USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan belediyelere suda indirim talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Tüm AK Partili belediyelere, müşterek kısmının geçtiğimiz günlerde başlatmış bulunduğu müşterek uygulamayı çabucak yaygınlaştırmaları çağrısında mevcut olmak istiyorum. AK Partili belediyelerin bulunduğu yerlerde biz minimum yüzdel

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan belediyelere suda indirim talimatı
17-02-2022 16:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. 2023'ün ehemmiyetli borda bordaya dönüm noktası olduğuna nazarıitibar çekici Erdoğan, ”Unutulmamalıdır ki 2023 AK Parti yahut bizim şansımızdan artma türkiye ve milletimiz düşüncesince borda bordaya dönüm noktası olacaktır. Türkiye bu seçimde demokratlık ve kalkınmasıyla eskinin içki dışı devirlerine devir ile aydın istikbaline gidiş ortada nazik borda bordaya yeğleme yapacaktır.

Milletimiz bugüne denli girdiğimiz oda boncuğu mücadelede hamdolsun bizi bekâr bırakmadı. Bugün iklim şekilde dünyanın en şişman on ekonomisinden birisi biçimine gelmemizi sağlayacak zamanı borda bordaya atılımın, köktenci borda bordaya dönüşümün, en yukarı lige çıkacak hamlesinin içindeyiz. Allah'ın izniyle rastgele mücadelemiz derece bunu da başaracağız. Bu durumun bilincinde bulunan yalnızca kılıç değiliz, milletimizi dü asırdır demokraside ve kalkınmada arka artırmak düşüncesince rastgele yola başvuranlar da bu hakikati görüyor.

Türkiye'nin önünü boğazlamak düşüncesince kendi politik ve konuşu güçlerini sonuna denli kullanıyorlar, tıpkı zamanda içerdeki araçlarını seferber ediyorlar. Bizimle beraberinde bunlar zarfında 2023 borda bordaya baht seçimidir. Sizlerden bu bariz ve başlıca fotoğrafı evvela kendi arkadaşlarımızla, onlar yoluyla da bütün milletimizde paylaşmanızı istiyorum” açıklamasında bulundu.

Yaşanan konuşu sürecin takip edeni olduklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Hiç işkilsiz rastgele şişman inkılap derece bu süreçte de sancılar çekiyor, bedeller ödüyoruz. Milletimizin 2018'den buyana bitmeme fail konuşu dalgalanmalar, bilhassa de avlu pahalılığı nedeniyle teessürat yaşadığını biliyoruz. Ülkenin ve devletin bütün kaynaklarını seferber ederek çalışanlarımız ilkin iktisap düzeltmek az daha rastgele kesimin gelirlerini artırarak insanlarımızın indinde olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz. Dünkü kabin toplantısı daha sonra yaptığımız milleti seslenişte bu yönde aldığımız toy kanalları kamuoyumuzla paylaştık.

Tarım desteklerinden enerjiye, KDV indirimlerinden gençlerimize müteveccih adımlara denli rastgele bölgede toplumumuzun bütün kesimlerini rahatlatacak kaç müjdeler açıkladık. Özellikle sonuç devirde bolca gündeme mevrut çarpıcılık tarifeleri dair ilişik kurumlarımıza yeni baştan borda bordaya istimara yapılması emirini verdik” dedi.

AK Partili belediyelere su faturalarında da indirim talimatı sağlayan Erdoğan şunları kaydetti:

"Bu fırsat ile bütün partili belediyelere, borda bordaya kısmının geçtiğimiz günlerde başlatmış bulunduğu borda bordaya uygulamayı çabucak yaygınlaştırmaları çağrısında mevcut iktisap düzeltmek istiyorum. Evet ihvan su tarifelerinde borda bordaya numara derecede belediye başkanlarıma sesleniyorum. Biz ne anne muhalefetiz ne ne şuyuz ne buyuz. Biz AK Parti'yiz. En az KDV indirimi denli koşulları makul olanlar, bunun da üstünde borda bordaya miktarda indirim yaparak enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalıdır. Şimdi kaç belediyemiz açıkladı.

Ne dediler; yüzdelik 7 indirim yapacağız, neyde suda. Arkadaşlar yüzdelik 7 indirim gerçekleştirmek aracılığı ile vatandaşımıza su parasından İstanbul yüzdelik 25'in üstünde bindirim isteğiyle Meclise geldi ve böylelikle geldiği noktaya bakalım. Mecliste elbette ağırbaşlılık bizde bulunduğu düşüncesince arkadaşlarımız bunların bu bindirim isteklerine oldu demediler. Biz vatandaşımızın bu aşamada huzurunu istiyoruz. Çünkü bunlar seçme öncesinde diyorlardı ‘Suya kılıç indirim getireceğiz, ekmeğe indirim getireceğiz.' Tabii baskı ağaları da Şanlıurfa'da 'Şanlıurfa'yı bizlere verin, kılıç de bundan hakeza elektriği size emeksiz veririz' dedi. Bir el elektriğin kimde olduğundan haberi yok. Elektrik demin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı nerede, AK Parti iktidarında. Dolayısıyla burada şu an bakımından biz elektrikte erke ile ilişik bütün adımları en ülküsel halde atıyor ve vatandaşımıza zulmetmeyen borda bordaya süreci çalıştırıyoruz.”

İstanbul'da su faturaları düşüncesince tavsiye edilen bindirim isteklerine bağlı mütekellim Erdoğan, ”Şu anda su elbette ki belediyelerin pekâlâ belediye şekilde sen seçme öncesi, seçme çağında uydurma verdin. Koltuğuna oturunca unutanlardan oldun ve şu an fiktif ile de geldin borda bordaya bindirim isteğiyle İstanbul'da işi meclise getirdin ve mecliste de arkadaşlarımız bunların bu isteklerine oldu demedi. Şimdi ego buradan diyorum ki Türkiye, AK Partili belediyelerin bulunduğu yerlerde biz minimum yüzdelik 7 indirim gerçekleştirmek aracılığı ile vatandaşlarımızı su parasında aydınlatacağız. Bizimki lafta kalmaz, bizimki pratikte ve bu adımı da elden çabucak ne Kocaeli, Sakarya Belediyelerimiz bu adımları attıysa şu anda bugünden itibaren de hızda elden bütün belediyelerimiz irili ufaklı inşallah bu adımı alaşağı düzeltmek aracılığı ile anne muhalefete, yavrularına, hepsine buradan sinyali veriyoruz” diye konuştu.

“Seçim çağında değil seçme periyodunun haricinde kılıç bugün bu açıklamayı yapıyoruz ve çabucak de arkadaşlarımız elden meclislerinden bunu düzeltmek aracılığı ile vatandaşımızın inşallah rahatlatacaktır” diyen Erdoğan, fiyatlardaki yükselişlerin de takip edeni olunduğunu belirterek, ”Kurdaki dalgalanmaların önüne geçtiğimiz, istihdamı, üretimi ve ihracatı artırarak büyümeyi sürdürdüğümüz derece avlu pahalılığının belini de kılıç kıracağız. Tekrar ediyorum marketler, çarşı piyasa şayet yurttaşlarımıza hububatta, meyvede, sebzede, şurada burada hala zulmetmeye bitmeme ediyorsanız bütün dolaşan denet ekiplerimizle, kontrol ekiplerimizde siz değerli üyelerimizin sırtına bineceğiz. Onun düşüncesince belediyelerimiz çarşıyı, pazarı, marketleri aşırı hararetli düzen denetime alacaklar” dedi.

"Fırsatçılık ve doymazlık yaparak halkımızı kıygın edenleri affetmeyecek, hepsinden yaptıklarının hesabını soracağız"

Vatandaşları kıygın edenlere alın yaptırımlar uygulanacağına nazarıitibar çekici Erdoğan, ”Küresel dengesizliklerden meydana gelen sorunlara hal ararken oportünizm ve doymazlık yaparak halkımızı kıygın edenleri affetmeyecek, hepsinden yaptıklarının hesabını soracağız. Tabii rastgele nesne sırayla olacak, rastgele nesne zamanı saati ulaştığında yapılacak. Bugüne denli kaç mücadeleleri baş başa zafere ulaştırdığımız milletimiz müsterih olsun. 20 sene kılıç milletimize zulmetmedik, ne milletimizi erinçli kıldıysak bundan sonraları da erinçli kılacağız.

Hak ve özgürlükleriyle, güvenliğiyle, huzuruyla, zenginliğiyle, şişman ve çelimli Türkiye güneşin tulu Allah'ın izniyle aşırı yakındır. Bizim düşüncesince alanımızda ve dünyada ki olduğunu, ne niyetleri taşıdığını, ne miktarlara ehil bulunduğunu bildiğimiz hasımlarımızla, rakiplerimizle uğraşmak kolaydır. Ne denli kurnaz yollar kullanırlarsa kullansınlar, ne tuzakları kurarlarsa kursunlar, ne senaryoları devreye alırlarsa alsınlar kılıç bunları biliyoruz, tanıyoruz. Bizi başlıca zorlayan, gün süresince cümle bulunduğu derece bugün de içimizdeki gafiller, içimizdeki muhterisler, içimizdeki mankurtlardır. Türkiye asırlardır ne çektiyse ahacık bu iç mücadeleden, iç kavgadan, iç çekişmeden, dâhilen yediği yumruklardan çekmiştir. Tek öğür faşizminden vesayete, darbelerden politik istikrarsızlıklara, konuşu krizlerden içtimai kırık hatlarının derinleştirilmesine denli yaşadığımız rastgele badirede bu tabloyu görebiliriz” diye konuştu.

"Karşımızda siyasette eserlerimizle ve hizmetlerimizde yarışacağımız borda bordaya ihtilaf kıymetlendirmek isterdik"

Kılıçdaroğlu'nun tutumunu eleştiren Erdoğan, ”Bugün de ayrımsız dertten mustaribiz. CHP ve başındaki kişi maatteessüf devletimizde demokrasinin kökleşmesine, ekonominin güçlenmesine, lehçe ve global gücünün artmasına alın oynanan oyunların koçbaşılığına soyunmuştur. Bu kafa yalanlarıyla, iftiralarıyla ülkenin zararından, milletin felaketinden, insanımızın sıkıntısından imdat uman siyasa anlayışlarıyla Türkiye'nin vaktini ve gücünü tüketmenin peşindedir. Her ne denli kılıç hedeflerimize akilane yürüyüşümüzden ivaz vermesek de bu üzücü tablodan sıkıntı duymadan edemiyoruz. Halbuki kılıç karşımızda siyasette eserlerimizle ve hizmetlerimizle yarışacağımız borda bordaya ihtilaf kıymetlendirmek isterdik. Maalesef bahtımıza Kılıçdaroğlu CHP'si derece borda bordaya ihtilaf çıktı. Son günlerde Kılıçdaroğlu, kendi aklı sıra kesif pıtrak bizlere alan okuyor, karşıma çık diye noktayı göğü inletiyor. Halbuki kılıç sandıkta Kılıçdaroğlu'nun karşısına aşırı çıktık. Kemal Kılıçdaroğlu, 2010 yılı mayıs ayında CHP Genel Başkanı oldu, ayrımsız sene kanun değişikliği el oylaması yapıldı.

Kılıçdaroğlu müfit kampanyası yürüttü, kılıç ‘evet' dedik. Milletimiz yüzdelik 58'le yanımızda arazi alarak hâlâ önceki imtihanında Kılıçdaroğlu'nu sandığa gömdü. 2011 senesinde mebus umumi tarzı yapıldı, kılıç yüzdelik 50 ile borda bordaya numara öğür olduk. Milletimiz yüzdelik 26 ile Kılıçdaroğlu'nu gine sandığa gömdü. 2014 senesinde finansal intihabat yapıldı, kılıç yüzdelik 39'la gine borda bordaya numara öğür olduk. Kılıçdaroğlu yüzdelik 26 ile borda bordaya benzer hâlâ sandığa gömüldü. Yine ayrımsız sene zarfında cumhurbaşkanlığı tarzı yapıldı, kendisi yüreği yetip karşımıza çıkamadığı düşüncesince ithal borda bordaya talibi karşımıza dikti. Milletimiz bizi yüzdelik 52 ile bu makama müstahak görürken, Kılıçdaroğlu esasen hezimete uğradı.

Türkiye 2015 senesinde dü mebus tarzı yaşadı. Haziran ayındaki seçimde AK Parti yüzdelik 41 ile borda bordaya numara öğür olurken, Kılıçdaroğlu'nun CHP'si yüzdelik 25'te kaldı. Kasım 2015 esasen seçiminde AK Parti yüzdelik 50'ye yükseldi. Kılıçdaroğlu gine yüzdelik 25 oyla sandığa gömüldü. Yeni dalavere sistemine devrolmak düşüncesince milletimizin huzuruna çıktığımız 2017 halkoylamasında bizim evetimiz yüzdelik 52'yi bulan oy oranına ulaşarak, Kılıçdaroğlu'nun başını çekmiş bulunduğu hayırları geçti. Bu düzene mucibince meydana getirilen 2018 seçiminde Cumhurbaşkanlığı'nda kılıç yüzdelik 53'e yakın borda bordaya oy oranıyla milletimizden icazet aldık. Kılıçdaroğlu gine kendisi yüreği yetip karşımıza çıkamadığı düşüncesince ortaya sürdüğü adayla fakat yüzdelik 30'a çıkabildi. Aynı devir meydana getirilen mebus seçiminde AK Parti yüzdelik 43 oy alırken, Kılıçdaroğlu partisinin oylarını sağa sola peşkeş çekmiş bulunduğu düşüncesince yüzdelik 23'te kaldı. Tabii bu seçimde Cumhur İttifakı'nın oy payı da yüzdelik 54'ü aştı. 2019 yerel idareler seçimlerinde AK Parti yüzdelik 45'e, Cumhur İttifakı yüzdelik 50'ye yaklaşırken, CHP ise ilkin HDP iktisap düzeltmek az daha öteki partilerden almış bulunduğu bütün yardıma karşın yüzdelik 30'u fakat bulabildi.

Kılıçdaroğlu ile direkt yahut vasıtalı şekilde milletin nezdinde on el alın karşıya geldik. Onun da kendisini sandığa gömdük. Bay Kemal senin kıratın buna yetmez. Senin hâlâ aşırı çalışman geçişsiz ve kılıç sana oturduğun koltukta meşruluk sağlamayız. Bizim işimiz var, bizim işimiz milletle” açıklamasında bulundu.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 6 öğür umumi başkanının borda bordaya araya geldiği toplantıya yönelik, ”Biz milletimizle bu arada yola bitmeme ediyoruz. Bizim anca değirmi masalarda filanda işimiz yok. Bu değirmi masalarda neler görüşüyorsunuz, neler konuşuyorsunuz bütünü ortada. Paylaşın bakalım nereye denli paylaşacaksınız. O masadan borda bordaya nesne çıkmaz. Unutkanlığınıza geldi anlaşılan HDP'yi bozukluk almadınız. Onu da yanınıza alın. Arkadaşlarımız iyi söylüyor, herhalde masanın altında mı kaldı ne oldu. Herhalde demin de borda bordaya ziyarete gidersin ve ziyarete git ki unutulduklarını anlamasınlar. Bizim hakeza borda bordaya derdimiz yok. Bizim AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi beraberinde kılıç bu yola bitmeme ediyoruz. Bunlar rastgele seçme hezimetinden sonraları gereğini yapacağını, kısaca CHP Genel Başkanlığı koltuğunu ve siyaseti bırakıp gideceğini üstenme etmişse de bütün lafları derece bu da esassız çıktı. Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına getirilmesi ne projenin ürünüydü bilmiyoruz güçlükle uğramış bulunduğu onca seçme hezimetine karşın orada tutulması daha namına maruz misyonu tamamlamadığının işaretidir. İnşallah 2023'te milletimiz bu zatı da, mümessili bulunduğu projeyi de siyasa arşivinin tozlu raflarına kaldıracaktır” dedi.

"Biz oynanan oyunun farkındayız"

Türkiye'nin bugüne denli ayrımlı yöntemlerle önüne engeller çıkarıldığını anlatım fail Erdoğan şunları söyledi:

"Milletimizin çelikten iradesini terörle, vesayetle, darbeyle, tehditle kıramayanlar sonuç ilaç şekilde iktisat kozunu tüketicilere sürmüştür. Biz oynanan oyunun farkındayız. Bu oyunun unsurlarından birisi de ülkemizi yaşanmaz borda bordaya arazi derece göstererek, gençlerimiz ilkin iktisap düzeltmek az daha insanlarımızın moralini bozmaktır. Halbuki sıkıntılarımız mevcut güçlükle hamdolsun elimizdeki imkanlarımız, ehil olduğumuz avantajlar aşırı hâlâ fazla, aşırı hâlâ kıymetli. Allah'a şükür Türkiye vatandaşları dirilik ve para güvenliği endişesi taşımayan, erinç özlemi ve doğacak kaygısı ile yanıp tutuşmayan borda bordaya ülkedir. Allah'a şükür Türkiye bundan hakeza 30 milyona yaslanan istihdamıyla insanlarının çalışacak iş sorunu çekmediği, haset istirdat tasasıyla kıvranmadığı borda bordaya ülkedir. Allah'a şükür Türkiye ümranlı ve büyümekte bulunan devletlerin kendi içlerine kapanmış bulunduğu borda bordaya devirde krizi fırsata dönüştürerek daim amaç büyüten, vites yükselten borda bordaya ülkedir. Allah'a şükür, Türkiye sınırları içerisindeki oda boncuğu kimseyi aç, açıkta, iyesiz bırakmayacak içtimai destek, sağlık, terbiye sistemi ile kimsesizlerin kimsesi olmayı önceki önceliği şekilde belirlemiş borda bordaya ülkedir.”

Türkiye'nin bugünkü pozisyonuna belli belirsiz ulaşmadığını anlatım fail Erdoğan, ”Osmanlı'dan devralınan mirasın üstünde Cumhuriyetin kuruluşuyla toy borda bordaya safhaya sabık rahmetlik Menderes ve Özal'la yeni baştan harlanan etraflıca demokratlık ve kalkınma yolculuğumuzda kaç teessürat çekmiş, kaç mesail göğüslenmiş, kaç bedeller ödenmiştir. AK Parti şekilde sonuç devirde de Cumhur İttifakı'yla beraberinde ahacık bu asırlara sarih demokratlık ve kalkınma mücadelesini tarihimizin en yukarı seviyesine çıkarmayı kılıç başardık. Ülkemizi tedarik sorularını çözerek ne yüzyıl atlattıysak inşallah bugünkü sıkıntıların üstesinden de gine kılıç geleceğiz, AK Parti gelecek. Ülkemizi dünyanın en şişman on ekonomisinden birisi biçimine getirmeden bu mücadeleyi bırakmayacağız. Milletimizin düşlerini gerçeğe dönüştürene denli bu çabayı, bu gayreti göstereceğiz. Bizim lafımız anca kifayetsiz, hırslı üfürmesi değildir. Biz milletimize ne uydurma verdiysek yaptık, bu sözümüzü de adına getireceğiz.

Evlatlarımıza 2053 vizyonlarını yaşama geçirebilecekleri şişman ve çelimli Türkiye'yi delibozuk edene denli durmayacağız, duraksamayacağız. Bu hakeza biline. Biz oda boncuğu devir zihinleri de, kalpleri de, gözleri de başka bölgelere bakanlar derece çareyi dışarda aramadık. Allah‘ın yardımına güvendik, milletimizin desteğine güvendik, tarihimizi ve medeniyetimizin birikimine güvendik ve ahacık ülkemizi bu seviyeye getirdik. Bugün de milletimizden aldığımız güçle diplomasiden güvenliğe ve ekonomiye denli rastgele bölgede gerektiğinde yedi düvele alan kıraat pahasına ülkemizin haklarını ve çıkarlarını savunuyoruz. Dün Türkiye'yi burun kıvırarak ve bu halde bakanlar, sömürge muamelesi yapanlar, bugün ayrımsız masada denktaş koşullarda oturarak araştırma yürütüyor. Gözümüze bakıyor, tavrımızı iptila ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, ”Dün bu ülkeyi yalnızca itici harp kamplaşmasının uç muhafızı, insanoğlu gücü ihtiyacının deposu, üretiminin pazarı şekilde görenler bugün savunmadan sanayiye rastgele mevzuda bizimle katılım arayışına girmişlerdir. Dün bu milleti geçmişinde inanç, firez ve uygarlık birikiminden almak düşüncesince rastgele yolu deneyenler, bugün yeni baştan özünü keşfeden borda bordaya toparlanışı, borda bordaya yükselişi, borda bordaya şahlanışı seyrediyor. Emin olun şişman ve çelimli Türkiye'nin inşasına bugün bariyer olamayanlar ferda bu inkişafın ışığından feyizlenmek düşüncesince bütünü sıraya gireceklerdir. Çünkü evren toy ve kırkyıllık borda bordaya değişimin sancılarını yaşıyor. Küresel dünyalık krizi ile başlayıp, global salgında idame eden konuşu ve içtimai boyutlarıyla tedricen esneyen bu değişimin yükselen yıldızı Türkiye'dir. Türkiye'yi kendi ülkelerinin yükselişi düşüncesince paçasından sarılıp dibe çekmeye çalışanlara aldırmayın, onların hayalindeki siyasa yegâne öğür faşizmi siyasetidir. Onların hayalindeki dalavere çarpış yönetimidir. Onların hayalindeki Türkiye, politik ve konuşu krizlerin pençesinde kıvranan emektar Türkiye dönemidir” dedi.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine kararlılıkla ilerlediğini anlatım fail Erdoğan, ”Dikkat ederseniz çıkarlarını ne denli tutmaya çalışırlarsa çalışsınlar oynadıkları temaşa oyununda behemehâl borda bordaya bariz veriyorlar. Ya milletin inancına, ibadetine, kıyafetine, değerlerine taşlama etmekteler ya şahısların alın terlerini, emeklerini kendileri ve aileleri düşüncesince gösterdikleri gayreti alaya alıyorlar. Ya yıldırı örgütü yandaşları ile paradigma kolalama giriyor darbecilere delik kırpıyor, Türkiye düşmanlarına esenleme çakıyorlar. Üstelik bunlarla da kalmıyor, hırsızlık, taciz, tecavüz, utanmazlık karşılayıcı mensuplarını koruyup kollayarak kimseyi umursamadıklarını bariz bariz gösteriyorlar. Çünkü bunların derdi ülke, millete misyon değildir. Eğer anca olsaydı borda bordaya hayli senedir ülkenin ve milletin hayrına borda bordaya projelerini, borda bordaya tekliflerini, içten borda bordaya üzüntülerini, biraz da olsa gayretini görürdük. Hiçbiri yok. Tek vaatleri emektar Türkiye'yi arka getirmek. Kimsenin Türkiye'nin o ışıksız politik ve konuşu iklimini arka getirmesine müsaade vermeyeceğiz. Bugünlerde yaşanmış bulunan teessürat gelip geçicidir. Yitik bulununca mesai kayıp olunmazmış. İnşallah bu sıkıntıları atlatıp ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırdığımızda verdiğimiz bütün emeklerin, yaptığımız bütün fedakarlıkların, döktüğümüz bütün alın terinin karşılığını almış olacağız. Sahip olduğumuz bütün olanaklar derece yaşanmış bulunan sıkıntıları da farkındayız” dedi.

Eğitimi önceleyen planlara rastgele devir ayrıcalıklar tanındığını kail Erdoğan şunları kaydetti:

“Biz çalışacağız, milletimiz sabredecek, inşallah iyi günlere cümle bu arada kavuşacağız. Hükümete geldiğimiz günden data önceliklerin en başına eğitimi koymamızın borda bordaya nedeni vardı. Salgın çağında bu önceliğimizden ivaz vermedik. Bu senenin önceki periyodunu beniz yüze eğitimle tamamladık. Aynı kararlılıkla ve bütün önlemlere uyarak beniz yüze tahsile bitmeme ediyoruz. Öğretmenlerimizi de boşlama etmiyoruz. İki ay derece endamsız müddette kütüphanesi sıfır 16 bin 361 okula kitabevi yaptık, kütüphanelerimizdeki iz sayısını da 28 milyondan 50 milyona çıkardık. Yıllardan buyana yakınma edilen asistan pınar sorununu da çözdük. Bakanlığımız asistan pınar kitapları da bütün öğrencilerimize parasız ulaştırıyor.

Son üç ayda kestirmece 24 milyon asistan pınar kitabı öğrencilerimize dağıtarak ailelerimiz üstündeki borda bordaya maddesel külfeti da kaldırmış oldu. Yakında asliye eğitimde 10 bin ekol projesini başlatacağız. Bütçesi 3 bilyon teklik bulunan bu plan kendi kapsamında 10 bin beşinci sınıf ve ortaokulun ast yapısını laboratuvarlarıyla, atölyeleri ile yeni baştan sona güncelleyeceğiz. Amacımız evlatlarımızın Teknofest gençliği yolculuğuna aşırı hâlâ kuvvetli borda bordaya halde çıkmalarını sağlamaktır.”

Hülya Keklik - Derya Yetim
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler