve beraberliğimizden aldığımız güçle yıkıp geçtik. 15 Temmuz'da maskeleri sakıt hainleri ayrımsız cesurca art püskürttük. Maruz kaldığımız hamle ve badireler savaşım azmimizi milletçe hâlâ da perçinledi. Üstesinden geldiğimiz rastgele müşterek engel, kendimize duyduğumuz itimatı hâlâ da güçlendirdi. Allah'ın katkısı ve milletimizin yardımıyla aştığımız tepeler, geleceğimize hâlâ korkusuzca bakmamızı sağladı. Bugün dünden baş döndürücü hâlâ feyyaz müşterek sedayla, Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışanlara; ‘hodri meydan' diyoruz.”

“Yarın nereyi hedeflediğimizi oldukça dobra biliyoruz”

Konuşmasından Yunanistan'a da kesin müşterek ileti verici Oktay, “Büyük zaferin 100'üncü senesinde hakeza çelimli müşterek Türkiye varken şu anda alanda ve Mavi Vatan'da ayrışık aymazlıklarla gümrüksüz dövüşenler ayrımsız cesareti izah edebilir mi? Yunan'ın dün bulunduğu kabilinden zaman de yüreği yetmez! Türkiye'nin demokrasisine, istikrarına, diyalekt çıkarlarına cezaevi dikenler bunun dönerek kendilerine vereceği zararın bilincinde mı? İçerdeki ve dışardaki bedhahları bağımsızlık mücadelesinde bulunduğu kabilinden gene denizlere dökeriz! Medeniyet derinlemesine cemaat olmayanların hafızaları sınırlanmış olabilir. Ama kılıç binlerce salname talih geleneğimizde dün nerede olduğumuzu, zaman nerede durduğumuzu, erte nereyi hedeflediğimizi oldukça dobra biliyoruz. Her karışı martir kanlarıyla yoğrulmuş bu vatanda ödediğimiz bedelleri de unutmuş değiliz” dedi.

“Arkamızda 85 milyon vatandaşımızın gücü”

Gazi Mustafa Kemal ve dostlarının Ankara'da İstiklal Harbi'ni yürütürken camız ardında koşanları da unutmadıklarını ve zaman de kimin neye güvenirse güvensin kazananın gene Türk milleti olacağını kail Oktay, “Ordularımız düşmana erinç cephede savaşım verirken arkada yağmacılık ardında koşanları gün esmer sayfalarına yazmıştır. Nihayetinde ne mandacılar ne yağmacılar kazanabilmiş, elde eden milletimizin bağımsızlık savaşı olmuştur. Bugün de ki nerede temiz tutarsa tutsun, kime neye güvenirse güvensin elde eden milletimiz olacaktır, milletimizle beraberce bu mücadeleyi yürütenler olacaktır. Bugün de inandığımız yolda rastgele ayrışık bedeli ödemeye kararlıyız ve katiyen mücadeleden kaçmayız. İstiklalimiz ve istikbalimiz düşüncesince önümüze çıkan bentleri, 100 sene evvela burada nasılsa, kükremiş müşterek baskın kabilinden çiğneyip geçmekten art durmayız. Arkamızda 85 milyon vatandaşımızın gücü, 100 milyonlarca kardeşimizin duası, binlerce yılık müşterek zamanı önceki var.

“Türkiye'nin arabası TOGG düşüncesince güneş sayan müşterek ülke”

Konuşmasından hâlâ sonradan evcil ve ulusal endüstri dalında yaşanmış olan gelişmelere yer veren Oktay, laflarını şu şekilde sonlandırdı:
“Garbın afakını polat zırhlı duvarlar bile sarsa zaman hem inan meşbu göğsümüz bununla beraber evcil ulusal teknolojilerle donattığımız özgür istihsal yeteneğimiz var. MİLGEM gemilerimiz ve denizaltılarımızdan İHA, SİHA ve insansız esmer araçlarına; havada karada denizde, ulusal güvenliğini ulusal teçhizatıyla sağlayabilen müşterek Türkiye mevcut bugün. Kendi uydusunu çoğaltma kapasitesine sahip, Türkiye'nin arabası TOGG' düşüncesince güneş sayan, ihracatta rekorlara tarımda faziletkâr rekolteye koşan müşterek Türkiye'den lakırtı ediyoruz”

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ile seremoni düzeni üyelerinin de katılmış bulunduğu merasim İzmir Devlet Tiyatrosu Sanatçılarının sunmuş bulunduğu gösterinin arkası sıra sona erdi.

Gökten Ceylan - Onur Dal

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler