USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Kusursuz Kulak’ Bager’e davet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Kusursuz Kulak' kendisine aşina müşahede mânialı Bager Çalışcı ile telefonda görüştükten sonradan Ankara'ya davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Kusursuz Kulak’ Bager’e davet
11-10-2021 14:54

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, “Biz Anadolu'yuz” projesi kapsamında milletvekilleri ve şehremaneti başkanlarından oluşan beraberinde heyetle Muş'a geldi. AK Parti İl Başkanlığı kabilinden zamanı Murat Köprüsü'nde planlı programa dahil bulunan Çavuşoğlu ve beraberindeki kurul köprüyü gezdi. Burada gazetecilere izah önleyen Hakan Çavuşoğlu, Bursa'nın adeta Balkanlar'dan Kafkas'lardan, Türkiye'nin Muş, Diyarbakır, Ağrı, Van, Erzurum derece herhangi beraberinde ilinden ve Osmanlı coğrafyasından insanlarla baş başa dostça, barışça ve dostça yaşandığı beraberinde il bulunduğunu söyledi. Aynı sürede Muş'tan da aşırı sayıda vatandaşın Bursa'da tevakkuf ettiğini aktaran Hakan Çavuşoğlu, hem onların yaşamış bulunduğu bölgeleri görmek, onların geldikleri coğrafyada bulunmak, onlara buradan da beraberinde esenleme havale etmek bununla müşterek onların akrabaları, kardeşleri ve arkadaşlarıyla burada koçuşmak düşüncesince geldiklerini belirtti. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Çavuşoğlu, “Asıl gelişimizin altında yatan illet budur. Tabii Osmangazi Belediye Başkanlığımızın Korkut Belediyesi ile karındaş şehremaneti projesi çerçevesinde Korkut'a gittik. Ondan sonraları Hasköy ilçesine gittik, dakika de Muş'ta dostlarımızla beraberiz. Şunu görüyoruz ki Türkiye hakkıyla de içinde canlı insanı ile baş başa dört dörtlük beraberinde sulh iklimi içinde bulunuyor. Yıllardır bizi bizlerden koparmaya çalışan, hitit tırnaktan ayırmaya etkin ki olursa olsun herhangi beraberinde daim baş başa döş gerdik. Dolayısıyla şu anda oluşan bu atmosferde batıdan, doğudan ve güneyden doğacak insanlarımızın dünkü beraberinde ivme ile bundan ahir süreçte bu sulh iklimini oluşturması gerekiyor. Bu hasbihal ortamının sürdürülmesi gerekiyor. Liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yurt düşüncesince topyekûn 20 sene ilk başlattığı kalkınma hamlesinde gördük ki Diyarbakır'dan beri Muş'a gelinceye denli Mardin, Midyat, Siirt, Van ve Muş ili ile bu arada buralar emniyetsiz biçimde eylem sağlamış, enfrastrüktür hizmetleri az hâlâ tamam ve bundan sonraları bundan sonraları bunu devam etmek gerekiyor. İnşallah bizde çizilen taraf çerçevesinde Türkiye'mizin hamurunu, betonunu ve çimentosunu dokuma fail bu uhuvvet iklimini devam etmek istiyoruz” dedi.

Diyarbakır'dan Muş'a denli altyapısı, yolları, yer düzenlemeleri ile gelişmişlik düzeyinin az hâlâ kusursuz bulunduğunu gördüklerini aktaran Çavuşoğlu, “Elbette beraberinde kadro nekais olsa da bunlar bundan sonraları ayrıntıda küsurat hususlardır. Esasen milletimizin hayatını kolaylaştıracak, kalitesini geliştirecek bulunan başka hususlarla ilgilendiren eylem ortamı sağlanmış durumdadır. Dolayısıyla bundan sonraları da tabiri caizse ‘şeker var, un var, irmik var', insanımız da helvayı oluşturacak. Tabii başka beraberinde hususa da uyanıklık tefriş etmek istiyorum. Özellikle batıdaki sanayicilerimizin, iş insanlarımızın buralardan barhana edenlerin de taşın dibine el atmaları gerekiyor. Buralarda beraberinde nebze olsun sermayelerinin beraberinde miktarını yatırıma dönüştürmeleri gerekiyor. Çünkü benim basar açıma uyarınca kopup gittikleri buralardan borçlarının bitmediğini düşünüyorum. Gelip buralarda envestisman oluşturup buradaki gençlerimize istihdam sağlamaları gerekiyor. Bu da iş insanlarımıza bizim beraberinde çağrımız olsun” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet, hâlâ sonraları Muş'un Nadaslik köyünde canlı ‘Kusursuz Kulak' kendisine tanıdık 9 yaşındaki müşahede sakat Bager Çalışcı'yı evinde görüşme ederek, telefonla Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştürdü. Görüşmenin böylelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayer'i Ankara'ya davet etti.
Çavuşoğlu'na, AK Parti Bursa milletvekilleri Refik Özen, Osman Mesten, Muhammet Müfit Aydın ve Zafer Işık, Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Muş İl Başkanı İbrahim Avcı ve divan üyeleri haremlik etti.

Uğur Ulu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler