USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koyu diplomatlık trafiği Aliyev ile ortak araya geldi

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Çankaya Köşkü'nde birlikte araya geldi. Erdoğan'ın derin diplomatlık trafiği sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koyu diplomatlık trafiği Aliyev ile ortak araya geldi
10-03-2022 15:19
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Çankaya Köşkü'nde müşterek araya geldi. Erdoğan'ın derin diplomatlık trafiği sürüyor.Abone ol

Günübirlik emek vermek ziyareti kapsamında Ankara'ya mevrut Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çankaya Köşkü'nde müşterek araya geldi.

Erdoğan'ın diplomatlık trafiği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Şubat'ta süregelen Rusya-Ukrayna cenginde ateşkesin sağlanması, bölgeden sivillerin tahliyesi ve barışın tesisi düşüncesince yürüttüğü diplomatik çalışmaları, bugünkü görüşmeleri ve Antalya Diplomasi Forumu'yla sürdürecek.

Rusya-Ukrayna geriliminin civar günlerinden itibaren arsıulusal arenada derin değini trafiği örümcek Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda çağ Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le emek vermek yemeğinde müşterek araya geliyor.

NATO Genel Sekreteri geliyor
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg cuma namazı haset Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile müzakere etmek kabil Türkiye'ye geliyor.

Biden ile telefon görüşmesi
Erdoğan TSİ 18.30'da ise Amerika Başkanı Joe Biden ile telefonda görüşecek. Bu görüşmenin gündemi de Rusya-Ukrayna Savaşı olacak.

Diplomasi trafiği Antalya'da da bitmeme edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, erte ise evren gündemindeki en ehemmiyetli diyalekt ve global meselelerin başıboş müşterek platformda hal odaklı tartışılacağı Antalya Diplomasi Forumu'na katılacak. Erdoğan'ın forumdaki gündemi de Rusya-Ukrayna savaşını sona erdirmek düşüncesince yapılacak icraat olacak.

Erdoğan'ın temasları, 13 Mart Pazar haset İstanbul'da misafir edeceği Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve 14 Mart Pazartesi haset Ankara'ya resmi ziyarette bulunacak Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bitmeme edecek.

 Zelenskiy ve Putin'le meydana getirilen görüşmeler
Erdoğan, 24 Şubat sabahı Rus ordusunun başlatmış olduğu Ukrayna topraklarına müteveccih saldırının arkası sıra civar kendisine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kimi bakanlar ve kurmaylarıyla asayiş zirvesine reislik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi sonraları civar kendisine Ukrayna'nın Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda görüştü. Zelenskiy ile ikinci musahabe 26 Şubat'ta yapıldı. Erdoğan, şimdi çok dirilik kaybının yaşanmaması ve Ukrayna'nın şimdi çok dokunca görmemesi düşüncesince mütareke ilanı noktasında güç gösterdiklerini anlatım etti. Erdoğan, 4 Mart'ta Zelenskiy ile müşterek telefon görüşmesi şimdi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 6 Mart'ta telefonda görüştü. Erdoğan toplantıda Putin'e, Ukrayna problemininin müşterek an civar barışçı yöntemlerle çözümü dair gelişigüzel çeşitli katkıyı hazırlamaya müheyya olduklarını belirtti.

Acil müşterek umumi ateşkesin bölgedeki insancasına endişeleri gidermenin yanında, politik hal arayışlarına da punt vereceğini anlatım fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hep baş başa barışın yöntemini açalım." çağrısını yineledi.

 Diğer liderlerle temaslar
Erdoğan, Rusya-Ukrayna mücadelesi konusunda, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya ile Ukrayna heyetleri arasındaki civar müzakerelere ev sahipliği karşılayıcı Belarus'un Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile de telefonda görüştü.

Öte taraftan Erdoğan, Ankara'da misafir etmiş olduğu Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile Rusya-Ukrayna savaşına bağlı düşünüm teatisinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler