USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Akdeniz'de rotasını şaşıran yanıtını alır

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ana kara sahanlığımıza araştırı gemisi göndermeye çabalıyor. Bir el elan altını çizerek vurguluyorum; Akdeniz'de rotasını şaşıran yanıtını alır." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Akdeniz'de rotasını şaşıran yanıtını alır
16-10-2021 18:14
Ankara

Altındağ Belediyesi Kıbrıs Şehitleri Parkı Açılış Töreni'nde mütekellim Oktay, 1974 Kıbrıs Barış Harekatında şahitlik mertebesine vasıl 498 kahramanın eren hatıralarının Ankara'da yaşayacağından duyduğunu mutluluğu dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti.

Oktay, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) diplerinin tarihe uzanan birlik bağlarıyla birbirine kuşatılmış ve anahtar evliliği yapmış dü mevki bulunduğunu belirterek, "Bu bağlar, milletimiz ile Kıbrıs Türk halkının kadim dayanışması ve ulusal davaya bulunan inancımızla beslenerek bugünlere gelmiştir." sanarak konuştu.

Kıbrıs Türk halkının, 1071'de Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt ruhunun ve devamında ulusal mücadeleyle yayılan canlanma ruhunun merkezinde bulunduğunu tamlayan Oktay, şu halde bitmeme etti:

"Kıbrıs Türk halkı, 1571'den buyana Kıbrıs adasının birincil unsuru bulunduğu denli Türk milletinin de ayrılmaz ortak parçasıdır. 1878'den itibaren adada başlangıç yayınlayan hiçe sayılmalara, kıygı ve haksızlıklara milletimizin kelimesiz kalamayışı bundandır. Kıbrıs Türk Halkı Rum-Yunan mezalimine dirlik direnirken, yediden yetmişe topu topu Türkiye’nin Kıbrıs Türkü'nün indinde oluşu geçmişten mevrut bu baht birliğindendir. İşte bu kırkyıllık birlik bilinciyle; 1974 Barış Harekatı'nda Mehmetçik ve Mücahitlerimiz çiğin omuza bağımsızlık savaşı vermiştir. Kıbrıs Barış Harekatı, Kıbrıs Türkü'nü maksat düzlük baskı, yıldırı ve adamlık dışı hazmetme çabalarına sonuç vermiştir. Harekat hafızalarda silinmeyen izler bırakmış, Mehmetçiğimizin alplık destanlarına ortak yenisini şimdi eklemiştir."

"Hatıra ormanında 498 dikme büyüyecek"

Kıbrıs Türk halkını zulümden kurtararak, hürriyet ve refaha ulaşması düşüncesince şüheda verildiğini hatırlatan Oktay, "498 alp düşüncesince bu anı ormanında 498 dikme büyüyecek." dedi.

Oktay, şunları söyledi:

"Kıbrıs Türk halkını zulümden kurtararak hürriyet ve refaha ulaşması düşüncesince maruz mücadelede şehit verdiğimiz 498 kahramanımız düşüncesince bu anı ormanında 498 dikme büyüyecek. Aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatacak ve gazilerimizin atılganlık timsali olacak bu bölgede dikilen fidanlar, Türkiye-KKTC dostluğu kabilinden köken salarak ebedileşecektir. Kıbrıs Türkü'nün varlığı, hakları ve hürriyeti düşüncesince cesurca savaşçı ve bu uğurda gözlerini kırpmadan dirilik sağlayan topu topu Mehmetçik ve Mücahitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Kıbrıslı Türklerin hürriyet mücadelesine önderlik fail Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı şükranla yad ediyorum. Kuzey Kıbrıs'ta yazılan canlanma destanının dünyadaki aktif tanıkları bulunan gazilerimize dimdik etraflıca ömürler diliyorum."

"Modern ortak Altındağ düz yazı ediliyor"

Altındağ'ın Gazi Başkent Ankara'nın elleme ilçelerinden birisi bulunduğu aktaran Oktay, Altındağ'ın eş bulunduğu potansiyelle Ankara'nın bağrındaki Anadolu bulunduğunu söyledi.

Altındağ'ın Ankara'nın tinsel mimarı Hacı Bayram-ı Veli'nin doğup büyüdüğü, Cumhuriyetin kurulduğu ve İstiklal Marşı'nın yazıldığı ulusal iradenin bayrak ilçelerinden birisi bulunduğunu tamlayan Oktay, şunları dile getirdi:

"Belediye Başkanımız Asım Balcı ile anahtar belediyeciliğinin en elleme örneklerinin verildiği ortak kente dönüşen Altındağ, Başkent’te yerelden kalkınmaya çelim katmaktadır. Cumhurbaşkanımız liderliğinde ülkemiz, topu topu illeriyle gelişip ilerlerken topu topu ilçeleriyle başşehir Ankara'mız da, Altındağ da bu ilerlemeden payını almaktadır. Altınşehir projesinden zamanı yerlerin ihyasına; kentsel dönüşümle düzenlenen ve çağcıl ortak Altındağ düz yazı ediliyor. Meyve ormanları, yenilenebilir erke projeleri ve kıymetli bostan rekreasyon endüstrisi kabilinden yeşil projelerle Altındağ'ın çehresi değişiyor. Yol çalışmaları, gidiş geliş düzenlemeleri ve spor tesisi yatırımlarıyla ast çatı güçleniyor. Cumhuriyetin 100'üncü yılına ilerlerken inanıyorum ki Başkentimizin bu elleme ilçesi potansiyelini en elleme halde değerlendirerek ortak tasrif merkezi durumuna gelecektir. Bizler de Cumhurbaşkanımız liderliğinde toy kentçilik gösterimi ile belediyelerin indinde olmaya bitmeme ediyoruz.

Dün bakımından ortak çalışmalar bütçesi adına hazırlamış olduğumuz 2022 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimizi tamamlayarak, Türkiye Büyük Millet Meclisimize gönderdik. Bütçe teklifinde 'Yerel Yönetimlerin Güçlendirilmesi' programı ödeneğini, tahminî yüzdelik 39 artırarak 158 bilyon 258 milyon liralık seviyesine çıkarmış durumdayız."

Oktay, yenilikçi ve çevreci yatırımlara odaklanılacak bütçede yerelde ilkin kurnaz metropoller ve mekân dostu şehirler dalında toy afak açılacağını vurgulayarak, şu halde bitmeme etti:

"Akıllı muvasala ve otopark yeri yerleri, münteşir wi-fi ağları, sayısal kiosklar, kurnaz gidiş geliş uygulamaları ve parlak erke yatırımlarını destekleyecek ve evleviyet vereceğiz. Yeşil tahavvül doğrultusunda şehirlerimizi kavim bahçeleri kabilinden yeşil alanlarla güzelleştirirken, kitlesel tüketimden meydana gelen atıkların da çevreyi kirletmesine bariyer olacağız. Sadece Ankara'da 20 nüsha kavim bahçesi projemiz mevcut ve yeşil koridorlar ile ülkemizin ciharıyek yönünü sarıyoruz. Ayrıca sert atıktan iklim ve kavga kirliliğine kadar, çevreye dokunca sağlayan topu topu unsurların menfi etkilerini giderilmiş etmeye müteveccih yatırımları şehirlerimizde yaygınlaştıracağız. Altındağ Belediyemizin elhak halihazırda ortak 2023'e akilane yeşil Altındağ planı bulunduğunu biliyoruz; buna kurnaz site uygulamaları ve parlak enerjiyi de ilaveten yeşil kalkınma devrimine Altındağ'dan en çelimli desteği vereceğinize inanıyorum. Ayrıca açılışını yaptığımız KKTC parkı ve anı ormanı kabilinden Türkiye ile KKTC ortada kültürel ve insanca ilişkileri güçlendiren projelerde ve karındaş şehremaneti iş birliklerinde Altındağ'ı kılavuz kaptan adına görmeyi istek ediyoruz."

"Akdeniz'de rotasını şaşıran, yanıtını alır"

Park ve anı ormanı kabilinden vesilelerle şehitlerin hatıralarını yaşatmak, mili sorun yönündeki kararlılığı konuşmak isteyenlere açıklamak düşüncesince de ehemmiyetli ortak ağıt taşımakta bulunduğunu vurgulayan Oktay, "Kıbrıs Türk halkı, yaşanmış bulunan topu topu zorluklara karşın sosyal varlığını en çelimli halde korumanın indinde zat devletini kurmuş ve eş çıkmıştır. Sahip çıkmaya da bitmeme etmektedir." dedi.

Oktay, şunları kaydetti:

"Tarih bizlere Rum tarafının derdinin ortak katılma devleti ihdas etmek olmadığını bariz halde göstermektedir ve tarih, görmeyi bilenler düşüncesince elleme ortak uyarıcıdır. Adil, temelli ve sürdürülebilir ortak çözüm, fakat Ada'nın gerçeklerini asal düzlük ortak yaklaşımla mümkündür. Bu iyilikle Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar kabilinden Cenevre'de maruz öneriye kusursuz dayanak veriyor, arsıulusal camiası bu realist öneriyi ön yargısız ortak halde değerlendirmeye çağırma ediyoruz. Uluslararası camianın vicdanında ön yargıların hakikatlerin önüne geçmesi benimseme edilemez. Özellikle Doğu Akdeniz'de ülkemizi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni dışlayan girişimlerle ve bu kafayla ortak yere varılamaz. Bunu anlamamakta direngen Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Malta bayraklı ve İtalyan sahipli ortak gemiyi kullanarak, ana kara sahanlığımıza araştırı gemisi göndermeye çabalıyor. Bir kere şimdi altını çizerek vurguluyorum; Akdeniz'de rotasını şaşıran, yanıtını alır. Kiminle geçim yaparlarsa ve ne cins geçim yaparlarsa yapsınlar. Ne icra ettikleri anlaşmalara ne arkasına sığındıklarına istinaden baylanlık hazırlamaya çalışmasınlar. Buradan Yunanistan'a da Kıbrıs Rum Kesimi'ne de ortak kere şimdi uyarmak isteriz. Yaparlarsa tarihte bulunduğu kabilinden zaman de gelecekte de alacakları yanıtı başlangıç döndürücü belirgin bilirler."

Oruç Reis gemisinin Mersin Körfezi'nin güneybatısında, Deniz Kuvvetleri unsurlarının refakatinde faaliyetlerine bitmeme edeceğinin altını çizen Oktay, şunları söyledi:

"Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin doğruluk ve menfaatlerini koruduğumuz kabilinden Kıbrıs Türk halkının edinilmiş haklarını da bire ortak kararlılıkla korumayı sürdüreceğiz. Diğer yandan Maraş bölgesinin baştan avlu bulması anlamında verdiğimiz karardan vazgeçmeyeceğiz. İki hükümran devletli hal irademizden arka aşama atmayacağız. KKTC'de üreten hem adaya hem alana yardım sağlayan iş insanlarının, üniversitelerin, turizmcilerin emeklerinin kaybolma bulunmasına müsaade vermeyeceğiz. Ekonomik ve kalkınma iş birliğimiz çerçevesinde KKTC'nin avlu damarlarını meydana getiren sektörlere ve altyapısına değişik eğilmeye ve kalkınma adımlarını desteklemeye bitmeme edeceğiz. Bu duygularla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Parkı ve Kıbrıs Şehitleri Hatıra Ormanı'nın ortak kere şimdi faydalı olmasını diliyor. Türkiye-KKTC anahtar birlikteliğini toy boyutlara taşımasını diliyorum. Bu manalı projenin açılışına eklenmiş bulunan Altındağ'ın elleme insanlarına, hepinize teşekkürname ediyorum."

Açılış töreninin peşi esna Oktay, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile anı ormanına amut dikti. Ardından Kıbrıs gazileriyle ışık çektiren Oktay, açma törenine eklenmiş bulunan vatandaşlarla selamlaştı, lakırtı etti.

Oktay'a, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Ankara Valisi Vasip Şahin, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz da zevcelik etti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler