USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ekonomiye ilişkin önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilayet Meydanı'nda planlı Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 büyükelçinin Osman Kavala açıklamasıyla ilgili, "Gerekli buyru?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ekonomiye ilişkin önemli açıklamalar
23-10-2021 17:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir programı kapsamında Vilayet Meydanı'nda meydana gelen aralarında Millet Bahçesi, Yeni Eskişehir Stadyumu, İlk Halk Kütüphanesi ve kent Hastanesi kabil mecmu maliyeti 3 bilyon TL'yi bulan tesislerin şişman açma törenine katıldı.

Törende mütekellim ve endüstrisi dolduran vatandaşlara seslenen Erdoğan, ilk herşeyden ilk olarak şehirde katılmış yer aldığı programlardan bahsederek, envestisman kıymeti 1,6 bilyon TL bulunan fabrikaların açılışlarını gerçekleştirdiklerini tabir etti.

Erdoğan yatırımın önemine dünya ekonomisi düşüncesince önemine özen çekerek, “Sermayenin milleti, rengi ve fideist olmaz, ülkemize envestisman yapacak, dış satım ve büyümemize yardım sağlayacak her insana kapımız ve yüreğimiz açıktır. Salgın çağında dünkü yapılanan toptan istihsal ve geçmiş fariza sisteminde ülkemizi en fevk seviyeye boşaltmak istiyoruz. Yatırım demek, istihsal ve istihdam demek. Cari açığın azalması ve milletimizin zenginleşmesi demektir. Bu yöntem Türkiye'nin halas reçetesidir. Önümüzdeki günlerde benzeşim dünkü müjdeleri ülkemizle paylaşacağız. Bu noktaya hazırlop gelmedik. Geçtiğimiz 19 yılda tahsilden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaştırmadan şehirciliğe derece gelişigüzel bölgede yaptığımız yaptırımlar ile bu güce kavuştuk. Büyük ve çelimli Türkiye'nin şeklini açtık. Toplam envestisman kıymeti 3 bilyon TL'yi güzeşte 106 kalemin şişman açılışını yağacağız.” dedi.

“Bunun düşüncesince baş döndürücü şişman bedeller ödedik”

Ülkeye ve millete fariza buyurmak baht işi bulunduğunu tabir fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yıllarca daim fırka faşizmi ve darbelerin, yıldırı örgütlerinin cenderesi altında enerjisi boşa harcanan birlikte ülkeyi hamdolsun dünyanın ters dinlenen devletler eşiğine getirdik. Türkiye'yi tarihinin en şişman reformları ile ve kalkınma hamleleri yardımıyla dünyanın en saygın ve lafı dinlenen, gelişmelere doğrultu verici devletleri arasına içeri edeceğiz. Bunun düşüncesince baş döndürücü şişman bedeller ödedik, noktayı geldi vesayetin dayatmaları ile gönül rahatlığı karşıya kaldık, noktayı geldi yıldırı örgütlerinin saldırıları uğraştık, noktayı geldi darbecilerin silahları ile gönül rahatlığı karşıya geldi. Yeni geldi içerde ve dışarda köksüz dolan, çarpıtma rüzgârları ile gönül rahatlığı savaşım ettik. Hamdolsun Allah'ın katkısı ve milletin desteğiyle hepsinin üstesinden geldik. Ülkemizi öz çizdikleri siyasal ve konuşu sınırların dışına çıkartmamak düşüncesince ellerinden geleni yapanlara karşın ahacık 2023 hedefinin şu demek oluyor ki şişman ve çelimli Türkiye hedefinin eşiğindeyiz” diyerek konuştu.

“Sıkıntılarımız namevcut mu? Elbette ki var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, arsıulusal yöntem ile konuşu bölgede mesail bulunduğunu tabir etmiş yer aldığı konuşmasını şöyleki sürdürdü:
“İnsanlarımızın geleceğe ümitli bakmasını sağlamaya çalışıyoruz. Sıkıntılarımız namevcut mu? Elbette ki var. Uluslararası bölgede karşılaştığımız güçlükler var. İç siyasette karşılaşılan mesail var. Ekonomide yaşadığımız teessürat var, ama tığ 19 yılda attığımız gelişigüzel adımda teessürat ile karşılaştık. Ülkemizi ve önümüze çıkan gelişigüzel engeli hepyek aşarak büyüttük, güçlendirdik ve özgüven kazandırdık, zenginleştirdik. Eğer güçlükler karşısında pes fail birlikte yapıda olsaydık. Bu işlere hiçbir giremezdik. 2002'de tarzı kazanıp hükümete geldiğimizde bizlere gelişigüzel çeşitli hususiyet ve töre dışı engeli çıkartanlarla bire birlikte hevese kapılmışlardı. Terör örgütlerinden, darbecilere gönül rahatlığı kötülük güçler bire birlikte maksat ile harekete geçirildi."

“Efelenenlerin gayesinin de ülkeye ve millete fariza bulunmadığı belledir.”

Türkiye'nin içre bulunmuş yer aldığı konuşu tablonun asıl yerini tabir etmediğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tıpkı arsıulusal siyasette yer aldığı kabil ekonomide de sıkıştırılmaya çalışıldığımız tabela katiyen Türkiye'nin asıl yerini tabir etmiyor. Gerçi bu oyunu kuranlar niyetlerini gizlemeye de ister duymuyorlar. Türkiye'yi diplomatlık ve ekonomide zora sokarak siyasal iktidarı değiştirmeyi hedeflediklerini açık açık söyleyenlerin amaçları herhalde ülkemizin ve milletimizin menfaatini destek olmak değildir. Bu beyanlara istinaden efelenenlerin gayesinin de ülkeye ve millete fariza bulunmadığı belledir. Biz 19 senedir elbette hiç kimseye düzen etmediysek, elbette tamamı biçimsiz niyetlerinin heveslerini kursağında bıraktıysak inşallah bu kere da bire birlikte şeyi yapacağız. Milletimizin gönlündeki biricik 2023 hesabı şişman ve çelimli Türkiye'nin müjdecisi bulunan 2023 hedeflerine ulaşmaktır. Bunun dışındaki gelişigüzel aritmetik yanlıştır ve arka dönmeye mahkûmdur” diyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülke ve ulus düşmanlarının idare suyuna da girerler. Bunlar yıldırıcı Selo ile bu arada oldu. Bunlarda ar yok. Yasin Börü'yü cellat Selo değil miydi? Bütün oradaki vatandaşları sokağa döken Selo değil miydi? Şimdi kalktılar ‘Onu dâhilen elbette çıkarırız' gayreti içerisindeler. Yargı ne diyorsa o. Çıkaramayacaksınız. İşte Selo'nun benzeri TV programına çıkıyor, ‘ben çocuklarımla masumca yaşıyorum diyor.' Peki, senin evlatların masumca de o şu anda toprağın altında maktul bulunan o bizim suçsuz yurttaşlarımızın geride bıraktıkları yavruları, Yasin Börü'nün geride bıraktığı ailesi, onlar ne? Onlar saf değil mi? onlar şu anda anneleriyle bu arada masumca yaşıyorlar. Onları nereye koyacaksın? Sen anasın da Yasin'in annesi anne değil mi?” dedi.

"Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları gün, burayı vazgeçme edecekler"

Konuşmasında, elan sonradan Osman Kavala vakasına ve Dışişleri Bakanlığı'na revan büyükelçiler vakasına yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

“Öbür tarafta yatıyorlar, kalkıyorlar, ‘Kavala, Kavala'. Yahu Kavala söylediğin Saroz'un Türkiye şubesi. 10 pare sefirikebir onun düşüncesince dışişleri bakanlığına geliyor. Bu ne terbiyesizliktir? Siz burayı ne zannediyorsunuz? Burası Türkiye Türkiye. Burası anca zannettiğiniz kabil birlikte kabile devleti değil, bura Türkiye. Anlı tanınmış Türkiye. Burada kalkıp da Dışişleri Bakanlığına gelip yönerge ödeme kabil birlikte yola giremezsiniz. Gerekli emirleri ego Dışişleri Bakanlığımıza verdim. Ne yapılması icap ettiğini söyledim. Bunların birlikte an önceki istenmeyen eş duyuru edilmelerini doğrudan halledeceksiniz diye. Zira bunlar Türkiye'yi tanıyacaklar, anlayacaklar, bilecekler. Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları çağ burayı vazgeçme edecekler. Değerli kardeşlerim sizler elhak bu milletin birer çocuğu adına neyin ne işe yaradığını biliyorsunuz. Ülkenin derdiyle dertlenmeyince, milletle bire birlikte istikamete bakmayınca doğacak nesillere gönül rahatlığı yazık hissetmeyince velhasıl sulp olmayınca ahacık hakeza gelişigüzel yöne değişmek kolaydır."

Gökten Ceylan - Mısra Ezginur Göçer - Abdullah Güçlü
 

İLGİLİ HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan 52 fabrikanın açılışını gerçekleştirdi Cumhurbaşkanı Erdoğan 52 fabrikanın açılışını gerçekleştirdi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler