USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni sene mesajı: Milletimize şişman ve çelimli Türkiye'yi üstlenme e

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, millete 2023 hedeflerini, Türkiye'yi dünyanın en iri 10 ekonomisi arasına sokmayı, iri ve çelimli Türkiye'yi, yeni nesillere 2053 vizyonunu kalıt bırakmayı üstlenme ettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni sene mesajı: Milletimize şişman ve çelimli Türkiye'yi üstlenme e
31-12-2021 11:03
İstanbul

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni sene zımnında yayımladığı görüntülü mesajda, müşterek yılı hâlâ geride bırakırken adamlık ve ulus düşüncesince hâlâ iyi, hâlâ güzel, hâlâ huzurlu, hâlâ gönençli müşterek yıl olması temennisiyle 2022'ye girmenin hazırlıklarını yaptıklarını söyledi.

Miladi yıl değişimlerini ayrımsız sürede müşterek saymanlık ve denetleme vesilesi namına gördüklerini anlatım fail Erdoğan, "2022 yılının milletimizle beraberce bütün adamlık düşüncesince hayırlara punt olmasını Rabb'imden yalvarma ediyorum." dedi.

Geride artırmak neredeyse olunan 2021'i, müşterek eskiden yıl kabil koronavirüs salgınının gölgesi altında geçirdiklerini anımsatan Erdoğan, bu yıl salgına arttırma namına hava değişikliğinin kez açmış yer aldığı afetler, türlü ülkelerdeki istikrarsızlıklardan meydana gelen gerilimler, sonsuz huruç dalgalarının kez açmış yer aldığı biberli sahneler kabil yeni yahut başlamış olan sıkıntılarla da yüzleştiklerini anlattı.

Erdoğan, toptan hile ve tutum sistemi, 2008 mal krizi, Suriye ve Afganistan ilkin iktisap etmek neredeyse bunalım bölgelerinde maruz çirkin imtihanlar, müstevli sürecindeki beceriksizlikler kabil hadiselerde yer aldığı kabil güzeşte senenin da köklü sarsılmaya bitmeme ettiğini belirterek, "Gelişmiş devletlerin İkinci Dünya Savaşı sonrası organizasyon ettikleri bol bolamat ve düzenlilik düzeninin insanlığın kalanının acısı, sefaleti, itirazı pahasına yürüyemeyeceği 2021'de bütün açıklığıyla ortaya çıkmıştır. Ziya Paşa'nın söylediği kabil 'İdrak-i meali bu ıvır zıvır akla gerekmez, çünkü bu mizan bu denli sikleti çekmez.' Evet, çıkarlarını ümranlı devletler namına nitelendiren ancak esasen o denli da çelimli olmadıkları belli devletlerin bundan böyle dünyanın kendisince karşıya bulunmuş yer aldığı krizleri yönetemeyeceği, inkarı beklenir sıfır müşterek gerçektir." niteleyerek konuştu.

"Bu çeşit hayret sarsıntılarla kendisince karşıya kuşkusuz ki olacağız ancak kılıç hazırlıklıyız"

Türkiye'nin, bu toptan foto ortamında hem düzenlilik krizlerini hem keyif krizini hem politik ve toplumsal sınamaları başarıyla atlatan müşterek memleket namına kendini müspet yönde ayrıştırmayı başardığını vurgulayan Erdoğan, "Hatırlarsanız müstevli krizinin evvel zamanında peçe ve tıbbi malzeme, hâlâ sonradan sayrılarevi yatağı ve keyif hizmeti, peşi sıra da aşılama kargaşası ortaya çıktığında kılıç vakitlice aldığımız tedbirler ve attığımız adımlar yüz hepsinin de üstesinden gelmiştik. kent hastanelerimiz, müstevli zamanında keyif hizmetlerinin, müşterek hakkın adına getirilmesinde ehemmiyetli roller üstlendi. Hamdolsun zat aşımız TURKOVAC'ı da imal ederek aşının sürekliliği dair bütün istifham işaretlerini ortadan kaldırdık." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bununla yetinmeyerek ülkeyi yatırım, istihdam, üretim, ihracat, akan müşterek tomar sabah akşam müşterek faiz sürecine sokarak ekonomide de zamanı müşterek tahavvül başlattıklarını dile getirdi.

Altyapısını güzeşte 19 yılda ülkeye kazandırdıkları kitap ve hizmetlerin oluşturduğu bu kazançlı dönüşümü kararlılıkla sürdürdüklerine dikkati çekici Erdoğan, şunları aktardı:

"Elbette rastgele zamanı değiş kabil bu süreçte de sancılar, sıkıntılar, bedeller ortaya çıkmıştır. Türk ekonomisinin etraflıca süredir sunulan kalmış yer aldığı saldırılar yüz bu çeşit hayret sarsıntılarla kendisince karşıya kuşkusuz ki olacağız ancak kılıç hazırlıklıyız. Nitekim döviz kurunda yaşanmış olan türkiye ekonomisinin gerçekleriyle ve ilerleyişiyle mevzun sıfır dalgalanmayı başıboş ortalık kuralları çerçevesinde aldığımız tedbirler paketiyle ortadan kaldırdık. Hedefimiz yatırımcılarımızın, üreticilerimizin, işletmelerimizin, yurttaşlarımızın önlerini görerek, ekonomideki atılımımıza en efdal katkıyı sağlayabilecekleri muvazene ve asayiş iklimini kalımlı kılmaktır. Her ne denli dövizdeki yükselişin durmayacağı propagandasıyla yurttaşlarımıza ağırbaşlı zararlar ettiren müşterek endam zat aklı sıra yeni sinsilikler, yeni oyunlar ardında koşsa da bu asayiş ve muvazene iklimini kökleştirmekte kararlıyız."

"Fahiş eder oyunlarıyla mücadelemizi de okunabilen sürdüreceğiz"

Asgari ücrette ve maaşlarda icra ettikleri zamanı artışlarla çalışanların, ihracata verdikleri destekle üreticilerin, yatırımları ve istihdamı teşvikle çalıştıran ve iştirakçi kesiminin indinde olduklarını gösterdiklerini tamlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Küresel mal fiyatlarındaki artma indinde kurdaki kontak yükselişin tetiklenmesiyle ortaya çıkan fahiş eder oyunlarıyla mücadelemizi de okunabilen sürdüreceğiz. Türkiye'yi dünyanın en iri 10 ekonomisi arasına sokarak hedeflerine ulaştırmakta kararlıyız. Ülkemizin müşterek süredir yaşamış yer aldığı ve yaşamın normal akışına makul sıfır siyasi, sosyal, diplomatik, askeri, kazançlı birçok hadisenin arkasında ülkemizi bu amacından tenkil maksadı bulunduğunu aşırı dobra biliyoruz. Allah'ın katkısı ve milletimizin katkısı ile geride bıraktığımız rastgele engel, bozduğumuz rastgele tuzak, yırtıp attığımız rastgele ziyasız senaryo bizi iri ve çelimli Türkiye'ye az buçuk hâlâ yaklaştırmaktadır. Geçmişte bu ülkenin önünü politik istikrarsızlıkların sembolü durumuna mevrut koalisyonlarla, darbelerle, vasilik düzeniyle, toplumsal kırık hatlarını derinleştirmekle kesenlerin çabaları bundan böyle işe yaramıyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sembolü durumuna geldiği yeni Türkiye, ehil yer aldığı çelimli demokratlık ve kalkınma zemini üstünde zat geleceğini zat iradesiyle tespit azminden ivaz vermeden için bitmeme ediyor. Halkımıza yegâne vaatleri emektar Türkiye'yi art getirme olanların önündeki en iri engel, milletimizin ahacık bu iradeye düzen bağı sıkıya ehil çıkmasıdır. Biz milletimize, 2023 hedeflerini, ülkemizi dünyanın en iri 10 ekonomisi arasına sokmayı, iri ve çelimli Türkiye'yi, yeni nesillere 2053 vizyonunu kalıt bırakmayı üstlenme ediyoruz. Bizimle bu gösterimi paylaşacak beraberce beraberce kez yürümeye, rakiplik edecek beraberce de yarışmaya hazırız."

"Rabb'im soluk ve milletimiz dayanak noktası verdikçe ülkemize görev etmeyi sürdüreceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022'nin, 84 milyon insanoğlunun bütün düşüncesince hayalet ettikleri güvenli, huzurlu, mutlu, gönençli günlere erişecekleri müşterek yıl olacağını dile getirerek, "Milletçe verdiğimiz emeklerin ehil olduğumuz kitap ve hizmetlerin, yaptığımız fedakarlıkların, çektiğimiz çilelerin karşılığını olağandan alacağımız müşterek çağa giriyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına kavuştuğumuzda bu doğruyu aşırı hâlâ kesin göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi hedeflerine yaymak düşüncesince rastgele yıl yer aldığı kabil 2021 senesinde da taşınmazlar ortamında ve taşınmazlar haricinde dayanıklı aşırı programa katıldıklarını ve emek vermek yürüttüklerini aktaran Erdoğan, taşınmazlar ortamında 26 şehre 34 yolculuk gerçekleştirerek, hem milletle kucaklaşıp özlem giderdiklerini hem de inşası tamamlanan kitap ve hizmetlerin açım törenlerine katıldıklarını kaydetti.

Yurt haricinde 13 değişik ülkeye 14 yolculuk yaparak Türkiye'nin doğruluk ve menfaatlerini hâlâ ileriye taşıyacak temaslar gerçekleştirdiklerine ayraç fail Erdoğan, "Bunların indinde Ankara ve İstanbul'daki programlarımızla milletimize okunabilen görev sunacak icraat yürüttük. Rabb'im soluk ve milletimiz dayanak noktası verdikçe ülkemize görev etmeyi sürdüreceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mesajını, "Sözlerime sonuç vermeden evvela 2021 yılı ortamında müstevli ve elbette afetler ilkin iktisap etmek neredeyse türlü sebeplerle ölüm fail bütün vatandaşlarımıza, diyar ülkelerini koruma ederken şehadete revan kahramanlarımıza Allah'tan yağmur diliyorum. Bu yıl ortamında doğan evlatlarımıza, anneleriyle babalarıyla sevdikleriyle sağlıklı, mutlu, âlâ müşterek hayat dilek ediyorum. Yeni senenin milletimize ve bütün insanlığa hayat ve bol bolamat getirmesi duasıyla hepinize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla." niteleyerek tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler