USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Kadınların, evlatların gözyaşları dinsin istiyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Kadınların, evlatların gözyaşları dinsin, aileler dağılmasın, yuvalar yıkılmasın istiyoruz. İnsanlığın öldüğü tek harpte elde eden yok ve gerçek yaralayıcı bulunan geçer not silahlar değil anaların gözyaşıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Kadınların, evlatların gözyaşları dinsin istiyoruz
07-03-2022 14:54
Ankara

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hak-İş çeşidinden planlı "11. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması"nda, Anadolu'daki mesai vermek kültüründe bayanların rastgele devir ehemmiyetli roller üstlendiğini, önde bulunduğunu ve baş üzerinde tutulduğunu söyledi.

Terken Hatun, Hayme Ana, Bacıyan-ı Rum'un incelenmeden bugün kadının statüsüne ilişkin meydana getirilen yorumların fire kalacağını tamlayan Oktay, "Erzurum'da Nene Hatun'u, Adana'da Rahmiye Ana'yı, Kütahya'da Nezahat Onbaşı'yı, Kastamonu'da Şerife Bacı'yı hatırlatmadan hafriyat savaşı düşüncesince kurduğumuz rastgele meslek yarımdır. 15 Temmuz'un eş kahramanlarını, Diyarbakır analarını, martir ve gazi annelerini anmadan bugün hanımlar düşüncesince ne söylesek kifayetsizdir." ifadelerini kullandı.

Hak-İş'li bayanların mesai ve kazanç mücadelesinde adaletli nimet-külfet bölüşümü düşüncesince aydınlık harcadığını dile getiren Oktay, şu biçimde konuştu:

"Kadına ilişkin rastgele yöntem inancımızın, coğrafyamızın, kültürümüzün ve örfümüzün izlerini taşısın niteleyerek birlikte yandan da haricen dayatılan fikirlere dirlik yerel ve ulusal hafriyat arayışını özümleme ediyorsunuz. İş-özel sahn dengesini kadın-erkek, genç-yaşlı camianın hepsi kesimleri düşüncesince istiyor, mücadelenizi insanı eşref-i yaratıklar adına gören birlikte perspektifle yürütüyorsunuz. Çetin mücadelenizi, sağlam sendikacılığınızı, birliğinizi, beraberliğinizi, dayanışmanızı takdirle izliyorum. Bugünden rastgele birinizin 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlama kartı ediyorum. Ancak siz gücümüze çelim kattığınız müddetçe 8 Mart'lar manalı olacaktır."

"Kadınların haklarını koruyucu mevzuat düzenlemeleri yapıldı"

Sendikacı bayanların yardımıyla bayanların camianın tek dalında tepme standart, ön ilçe duvarları, butlan ve hukuksuzlukla karşılaşmayacağını vurgulayan Oktay, şunları kaydetti:

"Sizin sarp duruşunuz ve azminiz bulunduğu müddetçe bundan sonra kimesne bu milletin hanımlarına tek yerde çizgi sunma hadsizliğini gösteremeyecektir. Bugün helalleşmeye çalışanların vesile buldukları an ayrımsız şeyleri tekrarlayacağından parça denli şüpheniz olmasın. Türkiye'de mesai vermek yaşamını sizlerle şimdi adaletli bir duruma getirmeye ve hepsi dünyaya insanoğlu onurunu, adaleti haykırmaya bitmeme edeceğiz."

Oktay, şimdi adaletli ve eşitlikçi birlikte mesai vermek yaşamını bilge eylemek düşüncesince rastgele devir sendikalar ile danışma içre çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Sendikal örgütlenmenin kolaylaştırılmasından iş güvenliği düzenlemelerine, yük dışı istihdamın azaltılmasından bayanların mesai vermek yaşamına katılımının heveslendirme edilmesine işçinin senelerce çözülmeyen sorunları Cumhurbaşkanı'mız liderliğinde çözülme kavuşturulmaktadır. Bu birlikte süreç, tek devir sürecin sonuna geldiğimizi söyleyemeyiz. AK Parti çağında bayanların hakları aşırı aşkın arttı. Asgari sevap artırımı ve müstevli çağında istihdamın korunması kabilinden benzeyen vakitte atılmış adımlar da rastgele devirde işçimizin birlikte olduğumuzun göstergesidir. Her kesimden kadınlarımızın eş bulunduğu potansiyeli yaşama geçirebilmesini sağlayacak enfrastrüktür da hükümetlerimiz çağında kurulmuştur. Kadınların haklarını korumaya, ayrımcı uygulamaları ortadan kaldırmaya müteveccih aşırı ağır mevzuat düzenlemeleri yapılmıştır. Kadına müteveccih şiddetin, haksızlığın, çirkin muamelenin aracısız doğruya insanı gaye aldığına inanarak bu olguyla da azimli biçimde uğraş ettik ve etmeye de bitmeme ediyoruz."

"Kadınların iş gücüne ortaklık payı yüzdelik 34 civarında"

Kadına müteveccih hızlı uğraş araçlarını şimdi çelimli ve çalışan bir duruma gelmek düşüncesince şümullü birlikte mesai vermek yürüttüklerinin altını çizen Oktay, şu ifadeleri kullandı:

"Mücadele altyapımızı güçlendirecek çalışmalarda sonuç evreye mevrut durumdayız. Bu paketi, en endamsız müddette TBMM gündemine alacaktır. Diğer taraftan, sürdürülebilir kalkınma hamlemiz düşüncesince bayanların mesai vermek yaşamına katılımlarını ve konumlarını perçinlemek anlamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2021 yılı 4. çeyrek bakımından bayanların iş gücüne ortaklık payı yüzdelik 34, istihdam payı yüzdelik 30 civarındadır. Kadın istihdamında ağırlığın hususi sektörde bulunduğu görülmektedir. Sektörler dağılımına baktığımızda ise kadınlarımızın sonuç senelerde şimdi geçmiş tek bulunmadıkları sert aşırı sektörde mesai vermek yaşamına katıldıklarını görmekteyiz. Bizim isteğimiz, hanımlarımızı mesai vermek yaşamının rastgele birlikte alanında, eksiksiz istihdam politikalarının aktörü adına görmektir. Kamuda istihdam politikamızı murahhas birlikte perspektifle oluşturuyor, çalıştıran sendikalarıyla birlikte araya geldiğimizde rastgele vesileyle eş iş gücünün güçlendirilmesi hususunu vurguluyoruz. İstihdama engelleme olan, sonunda hem hesaplı tıpkı vakitte içtimai adına güçlenen rastgele birlikte eş özlük ailesinden başlayarak çarpan tesiri efdal birlikte iyileşmeye de vesile olmaktadır. Kadınların mesai vermek yaşamına iştirakı arttıkça sendikalaşma oranlarının artacağına inanıyor, bu mevzuda siz kıymetli üyelerimizin manipülatör çalışmalarını bekliyoruz."

Oktay, sendikalar ve konfederasyon yönetiminde şimdi birlikte tomar eş mensubu kıymetlendirmek istediklerini dile getirerek, bundan sonrada hanımları önceleyerek hem iştirakçi haklarına tıpkı vakitte insanoğlu onuruna yerinde şimdi güzel mesai vermek şartlarını peylemek düşüncesince çalışmaya bitmeme edeceklerini söyledi.

"Kadınların, evlatların gözyaşları dinsin istiyoruz"

Bugün dünyada başta Müslüman hanımlara müteveccih ayrımcılığın arttığını, dışlayıcı politikaların yaygınlaştığını, karı teriminin ise erozyona uğratıldığını tamlayan Oktay, "Ailesinden, değerlerinden kopararak savunmasız bıraktıkları kadını, emeği ve bedenen sömürme etmenin adı ne efsus ki 'özgürlük' adına anılır olmuştur. Geçen sene bulunduğu kabilinden bu sene da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü, bayanların mermilerin kurbanı olduğu, bebek yaşta hayatlarının karartıldığı, ancak evlerinden, barklarından edilmiş bulunduğu birlikte global gerçekliğin gölgesinde geçireceğiz." dedi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin mağdurlarının hepsi savaşlarda bulunduğu kabilinden hanımlar ve kollar bulunduğunu vurgulayan Oktay, şu biçimde bitmeme etti:

"Suriye'de yaşanmış bulunan adamlık trajedisinde milyonlarca eş ve bebek katledilirken eş haklarını dillerine dolayan o iri şirketlerin ellerini taşın dibine koyduklarını görmedik. Filistin'de çıkmaz ortasında rastgele gündüz hanımlar öldürülürken 'Kadınlara özgürlük' naraları atanlar gine bu mazlum coğrafyalar düşüncesince sessizliğe bürünmüştü. Yaşanan insancasına krize dirlik gösterdikleri irade, kınamaktan öteye geçemiyor. Vicdanların çölleştiği bugünlerde Cumhurbaşkanı'mız liderliğinde Türkiye adına gine hak, hafriyat ve sulh odaklı birlikte yöntem yatkın durumdayız. Ukrayna'da ateşkesin sağlanması, insancasına koridorların açılması ve müzakerelerin barışla neticelenmesi düşüncesince dip aydınlık veriyoruz. Kadınların, evlatların gözyaşları dinsin, aileler dağılmasın, yuvalar yıkılmasın istiyoruz. İnsanlığın öldüğü tek harpte ele geçiren bulunmamaktadır ve gerçek yaralayıcı bulunan makbul silahlar değil anaların gözyaşıdır. Çünkü o yaşlar arşı titretir. Ateşkes çağrımızı yinelemeye ve sahamızda sulh ve balans düşüncesince aşırı cepheli diplomatik girişimlerimize bitmeme edeceğiz."

Yeryüzünde insanoğlunun çekici tırnağı, yüreği, azmi ve yeteneğiyle elde etmiş bulunduğu denli altın birlikte şeyin olmadığını vurgulayan Oktay, "Kadının merkezinde bulunduğu rastgele mücadele, sürece açıkça ara farkla başlar. Sendikal çalışmalara şimdi aşırı sayıda kadının eli değsin niteleyerek oluşturacağınız önerileri ve açılımları yakından izlem edeceğiz. Sadece Cumhurbaşkanı Yardımcısı değil özlük kızı da mesai vermek hayatında enerjik birlikte ata adına zorluklarınızı, aşmaya çalıştığınız engelleri iyice biliyor mesai vermek yaşamının hanımlarımız düşüncesince şimdi eksiksiz birlikte gaz yuvarı kazanması düşüncesince mevcut gücümüzle çalışacağımızı yineliyorum." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler