USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yargı Reformu Strateji Belge'mizi açıkladığımız 30 Mayıs 2019 tarihinden bugüne derece 5 ilçe paketini yaşama geçirdik. Yakında meclisimizin taktirine sunacağımız dünkü birlikte ilçe paketi ile bu ıslahat zincirine inşallah dünkü birl

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü' mesajı
10-12-2021 12:21
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı çeşidinden planlı programa 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü zımnında videoteyp mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam düşmanlığının ve kültürel ırkçılığın değme güzeşte devir arttığını tabir etti.

“Avrupa'da en baş döndürücü vatandaşımızın yaşamış bulunduğu 3 ülkede göçmenlere müteveccih saldırıların sayısı 3 bini aşmıştır”

İslam kini tehdidinin değme güzeşte devir arttığını kail Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dünya İnsan Hakları Günü'nün ilkin mazlum ve mağdurlar kazanmak kıl payı kâffesi adamlık düşüncesince hayırlara punt olmasını diliyorum. Bundan 73 sene evvel iri umutlarla bildirme edilen BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi global sulh ve istikrarın korunmasında halen ehemmiyetli müşterek beyyine olma vasfını koruyor. Ancak ilkin İslam kini ve kültürel rasizm kazanmak kıl payı beyannamede arazi meydan ilkelere müteveccih tehditler de gündüz günden artıyor. Günümüzde el erki ve insanoğlu hakları havariliği karşılayıcı nice gündüz batısı ülkesinde tiksinti söylemleri, siyasetle baş başa günce yaşamı da tutsak almıştır. İnsanların kökenine, inancına, rengine, aut görünüşüne gereğince ayıran, en esas adalet ve özgürlüklerini ellerinden meydan faşist çalışmalar adeta bayağı duruma gelmiştir. Her ne denli buzdağının yalnızca zahirî yönünü yansıtsa güçlü istatistikler İslam ve ecnebi düşmanlığının eriştiği boyutları açık açık ortaya koymaktadır.

Geçtiğimiz sene geçmiş senelere gereğince tiksinti suçlarının sayısı 2 kıvrım yükselmiştir. Yine güzeşte sene Avrupa'da en baş döndürücü vatandaşımızın yaşamış bulunduğu 3 ülkede, göçmenlere müteveccih saldırıların sayısı 3 bini aşmıştır. Mescit ve ibadethanelere müteveccih eylemler ise anne gelişim medyada bundan sonra salık kıymeti güçlü taşımıyor. Nefret suçlarına müteveccih kayıtsızlığın sığınmacılar ve yerlerinden edilmiş şahıslara karşıda sergilendiğini görüyoruz. Her seferinde insanoğlu adalet ve özgürlüklerinden çağ vuranlar Suriye'den Yemen'e, Afganistan'dan Arakan'a denli sahamızda yaşanmış olan insancasına dramlara gözlerini kapıyor. Akdeniz'in değme sene binlerce insanoğlunun yaşamını kaybetmiş bulunduğu devasa müşterek kabristana dönüşmesini yalnızca seyrediyorlar. Yunanistan'ın Ege Denizi'nde sığınmacı botlarını batırması karşısında uğur boncuğu tepkime göstermiyorlar. Ülkemizin yerinde bulunduğu mevzularda bile doğrudan müeyyide diline sarılanların değme devir göstergeç ekranlarına yansıyan bu trajedilerle ait şimdiye denli müşterek tane müşterek eleştirisel cümlelerini duymadık. Aynı halde daima bebek haklarından bahsedenlerin Avrupa'da kaybolan on binlerce Suriyeli sığınmacı çocukla ait attıkları uğur boncuğu adıma tanık olmadık” niteleyerek konuştu.

“Dünyanın ulusal gelire gereğince en müşterek tomar insancasına iane karşılayıcı ülkelerinden birisiyiz”

Kadınlar, kollar ve engelliler ilkin kazanmak kıl payı değme kesimden insanoğlunun adalet ve özgürlüklerinin genişleteceğini tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Benzer ikiyüzlülükler eş hakları ve hanıma müteveccih kuvvet konusu için de sahnelenmektedir. Kadınlara kamusal bölgede mevcut olma hakkı tanımayan ayrımcı tensikat Batılı devletlerde uğur boncuğu tepkime çekmeden ferah ferah yaşama geçebilmektedir. İstanbul Sözleşmesi üstünden bizi gaye meydan kesimlerin vatandaşlarımızı da kıygın fail bu zulümler karşısında kelimesiz kalması ise ayrı müşterek garabettir. İnsan haklarının hiçe sayıldığı böylesi müşterek çağda Türkiye insanı ve insancasına değerleri merkeze meydan çalışmalarıyla öne çıkıyor. Suriye'den Yemen'e, Afganistan'dan Arakan'a denli kâffesi çöküntü bölgelerinde adamlık onurunu kurtaran hizmetlere imza atıyoruz.

Daha adaletli müşterek dünyanın beklenir bulunduğu inancıyla, nerede müşterek mazlum ve kıygın olacaksa fark yapmadan iane elimizi uzatıyoruz. Dünyanın ulusal gelire gereğince en müşterek tomar insancasına iane karşılayıcı ülkelerinden birisiyiz. Savaş, arbede ve terörden kaçan 5 milyona benzeyen kardeşimizi vatanımızda mihman ediyoruz. Salgınla mücadelede yabancılar kıl payı içe yumulmak hesabına imkanlarımızı arkadaş ve ahi ülkelerle paylaşıyoruz. Haksızlık ve hukuksuzluk karşısında tepkimizi göstermekten çekinmiyoruz. Sınırlarımız haricinde kâffesi bunları yaparken türkiye süresince de kadınlarımız, çocuklarımız ve engellilerimiz ilkin kazanmak kıl payı değme kesimden insanımızın adalet ve özgürlüklerini genişletmeye mücahede ediyoruz.

Yargı Reformu Strateji Belge'mizi açıkladığımız 30 Mayıs 2019 tarihinden bugüne denli 5 sakatlık paketini yaşama geçirdik. Yakında meclisimizin taktirine sunacağımız toy müşterek sakatlık paketi ile bu düzeltme zincirine inşallah toy müşterek çecik henüz ekliyoruz. İnsan Hakları Tanzimat Komisyonu'nun gelişim yeteneğini artıracağımız bu paket ile hanımlara müteveccih rahatsızlık ve strateji eylemlerinin cezaları ağırlaştırılacaktır. Türkiye insanoğlu odaklı talih geleneğinde almış bulunduğu talih geleneği ile el erki ve esas özgürlükler alanındaki düzeltme iradesini önümüzdeki çağda de sürdürecektir. Rabbim kaş ve yardımcımız olsun” halinde konuştu.
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler