USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: 'Akdeniz’de rotasını şaşıran cevabını alır'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türk ana kara sahanlığına gemisi gönderen devletlere uyarıda bulunarak “Akdeniz'de rotasını şaşıran cevabını alır” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: 'Akdeniz’de rotasını şaşıran cevabını alır'
16-10-2021 17:04
Altındağ Belediyesi'nin ‘Kıbrıs Şehitleri Hatıra Ormanı' açılışına dahil bulunan Oktay, hatırat ormanında dikilen 498 fidanın Kıbrıs halkını zulümden kurtaran 498 martir düşüncesince yerine dikildiğini belirtti.

“Dikilen fidanlar Türkiye-KKTC dostluğu kabilinden köken salarak ebedileşecektir”

Türkiye-KKTC kardeşliğine Altındağ'da toy birlikte bayrak kazandırıldığını kail Oktay, “1974 Barış Harekâtı'nda Mehmetçik ve Mücahitlerimiz çiğin omuza bağımsızlık savaşı vermiştir. Kıbrıs Barış Harekâtı, Kıbrıs Türkü'nü erek düzlük baskı, yıldırı ve adamlık dışı hazmetme çabalarına sonuç vermiştir. Harekât hafızalarda silinmeyen izler bırakmış, Mehmetçiğimizin yiğitlik destanlarına birlikte yenisini elan eklemiştir. Kıbrıs Türk halkını zulümden kurtararak hürriyet ve refaha ulaşması düşüncesince maruz mücadelede martir verdiğimiz 498 kahramanımız düşüncesince bu hatırat ormanında 498 dikme büyüyecek.

Aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatacak ve gazilerimizin atılganlık timsali olacak bu bölgede dikilen fidanlar, Türkiye-KKTC dostluğu kabilinden köken salarak ebedileşecektir. Kıbrıs Türkü'nün varlığı, hakları ve hürriyeti düşüncesince cesurca savaşçı ve bu uğurda gözlerini kırpmadan dirilik verici topu topu Mehmetçik ve Mücahitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Kıbrıslı Türklerin hürriyet mücadelesine önderlik fail Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı şükranla anma ediyorum. Kuzey Kıbrıs'ta yazılan canlanma destanının dünyadaki çalışkan tanıkları bulunan gazilerimize dosdoğru levent boylu ömürler diliyorum.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Parkı ve Kıbrıs Şehitleri Hatıra Ormanı'nı yaşama geçirerek Türkiye-KKTC kardeşliğine Ankara Altındağ'da toy birlikte bayrak elan kazandıran Altındağ Belediye'mize ve topu topu alın teri dökenlere teşekkürname ediyorum” niteleyerek konuştu.

“Sadece Ankara'da 20 skor kavim bahçesi projemiz var”

‘Yerel Yönetimlerin Güçlendirilmesi' programı ödeneğinin 158 bilyon 258 milyon TL' ye çıkarıldığını hatırlatan Oktay, “Bizler de Cumhurbaşkanımız liderliğinde toy kentçilik gösterimi ile belediyelerin birlikte olmaya bitmeme ediyoruz. Dün itibarıyla birlikte çalışmalar bütçesi şekilde hazırlamış olduğumuz 2022 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimizi tamamlayarak Türkiye Büyük Millet Meclisimize gönderdik. Bütçe teklifinde “Yerel Yönetimlerin Güçlendirilmesi” programı ödeneğini, tahminî yüzdelik 39 artırarak 158 bilyon 258 milyon teklik seviyesine çıkarmış durumdayız. Yenilikçi ve çevreci yatırımlara odaklanacağımız bütçemizle yerelde başta kurnaz metropoller ve mahal dostu şehirler dalında toy afak açacağız.

Akıllı erişim ve otopark yerleri, yayılmış wi-fi ağları, sayısal kiosklar, kurnaz gidiş geliş uygulamaları ve ak pak erke yatırımlarını destekleyecek ve evleviyet vereceğiz. Yeşil tahavvül doğrultusunda şehirlerimizi kavim bahçeleri kabilinden yeşil alanlarla güzelleştirirken, kitlesel tüketimden meydana gelen atıkların da çevreyi kirletmesine bariyer olacağız. Sadece Ankara'da 20 skor kavim bahçesi projemiz mevcut ve yeşil koridorlar ile ülkemizin ciharıyek kısmını sarıyoruz. Ayrıca sert atıktan iklim ve kavga kirliliğine kadar, çevreye dokunca verici topu topu unsurların negatif etkilerini giderilmiş etmeye müteveccih yatırımları şehirlerimizde yaygınlaştıracağız.

Asım Başkanım, Altındağ Belediyemizin filhakika hâlihazırda birlikte 2023'e akla yatkın yeşil Altındağ planı bulunduğunu biliyoruz; buna kurnaz site uygulamaları ve ak pak enerjiyi de ilaveten yeşil kalkınma devrimine Altındağ'dan en çelimli desteği vereceğinize inanıyorum. Ayrıca açılışını yaptığımız KKTC parkı ve hatırat ormanı gibi, Türkiye ile KKTC ortada kültürel ve insancasına ilişkileri güçlendiren projelerde ve karındaş şehremaneti işbirliklerinde Altındağ'ı kılavuz kaptan şekilde görmeyi istek ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs halkının haklarını gelişigüzel devir savunacaklarını vurgulayan Oktay laflarına şu biçimde bitmeme etti:

“Tarih bizlere Rum tarafının derdinin birlikte paydaşlık devleti ihdas kılmak olmadığını açıkça biçimde göstermektedir ve tarih, görmeyi bilenler düşüncesince güzel birlikte uyarıcıdır. Adil, temelli ve sürdürülebilir birlikte çözüm, fakat Ada'nın gerçeklerini esasi düzlük birlikte yaklaşımla mümkündür. Bu anlayışla, Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar çeşidinden Cenevre'de maruz öneriye dört dörtlük dayanak veriyor, arsıulusal topluluğu bu realist öneriyi önyargısız birlikte biçimde değerlendirmeye çağırma ediyoruz. Uluslararası topluluğun vicdanında ‘ön yargıların hakikatlerin önüne geçmesi' bildirme edilemez. Özellikle Doğu Akdeniz'de ülkemizi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni dışlayan girişimlerle ve bu kafayla birlikte yere varılamaz!

Bunu anlamamakta direngen Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Malta bayraklı ve İtalyan sahipli birlikte gemiyi kullanarak ana kara sahanlığımıza araştırı gemisi göndermeye çabalıyor. Bir kat elan altını çizerek vurguluyorum; Akdeniz'de rotasını şaşıran cevabını alır. Oruç Reis gemimiz Mersin Körfezi'nin güneybatısında, Deniz Kuvvetleri unsurlarımızın refakatinde faaliyetlerine bitmeme edecektir. Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin adalet ve kendilerini koruduğumuz gibi, Kıbrıs Türk halkının edinilmiş haklarını da ayrımsız kararlılıkla korumayı sürdüreceğiz. Diğer yandan Maraş bölgesinin baştan avlu bulması anlamında verdiğimiz karardan vazgeçmeyeceğiz. İki hükümran devletli hal irademizden art etap atmayacağız. KKTC'de üreten hem adaya hem alana yardım verici iş insanlarının, üniversitelerin, turizmcilerin emeklerinin kaybolma bulunmasına müsaade vermeyeceğiz. Ekonomik ve kalkınma işbirliğimiz çerçevesinde KKTC'nin avlu damarlarını meydana getiren sektörlere ve altyapısına değişik eğilmeye ve kalkınma adımlarını desteklemeye bitmeme edeceğiz.”

Açılışa dahil bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise Rum yönetimine gönül rahatlığı ortaya koydukları güzel niyete karşın Rum yönetimi çeşidinden bu durumun reddedildiğini ve anlaşmaya müteveccih gelişigüzel ne birlikte umudun verilmediğini tabir etti.

“Doğu Akdeniz'de birlikte Türk devleti bulunur ve ismi da KKTC'dir”

Türkiye'nin Kıbrıs'taki varlığının Kıbrıs'taki Türk halkının güvenliği düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu kail Tatar, “Bizim düşüncesince en iri çelim deposu Türkiye Cumhuriyeti'nin arkamızda durmasıdır. O bağlamda Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a birlikte kat elan teşekkürlerimi tabir geçirmek istiyorum. Her ayrışık desteği vermişler, gelişigüzel ayrışık fedakarlığı yapmışlar. Netice bakımından Kıbrıs'ta bundan sonra toy birlikte sağgörü yerleşmiştir. Yıllardan beridir federal temelde birlikte barışma düşüncesince yara bere ve haliyle gönül rahatlığı tarafa günah katlı birlikte biçimde o musahabe masalarında adeta yalvarır biçimde birlikte federasyon birlikte paydaşlık kurulması düşüncesince bekledik. Ortaya koyduğumuz dört başı mamur güzel niyetlere karşın gönül rahatlığı tarafın gelişigüzel vesileyle bunu reddetmesi ve nedeniyle Kıbrıs'ta akreditasyon temelinde birlikte anlaşmanın olabileceğini umudunu verememesi hali ortaya çıktı.

Kıbrıs'ın birlikte Yunan adası olduğuna hala inanmaları ve Avrupa Birliği'ni arkalarına bildirme geçirmek yoluyla federasyon doğrusu çoğunluğun azınlığı yöneteceği Türkiye Cumhuriyeti'nin Avrupa Birliği'nde bulunmadığı düşüncesince biraz sene içinde kendilerine uyarınca Kıbrıs'tan varlığını çekeceği ve Doğu Akdeniz'i onların hakimiyetine vereceğimizi değgin düşüncelerinin olamayacağını gelişigüzel fırsatta kendilerine söyledik. Doğu Akdeniz'de birlikte Türk devleti bulunur ve ismi da KKTC'dir.

Doğu Akdeniz'deki mücadelede millî çıkarlarımızın, ulusal menfaatlerimizin savunmasında gelişigüzel daim Mavi Vatan'da gökçe sularda zenginliklerin araştırılmasında ayrımsız sürede stratejidir. Türkiye'nin Kıbrıs'taki varlığı hem Kıbrıs Türk halkının güvenliği düşüncesince önemlidir. Aynı sürede KKTC'nin çelimli olması Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliği düşüncesince de önemlidir. Dolayısıyla bu işin dört başı mamur parametrelerine baktığımızda bundan sonra Kıbrıs'ta politik muvazene düşüncesince kesinlikle KKTC'nin elan da giderek güçlenmesi gerekmektedir” dedi.

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı meydana getirilen parkın, topu topu dünyaya Türkiye'nin Kıbrıs davasındaki azimli duruşunun simgesi bulunduğunu belirterek, “Tarih süresince Kıbrıs bizim gelişigüzel devir DOĞRU davalarımızın başlangıcında geldi. Kıbrıs yoluna birçok şehitler, gaziler verdik. Hepsinin mekanı cennet, Makamı Ali olsun. Bugün bu kahramanlarımızın eren hatırasını neşelendirmek düşüncesince Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Parkı ve Kıbrıs Şehitleri Hatıra Ormanı'nın açılışını yapıyoruz.

Burası birlikte parktan baş döndürücü adeta birlikte selamlama noktası. Ankara'mıza mevrut misafirlerimizin de derin şekilde kullandığı Ankara çevreyolunun elden tarafındaki bu bölgede arazi düzlük ünlü bayraklarımız herkesi selamlayacak. 20 dönümlük birlikte alana yaptığımız bu otopark inanıyoruz ki, topu topu dünyaya Kıbrıs davamızdaki DOĞRU ve azimli duruşun birlikte simgesi olacak” ifadelerini kullandı.

Engin Yağcı - Oğuzhan Halil Özbek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler