USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Koca Yusuf' personeline teşekkürname telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iklim alanının kapatılması dolayısıyla kaldıkları Ukrayna'dan dönen dü A400M uçağının personeline seslenme etti. Uçak ekiplerine "hoş geldiniz" niteleyerek seslenen Erdoğan, "Bu sıkkın anda, uçaklarımızı alıp getirdiniz, bundan ötürü sizleri m

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Koca Yusuf' personeline teşekkürname telefonu
21-12-2022 12:05
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iklim sektörünün kapatılması hasebiyle kaldıkları Ukrayna'dan dönen dü A400M uçağının personeline seslenme etti. Uçak ekiplerine "hoş geldiniz" niteleyerek seslenen Erdoğan, "Bu sıkkın anda, uçaklarımızı alıp getirdiniz, bundan çevre sizleri milletim namına kutlama ediyorum" dedi.Abone ol

İnsani iane dayanmak ve Türk vatandaşlarını boşaltma geçirmek düşüncesince gittiği Ukrayna'da iklim sektörünün kapatılması hasebiyle Borispol Havaalanı'nda küsurat dü "A400M" uçağı cemaziyelevvel şeb ezanı Kayseri'ye geldi.

Ukrayna'dan, yuvaları 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığına, karlı ve ilgisiz yan yana akşamda dönen "Koca Yusuf" şekilde aşina uçakları üs çalışanı ile tayyare mensubunun aileleri karşıladı. Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Savunma Bakanları Toplantısı zımnında Kayseri’de mevcut Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da tayyare çalışanı ve aileleriyle 221'inci Filo Komutanlığı'nda yan yana araya geldi. Hava sektörünün kapatılmasının peşi sıra Ukrayna'da yaşanmış bulunan sürece bağlı bilim sağlayan personel, sıkıca şartlara karşın uçağın bakımlarını derneşik şekilde yaptıklarını, devir düşüncesince anbean müheyya beklediklerini belirterek, "Uçağımıza gözümüz kabilinden baktık" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da telefonla görüştüğü Milli Savunma Bakanı Akar'ın telefonundan tayyare çalışanı ve ailelerine seslenme etti. Uçak personeline "Hoş geldiniz" niteleyerek laflarına süregelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu biçimde konuştu:

"Daha kaç yolculukları, alternatifleri bu arada aşacağımıza bulunan inancım tamdır"

"Ukrayna'da levent boylu yan yana süredir muntazır taşımalık uçaklarımızın ve personelimizin ülkemize katkısız huzurlu dönmüş olmaları bizleri kaç sıkıntıları aşmanın indinde mutluluğa eriştirdi. Gerek Ukrayna gerekse Rusya'nın anabolizma makamlarına da şahsım ve milletim namına teşekkürname ediyorum. Bu sıkkın anda, uçaklarımızı alıp getirdiniz, bundan çevre sizleri milletim namına kutlama ediyorum. Rabbim kaş ve yardımcınız olsun. Daha kaç yolculukları, alternatifleri bu arada aşacağımıza bulunan inancım tamdır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin böylelikle tayyare personelini yan yana kere elan kutlama etti.

Milli Savunma Bakanı Akar da personelle görüşmesinde insanca iane dayanmak ve Türk vatandaşlarını boşaltma geçirmek düşüncesince Ukrayna'ya gittikten elden sonraları iklim sektörünün kapatılması kararı dü "A400M" uçağının Borispol Havaalanı'nda kaldığını hatırlattı.
Uçakların yurda dönmesi ile alakadar derneşik şekilde Ukrayna ve Rusya tarafları ile görüştüklerini, kendilerine muhtelif riziko ve tehlikelerden gır edildiğini anlatım fail Akar, durumun izleme ve enstantane şekilde yakından ilgilenilerek disiplin eş güdümlü edildiğini, en akıllıca koşullar kaynaklanır oluşmaz da evvel uçağın vakit 17.00'de ikinci uçağın ise elden peşi sıra vakit 17.05'te Ukrayna'dan akım ettiğini söyledi.

“En akıllıca koşullar kaynaklanır oluşmaz harekete geçtik”

Süreci şişman yan yana hassaslık ve cankulağı izleme ettiklerini tekrarlayan Akar, "Bir tarafta harp bulunduğu devir aşırı muhtelif yansımaları oluyor. Biz bunun yan yana bölümünü gördük. Şubat aylarında orada ağır teessürat gır konusuydu. Orada boşaltma muntazır öz yurttaşlarımız vardı. Bununla baş başa oradaki şahıslara da insanca iane aksettirmek düşüncesince yan yana gayretle oraya gittik. Havacılık şişman yan yana kavait bütünüdür. Hava sektörünün kapatılması ile uçaklarımız orada kaldı. Sürekli taraflarla danışma ederek ve eş güdüm içre uçaklarımızın yurda dönmesi düşüncesince muktezi eksiksiz şartların oluşması düşüncesince görüştük, çalıştık. En akıllıca koşullar kaynaklanır oluşmaz da harekete geçtik" ifadelerini kullandı.

"Hikaye problemsiz biçimde tamamlandı"

Türk Silahlı Kuvvetlerine alakadar uçakların yurda dönmesi düşüncesince Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da daim şekilde Rus ve Ukrayna mevki başkanları ile daim görüştüğünü, mevzuyu yakından izleme ettiğini vurgulayan Akar, "Uçaklar yerde bekleseler güçlü bakıma gerekseme duyar. Bu müddet içerisinde uçaklarımızın bakımları ekiplerimiz kabilinden yapıldı. Uçaklarımız sağ-salim yurda döndü ve bu öykü problemsiz yan yana biçimde tamamlandı. Pilotlarımızı, ihtimam personelimizi, emeği güzeşte eksiksiz arkadaşlarımızı kutlama ediyorum" niteleyerek konuştu.

“Bu vazifeyi aşırı şükür kazasız belasız tamamladık”

Uçakların yurda dönmesinde yardımı olanlara teşekkürname fail Akar, "Bu vazifeyi aşırı şükür kazasız belasız tamamladık. Herkes evine kavuştu. Bundan sonraları dünkü görevler başlayacak. Askerliğin tabiatı de bu; yan yana fariza biter, ötekisi başlar. Bize maruz görevleri en güzel biçimde yapacak, ülkemize milletimize elimizden mevrut katkıyı sunacağız. Bununla baş başa hem semt aynı zamanda evren barışına ağır katkılar sağlamaya bitmeme edeceğiz" niteleyerek konuştu.
Konuşmasının böylelikle tayyare mensubunun aileleri ile lakırtı eden, ufaklıklara hediyeler sağlayan Bakan Akar'a Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Savunma Bakanları Toplantısı zımnında Kayseri’de mevcut Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov da haremlik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler