USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yeşilay gibi STK’ların yanında asıl ailelere görevler düşüyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bağımlılıkla mücadelede Yeşilay gibi STK'ların yanında asıl ailelere görevler düştüğünü belirterek, "Öyle birlikte dönemdeyiz bundan böyle birlikte yaşından itibaren hepsi evlatların cep telefonu, tablet, elektronik beyin yahut gösterge

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yeşilay gibi STK’ların yanında asıl ailelere görevler düşüyor'
05-11-2021 21:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Yeşilay Danışma Merkezleri eş açım törenine katıldı. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve milletvekilleri haremlik etti.

“Mücadeleyi devletimizde yegâne müşterek basıcı bırakmama, azim ve kararlılıkla akıbet nefesimize genişliğinde sürdüreceğiz”

Açılış töreninde musahabe özne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Danışmanlık merkezlerinin ülkemizin 4 müşterek yanında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde mecmu 104 gözcü verdikleri hizmetle rastgele yaştan vatandaşımızın yaşamın renklerini kazanmalarına katkıda bulunacaklarını inanıyorum. Bu merkezde parasız kendisine maruz hizmetler bağımlılarla hudutlu kalmayıp onların ailelerini ve içtimai çevrelerini de içerisine meydan enli müşterek savaşım stratejisine dayanıyor. Bağımlılıktan kurtarılan insanlara afiyet güvencesinden istihdama, gereksiz zamanlarını değerlendirmeden manzume edindirmeye genişliğinde enli müşterek bölgede destek sunar sağlanıyor. Böylece bu iradeye yayınlayan şahısların önlerinden adeta görülmemiş müşterek zamanın kapıları açılıyor. Sosyal görev uzmanlarından psikologlara genişliğinde enli müşterek ekibin süresince toprak almış olduğu mütekait ve levent boylu mücadelenin hedefi bağımlılıktan kurtulan şahısların baştan ayrımsız yanlışa düşmelerinin önüne geçmektir. YEDAM modelinin başarılarını ve değişik esneyen görev ağırın takdirle izliyoruz. Bağımlılıkla mücadeleyi de insanoğlu merkezli yürütüyoruz. İnsanı yaşat ki büyüklük yaşa anlayışı çıplak maşer kuruluşu kendisine bu bina altındaki faaliyetlerde asliye felsefedir. Ailelere yetişkinlere bebek ve genceler müteveccih programlar Yeşilay'ın müşterek asrı aşan misyonuna ne basamak disiplin sıkıya ilişkin olduğuna ayraç ediyor. Tüm yaşamını dokuncalı alışkanlıklar ve maddelerle mücadeleye adamış biri kendisine Yeşilay'ı yanında oldum, olmayı da sürdüreceğim. Her devir altını çizerek tabir ettiğim gibi İçki konu ve keriz bağımlılığı hepsi kötülüklerin anasıdır. Tütün kullanması hem kendimize hem çevremize zararlıdır. Teknoloji bağımlılığı bizi insanoğlu özne vasıflardan uzaklaştırıp esas sıfır müşterek dünyaya bizi hapseder. Zararlı ve biçimsiz bulunan rastgele bilinçlilik rastgele yerde ve rastgele şartta böyledir. Bu cins alışkanlıkların hiçbirinin de ideoloji yahut inançla merakı yoktur. Her ki içkiye, maddeye, kumara sigaraya güzelleme diziyorsa yegâne gayesi öz sapkın sahn biçimini, zaaflarını, komplekslerini örtmektir. Bizim Yeşilay'la yürüttüğümüz mücadeledeki yegâne gayemiz, ülkemize ve milletimize ruhu ve gövdesi de dipdiri nesiller kazandırmaktır. Bu mücadeleyi devletimizde yegâne müşterek basıcı bırakmama azim ve kararlılıkla akıbet nefesimize genişliğinde sürdüreceğiz” dedi.

“Yeşilay gibi STK'ların yanında asıl kendisine ailelere görevler düşüyor”

İnternete erişimin kolaylaşmasından bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Günümüzde internete erişimin kolaylaşması ve içtimai iletişim araçları platformlarını kontrolsüz çoğalması müşterek vakitler buyana aşina bağımlılıklara yenilerini ekledi. Bilgisayardan cep telefonuna, düzen konsollarından televizyona genişliğinde uzanan uygulayım bilimi tabanlı bu toy bağımlılık türüyle savaşım Yeşilay'ın vebal sahasına giriyor. Devletin ait birimleri ve Yeşilay gibi çıplak maşer kuruluşları yanında asıl kendisine ailelere görevler düşüyor. Öyle müşterek dönemdeyiz bundan sonra müşterek yaşından itibaren hepsi evlatların cep telefonu, tablet, elektronik beyin yahut göstergeç monitörü gibi cihazlara saatlerce hipnotize ergin gibi kaldığını görüyoruz. Anne babalar kendilerine saat açmak yoluna kolaycılığa kaçarak ve bir fazla aşırı el bilincinde yapılmaksızın evlatların bu cins elektronik cihazların ve oralarda muhatap oldukları içeriklerin bağımlısı yapıyorlar. İnternet bağlantısı mevcut cihazlarda evlatlarımızın rastgele muhtelif dokuncalı içeriğe anlayış olanağı da genellikle erbap değiliz. İnternette evlatlarımızın karşısına çıkabilecek alkol, sigara, konu kullanımı, şiddeti, cinselliği ve rastgele muhtelif sapkın görüntüyü fikri, telkini engelleyebilmemiz hakkıyla aşırı zor. Üstelik bu cins içerikler evlatların zihinlerinde bizim insanlarımız ırak avlamak düşüncesince aralıksız çalıştığımız dokuncalı ürünlere meşruiyette sağlıyor. Biz her insana sigara kötüdür, içki zararlıdır, keriz felakettir sanarak talkın verirken, internette yahut televizyonda daim ayrımsız ürünleri kullanan insanlarla karşılaşan jön dimağlara bu mesajları kesinlikle ulaştırabiliriz. Daha kötüsü bu mecraların müşterek bölümü genel ağ üstünden çocuklarımıza ulaşıp onları rastgele muhtelif yorum belirgin bir duruma getiren biçimsiz oruçlu insanlara punt veriyor” sanarak konuştu.

“Çocuklara dahil etmeyen ana ve babalar onların yaşamış olduğu felaketlerin ortağıdır”

“Tabi iğneyi karşımızdakine batırırken, çuvaldızı da kendimizden esirgememiz gerekiyor” niteleyerek konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyükler kendisine maatteessüf bundan sonra ufaklıklara ‘hayır' demeyi başaramıyoruz. Kişilik, kişilik vermemiz onların yaşadıkları toplumdan ve dünyada gereksinimleri bulunan bilinç, bilgelik maharet değerlerle donatmamız müstelzim çocuklarımızı rollere değişiyoruz. Anne babalar değil dallar ana ve babaları yönlendiriyor. Evde güzel kip olamadığımız, okuldaki gelişimini yakından strateji etmediğimiz, kimlerle oturup kalktığını bilmediğimiz çocuklarımızı engellenmeyen kılmış olmayız. Sadece başı gereksiz bırakmış, boşlama etmiş oluruz. İnsanların hayatlarını karartan biçimsiz alışkanlıkların izini sürdüğünüzde doğrudan tamamının çocukluk ve cahillik dönemlerine çıktığını görüyoruz. Çocuklara bedel vermek, onların görüşlerini önemsemek, aile içerisindeki kararlara katılımımı getirmek behemehâl gereklidir. Ama bu gestalt öz değerlerimizle donatarak mıhlı ve şuurlu fertler kendisine yaşama istihzar sorumluluğumuzu ortadan kaldırmaz. Çocukların ilkin değişimin ayırt etmeyen yahut ayırt etmiş olduğu biçimde dahil etmeyen ana ve babalar onların yaşamış olduğu felaketlerin ortağıdır. Alkol ve konu kullanıcıların biçimsiz alışkanlıklarında kapılmasında kurtulmasında ana ve babaların can alıcı olduğun bilinmelidir. Çocuklarımıza güveneceğiz. Sözümüzle ve yaşantımızla onlara kösemenlik etmeyi, kip olmayı boşlama etmeyeceğiz, tinsel değerlerimizle kişileştirme etmeyi de boşlama etmeyeceğiz. Bunu sağladığımızda yeşil ayımızın işini de görülmedik azaltmış olacağız. Aile kurumuna hâlâ aşırı ehemmiyet ödeme kararımızın gerisindeki sebeplerden biride budur. İnşallah önümüzdeki çağda daim baş başa bunu yapacağız” halinde konuştu.

Veysel Ensar Gökçegözog
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler