USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde Kanal İstanbul mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde sonuç tabliye ilhak töreninde konuştu. Kanal İstanbul projesine bağlı muhalefetin açıklamalarına tepkime yayınlayan Erdoğan, "Sakın Kanal İstanbul'a girmeyin. Girerseniz dünyalık alamazsınız" diyenler var. Bun

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde Kanal İstanbul mesajı
13-11-2021 15:35
Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün akıbet tabliye montaj yapılması ve şişko alış törenleri düşüncesince Çanakkale'ye geldi. Erdoğan, icra ettiği konuşmada, envestisman ücreti 2,5 milyon ekü bulunan Kınalı Savaştepe otoban ve güreşçi köprüsü projesini yap-işlet-devret modeliyle yaşama geçirdiklerine ayraç ederek, “Köprünün hizmete girmesiyle bugüne derece sis ve aksi iklim koşulları hasebiyle kesintiye uğrayan geçit intikal trafiği tek engele hatasız yapılacak. Seyahat 6 dakikaya inecek. Marmara sahamızı fırdolayı muhasır otoban projemizin bu ehemmiyetli ayağını inşallah başarıyla bütünlemek üzereyiz” dedi.

“Bu iri projeyle İstanbul'daki Havalimanından yola çıkıp, Avrupa yakasından yola bitmeme ettiğinizde, Malkara ile Çanakkale Köprüsü üstünde Savaştepe ve İzmir'e iktiran etmek beklenir olacaktır” diyen Erdoğan, “İstanbul'dan havalimanından yola çıkıp Yavuzsultan Selim Köprüsünden Anadolu istikametine bitmeme ettiğinizde de Osmangazi Köprüsü Bursa-Susurluk hattıyla gine Savaştepe'ye ve İzmir'e ulaşılabileceksiniz. Bilindiği kabil yıldız Marmara oto yolununun 398 kilometre adına planladığımız Kınalı-Akyazı bölümünü Başakşehir kesimi ilavesiyle 443 kilometreye çıkarmıştık. Bu kesimin tamamını çoğunluğunu da müstevli çağında iktisap etmek kıl payı hizmete açtık.

Ülkemizin en baş döndürücü nüfusunu barındıran en iri uran tecim hacmine ehil yerleri muhasır otoban ringi 2023 hedeflerimizin nazik projeleri ortada arazi almaktadır. Artık inşâsında sona geldiğimiz 191+5 Çanakkale Köprüsü ile bu projenin hem mütekait hem en prestijli bölümlerinden bir tanesini henüz tamamlıyoruz. 18 Marta ithafen 319 m. adına belirlenen yüksekliği, cumhuriyetimizin 100 yılına ayraç fail 2023 m. uzunluğu ile manalı mesajlara sahiptir. viyadükleriyle uzunluğu 4,6 kilometreyi bulan köprünün 2019 Mayısında suyla buluşturulan cihannüma keson temelleri kükremek düzeyinin 45 ile 37 m. derinliğinde arazi almaktadır” niteleyerek konuştu.

Dünyanın en iri ölçülü açıklıklı köprüsü

Otoyol ve güreşçi köprüsü projesinin inşasında 670'i mühendis, 5 binin üstünde isim ve 740 iş makinesi çalıştığını, 106 ast yüklenicinin fariza yaptığını özetleyen Erdoğan, “Dünyanın en iri ölçülü açıklıklı köprüsü bulunan 1915 Çanakkale Köprüsü, dizayn mühendisliği yapımı ve ülkemize kazandırdığı beceri birikimi ile hakkıyla ehemmiyetli birlikte eserdir. Şimdiden ülkemizin sembollerinden bir tanesi hâline dönüşen bu güreşçi köprüsü iri ve çelimli Türkiye hedefine birlikte aşama henüz yaklaştığımızın ispatıdır. Yatırımda, üretimde, ihracatta, istihdamda dünyanın en büyükleri arasına girmeyi hedefleyen Türkiye'nin gereksinim duyan muvasala altyapısının bu hayatî bölümünün tamamlanmasıyla bundan sonra geleceğe henüz da umutla bakıyoruz. Yap-işlet-devret modeliyle mensur edilen bu güreşçi köprüsü ile Türkiye dünkü birlikte sıçrama sürecini henüz muvaffakiyet ile gerçekleştirmiş oluyor. Avrupa ile Asya ve Afrika kıt'alarını birleştiren global muvasala projesinin ehemmiyetli ayağının hizmete girmesiyle insanî ilişkiler, turizm, tecim artacak, kolaylaşacaktır. Ülkemizin bu otoban ve köprüden geçerek dar biçimde menzillerine revan vasıtaların pres mahrukat ve zaman mâliyetlerinden elde edeceği iri ateşçi anlatmaya ister duymuyorum.

Dünya tarihinin en ağırbaşlı geri hizmet krizlerini yaşamış olduğu çağda hakeza birlikte projeyi yaşama geçirmemiz nazik ve önemlidir. Artık 3 kıt'adaki halis muhlis kara, deniz, demir, iklim yollarının ülkemizden ve boğazlarımızdan geçmeye başladığı birlikte çağa giriyoruz. Bu tatlı otoyollarımız, ayrılmış yollarımız, köprülerimiz ve tünellerimizle kişmiri yöntemleri standartlarını yükselttik. Tüneller, aceleci şimendifer hatları, çıpa yollarımızı modernize ettik. Dünyanın en iri geçici ve ağırlık merkezi olma amacında ilerleyici istabul keyif meydanı ilkin 56 havalimanında iklim yollarını geliştirdik. Yat limanlarıyla, konteynır limanlarıyla, dış satım limanları, alan yağı ticareti limanlarıyla kükremek yöntemleri kapasitelerini artırdık” niteleyerek konuştu.

“Kanal İstanbul çevrilme olacak"

Kanal İstanbul ile kükremek amacında çevrilme durumunda adımı yaşama geçireceklerini kaydeden Erdoğan, “Bilhassa canan milletime sesleniyorum. İkide birlikte ana muhalefetin, hassaten dünyaya seslenerek, büyükelçileri toplayarak, ‘Sakın ha, Kanal İstanbul'a girmeyin. Kanal İstanbul'a girenler şurası bilsinler ki, banko paralarını alamazlar'. Sevgili milletim. Devletlerde devamlılık esastır. Zaten bunların i ktidar yüzü müşahede imkânları olmayacak. Milletim onlara hakeza birlikte fırsatı vermez. Bu ülkede dikili ağacı sıfır muhalefetin 2023'te iktidarı kabul etmek kabil birlikte imkânları da olmayacak. Dolayısıyla dünyayı bu biçimde yıldırma etmek, sürekliliği birlikte kenara koyarak, buna girmeyin, girerseniz paranızı alamazsanız yaklaşımına girmeleri, mutluluk yönetiminde ne derece bilgisiz olduklarını, bu ülkeye ne derece hıyanet zarfında olduklarının ifadesidir. Aziz milletim. Bunlar şu anda başkanlığını elinde bulundurdukları belediyelerde ne yapıyorlar? Bunlara bakın. Su dair verdikleri sözler, ehven su; elektrikte verdikleri laflar Hangisini tuttular? Alt bina ile ait ne yaptılar? Hiçbir nesne yok. Şimdi ayrımsız biçimde inşâsı devam eden aceleci şimendifer yollarını tamamlayarak, bu bölgelerde ülkemize dershane atlatacağız. Kalkınmanın esas ast yapısı ulaşım, enerji, teknolojide iri aralık büküm edersek hedeflerimize o derece aceleci ulaşırız.

19 senedir geceli gündüzlü demeden bu alanlara envestisman yapıyoruz. sağlıktaki yatırımların karşılığını müstevli çağında tam olarak aldıysak, defans sanayiine meydana getirilen yatırımların meyvelerini tam olarak terörle mücadelede topladıysak, inşallah muvasala yatırımlarının karşılığını üretim, ihracat, istihdam ile göreceğiz. Birileri Türkiye bahis konusu olduğunda, arsıulusal ticaretin kurallarını değiştiriyor. Çifte standartta uç tanımıyorsa, tığ mütekait oyunu bozar diyerek, bu engelleri aşacak çelim ve kararlılığa sahibiz. Belki az buçuk zaman kaybedip, birlikte tomar erke gider edeceğiz. Biraz canımız sıkılacak, ancak tam olarak hedeflerimize ulaşacağız. Avrupa ve Asya kıt'alarını birleştiren, Çanakkale boğazındaki, geçmiş boğazlardaki dördüncü köprümüzün ülkemize, milletimize, kâffesi dünyaya iyi olmasını diliyorum. Planlanma ve inşasında emeği güzeşte bakanlık, büyüklenme ve müteahhit firmaları kutlama ediyorum” niteleyerek laflarını noktaladı.

Utku Yaşar Cüce-Uğur Uslubaş-Abdullah Çibir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler