USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Ne yaparlarsa yapsınlar bizim yüreğimiz yeter

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Ne yaparlarsa yapsınlar bizim yüreğimiz yeter
11-06-2022 21:03
Van

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Ne yaparlarsa yapsınlar ne hayalleri kurarlarsa kursunlar, kimden milyarlarca dolarlık dayanak alırlarsa alsınlar, kimden tırlar dolusu tabanca alırlarsa alsınlar, bizim yüreğimiz yeter. Van'ın yüreği yeter. 'Teröre boğaz yok' deriz Van'dan. Bunun düşüncesince de ne gerekiyorsa daim baş başa yapacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Beşyol Meydanı'nda planlı Toplu Açılış Töreni'nde meydana getirdiği konuşmada, Van'da şişman indinde coşkuyla karşılandıklarını belirterek "2023'ün başlangıcı başlıyor buradan. Bu gidiş indinde yıl, 2023'e derece bire indinde kararlılıkla bitmeme edecek. Millet, Van'da dediğini tamamı Türkiye'den haykıracak, 'Cumhurbaşkanımızla biriz, beraberiz, Cumhurbaşkanımızın yanındayız, dosdoğru arkasındayız' diyecek." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin gelişmişlikle dünle kıyaslanamayacak indinde yurt olduğunu, erte da bugünle kıyaslanamayacak indinde yurt olacağını özetleyen Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rastgele indinde devir dosdoğru durduğunu, güvenilmiş olduğu biricik şeyin de milleti bulunduğunu belirterek "Değil altılı ganyan masa, değil yedili masa 70 de olsa 700 de olsa bizlere vız gelir." sanarak konuştu.

Van'ın meydana getirilen yatırımlarla aşırı değiştiğini, ilkin Van Depremi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şeb yarısı, çabucak Van'a geldiğini anımsatan Oktay, şöyleki bitmeme etti:

"Edremit'ten Erciş'e derece gittiğiniz oradaki 2011'deki hali hatırlıyorsunuz değil mi? Cumhurbaşkanımızın burada yalnızca dobra günde değil güç günde de Vanlılarla el birliği bünyesinde bulunduğunu bununla müşterek şeb ½ si çabucak buraya gelmiş şekilde gösterdiğini, hepiniz hatırlıyorsunuz. Nasıl indinde ve bu arada olduğumuzu o gün. Türk'üyle, Kürt'üyle, Çerkez'iyle, Abaza'sıyla, Sünni'siyle Alevi'siyle 7'den 70'ine nite indinde ve bu arada olduğumuzu hatırlıyorsunuz değil mi? Bugün de buradayız. O çağ nite ki geçmiş anda 'Van'ı ayağa kaldıracağız daim baş başa yaraları saracağız' dedik, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Van'ı ayağa kaldırdık mı? Yaraları sardık mı? Bir sene içerisinde, manzara zannettiler, 'Başkaları konuşur, kılıç yaparız' deriz ya 'AK Parti yapar, Cumhur İttifakı yapar' Biz 2012'de de bunu söylediğimizde manzara zannettiler. Çünkü kendileri düşüncesince 2012 değil, 2022'de fark bunu gerçekleştirmek manzara olurdu."

Cumhurbaşkanının talimatlarının geceli gündüzlü çalışılarak hesabına getirildiğini hatırlatan Oktay, "İzmir'de de gördük ne yaptıklarını, henüz filhakika ne yapamadıklarını gördük. Biz 'Bir yılda tamamı depremzedelerimize evlerini vereceğiz' dedik, verdik. Suyu bulunmayan denildiğinde 'Gerekirse dağları deleceksiniz fakat benim Vanlı kardeşimi susuz bırakmayacaksınız' diyen Cumhurbaşkanımızın talimatlarını geceli gündüzlü fiilen hesabına getirdik fakat o günlerde neler çektiğimizi siz de dobra biliyorsunuz, kılıç de dobra biliyoruz. Türkiye'nin ciharıyek yanından birleşen yardımları bile dağa kaçıracak derece alçaklar vardı burada. Hatırlıyor musunuz o günleri. O alçakları dobra hatırlarsınız fakat daim bu arada dosdoğru durduk." dedi.

"Türkiye'nin rastgele indinde durumunda indinde ve bu arada olduk"

"'Milletimizin emaneti gine milletimizindir' dedik ve o, sizlere konutlar, yollar, okullar, parklar, bahçeler adına döndü. 45 kilometreden getirilen su adına döndü. Bu yalnızca Van'da olmadı. Kastamonu'da da Bitlis'te de İzmir'de de bire indinde şeyi yaptık." diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye'nin neresinde olursa olsun, icap güneyinde, icap kuzeyinde, icap doğusunda icap batısında nerede rastgele indinde sıkıntımız var ise indinde ve bu arada olduk." ifadesini kullandı.

Dünyanın rastgele indinde durumunda desteğe gereksinimi olanın yardımına koştuklarını tamlayan Oktay, şöyleki bitmeme etti:

"Biz yalnızca Türkiye'de de yapmadık bunu dünyada, nerede indinde başağrısı var ise ne rengine ne dinine ne coğrafyasına baktık. Anında orada olduk. Hatırlıyorsunuz değil mi? Somali'de Myanmar'da Bosna'da olduk. Suriye'de olduk, Irak'ta olduk. Dünyanın rastgele indinde birim durumunda olduk. Biz bugün de Ukrayna'dayız. Ne dediler Ukrayna'da? Oraya iane geçirmek arzu edenler ne dedi? 'Bu şahısların saç rengi cezaevi rengi bizim saçımızın rengine ve gözümüzün rengine benziyor. Bunlar Irak, Suriye, Myanmar, Somali'deki, Libya'dakiler kabilinden değil. Biz insanoğlunun dinine gereğince değişiklik yapmaktayız saçına rengine inancına gereğince değişiklik yaparız' dediler. Diyen kimdi? Medeniyeti biricik kadın kalık canavar sanarak tanımlıyor ya şair. Kendini kentlileşmiş adına kail ülkeler."

Yardım yaparken değişiklik yapmadıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, şunları söyledi:

"Biz iane yaparken değişiklik yaptık mı? Biz şahısların saçının teninin rengine bakar mıyız, bakmayız. Coğrafyasına dinine bakmayız. Bırakın Alevi Sünni olmasına, bugün altılı ganyan masa öz süresince bunu tartışıyor yazıklar olsun size."

Konuşmasına okunan ezan zımnında boşluk verici Oktay, henüz sonraları "Biz rastgele indinde devir şuna inandık; bu ezanlar susmayacak dinmeyecek. Kim ne yaparsa yapsın bu budun zalimlere gönül rahatlığı indinde ve bu arada olacak" sanarak konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir'de Yunanistan'a alan okuduğunu özetleyen Oktay, "İki çağ ilkin İzmir'de Cumhurbaşkanımızın haykırışını duydunuz mu 'Ne yapmış olursanız yapın ne hayalleriniz olursa olsun Yunan'a boğaz bulunmayan buradan' dedi. 600 kilometrelik mesafeden gelip 2 kilometrelik elden yanı başımızda adaları silahlandıran Yunanistan'a alan okudu. bu alan okumamız daim birliktedir." ifadelerini kullandı.

Van'dan da "Teröre boğaz yok" dediklerini aktaran Oktay, şunları kaydetti:

"Ne yaparlarsa yapsınlar, ne hayalleri kurarlarsa kursunlar. Kimden milyarlarca dolarlık dayanak alırlarsa alsınlar. Kimden tırlar dolusu tabanca alırlarsa alsınlar, bizim yüreğimiz yeter. Van'ın yüreği yeter. 'Teröre boğaz yok' deriz Van'dan. Bunun düşüncesince de ne gerekiyorsa daim baş başa yapacağız. Bu işin topla tüfekle silahla ilgisinin olmadığını Diyarbakır anneleri gösterdi. Van'daki analarımız dayanak verdiler, başka illerimizdeki analarımız da dayanak verdi. Biz zalime gönül rahatlığı indinde ve bu arada oluruz dosdoğru dururuz. 15 Temmuz'da bu dayanışmayı gösterdik. Ne yaparsalar yapsınlar. Akıllarına hayallerine gelmeyecek şeyleri denediler. 17-25 Aralık'la denediler, olmadı. Gezi hareketiyle denediler, olmadı. 15 Temmuz'la denediler ne beli aha Van meydanı bizi indinde ve bu arada kıldılar."

Konuşmasını "2023'te gümbür gümbür sandıkları patlatacağız." sanarak sürdüren Oktay, şöyleki dedi:

"Peki yalnızca 2023'te mi kalacağız, bunun 2024'ü de var. Tüm belediyecilik hizmetlerini nite aldığını Van aşırı dobra biliyor. Şehrin gereksinimlerini karşılamamıza karşın o günlerde bizi belediyeden engellemeye çalıştılar. 'Biz size nite asistan olabiliriz' denmesini beklersiniz oysa dört dörtlük tersiyle karşılaştık biz. Bugün de değişik değil, benzeşim şeylerle karşılaşıyoruz. Nasıl engelleriz de liderimiz, Cumhurbaşkanımızla Vanlı hemşehrilerimiz arasına indinde aralık koyarız. Hayal kuruyorlar. Vanlı, Cumhurbaşkanımızla arasına aralık koydurur mu? Cumhurbaşkanımız da Vanlı kardeşleriyle arasına aralık koydurmaz. Dağları aşan dağları delen Cumhurbaşkanı anca gelişmemiş vızıltılarla Vanlı kardeşleriyle arasına aralık koydurmaz."

Oktay, Van'da 150'den indinde tomar hizmetin açılışının gerçekleşeceğini dile getirerek bunun devamının da geleceğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler