USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2. Elizabeth düşüncesince taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşamını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth düşüncesince taziye mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2. Elizabeth düşüncesince taziye mesajı
09-09-2022 04:59
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşamını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth düşüncesince taziye mesajı yayımladı.Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, içtimai iletişim araçları hesabından meydana getirdiği paylaşımda, "Kraliçe II. Elizabeth'in vefatını bugün mahzunca öğrendim. Kraliyet Ailesi ile arkadaş ve bağlaşık Birleşik Krallık halkı ve hükümetine en ahbapça taziyelerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Dünyadan, Kraliçe 2. Elizabeth düşüncesince taziye mesajları
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in vefatı hasebiyle nice ülkeden taziye mesajları yayınlandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günce matbuat toplantısı düzenlemiş olduğu sırada, Kraliçe 2. Elizabeth'in 96 yaşlarında öldüğünün açıklanması hesabına taziyelerini bildirdi.

Jean-Pierre, "Dualarımız ve kalplerimiz Kraliçe'nin ailesi ve İngiltere halkıyla. Başkan Joe Biden'ın söyleyeceklerinin önüne devredilmek istemem. evvel ondan nezdinde şeyler duyun." dedi.

ABD ve İngiltere arasındaki bağların rastgele güzeşte devir güçlendiğini tamlayan Jean-Pierre, "İngiltere bizim en DOĞRU müttefiklerimizden biri. Tekrar söylüyorum kalbimiz İngiltere ile." diye konuştu.

Öte taraftan Beyaz Saray, Biden'ın bugün Kovid-19 dair yapmayı organize ettiği konuşmanın bozma edildiğini duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, benzeri Jill Biden ile kolektif yayımladığı taziye mesajında "Kraliçe 2. Elizabeth nezdinde hükümdardan fazlasıydı. Bir devri belirledi." değerlendirmesini yaptı.

2. Elizabeth'in 70 sene tahtta kaldığını ve nezdinde tarihe şahitlik ettiğini hatırlatan Biden, Kraliçe'nin, topu topu yaşamını hizmete adadığının altını çizdi.

Biden, benzeri Prens Philip'in de yardımı ile Kraliçe 2. Elizabeth'in nice zorluğa döş gerdiğini aktararak "Kraliçe 2. Elizabeth, biricik şerefi ve sebatıyla Amerika ve İngiltere arasındaki bağları güçlendiren nezdinde devlet kadınıydı. İlişkimizi özelleştirmede bizlere araştırma görevlisi oldu." ifadelerini kullandı.

Kraliçe 2. Elizabeth ile 1982'deki İngiltere ziyaretinde tanıştığını tamlayan Biden, sonuç şekilde 2021 Haziran'daki İngiltere ziyaretinde Kraliçe 2. Elizabeth'in kendisi ve eşini ağırladığını anlattı.

Biden, Kraliçe 2. Elizabeth'in 14 Amerika başkanı gördüğünü ve 11 Eylül saldırılarının peşi sıra ülkenin acısını paylaştığını aktardı.

Kraliçe'nin vefatının peşi sıra yazboz tahtası oturan Kral 3. Charles ve eşiyle emek harcamayı sabırsızlıkla beklediğini tamlayan Biden, şunları kaydetti:

"Bugün dualarımız ve kalplerimiz İngiltere ve Commonwealth halkının yanında. Kraliyet Ailesi'ne en ahbapça taziyelerimiz iletiyoruz. Sadece Kraliçe düşüncesince değil, ailenin canan annesi, şişman anası ve şişman heybetli anası düşüncesince de yastayız. Kraliçe'nin mirası İngiltere ve evren tarihinin sayfalarında yaşayacak."

Öte taraftan emektar Amerika Başkanları Jimmy Carter, Bill Clinton, George W. Bush, Barack Obama ve Donald Trump da içtimai iletişim araçları hesaplarından Kraliçe 2. Elizabeth düşüncesince taziye mesajı yayımladı.

- Avrupa Birliği
Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, kalbinin Kraliçe 2. Elizabeth'in ailesi ve sevenleriyle bulunduğunu belirterek Kraliçe'nin çağcıl dünyanın değişmeyecek değerlerini rastgele devir gösterdiğini kaydetti.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de Kraliçe Elizabeth'in dünyanın en etraflıca müddet fariza karşıcı mutluluk başkanı olduğunu, Avrupa'da savaşlara, barışlara, koyu dönüşümlere şahitlik ettiğini hatırlattı.

Kraliçe'nin bu değişimlerde kere foto bulunduğunu anlatım fail von der Leyen, İngiltere Kraliçesi'nin bire nezdinde sürede sükunetini ve adanmışlığını tek devir bırakmadığını kaydetti.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola ise baş döndürücü az ferdin Kraliçe Elizabeth üzere evren tarihini şekillendirdiğini belirtti. Metsola, "Dünya, İngiltere'de ve ötesinde Kraliçe'nin halkı ile matem tutuyor. O hakkıyla Büyük Kraliçe Elizabeth'ti. Huzur ortamında uyusun." dedi.

- NATO
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kraliçe'nin ölümünden koyu sıkıntı duyduğunu kaydetti.

Kraliçe Elizabeth'in 70 yıldan nezdinde tomar müddet ortamında özveren önderlik ve amme hizmetinin örneği bulunduğunu dile getiren Stoltenberg, Kraliyet Ailesi, NATO müttefikleri İngiltere ve Kanada ile İngiliz Milletler Topluluğu halkına başsağlığı diledi.

- Fransa
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter'dan meydana getirdiği açıklamada, Kraliçe 2. Elizabeth'in 70 yıla aşkındır İngiliz ulusunun devamlılığını ve birliğini temessül ettiğini belirtti.

Macron,"Onu, Fransa'nın dostu, ülkesine ve asrına iz bırakan güzel kalpli nezdinde ece şekilde hatırlıyorum." ifadesini kullandı.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ise Twitter hesabından meydana getirdiği paylaşımda, Kraliçe 2. Elizabeth'in anısına Eyfel Kulesi'nin ışıklarının bu geceleyin söndürüleceğini açıkladı.

- Almanya
Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, 2. Elizabeth düşüncesince taziye mesajı yayımladı.

Steinmeier Instagram'dan yayınladığı mesajda, Kraliçe'nin vefatı hasebiyle İngiliz Kraliyet Ailesi'ne en koyu taziyelerini iletti.

Almanya Cumhurbaşkanı, "Sadece Birleşik Krallık'ta değil, topu topu dünyada şişman hürmet ve değer görüyordu. Almanya da Majesteleri'nin yasını tuttu. Bugün milyonlarca Alman, Birleşik Krallık halkıyla matem ve içtenlikle sıcakkanlılık duygularıyla birbirine ilişkin hissediyor. Onun açık deniz deneyimi ve vazifesini dayanıklı nezdinde biçimde alegori getirmesi canlı aklımızda kalacaktır. Onun ölümü koyu nezdinde yaradır, nezdinde zamanın sonudur." ifadelerini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ise ülkesinin, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'e gönül borçlusu kalacağını belirtti.

Baerbock Twitter'dan, "Neredeyse 100 sene süresince ülkesi düşüncesince nezdinde çelim ve emniyet deposu bulunan Kraliçe 2. Elizabeth'in yasını İngiliz dostlarımızla baş başa tutuyoruz. Almanya, İkinci Dünya Savaşı'nın dehşetinden sonraları bizlere el uzattığı düşüncesince ona sonsuza denli gönül borçlusu kalacaktır." paylaşımında bulundu.

- İspanya
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in vefatı hasebiyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Sanchez, Twitter hesabından meydana getirdiği açıklamada, "Birleşik Krallık ve İngiliz Milletler Topluluğu'nun topu topu krallık ailesine, hükümetine ve vatandaşlarına başsağlığı diliyorum. Dünya çapında ehemmiyetli nezdinde figür, İngiliz ve Avrupa tarihinin şahidi ve yazarı." ifadelerini kullandı.

- İtalya
İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ise yayınladığı mesajda, şunları kaydetti:

"Olağanüstü ciddiyete ehil nezdinde figür tarihteki yerini aldı. İngiliz Milletler Topluluğu ailesine ve İngiliz vatandaşlarının hizmetine adamış olduğu etraflıca taht hayatı süresince rastgele şeyden evvel çıkışlı bilgeliği ve baş döndürücü faziletkâr nezdinde vebal duygusuna ehil olmasıyla hatırlanacaktır."

- İsviçre
İsviçre Konfederasyonu Başkanı Ignazio Cassis, Kraliçe Elizabeth’in vefatı hasebiyle taziye mesajı paylaştı.

Cassis, “Kraliçe II. Elizabeth’in vefatından koyu sıkıntı duydum. Federal Konsey ve İsviçre namına Kraliyet Ailesine en ahbapça taziye dileklerimi iletiyorum. Güçlü ve stabil liderliğe ehil nezdinde eş şekilde anılacak.” değerlendirmesini yaptı.

- Finlandiya
Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Twitter hesabından meydana getirdiği açıklamada, Kraliçe II. Elizabeth'in vefatı hasebiyle koyu sıkıntı duyduğunu belirterek onun 70 salname saltanatında tarihe şahitlik yazar şekillendirdiğini kaydetti.

Niinistö, "(Kraliçe 2. Elizabeth'in) Görev bilinci ve göreve bağlılığı hepimize örnek. Kraliyet ailesi ve Birleşik Krallık halkına en koyu başsağlığı dileklerimi sunarım." dedi,

- Norveç
Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt, Twitter hesabından meydana getirdiği açıklamada, Kraliçe Elizabeth'in başarılarının üç kuşağa yayılmış olduğu ve evren genelinde hatırlanacağını belirtti.

Huitfeldt, mesajında, "Kraliyet Ailesi'ne, Birleşik Krallık halkına ve İngiliz Milletler Topluluğu'na en ahbapça taziyelerimi sunuyorum." ifadesine arazi verdi.

- Hindistan
Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Twitter hesabından meydana getirdiği açıklamada, Kraliçe II. Elizabeth'in gözü dayanıklı birisi şekilde hatırlanacağını belirterek "Milletine ve halkına sabah yeli sağlayan nezdinde önderlik yaptı. Sosyal yaşamda değer ve dürüstlüğün simgesi oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Modi, Kraliyet ailesi ve İngiltere halkına taziye dileklerini sunduğunu bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler