USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Milletimizin onurunu hiç kimseye çiğnetmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 10 büyükelçinin açıklamalarına tepki göstererek, "Bazıları ari Türk yargısına karışan olmaya ataklık fail diplomatların ağzıyla konuşsa da tığ milletimizin onurunu hiç kimseye çiğnetmeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Milletimizin onurunu hiç kimseye çiğnetmeyeceğiz
27-10-2021 20:59
İstanbul

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 10 büyükelçinin, vakfedilmiş Osman Kavala ile ilgilendiren açıklamalarına tepki göstererek, "Bu diplomatların dertleri hakkıyla insanoğlu hakları ve el erki olsaydı İsrail'in hapishanelerinde senelerce sormadan tutulan Filistinli gazeteci, kalem ve siyasetçiler düşüncesince dü söyleme ederlerdi." dedi.

Oktay, Maltepe aktiflik dalında planlı Kastamonu Tanıtım Günleri'nin açılışında konuştu.

Kastamonulularla ortak arada olmaktan aşırı bahtiyar bulunduğunu dile getiren Oktay, davetlilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti.

Oktay, Kastamonu Tanıtım Günleri'nin gelenekselleşmiş, adeta herhangi ortak sene kutlanan ortak el birliği bayramı durumuna geldiğini aktararak, "Bu uhuvvet buluşmasına önderlik fail Kastamonulular Dayanışma Derneği Başkanı Remzi neşeli ve topu topu topluluk gönüllülerini; hepinizi kutlama kartı ediyorum. Sadece lansman günleriyle de değil topu topu topluluk faaliyetleriyle sergilediğiniz el birliği ruhu, öbür memleketli derneklerine denk teşekkül etmektedir." sanarak konuştu.

İstanbul'da canlı Kastamonuluların birbirine tutkunluğunu, birliğini yakından bildiklerini dile getiren Oktay, bu el birliği ruhunu Kastamonulularla bu arada hissetmenin güzelliğine değindi.

Oktay, Kastamonu'nun güzelliklerinin hemşehrilerce İstanbul'a taşındığını tabir ederek, şunları söyledi:

"KAS-DER faaliyetleriyle Kastamonu'yu burada en elleme biçimde anabolizma ediyor, genciyle yaşlısıyla Kastamonu'nun ruhunu İstanbul'da yaşatıyorsunuz. Sahip olduğunuz çırçıplak maşer kültürü de aynı burada sergilediğiniz folklorunuz, lokal yemekleriniz ve türküler kıl payı kırkyıllık ve ağababa yadigarı… Milli savaşım sırasında Kastamonu'da kurulan İnebolu Gençler Mahfili'nin, Muallimler Cemiyeti'nin, Kastamonu Kadınlar Cemiyeti'nin ve Hilal-i Ahmer Kastamonu Şubesinin yazdığı el birliği ve alplık destanı mirası zaman siz değerli üyelerimizin üzerindedir. İstiklal ve gelecek mücadelemizde Kastamonu’nun ve Kastamonuluların üstlendiği ehemmiyetli görevi topu topu konuşmacılarımız tabir etti. Milli savaşım sırasında İnebolu’dan başlayarak Ankara'ya uzanan yol, sizler kıl payı bütünlük el birliği içinde, çiğin omuza duran Kastamonulular sebebiyle 'İstikbal yolu'na dönüşmüş, Kastamonuluların istiklal mücadelesine verdiği katkılar tarihimize birer alım çalım belgesi kendisine geçmiştir."

Kastamonu'nun engelleme edilmemesine karşın en ortak tomar martir sağlayan şehirlerden birisi bulunduğunu vurgulayan Oktay, şehrin hem alp hem gazi bununla müşterek ünlü ortak site bulunduğunu dile getirdi.

Oktay, ilkin Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk iktisap etmek kıl payı topu topu şehitleri ve ahirete ölüm fail gazileri dualarla anarak, ulusal savaşım kahramanlarının yüreklerde herhangi ortak daima dış ortak noktayı olacağını anlattı.

Batı Karadeniz'deki yığın felaketi

Oktay konuşmasının devamında Ağustos ayında Kastamonu ilçelerinde yaşanmış olan yığın felaketine bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Bölgeyi görüşme ettiğini de anımsatan Oktay, şunları kaydetti:

"Hem selden etkilenen Kastamonulu kardeşlerimizle baş başa olup acılarını büzüşmek bununla müşterek yaraların sarılması, zararların tazmini ve facia bölgelerinin baştan ayağa kaldırılması düşüncesince müstelzim herhangi ortak ayrışık çabayı sarfiyat fail kurumlarımızın çalışmalarını durumunda tetkik fırsatımız olmuştu. İlk andan itibaren topu topu imkanların seferber edilmesi düşüncesince bakanlarımız, 5-6 bakanımız haftalarca Ankara'ya dönmeden facia bölgesinde yurttaşlarımızın indinde oldular. Cumhurbaşkanımız evvel andan itibaren bugüne kadar, şu anne derece sürecin tamamını aşırı iyice izleme etmiştir. Gerekenlerin yapılması düşüncesince herhangi ortak ayrışık dayanak ve deposu sağladılar. Afet bölgesinde sizlerle baş başa oldular."

Oktay, selden etkilenen vatandaşlara iane amacıyla bakanlıkların sağlamış bulunduğu maddesel destek sunar üzerine bilgiler verdi.

Bugüne derece depremden sere ve yangına derece verilen kalınan tek afette vatandaşları bekâr bırakmadıklarını hatırlatan Oktay, "Aynı hassasiyeti topu topu ilçeleriyle Kastamonu'daki yaraların sarılması düşüncesince de gösteriyoruz. Cumhurbaşkanımız ve bizler, bakanlıklarımız, mülki dalavere amirleri, kurumlarımız ve belediyelerle baş başa nesir ve baştan canlandırma periyodunu yakından izleme etmeyi sürdürüyoruz. Bir kat hâlâ yığın felaketinde yaşamını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Rabbim, ülkemizi herhangi ortak ayrışık kazadan, beladan, afetten korunum eylesin, milletimizi korusun." değerlendirmesinde bulundu.

Oktay, ortak yandan maddesel kayıpların telafisi düşüncesince mukteza adımları atarken, öbür yandan da benzeşim acıların yeni baştan yaşanmaması düşüncesince tedbirleri aldıklarını söyledi.

Dün 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri düşüncesince TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda olduklarını dile getiren Oktay, şu biçimde bitmeme etti:

"Bütçemiz lüzum afetle savaşım lüzum hava değişikliğinin etkileriyle topyekun savaşım ve yeşil inkılap adımları isteyerek hazırlandı. Şehircilik ve Risk Odaklı Bütünleşik Afet Yönetimi programı ödeneklerini ortak eski yıla uyarınca yüzdelik 16 oranında artırarak 4 bilyon 278 milyon liraya, Sürdürülebilir Çevre ve İklim Değişikliği programı ödeneklerini yüzdelik 45 oranında artırarak 2 bilyon 652 milyon liraya yükseltiyoruz. Bugün Cumhurbaşkanımız da 3 bilyon dolarlık yer ve hava değişikliğiyle savaşım fonunu duyuru etti. Tüm bütçeyi ufki kesen yeşil kalkınma hamlemiz de inşallah böylecene başladı. Büyüme oranlarımızdan dış satım rekorlarına, endüstri üretimindeki artıştan akan açığımızdaki iyileşmeye derece dayanıklı aşırı gösterge, Kovid-19 salgınına karşın Türkiye'nin zımnında güçlenerek bitmeme ettiğini ortaya koymaktadır."

Büyükelçilere tepki

Oktay, büyük ve çelimli Türkiye hedefine kararlılıkla yürümeye bitmeme edeceklerine aksan yaparak, konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

"Geçmişte bitirdikleri kıl payı kumpasla, baskıyla bariyer olmaya çalışsalar da, hınç ve tiksinti siyasetiyle kardeşliğimizi, dayanışmamızı gaye alsalar da, aynı burada bulunduğu kıl payı ortak olarak, şişman olarak, etli canlı olarak, ahi kendisine kalkınma yürüyüşümüze bitmeme edeceğiz. Bazıları, serbest Türk yargısına karışan olmaya ataklık fail diplomatların ağzıyla konuşsa da kılıç milletimizin onurunu hiç kimseye çiğnetmeyeceğiz.

Bu diplomatların dertleri hakkıyla insanoğlu hakları ve el erki olsaydı İsrail'in hapishanelerinde senelerce sormadan tutulan Filistinli gazeteci, kalem ve siyasetçiler düşüncesince dü söyleme ederlerdi. Niçin Esad diyeti binlerce insanı katledip, binlerce hanımı hapishanelerde tutu tutarken bu diplomatların aklına ahbaplık ve insanoğlu hakları gelmedi? Biz gene milletimizin menfaatlerini da alanımızda hakkı hukuku adaleti gözeterek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin getirmiş bulunduğu avantajları en çalışan halde kullanarak milletimiz düşüncesince en elleme olanı hazırlamaya bitmeme edeceğiz."

Konuşmasının peşi sıra Kastamonulular Dayanışma Derneği Genel Başkanı Remzi Şen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a Şerife Bacı biblosu bağış etti.

Oktay, etkinliklerin resmi açılışını kurdele keserek yaparken, hâlâ sonradan Kastamonu kültürüne bağlı fuar dalında kurulan stantları gezdi.

Vatandaşlarla lakırtı kalem anı fotoğrafı çektiren Oktay'a, Kastamonu Valisi Avni Çakır ile Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu haremlik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler