USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

'Cumhurbaşkanı talibi niteleyerek ortak vesayetçi aradığınızı da biliyoruz'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Cumhurbaşkanı talibi diyerek ortak vesayetçi aradığınızı da biliyoruz. Güçlendirilmiş değil küflendirilmiş manzume önerilerinizle bu millete art etap attıramayacaksınız." dedi.

'Cumhurbaşkanı talibi niteleyerek ortak vesayetçi aradığınızı da biliyoruz'
06-12-2022 02:01
TBMM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulu'nda, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin hepsi üstünde milletvekillerinin istifham ve eleştirilerini yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu birlikte köşe yazısı üstünden eleştiren Oktay, "Bir gündüz Temel eş görüyormuş, Dursun da cevaben 'tek gözünü kapatsana' demiş. Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye ne efsus ki dü gözünü çabucak kapatmış birlikte biçimde bakıyor. Dolayısıyla nereye baksa karanlık." niteleyerek konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun, TBMM Genel Kurulu'nda dediği "Bırakalım bu ayakları. Gazi Meclis bellidir. Ne bulunduğu da bellidir. Kimin gazi olup bulunmadığı da bellidir" laflarını anımsatan Oktay, "FETÖ'nün sözcülüğüne soyunanların bu Meclise 'Gazi Meclis' demelerini bekleyivermek hayaldir. Ey yüksek milletimiz; tanık olun: Senin temsilcilerinin içinde bulunduğu, hesabına bombalar yağmış birlikte Meclise gaziliği yakıştıramayan birlikte Genel Başkanın size vadettiği fakat yöntem üstü dostları kabilinden mandacılıkla yönetilen birlikte diyar olabilir. İnanıyorum ki buna yanıtı yüksek milletimiz verecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Muhalefet milletvekillerinin kendilerine veda şarkıları söylediklerini de hatırlatan Fuat Oktay, "Her devir bulunduğu denli 'Bu birlikte veda değil birlikte Fatiha'dır' diyoruz. Elveda değil 'kim bu kalkmak vatanın yoluna olamaz ki feda' diyoruz." ifadelerini kullandı.

20 senedir teveccühünü kendilerinden esirgemeyen milletle "aynı bedende dirilik denli olduklarını" vurgulayan Oktay, "Bizim de aykırılık düşüncesince birlikte şarkımız olacak merhum Kayahan'dan: 'Size gene hüsran, size gene özlem var. Size gene karaca eyyam düştü, eyvah' diyor." görüşlerini dile getirdi.

"Bu kavim size değer etmez"

Bütçe teklifini mesnetsiz çarpıtmalarla karalamanın fakat "yurtdışından karacılık ithal edenlerin ajandasına yakışacağını" kaydeden Oktay, "Malum danışmanlarınızın aklıyla, Kandil'den aldığınız emirlerle, Pensilvanya'dan kulağınıza üflenenlerle, o yöntem üstü dediğiniz ışıksız dostlarınızla cereyan yazar söyleyiş geliştirdiğiniz sürece bu kavim size değer etmez, bitirme vermez. Yetkiyi Cumhur İttifakı'na, muhalefeti de dirim boyu size verecektir." dedi.

Eserleriyle konuşamayanların sermayesinin "altı yersiz müfterilik mülk iddiaları; imgesel narkotik trafiği" denli müzahrefat olabileceğini özetleyen Oktay, "Ne efsus ki melankolik, geriye gitmeye âşık birlikte aykırılık anlayışı ile dirlik karşıyayız. Biz sayısal dönüşüm, gök egemenliği, siber yurt konuşuyoruz, siz hala geçmişteki kontak dönemlerin özlemini taşıyorsunuz. Cumhurbaşkanı talibi niteleyerek birlikte vesayetçi aradığınızı da biliyoruz. Güçlendirilmiş değil küflendirilmiş meslek önerilerinizle bu millete art hamle attıramayacaksınız. Türkiye'yi diyet iddiasında bulunan birlikte partinin yahut koalisyonun şimdi vizyoner olmasını bekleyivermek hakkımız niteleyerek düşünüyorum lakin nerde…" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun namına "Bay Kemal" demeye de başladığını tamlayan Oktay, Kılıçdaroğlu'nun eleştiriyor denli gözükürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fanatik bulunduğunu söyledi.

Oktay, "Cumhur İttifakı'na bulunan bu duyurulmayan hayranlığınız arı mi? Kılıçdaroğlu, 'eskiden Erdoğan hakeza değildi' niteleyerek vaktiyle şimdi baş döndürücü fanatik bulunduğunu da itiraf etti." dedi.

Geçen sene bütçe görüşmelerinde muhalefetin "Bu bütçede 3600 ek belirtke yok, istihdam yok, iştirakçi yok" söylediğini anımsatan Oktay, 3600 ek belirtke düzenlemesiyle 6 milyona DOĞRU insanoğlunun düzentileme ve tekaütlük yaşamını kolaylaştıracak şümullü birlikte ıslah yaptıklarını vurguladı. Bu sözlerin arkası esna aykırılık sıralarından seslerin yükselmesi hesabına Oktay, "Verin hakkımızı, yaptınız deyin." karşılığını verdi.

Oktay, işsizliğin aşamalı şekilde azalışını sürdürdüğünü ve istihdamın ilkgüz ayında birlikte eski senenin bire birlikte ayına layıkıyla 1,3 milyon isim arttığını kaydetti.

Türkiye'de 2018 yılı 2. çeyreğinde haftalık mecmu düzentileme saatinin 1 milyon 263 bin iken 2022 yılı 2. çeyreğinde 1 milyon 286 bine çıktığını bildiren Oktay, istihdam sayısının 28,8 milyondan 30,8 milyona yükseldiğini; kanıt edilmiş bulunduğu denli mecmu çalışılmış bulunan saatte azalış değil artma meydana geldiğini tabir etti.

"Sizin mutfaklarınıza denli gelecek"

Geçen sene bütçe görüşmelerinde muhalefetin, "Ne he bu Togg, fabrikanın içi boş?" eleştirilerini yaptığını hatırlatan Fuat Oktay, muhalefetin bu söylemlerini sene süresince da bitmeme ettirdiğini aktardı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Türkiye'nin arabası Togg'u banttan indirdiklerini ve dizi üretimin başladığını anımsatan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Karadeniz'deki doğal doğal taş yağı lambası keşfine de inanamayanların bulunduğunu dile getirdi. Oktay, şunları söyledi:

"Şu anda dünyanın en dip ve en levent boylu bahir tabanı ısı yayımı sistemini düz yazı ederiz ve gelecek aylarda yerel gazı milletimizle buluşturacağız. Sizinle de buluşturacağız. İstemeseniz de sizinle de buluşturacağız. Sizin mutfaklarınıza denli da gelecek. Doğal gazın keşfinden üretimine denli dü buçuk yıla DOĞRU birlikte müddette kâffesi işlemler tamam olacak. Bunu dünyada bu denli endamsız müddette yapabilen başka birlikte diyar şimdi yok. Bununla alım çalım duyun. Milletimiz seviniyor, milletin sevindiğiyle siz de sevinin."

Oktay, milletvekili meslek zamanında çabucak laftan ibaret bulunan kuvvetler ayrılığının, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle esas açıdan yaşama geçtiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kazandırdığı hız, elastikiyet ve çalışan eşgüdüm sayesinde, yüzlerce iri projenin yanında Türkiye'nin toptan birlikte kuvvet olma uğrunda ehemmiyetli resmiyet katettiğini bildirdi.

Gün boyu kazançlı göstergeler üstünde yoğunlaşan yorumlar yapıldığını kaydeden Oktay, Türkiye'nin yatırım, istihdam, üretim, ihracat, akan birlikte tomar hedefli nema stratejisinden ödün vermeden uğrunda ilerlediğini belirtti.

Oktay, Türkiye ekonomisinin de 2022 yılının önce yarısında yüzdelik 7,6 büyürken, 2022 yılının üçüncü çeyreğinde yüzdelik 3,9 büyüdüğünü, otomobil ve donatı yatırımlarının ise 12 çeyrek akıcı artma kaydederek 2022 yılının üçüncü çeyreğinde yüzdelik 14,3 büyüdüğünü söyledi.

2022 yılı DOĞRU Gayri Safi Yurtiçi Hasıla büyümesinin 2023-2025 Orta Vadeli Program tahminlerine layıkıyla yüzdelik 5 seviyesinde gerçekleşeceğinin öngörüldüğünü bildiren Oktay, toptan ekonomilerdeki kâffesi negatif gelişmelere karşın ihracatta da artma trendinin bitmeme ettiğini aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler