USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğretmenlere müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kontratlı öğretmen ve fiilî öğretmen arasındaki ayrımın ortadan kaldırılacağını belirterek, ”Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlerimize bilirkişi muallimlik imkanını getiriyoruz. Eğitimlerini bütünler ve meydana getirilen s

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğretmenlere müjde
01-12-2021 16:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde planlı 20. Milli Eğitim Şurası'nda konuştu.

Şuraya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AK Parti Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş ve 81 ilden mevrut davetliler katıldı. Şuranın iyi olmasını dileyen Erdoğan, ”Milli Eğitim Bakanı Özer ve ekibini, şuraya dayanaklık etmek verenleri kutlama ediyorum. Şuraya katılacak katılımcılara teşekkürname ediyorum. Şuranın en degaje katılımla eğitimin tamamı paydaşlarını muhasır müşterek iyilikle gerçekleşmesine kıymetiharbiye veriyoruz. Bakanlarımızın çalışmalarını bu hassasiyetle yürüttüğünü kıvançla rüyet ediyoruz. Önerilerini paylaşanlara buradan şükranlarımı sunuyorum.
Şura sonuçlarının çelimli eğitim, çelimli Türkiye mücadelemizde bizlere kılavuzluk edeceğine içten inanıyorum. Dünyamız acemi teknolojilerinde devreye girmesi ve yazışma imkanlarının yaygınlaşmasıyla baş başa zamanı müşterek transformasyon geçiriyor. Tehditlerin de küreselleştiği müşterek devir dilimindeyiz. Korona virüs salgını dolayısıyla sonuç 2 yılda tanık olduklarımız bizlere bu gerçeği ateş müşterek biçimde hatırlatmıştır. Kısa müddette dünyanın tamamına yayılan müstevli coğrafi pozisyonu gelişmişlik kuru ne olursa olsun tamamı insanlığın ayrımsız gemide bulunduğunu göstermiştir. Bu devirde sağlık, terbiye ve istihsal ilkin iktisap etmek neredeyse değme bölgede müselles madun yapıya eş olmanın önemine bilcümle baş başa tanık olduk" dedi.

Gelişmiş devletler ilkin iktisap etmek neredeyse sert baş döndürücü ülkede keyif sorunları ve şimdi nice probleminin pandemi çağında baş gösterdiğini anlatım fail Erdoğan, "Dinamik müşterek sürç yönetimiyle vatanımızda kazançlı yaşamın durmasına izin etmedik. Yüz yüze ve açıktan terbiye faaliyetlerimizin kesintiye uğramasına izin etmedik. Tüm bölgelerde öz önceliklerimiz politikalarımız özelinde süreci başarıyla yürüttük" ifadelerini kullandı.

"Gençlerimize dünün meselelerinden yola çıkarak müşterek civar kazandıramayız"

Eğitim öğretimde kaliteyi artırmanın önemine yer veren Erdoğan, "Eğitim tedris meselemize baş döndürücü şimdi geniş, vizyoner müşterek iyilikle yaklaşmamız gerektiğine inanıyorum. Dünyadaki değişimi, Türkiye'deki dönüşümü görmezden gelemeyiz. Gençlerimize dünün meselelerinden yola çıkarak müşterek civar kazandıramayız. Günümüzün öğrencilerini dünün öğrencileri kabilinden eğitmeye yetiştirmeye kalkarsak istikbalimizin elimizden zayi gitmesine engel olamayız. Farklı bilim kaynaklarının yaşamın merkezine bu genişliğinde oturmuş bulunduğu bu günlerde yegâne sesli, yegâne boyutlu eğitimi sürdüremeyiz. Hedefin kullanılan yurttaş bakmak bulunduğu müşterek terbiye tedris sisteminin bizi geleceğe taşıması beklenen değildir. Eğitim öğretimde başarının anahtarı düşünmek, çözümleme etmek, apiko cevaplarla sorgulamaktır. Özgüven sahibi, bilgili, erdemli, vicdanlı, çoluk döl aydın yarınlarımızın teminatıdır" halinde konuştu.

"Köklerimizle bağımızı çelimli tutarken gözümüzü ufuktan ayırmadan bu süreci yürütmemiz yönetmemiz önemlidir" diyen Erdoğan, "Ne kimliğimizi, karakterimizi, aslımızı inkar kabilinden müşterek yanlışa düşecek ne de ünlü mazimizin parıltılarıyla kendimizi avutacağız. 19 sene ilkin ülkeyi diyet sorumluğu üstelendiğimiz de en baş döndürücü kıymetiharbiye vereceğimiz dört alandan birinin terbiye bulunduğunu duyuru etmiştik. Milletimize verdiğimiz laflar kabilinden bunu da gerçeğe dönüştürmenin gururunu yaşadık. En faziletkâr oranı tamamıyla tahsile ayırdık" ifadelerini kullandı.
Merkezi dümen bütçesinin ehemmiyetli müşterek kısmının tahsile ayrıldığını anlatım fail Erdoğan, öğrencilere öz yetenek ve taleplerine makul ibret seçilmiş olanağı getirildiğini anlatım ederek, "Bugün talip değme öğrenicimiz kutsi kitabımız Kur'an'- Kerim'i ve peygamberimiz yaşamını öğrenebiliyor. Artık ne öğrencilerimiz ne velilerimiz ibret kitabı ardında koşmuyor. Okulun geçmiş haset ibret sıralarında apiko oluyor. Biz çoğaltma notlarıyla okuduk. Teksir makinelerinden o mürekkebin dağıldığı kabul etmek isteyip abilerinizden alamadığınız o notlar bizim düşüncesince felaketti. Paramızı verip kabul etmek isterdik. Üst sınıftaki abilerimiz bizlere o çoğaltma notlarını vermezlerdi. Kırtasiyeden iz kabul etmek düşüncesince sıraya giderdik, defter ya da iz düşüncesince devir verirlerdi. Biz bunları yaşadığımız düşüncesince bundan sonra bu nesle bunu yaşatmayacağız. Sıraların üstüne kuşe kâğıdı kağıtlardan kitapları koyduk. Aynı acıyı bu batın yaşamasın istedik. Yardımcı eşme meselesini de çözüme kavuşturuyoruz. Yardımcı kaynaklar, bakanlığımız kabilinden hazırlanmaktadır ve evlatlarımıza parasız biçimde dağıtılıyor" dedi.

Okul önceleri eğitimi de çabucak yaygınlaştırdıklarını kaydeden Erdoğan, "Bilhassa büyükşehirlerimizde eksikliği mahsus terbiye kurumları sayısını şimdi da arttırmayı hedefliyoruz. İlkokuldan üniversiteye genişliğinde eğitim- öğretimin değme kademesinde attığımız müşterek ehemmiyetli hamle da kız evlatlarımızın önündeki engellerin kaldırılmasıdır. Bu ülkede neymiş terakkiperver ve özgürlükçü, özde faşist ve tepeden inmeci kesimlerin en baş döndürücü gazabına uğrayanlar hanımlarımız ve kızlarımız olmuştur. Üniversite kapılarına kurulan kandırma odaları bu zihniyetin esas yüzünü yayınlayan utanma belgesi adına hafızalara kazınmıştır. Anne babalar babalar gerektiğinde ceketini satıp kız çocuklarını okutmak istediğinde maddiyattan ilkin bu zihniyetin kavas tavrıyla karşılaşmıştır. Bizim iktidarımız çağında kızlar baylardan şimdi müşterek tomar miktarda tahsilden yararlanmaya başlamıştır. Bizim iktidarımızda ilkin Türkiye'de eş öğretmen oranı yüzdelik 50 altındayken bugün bu nicelik yüzdelik 60 bulmuştur. Her bölgede hanımlar şimdi baş döndürücü özümleme edilmektedir. Kız evlatlarımızın terbiye oranlarının yükselmesiyle baş başa kız evlatlarımızın yaşamın değişik kulvarlarında üstlendiği roller artacaktır. Türkiye hoppadak ekin birikimiyle tarihiyle değil hedefleriyle vizyonuyla şişman müşterek ülkedir. Bu hedeflere yetişebilmek düşüncesince elimizdeki en kalburüstü hazinemiz bebek ve gençlerimizdir" ifadelerini kullandı.

Öğretmenliğin hoppadak terbiye tedris sürecinde edinilen detayları sınıfta öğrencilere aktarma etmek olmadığını kail Erdoğan, "Öğretmenlik bilim indinde sınama irfanla çocuklarımızı gençlerimiz geleceğe istihzar mesleğidir. Öğretmen çocuğu kabilinden görmüş bulunduğu öğrencilere hoppadak öğretmen olmaz, ayrımsız vakitte civar çizer, iyiyi hakikatı gösterir. Öğretmen hoppadak akla seslenme etmez, duygulara da seslenme eder. Öğretmenlerimizi terbiye sisteminizin asliye bina taşları, istikbalimizin de mimarları adına görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Öğretmenlerin taleplerinin, beklentilerinin değme devir delik uğrunda tutulduğunu bildiren Erdoğan, "Öğretmenlerimizin zat haklarını artırmayı, finansal ve içtimai imkanlarını artırmayı, düzentileme şartlarını iyileştirmeyi boşlama etmiyoruz. Bu doğrultuda sonuç 19 yılda zamanı adımlar attık. Başkaları, öğretmenlerimizi tehditle meşgulken kılıç sonuç adına 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde müşterek müjdemizi şimdi terbiye camiamızda paylaştık. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu çelimsiz müddette meclisimizin takdirine sunacağız. Bu aranjman yardımıyla öğretmenlerimiz tarihte geçmiş el şümullü ve totaliter müşterek sistem kanununa kavuşacaklar. Öğretmenlerimiz bulunan haklarına ekleyerek acemi mali, içtimai ve zat hakları sağlayacaktır. Öğretmenliği kariyer mesleği adına tanımlayarak adaylık, bilirkişi muallimlik başmuallimlik sahalarında hakları, görevleri, sorumlukları netleştiriyoruz. Aynı biçimde öğretmenlikle namzetlik tahammül imtihanını müşterek kenara bırakıyoruz. Bunun adına öğretmenlerin mesleksel gelişimleri temelinde müşterek izlence uygulayarak adaylarımıza dayanaklık etmek olacağız. Öğretmenlikte 10 yılı doldurmuş öğretmenlerimize bilirkişi muallimlik getiriyoruz. Eğitimi başarıyla tamamlayan, sınavdan başarıyla sabık öğretmenlerimiz hem basamak ilişki hem maaşlarında bin teklik artım olacak. Yüksek gönül yapmış öğretmenlerimiz sınavdan affedilmiş tutulacaktır. 10 salname bilirkişi öğretmenler eğitimlerini tamamlayıp sınavda değerli oldukları takdirde başmuallim unvanıyla fariza yapacaklardır. Bu öğretmenlerimize arttırma basamak verecek maaşlarında 2 bin teklik artışa gideceğiz Doktora yapmış öğretmenlerimiz bu sınavdan affedilmiş tutulacaktır. Böylece öğretmenlerimize kariyer basamaklarında inkişaf olanağı sunarken lisansüstü terbiye düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli teşvikler vereceğiz. Birinci derecedeki öğretmenlerimizin ek göstergelerini şimdi ilkin gır erdiğimiz kabilinden 3600' çıkarıyoruz. Ayrıca Sözleşmeli öğretmen ile amelî öğretmen ayrımını da ortadan kaldırıyoruz. Mecburi iş hariç, zat hakları, atamalar, bahane tayinleri ilkin iktisap etmek neredeyse kontratlı öğretmenlerimiz amelî öğretmenlerimizle ayrımsız haklara eş olacaklar" dedi.

İLGİLİ HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğandan minimal ecir açıklaması! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan minimal ecir açıklaması!
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler