USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arnavutluk'ta önemli FETÖ mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile meydana getirdiği kuma matbuat toplantısında, “Dost ve ahi iklim Arnavutluk'ta FETÖ'nün halen çalışkanlık endüstrisi bulabilmesi evlatlarını martir verici milletimizi içten yaralamaktadır” ifadelerini kull

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arnavutluk'ta önemli FETÖ mesajları
17-01-2022 20:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda mevcut kazanmak az daha geldiği Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile icra ettiği beraberce ve heyetler arası konuşma sonrası eş matbuat toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'la Türkiye ortada 7 barışma imzalandığı belirterek, “Gerek Arnavutluk gerekse Türkiye düşüncesince bu anlaşmaların hayırlara punt olmasını temenni ediyorum bugün bizi muhabbetle kucaklayan Arnavut halkına ve makamlarına şahsım hesabına teşekkürname ediyorum işlerimiz misafirperverlikleri ile samimiyetleri ile bugün bizi tek defa elan özlük evimizde adeta ergin az daha hissettirdiler” dedi.

“Gerçek arkadaş çağrılmayan koşandır”

Arnavutluk ve Türkiye arasındaki hukuk ilişkilerine yer veren Erdoğan, “Dostluk, birlik bağlarımız yaşadığımız rastgele vaka de karşılaştığımız rastgele sıkıntıda dü yurt ortada bu hususi münasebetlerin sağlamlığına tanıklık ediyoruz. 2019 senesinde meydana mevrut bu depremde Türkiye'deki kardeşleriniz şekilde sizin acınızı da yüreğimizde hissettik. Gerçek arkadaş çağrılmayan koşandır inancıyla yer sarsıntısı haberini alır almaz elden harekete geçtik. Türk iane ekipleri, yaraların çabucak sarılması sıkıntıların hafifletilmesi amacıyla aşırı koyu çaba harcama etti. Biz de hesaplı bu emekleri giranbaha arkadaşım Edi Rama ile kalın pıtrak görüşerek yakından izleme ettik” dedi.

“522 konutu 13 ay az daha üstün dereceli sayılacak müddette tamamladık”

Türkiye'nin gır verdiği yer sarsıntısı evlerini bugün sahiplerine doğrulama edildiğini tabir fail Erdoğan, “Depremde evleri yıkılanlar düşüncesince Laç şehrinde yaptırdığımız yer sarsıntısı konutlarının teslimini bugün gerçekleştirdik. 522 konutu 13 ay az daha üstün dereceli sayılacak müddette tamamlayarak hamdolsun aramızdaki kardeşliğe verdiğimiz önemin iddialı tek biçimde neticelenmesini görmüş olduk. İnşallah artık da güzel gününde ve biçimsiz gününde Arnavutluk'un indinde olmayı sürdüreceğiz. Arnavutluk'taki hissedar kültürel mirasımızı yansıtan zamanı eserlere yürüttüğümüz tazeleme emekleri aracılığıyla hususi önem veriyoruz” dedi.

Tiran'daki Ethem Bey Camisi'nin açılışının yapılacağını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah Arnavutluk'taki hissedar bu kültürel kalıt noktasında da biz hassaten kurumlarımızla ilkin TİKA kazanmak az daha buralarda da dayanaklık etmek çalışmalarımızı sürdürebiliriz. İnşallah tazeleme TİKA çeşidinden tamamlanan Ethem Bey Camisi'nin açılışını bugün yapacağız. Ethem Bey Camisi tek tapınak olmasının indinde ayrımsız vakitte Tiran şehrinin zamanı ve gezinsel dokusuna ulama sağlayıcı bayrak tek eserdir. Yanı başındaki Osmanlı zamanına mebni zamanı dakika kulesi ile yanı sıra Tiran'ın günümüze vasıl en önemli hars miraslarından tek tanesidir” ifadelerini kullandı.

Başbakan Rama ile efdal seviyeli ortaklaşa iş konseyi mekanizmasını da ele aldıklarını aktaran Erdoğan, “Değerli arkadaşım başvekil Edi Rama ile mühim katılım seviyesindeki ilişkilerimizi etraflıca biçimde düet görüşerek ele aldık. Yüksek seviyeli ortaklaşa iş konseyi mekanizmasının işler bir duruma getirilmesinin önemine değindik. Konsey toplantımızı inşallah bu senenin evvel yarısında yürütme edeceğiz. Bunun düşüncesince dışişleri bakanlarımız düet ahbaplık etmek aracılığıyla zamanı belirleyecekler ve ona uyarınca hamle atacağız” dedi.

“Arnavutluk'ta FETÖ'nün halen çalışkanlık endüstrisi bulabilmesi evlatlarını martir sağlayan milletimizi etraflıca yaralamaktadır”

Rama ile görüşmesinde FETÖ yıldırı örgütünü ele aldıklarına yer veren Erdoğan, “Görüşmelerimizde FETÖ yıldırı örgütü ile mücadelemizi de değerlendirdik. Biliyorsunuz bu yıldırı örgütü 15 Temmuz 2016'da demokrasimizi erek meydan yeteneksiz tek çarpış girişiminde bulundu. Milletimizin direnişi yardımıyla boşa çıkardığımız yıldırı eylemi esnasında maatteessüf 251 insanımızı sefihane martir ettiler. Elinde masumların kan bulunan bu binanın yalnızca Türkiye değil dünya malı gösterdiği rastgele ülkeye şişman tek zılgıt oluşturduğu aşikardır. Dost ve karındaş yurt Arnavutluk'ta FETÖ'nün halen çalışkanlık endüstrisi bulabilmesi evlatlarını martir sağlayan milletimizi etraflıca yaralamaktadır. Önümüzdeki çağda Arnavutluk'taki FETÖ yapılanmasına alın elan azimli ve çabuk adımlar atılması en içtenlikli beklentimizdir” ifadelerini kullandı.

Türkiye-Arnavutluk arasındaki tecim kütlesi amacı 1 bilyon dolar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Arnavutluk arasındaki tecim kütlesinin geçtiğimiz seneye uyarınca yüzdelik 68'e DOĞRU tek artışla 853 milyon dolar seviyesine ulaştığını ve amacı 1 bilyon dolar bulunduğunu aktardı. Hedefe ulaşılması şeklinde Arnavutluk'taki en şişman yatırımcının Türkiye olacağını tabir fail Erdoğan, “Yatırımlarımızın toplanmış miktarı 3,5 bilyon dolardır. 600'ü fazla firmamız tahminî 15 bin insana istihdam sağlamaktadır. Tabi tığ bu sayıları tam bulmuyoruz. Bunun aşırı elan güzel tek pozisyona gelmesi lazım. Arnavutluk makamlarının vereceği çelimli destekte bu sayıların elan da artacağını inanıyorum” dedi.

“Avrupa Birliği'nin yaklaşım tarzından evvela bizim düşüncesince NATO'nun yaklaşım seçimi aşırı elan önemli”

Avrupa Birliği (AB) ve Balkanlar ile alakalı soruya karşılık sağlayan Erdoğan, “Avrupa Birliği'nin yaklaşım tarzından evvela bizim düşüncesince NATO'nun yaklaşım seçimi aşırı elan önemli. Çünkü Avrupa Birliği daha Türkiye'yi uzuv yurt şekilde benimseme etmiyor ki fasılların görüşülmesinden tutunda aç kapa konusunda yalnızca tek numara fasılda tek iare şekilde metres yaptılar. Bunun haricinde diğerleriyle mebni maatteessüf işgal taktiği bitmeme ediyor. Biz NATO'nun şu anda haysiyetli çelimli tek üyesiyiz. NATO ile mebni atılacak adımlar da rastgele devir biz üzerimize sakıt rolü bugüne derece ne yaptıysak artık da hazırlamaya bitmeme edeceğiz” dedi.

“Balkanlar'ın barışını huzurunu aşırı önemsiyoruz”

Erdoğan devamında, “Balkanlara ulaşınca Balkanların hassaten onu da düet toplantıda giranbaha dostumla konuştuk. Balkanlar'ın barışını huzurunu aşırı önemsiyoruz. Balkanların barışı erinç zarfında üzerimize düşeni bugüne derece ne yaptıysak artık da gene ayrımsız biçimde Balkanlar'da sulh ve huzurun geleceği teminatı düşüncesince bizlerde güvenceci ülkelerden tek tanesiyiz” dedi.

“Kardeşiz ne devir nerede ne olacak bunun sorgulanması yapılmaz”

Arnavutluk ve Türkiye ortada münasebat ile alakalı soruya karşılık sağlayan Erdoğan, “Kardeşlik hukuku içerisinde anca destek sunar mümkün ki bu destek sunar kardeşliğinizin gereği olur. Öyle tek düet alım satım mümkün ki göz düyun hukukuna mebni olur. Şu anda bizim bu yer sarsıntısı felaketinde yaşanmış bulunan görüngü düyun hukukuna değil birlik hukukuna dayalıdır. Bizlerde bu birlik hukukuna mebni şekilde bu eserleri orada çabucak mensur ettik. Buralarda rastgele tek bilinçlilik aramanın manası namevcut çünkü kardeşiz ne devir nerede ne olacak bunun sorgulanması da yapılmaz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler