USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Kudüs'ün zamanı statüsüyle Mescid-i Aksa'nın dini kimliği ve kutsiyetinin korunmasına atfettiğimiz önemin altını çizdim. Önümüzdeki zamanın düet ilişkilerimizin yanı esna diyalekt teşrikimesai açısından da dünkü fırsatları birli

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin vurgusu
09-03-2022 23:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'u Ankara'da resmi törenle karşıladı. Erdoğan ve Herzog görüşmenin peşi esna eş matbuat açıklaması gerçekleştirdi. İsrail Devlet Başkanı Herzog'u Türkiye'de ağırlamaktan sevinme duyduğunu anlatım fail Erdoğan, "Bu zamanı ziyaretin Türkiye-İsrail ilişkilerinde dünkü beraber dönüm noktası olacağına inanıyorum. Müşterek hedefimiz, ülkelerimiz ortada eş çıkarlara alakalı aykırı hassasiyetlere makul biçimde Türkiye- İsrail ilişkilerinin gelişme göstermesi ve giderek güçlenmesi ülkelerimiz açısından bulunduğu denli diyalekt balans açısından da önemli" dedi. Erdoğan, "Birlikte taayyüş kültürüne baştan eğik iletmek bizim elimizdedir. Pozitif beraber ruzname içre düet ortaklaşa iş ve diyalekt İşbirliği potansiyelini yaşama geçirmemiz bilhassa ehemmiyet taşıyor. Ticaret hacmimiz salgına karşın yüzdelik 36'ya andıran beraber artma göstererek geçtiğimiz yıl 8 buçuk bilyon dolar seviyesine ulaşmıştır. Ortak çabalarımızla bu rakamı 2022 yılında 10 bilyon dolara taşıyacağımıza inanıyorum" açıklamasında bulundu.

İsrail ile erke dalında yürütülecek işbirliğine amade olunduğunu anlatım fail Erdoğan, "Son günlerde sahamızda yaşanmış bulunan gelişimleri erke güvenliği önemini beraber el henüz ortaya koymuştur. Turizm, bilim, doğacak teknoloji, tarım, sağlık, defans uran kabil bölgelerde başlıca teşrikimesai sahalarına sahibiz. TİM organizasyonuyla 90 nefis heyetimiz 5- 8 martta temaslarda bulundu. İşbirliğimizi henüz da ilerleteceğiz görüşmemizin asliye unsurlarından bir tanesi Filistin meselesiydi. Kudüs'ün zamanı statüsüyle Mescid-i Aksa'nın dini kimliği ve kutsiyetinin korunmasına atfettiğimiz önemin altını çizdim. Konuya müteallik yaklaşımlarımızı ve hassasiyetlerimizi açık açık paylaştık. Bölgede huzursuzluğun azaltılması ve dü devletli çözüme verdiğimiz önemi anlatım ettik. Bölgedeki huzura ve dü devletli çözüme verdiğim önemi belirttim. Filistin halkına müteveccih insancasına planlar yürüteç TİKA ve Türk Kızılay kabil kuruluşlarımızın kuruluşlarımızın bitmeme etmesi hususunda İsrail makamlarının desteğini beklediğimizi bilhassa vurguladım" değerlendirmesinde bulundu.

Antisemitizmin beraber adamlık suçu bulunduğu yaklaşımını beraber el henüz tekrarladıklarını anlatım fail Erdoğan, "Türkler ve Museviler asırlar süresince sulh içre yaşamı sürdürmenin en elleme örneklerinin vermişlerdir. Bu dışarı tarihimize silüet düşürülmesine hoşgörü göstermeyeceğiz" dedi. Güncel, bölgesel, arsıulusal meseleler kendisince da düşünüm alışverişinde bulunulduğunu aktaran Erdoğan, ”Özellikle Dışişleri Bakanımızın bu ziyaretin peşi esna Filistin'e ve İsrail'e yapacağı ziyareti önemsiyorum. Enerji Tabii Kaynaklar Bakanımızın da ziyaretini önemsiyorum. Antisemitizm, ırkçılıkla cenk hesabına azimli tutumu sürdürmeye bitmeme edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Enerji noktasındaki işbirliğinin yaşama geçirilmesi düşüncesince bu beraber fırsattır niteleyerek düşünüyorum"

Ukrayna ve Doğu Akdeniz bilhassa edinmek kıl payı diyalekt ve arsıulusal meseleler kendisince da düşünüm alışverişinde bulunduklarını kaydeden Erdoğan, "Önümüzdeki zamanın düet ilişkilerimizin yanı esna diyalekt teşrikimesai açısından da dünkü fırsatları yanı esna getireceğine inanıyorum. Daha geçmiş başlatılmış bulunan erke noktasındaki işbirliğinin yaşama geçirilmesi düşüncesince bu beraber fırsattır niteleyerek düşünüyorum. Şu anda bizim elimizde 4'üncüsü de yolda geliyor. 4 parça sondalama gemisi ve 2 parça sismik araştırı gemisi var. Karadeniz'de, Akdeniz'de bu çalışmalarımızı işbirliğimizle yaşama geçirebiliriz. Uzun beraber aradan sonraları gerçekleşen ziyaretin hayır olmasını diliyorum" dedi.

İsrail Devlet Başkanı Herzog: “Eşim ve ego Türkiye'de misafiriniz namına bulunmaktan aşırı mutluyuz”

“Eşim ve ego Türkiye'de misafiriniz namına bulunmaktan aşırı mutluyuz” niteleyerek konuşmasına Türkçe ifadelerle süregelen İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, “Beni Türkiye Cumhuriyeti'nde resmi beraber ziyarete çağırma ettiğiniz düşüncesince az buçuk geçmiş sona ermiş velut toplantımız düşüncesince teşekkürname ederim. Davetiniz ve benim buradaki ziyaretim, İsrail Cumhurbaşkanı namına göreve başladığım andan itibaren başlatmış oylan diyaloğun ve taktire yaraşır bağlantının devamıdır. Bu an, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerde şişman beraber andır. Her ikimiz düşüncesince şişman beraber ayrıcalıktır. Amacımız ülkelerimiz ve halklarımız ortada dostça ilişkilerin gelişmesinin temellerini atmaktır. Halklarımız arasındaki alışveriş aşırı eskidir ve bu birlikteliğin çelimli tarihi, dini ve kültürel kökleri vardır. Çok sayıda Yahudi avrat ve erkek, lider, haham, şair, bilge, tacir ve girişimcilerden oluşan elit beraber yabanlık sıralaması bu ülkedeki Yahudi tarihinin geçmişinin elden beraber parçasıdır. Ne efsus ki, ülkelerimiz arasındaki ilgiler sonuç zamanlarda beraber parasızlık döneminden geçmiştir. İnanıyorum ki, devletler arasındaki ilgiler aykırı hürmet ruhunu yansıtan eylemlerle incelenecek ve herkesin paylaşmış bulunduğu diyalekt ve toptan zorluklarla başa çıkmamızı sağlayacaktır. İsrail ve Türkiye nice bölgede herkesin ‘ev' namına adlandırdığı bu alanı etkili vaziyette etkileyecek beraber ortaklaşa iş yapabilir ve yapmalıdır. Türkiye Dışişleri Bakanı İsrail'i görüşme edecek ve İsrail Dışişleri Bakanı ile görüşecektir. Diyaloğun devamını beklenir kılacaktır. Bu diyaloğu değme yönde yaşamalıyız” niteleyerek konuştu.

Nazım Hikmet'in laflarını alıntılayan Herzog, "İnsanlık ve barışa heyecan meşbu eserlerinden sizinde arada beraber alıntıladığınız oldu. ‘Yaşamaya Dair' anlı şanlı şiirinde şu satırları yazmıştır, ‘yani öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, 70'inde fark bilfarz zeytin dikeceksin. Hem de anca ufaklıklara falanca kalır niteleyerek değil, ölmekten korktuğun vaziyette ölüme inanmadığın için. Yaşamak, şu demek oluyor ki ağırbaşlı bastığından.' Bugün şairin söylediği gibiyiz, baş başa henüz manalı beraber hayat seçiyoruz. Geçmişteki anlaşmazlıklar kendiliğinden ortadan kalkmaz. Fakat tığ dü halk, dü diyar değme bölgede uzun boylu beraber diyalog içerecek inanma ve hürmet yolculuğuna çıkmayı seçiyoruz. Birlikte ileriye bakmayı seçiyoruz. Her mevzuda anlaşamayacağımız hesabına peşinin bağdaşmak zorundayız. Bizimki kabil ensesi kalın geçmişi bulunan beraber ilişkide bu boyut doğaldır. Ancak anlaşmazlıkları geleceğe ciddiyet vererek çözmeye çalışacağız. Hem siz bununla beraber ben, hem sizin milletiniz ve bununla beraber benim milletim Allah'a inananların babası bulunan Hazreti İbrahim'in çocuklarıyız. Bildiğiniz kabil bugünkü toplantıdan geçmiş başka liderlerle de konuştum. İnanıyorum ki, siz ve ego burada herkesin anladığı beraber şeyi kanıtlıyoruz, aramızda elleme beraber paydaşlık ve komşuluk çoğumuz düşüncesince önemlidir. İnanıyorum ki, hepimiz, hepsi dinlerin personelleri bu elleme bölgede taraf yana birbirimizle sulh içre yaşayabiliriz ve yaşamalıyız. Bölgede istikrar, refah, sulh ve güvenliği bünye geçirmek düşüncesince baş başa çalışmamızı diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

"Yarın ülkenizde yapılacak bulunan ehemmiyetli zirveye fırsat bulunan çabalarınızı aşırı damıtma ediyorum"

Ukrayna savaşının yansımalarına müteveccih mütekellim Herzog, “Hükümetiniz değme devir erkincilik hürriyetini esirgeyici beraber hükümettir. Son haftalarda beraber el henüz savaşların ne denli çirkin olduğunu, buna yanıt stabil beraber evren düzeninin, devletler ve halklar ortada köprüler kurmanın ehemmiyetli bulunduğunu gördük. Ukrayna'daki harp aşırı kan dökülmesine illet olmaktadır. Aynıca erte ülkenizde yapılacak bulunan ehemmiyetli zirveye fırsat bulunan çabalarınızı aşırı damıtma ediyorum. Bugünlerde de tığ etraflı dünyaya başka beraber istikamet seçtiğimizi göstermek istiyoruz. Size aşırı teşekkürname ediyorum. Dua ediyorum ki, oğan yanımızda olsun ve dünkü yolumuzda bizlere kösemenlik etsin" dedi.

Hülya Keklik - Derya Yetim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler