USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan pahalılık açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin konuşu özelliğine icra ettiği açıklamada, "Hayat pahalılığının yükünü düşürmek düşüncesince adımlar atıyoruz. Şubat-mart bakımından enflasyonda açık müşterek düşme göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan pahalılık açıklaması
26-07-2022 00:02
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin konuşu özelliğine meydana getirdiği açıklamada, "Hayat pahalılığının yükünü indirmek düşüncesince adımlar atıyoruz. Şubat-mart bakımından enflasyonda açık birlikte düşme göreceğiz" ifadelerini kullandı.Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT eş yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan programda Türkiye’nin sulh diplomasisi, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’ya NATO üyelik şartları, Türkiye -ABD ilişkileri ve Atina yönetiminin provokasyonları, Türkiye’nin terörle mücadelesi, enflasyonla mücadelede toy adımlar kabil gündemin yunak başlıklarını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programdaki pahalılık sorusuna verdiği karşılık şöyle:

''Bu müstevli süreci, Ukrayna'daki savaş, tarihin en faziletli seviyelerine vasıl erke ve emtiya fiyatları, global bölgede enflasyonist birlikte düz oluştu. Bu öteki devletlerde bulunduğu kabil Türkiye'yi de etkiledi.

Tabi sahn pahalılığının yükünü indirmek bunun şeklinde lazım kâffesi adımları da atıyoruz. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve iktisat yönetimimiz çalışıyor. Hedef odaklı yaşama geçirdiğimiz bu adımlarla sıkıca koşullara dirlik ülkemizin direnci artırmayı hedefliyoruz. Kur Korumalı TL'ye katılma aşırı oldu. Toplamda 1,8 milyon aritmetik açıldı. Bu aynı güvene ayraç ediyor.

Enflasyon ne devir düşecek?
Gerçek insanlara müteveccih tasarladığımız ürüne mevrut istem de tabana yayıldı ve beklentimizin üstünde gerçekleşti. Yapmış olduğumuz bu düzenlemelerin pahalılık üstündeki etkilerini yakından izlem ediyoruz.

Son haftalarda yaşanmış olan yer yağı fiyatlarındaki düşüşün müspet etkilemesini de bekliyoruz. Yıllık pahalılık düşüşünü önümüzdeki sene ağır birlikte biçimde Şubat-Mart çağında görmeye başlarız.''

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler