USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhtarlara müjde! Yeni maaşları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Muhtar maaşlarının minimal ücretin altında kalmasına günlümüz razı olmadı. Yaptığımız kıymetlendirme böylelikle muhtar maaşlarını minimal sevap seviyesine, şu demek oluyor ki 4 bin 250 liraya terfi sonucu aldık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhtarlara müjde! Yeni maaşları belli oldu
19-01-2022 18:13

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlarla ortak araya mevrut Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtar maaşlarının minimal sevap seviyesine çıkartıldığı müjdesini verdi.

Mayıs 2019 evveliyatına denli 35 bine benzeyen muhtar ile 50 ayrı güruh gerçekleştirdiklerini, bugün de kısaca bin 500 muhtar ile 51. toplantıyı gerçekleştirdiklerini tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu vatanımızda nazar boncuğu cumhurbaşkanının, başbakanın, nazar boncuğu siyasetçinin yapmadığı, başaramadığı ortak rekordur. Bu buluşmaların yararlı sonuçlarından birisi de h9em muhtarlarımızın tıpkı zamanda onlar şekli ile mahallelerimizin ve yurttaşlarımızın hüzünlerini hal dolayısıyla koşmuş olmamızdır” niteleyerek konuştu.

İçişleri Bakanlığı içerisinde Muhtarlık Bilgi Sistemi ile Muhtarlar Daire Başkanlığı kurulduğunu, muhtarların taleplerini strateji eylemek az daha vilayetlerde ilbay yardımcısı, büyükşehirlerde umumi yazman yardımcısı, başka vilayetlerde ise başkan yardımcısı düzeyinde muhataplar belirlenmesini gerçekleştirme ettiklerini kaydeden Erdoğan, 19 Ekim tarihinin ise Muhtarlar Günü şekilde belirlendiğinin altını çizdi. Muhtarların kişi haklarında SGK primlerinin büyüklük kabilinden ödenmesi, maaşlarının artırılması, tabanca ruhsatı harcı muafiyeti ilkin peyda eylemek az daha katı aşırı ehemmiyetli iyileştirmeler yaptıklarını tamlayan Erdoğan, muhtarlara başkaca şu müjdeyi verdi:

“Biz hükümete geldiğimizde muhtar maaşları 97 liracıktı. Bu yılbaşı itibarıyla 3 bin 392 liralık seviyesine denli çıkartmıştık. Ayrıca bin 726 liralık değerindeki SGK primlerini karşılamaya başlamıştık. Muafiyet sağladığımız tabanca ruhsatı harcının da 10 bin 359 liralık bulunduğunu uyarmak istiyorum. Muhtar maaşlarının minimal ücretin altında kalmasına günlümüz razı olmadı. Yaptığımız kıymetlendirme böylelikle muhtar maaşlarını minimal sevap seviyesine, şu demek oluyor ki 4 bin 250 liraya ilerleme sonucu aldık. Hayata geçmesi düşüncesince müstelzim kanuncu değişikliği en endamsız müddette yapacağımız toy maaşlarının muhtarlarımıza yararlı olmasını diliyorum. Lafta değil, ego çalışmalar konuşuyorum. Bugüne denli değme sözün ardında elbette durduysak bundan sonraları da sözlerimizin ardında duracağımızı bu anayasa değişikliği ile Cumhur İttifakı'nın ortak icraatı şekilde bunu da göreceksiniz.”

Muhtarlık ihtimam binaları ile ilgilendiren açıklamada bulunan Erdoğan, “Köy konağı tarzı ile ve yerel mimariye akıllıca halde düz yazı edeceğimiz muhtarlık ihtimam binaları ile ilgilendiren plan çalışmalarını tamamladık, yerlerini ehemmiyetli seviyede belirledik, inşasına geçenlerde başlıyoruz. Kadın muhtarlarımızın fariza icra ettiği bölgelere evleviyet hasretmek şekli ile muhtarlık ihtimam binalarımızı düzenlilik kamerası sistemleri ile donatıyoruz. Ankara'da sizler düşüncesince hazırlamış olduğumuz Muhtar Konukevi'ni de 19 Ekim Muhtarlar Günü'nde inşallah hizmete açıyoruz. Vilayetlerevi kabil benzerini de muhtarlarımız düşüncesince yapıyoruz. Yani muhtarlarımız Ankara'ya geldiği devir oturacağı, kalacağı ortak noktayı olsun istedik. İçişleri Bakanlığımız da bunun adımını atıyor. Adresi Dayalı Nüfus Kaydı Sistemini muhtarlarımızın istifadesine açarak müstelzim bilgilere buradan ulaşılmasını sağlıyoruz. Afetler sonrası AFAD'ın gönderilmiş bulunduğu ayni yardımların dağıtımı ile ilgilendiren muhtarlarımızın kullanabileceği ortak manzume kuruyoruz. Görüldüğü kabil muhtarlarımıza ne düzen verdiysek hepsini de hesabına getirdik, getiriyoruz. Bugün de güneş tacı virüs salgını dolayısıyla durmak durumunda kaldığımız muhtarlar toplantımızı 51. buluşmamızla baştan başlatıyoruz. 2,5 salname ortak aranın peşi sıra esasen sizlerle baş başa olmanın bahtiyarlığı içindeyim. Bu arada siz muhtarlarımıza ortak teşekkürname borcumuz da var. Birlikte olamadığımız müddet süresince icap güneş tacı virüs salgınına, icap baskın ve coşkunluk felaketlerine dirlik verdiğimiz mücadelede muhtarlarımız geçmiş saflarda arazi aldılar. Tüm muhtarlarımıza şahsım ve milletim hesabına şükranlarımı sunuyorum. Devletin, ülkenin en ücra köşelerine denli uzanan elleri bulunan muhtarların ne denli ehemmiyetli ve eleştiri işlevlere cemaat bulunduğunu bu felaketler vesilesiyle her insanın yakından gördüğüne inanıyorum. Muhtarlar candır” ifadelerini kullandı.Muhtarların masalarda bulunan tatlıları yemediğini gören Erdoğan, nükteli ortak şekilde, “Bu trileçeleri neden yemediniz, Arnavut kardeşlerimizi üzeceksiniz” dedi.

Erdoğan, “Muhtarlarımız yoldaştır, muhtarlarımız omuzdaştır, sırtınızı emniyetli dayayacağınız birer dağdır dağ. Sizleri özlemişiz, siz değerli üyelerimizin de bizleri özlediğini görüyoruz. Her ne denli aramızdaki anahtar bağının derinliğini anlayamadığı düşüncesince aşlık gereğince bu buluşmaları imitasyon etmeye çalışanlar çıksa da tığ muhtarlarımızla aramıza kimseyi sokmayız” niteleyerek konuştu.

“Muhtar yavuz olamaz” başlıklarını hatırlatan Erdoğan, “Bu anlatım bilinç dünyalarında muhtara biçtikleri değeri, muhtarı koydukları noktayı gösteriyor. Bu manşetleri attıran nazar boncuğu tümen faşizmi, o zihniyetin eskiden ortak gecede muhtarların mühürlerini toplatarak hepsi muhtarlıkları kapatmaya girişme ettiğini de biliyoruz. Bu anlayış CHP. Bunların işi gücü kaşe toplamak, kaşe toplattırmaktır. Siz demin onların muhtar sevdalısı kesildiklerine bakmayın, ellerine okazyon geçtiğinde ulusal iradenin değme kurumu kabil muhtarlıkların da kapısına anahtar vurmaktan gelişememiş kalmazlar. Şimdi asılsız hata konuşuyor, muhtarın yanına yazman koyacakmış, yazman koyacakmış, inanıyor musunuz bunlara? Bunların işleri güçleri palavra. Dürüst olun. evvel elinizdeki belediyelerde elkızı de bizim muhtar kardeşlerimize dayanak verin de görelim. Geçen gün, ‘elektrik parasını almayacağız, parasız çarpıcılık vereceğiz' dedi Şanlıurfa'da. Elinizdeki belediyelerde haydi buyurun, parasız çarpıcılık verin, elinizi markajcı var mı? Böyle iri ortak asılsız mümkün mu? Elektrik vakası belediyelerin elinde mi? Böyle ortak asılsız kail anne muhalefetin başıdır. Dürüstlük bunların semtine uğramamış. Bu oyunlara gelmeyeceğiz. Bunların topunu fevk fazladan koysanız yegâne muhtarımızın tırnağı yavuz etmez” açıklamasında bulundu.
Bir ahir muhtarlar buluşmasını Türkiye'deki eş muhtarlarla yapmayı planladıklarını kaydeden Erdoğan, “Sadece eş muhtarlarımız. Şimdiden hazırlanın. Birileri neden bunu hoppadak hanımlarla yapıyor diyebilirler, nazar boncuğu takmayın kafanıza. Biz hanımlarla verilecek mücadelenin ne denli kutsi bulunduğunu dobra biliriz” dedi.

“Ülkemizi, Kandil'in ve Pennsylvania'nın ‘iktidara geliyoruz' çemkirişlerine maruz bırakanları Allah da affetmez, kavim de affetmez”

“Yaşadığımız değme evolüsyon dünyayı gelişmiş, büyümekte bulunan ve gelişememiş kalık niteleyerek sınıflayanların bizlere biçtikleri kılıfın esasta ne denli fıtratımıza, tarihimize, medeniyetimize karşıt olduğuna ayraç ediyor. Geçtiğimiz 20 yılda, özellikle da sonuç 10 senedir yaşadıklarımız gittikçe üstünde senelerce çalışılsa da yetmeyecek siyasi, sosyal, konuşu ve askeri dersler içeriyor” açıklamasında bulunan Erdoğan, Türkiye'nin sonuç 20 yılda icra ettiği defans uran yatırımlarından bahsetti. Erdoğan, Türkiye'ye “yapamaz” diyen devletlerin Türkiye'nin icra ettiği uçakları istediğini kaydederek, “Bize sizin çapınız da, gücünüz de, aklınız da yetmez dedikleri ne var ise hepsini başarabileceğimizi gösterdik” açıklamasında bulundu.

Erdoğan, “İçimizden ortak kesimin ülkemizi ve milletimizi gelişememiş bırakmak, vaktimizi ve enerjimizi heba eylemek gayesiyle yazılan senaryolarda kendilerine maruz mankurtluk rolünü elbette şahsiyetlerinin ortak parçası biçimine getirdiklerini gördük. Tek tümen faşizmini yüceltenlerin, darbeleri savunanların, millete ve ulusal iradenin temsilcilerine meydana getirilen zulümlere gelişememiş çıkanların hala bire ortak yerde duruyor olmasının başka izahı var mı? Terör örgütlerinin payandalığına soyunarak siyasi, içtimai ve konuşu kargaşa denemelerinin tetikçiliğini yaparak, ülkenin ve milletin felaketinden kendine arzu devşirmeye çalışanların hala arasında dolaşıyor olabilmesinin başka izahı var mı? Küresel dümen ve tutum sistemi, 2008 global mal krizi ve güneş tacı virüs salgını ile köklerinden sarsılırken hala milletimize nazar boncuğu vaatleri emektar Türkiye olanların durumlarını başka elbette tanım edebiliriz? Ülkemizin bağımsızlığının alametleri bulunan 81 ilimize yayılan dev projelerden defans uran ürünlerimize, aut politikadaki haysiyetli duruşumuzdan yatırım, üretim, istihdam, ihracat, akan ortak tomar kanalıyla nema odaklı tutum programımıza denli değme şeye dirlik çıkanları başka elbette isimlendireceğiz? Bizim 20 salname hükümetlerimiz dönemlerinde kitap ve ihtimam siyasetiyle hem geçmişin eksiklerini tamamlarken hem geleceğin iri ve çelimli Türkiye'sini düz yazı ederken değme günümüz, değme anımız bu habis zihniyetle savaş ile geçti” dedi.

Eğitimde, sağlıkta, güvenlikte, adalette, ulaştırmada meydana getirilen yatırımları hatırlatan Erdoğan, “Bunlar durup dururken olmadı, bu iş bellek işi. Türkiye ortak devrim, dünyada ortak değiş canlı ülke. ‘Bütün bunlar elbette yapılıyor' niteleyerek soruyorlar. Biz de yap-işlet-devret ile yapıyoruz diyoruz. Bay Kemal diyor ki ‘bu nedir?' Kolay değil, öğreneceksin, işin içerisine girmeden olmaz. Arkadaşlarımız anlatıyor lakin anlamıyorlar. Basmıyor. SGK'nın başlangıcında değil miydi bu? Rahmetli Savaş Ay anlatmıştı. SGK'yı batıran şahıstır bu. Rezil etti kurumu. Bu hastanelerde tutu tahsil edilen ölülerimiz vardı. Ölüleri tutu aldılar, bırakmadılar. Hamdolsun demin hakeza ortak nesne bahis konusu değil. Sanayide verdiğimiz destekler, kurduğumuz ast yapılar, heveslendirme ettiğimiz müstesna satım sebebiyle ülkemizi dünyanın önde mevrut istihsal merkezlerinden birisi biçimine getirmeyi bunlara karşın başardık. Savunmada, göreve geldiğimizde yerlilik yüzdelik 20'ydi, demin yüzdelik 80'e ulaştık. Bu teröristlerle elbette baş edeceksin? Bu imkanların olursa edersin. Bunlar yerel tüfek bile yapamıyordu, tığ bunların hepsini yapıyoruz. 15 Temmuz sonrası baştan yapılandırdığımız yiğit ordumuzla Türkiye'yi bağımsızlığına ve geleceğine güven içinde bakabilen ortak yurt biçimine bunlara karşın getirdik. Ekonomimizde 85 senedir ayaklarımızda duran prangaları kırarak, boyunduruklardan kurtularak, ülkemizi dünyanın geçmiş 10 ülkesi arasına sokma hedefimize akla yatkın bunlara karşın gidiyoruz. Türkiye'de 20 senedir verdiğimiz gürültü ile 2 yüzyıllık demokratlık ve kalkınma mücadelesini başarıya ulaştırmaya en benzeyen olduğumuz seviyedeyiz. Bugün yurt şekilde anca eleştiri ortak noktadayız ki, ya bu mücadeleyi başararak evlatlarımıza gururla doğrulama edeceğimiz ortak 2053 gösterimi kalıt bırakacağız veya güvenlikten sanayiye değme bölgede birikimlerimizi tehlikeye atarak baştan dingildeklik batağına sürükleneceğiz. Ülkemizi ortak takım yetersiz muhterisin zat verimsiz çıkarları dolayısıyla Kandil'in ve Pennsylvania'nın ‘iktidara geliyoruz' çemkirişlerine maruz bırakanları Allah da affetmez, kavim de affetmez. Milletçe 2023'de hakeza dirimsel ortak tercihte bulunacağız” dedi.

Asgari ücretten görevli ve tekaüt maaşlarına denli kullanıcılarını fahiş değer altında ezdirmeyecek düzenlemelere gittiklerini tamlayan Erdoğan, “Ocak kocaoğlan bakımından hacısı hocası bu artışların konkre yansımalarını gelirinde ve hayatında görmeye başlayacaktır. Kurun muvazene kazanmasıyla bundan hakeza kimesne bu bahaneyle abidik gubidik fiyatlandırma ardında koşamayacak. Bankalardaki hesaplarını seviye korumalı mevduata dönüştürenlerin sayısı değme güneş artıyor. Artık piyasalarda ortak hâlâ kontak döviz talebinden meydana gelen ortak dalgalanmanın yaşanmayacağını düşünüyoruz. Ülkeyi sıkıntıya sokma pahasına çeşitli yollara başlama edenlerin de açgözlülüklerinin bedelini ödeyeceklerini uyarmak isterim. Tıpkı seviye kabil enflasyonun üstündeki köpüğü de endamsız ortak müddette alacağımıza inanıyorum. Böylece çalışanlarımızın ve emeklilerimizin gelirlerinde yaptığımız artışlar aşırı hâlâ manalı bir vaziyete gelecektir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasının böylelikle ekonomiye müteveccih şu ifadeleri kullandı:

“Dünyada global istihsal ve ticaretin merkezi değişirken Türkiye en çelimli seçenek şekilde öne çıkıyor. Sanayide bulunan fabrikalar birlik sığa boyuna çalışırken daim toy yatırımlar yapılıyor. İstihdamda müstevli öncesinin yavuz hesabına çıkarak 30 milyon sınırına dayandık. Dış ticaretimiz 225 bilyon dolardan dahası müstesna satım peyda eylemek az daha 500 bilyon dolara ulaştı. Turizmde Akdeniz'deki hepsi rakiplerimizi geçtiğimiz artımlı ortak sezonu geride bıraktık, aşırı hâlâ kârlı olacağına inandığımız toy sezona hazırlanıyoruz. Salgının sefer açmış bulunduğu kapalılık arttıkça Türkiye'nin önündeki fırsatlar birer birer hasılata dönüşmeyi sürdürüyor. Tüm dünya; kimisi takdirle, kimisi endişeyle, kimisi nefretle de olsa Türkiye'nin adımlarını yakından strateji ediyor. Deve kuşu kabil kafasını eş saplayıp kalmayan ülkemizin, sahasında ve ötesinde cemaat bulunduğu imkanları, gücü ve potansiyeli hakkı ile doğrulama zeden hacısı hocası bu gerçekleri kavrıyor, görüyor, biliyor. Sıkıntılarımız bunların indinde ümitli peyda eylemek düşüncesince aşırı sebeplerimiz var. Ekonomide bizi hedeflerimize yavaş yavaş yaklaştıran programımızın bizi nereden nereye taşıdığını yaz aylarına akla yatkın baştan sona baş başa aşırı hâlâ dobra göreceğiz.”

Derya Yetim - Hülya Keklik
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler