USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna dönüşü konuştu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Putin'in Çin'den döndükten sonraları Türkiye ziyaretini gerçekleştireceği anlamında müspet ortak dönüş oldu. Şimdi zamanı kararlaştıracağız. Sonra da Putin ile Zelenski'yi fevk kurda ortak araya sağlamak kabil inşallah bu toplantıyı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna dönüşü konuştu!
04-02-2022 13:29
Konuşmasına, Regaip kandilini kutlama ederek süregelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öncelikle algı ettiğimiz Leyle-i Regaip'in hepimiz için, alem-i İslam düşüncesince hayırlara, sulha, sükûna vesile olmasını Allah'tan yakarma ediyorum" dedi.

2011 senesinde kurma edilen Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısının 10'uncusunu yürütme ettiklerinin altını çizen Erdoğan, "Değerli Dostum Devlet Başkanı Zelenski'yle ister düet gerekse heyetler arası görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Konsey Toplantımızda Ukrayna'yla bulunan iş birliğimizi; askeri, siyasi, ekonomik, ticari, kültürel etraflı bu alanlardaki gelişimleri ele kabul etme fırsatımız oldu. Stratejik ortaklığımızda akıbet senelerde kıvrım edilen mesafeye baktığımız devir geldiğimiz noktada Ukrayna'yla tecim hacmimiz 2021 yılı nedeniyle 7,5 bilyon dolar düzeyine ulaştı.

Şimdi amaç 10 bilyon dolar. 10 bilyon dolar hedefine de inşallah ulaşacağız. Ukrayna ile diplomatik ilişkilerimizin tesisinin de 30. sene dönümüne istikbal fail ziyaretimizi, imzaladığımız 8 anlaşmayla taçlandırdık. Müzakereleri 11 senedir devam eden ilkin Serbest Ticaret Anlaşması baş döndürücü vahit tomar ehemmiyetli ve anlamlıydı. Toplantı vesilesiyle başkaca değişik nice mevzuyu da ele kabul etme imkânımız oldu. Konseyimizin vahit ahir toplantısının Cumhuriyetimizin 100. senesinde Türkiye'de tertiplenmesini kararlaştırdık" dedi.

Ukrayna'nın egemenliğine, politik donanmasına ve arazi bütünlüğüne bulunan desteği vahit iş hâlâ vurguladıklarını tamlayan Erdoğan, "Maalesef Ukrayna ile Rusya ilişkilerinde gerginlik gitgide artıyor. Tansiyonun düşürülmesi düşüncesince müstelzim katkıyı vermeye amade olduğumuzu Zelenski'ye ilkin belirttik. Kendileri de 'Bu cins vahit adımda, üzerime ne düşünüyorsa, bunu hazırlamaya hazırım. Bana telefon açtığınız anda doğrudan devrisi gün, dü güneş sonra, ne derseniz, nereye diyorsanız ego oraya yarar gelirim' dedi. Bu mevzuda liderler seviyesinde vahit zirveye yahut beceri kurda görüşmelere ev sahipliği hazırlamaya amade olduğumuzu kendilerine anlatım ettik.

Uluslararası basının da Ukrayna-Rusya arasındaki meseleyi büyütmesinin faydadan hâlâ baş döndürücü dokunca getireceğine inandığımı dile getirdim. Bu süreçte suhuletle, ilkin kılı kırk yaran vahit hassasiyetle davranılması şişman ehemmiyet sunma ediyor. İkili hastalıkların Avrupa Atlantik Güvenlik Müzakerelerinin vahit unsuru durumuna dönüştürülmesi, değme dü kulvarın da tıkanmasına biçim açıyor. Halbuki dü boyut, birbirinden ayrı şekilde değerlendirilirse ve zat dinamikleri içerisinde ele alınırsa hal şansı hâlâ da artacaktır" dedi.

Kırım Tatarlarının halini da ister Zelenski'yle ister soydaşlarla görüştüğünü tamlayan Erdoğan, "Tabii Kırım Tatarları düşüncesince burada hane yapımıyla ilgili bizim hâlâ ilkin mevdu vahit lafımız var. Kiev'de yapacağımız konutlarla birlikte kendilerine vahit de cami lafımız var. Bunlarla ait plan emekleri beğenmek üzere. İnşallah TOKİ ile bu adımı atacağız ve çabucak bunu da gerçekleştireceğiz.

Stratejik ortağımız Ukrayna'yla değme kurda çapraz derin değinme ve istişarelerimizi sürdüreceğiz. Türkiye-Ukrayna iş birliğinin ahali bölgenin barışına ve refahına yardım sağlayacağı aşikardır. Ukrayna'da yaptığımız görüşmelerin ve imzaladığımız anlaşmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ziyaret esnasında bana refakat fail ahali yürütme vekili arkadaşlarıma, formalist ve uygulayımcı arkadaşlarıma da ilkin teşekkürname ediyorum" dedi.

"Batı maatteessüf şu anne denli bu işin çözümünde yardım niteleyerek vahit nesne sağlamadı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ukrayna ile Rusya ortada yaşanmış bulunan gerilimde, arsıulusal basının vahit kısmının, bire vahit sürede Amerika ve İngiltere'nin başını çekmiş bulunduğu ülkelerin gerilimin tırmanması yahut tansiyonun yükseltilmesi yönündeki açıklamalarını, yaklaşımını elbette değerlendiriyorsunuz?' sorusuna, "Bir iş şurası baş döndürücü açıkça ve belirgin söylemem lazım; bu proses içerisinde özen edilirse Batı maatteessüf şu anne denli bu işin çözümünde yardım niteleyerek vahit nesne sağlamadı. Sadece adeta matrak sokuyorlar diyebilirim. Böyle vahit boyut var ortada. Bu mevzuyla ait şekilde Putin'le bulunan görüşmeyi baş döndürücü önemsiyorum. Zira Zelenski'yle bulunan görüşmede, doğrusu bu mevzularla ait vahit mutabakatımız bulunduğunu gördüm. Çünkü şu anda Avrupa'da bu işi çözmeye müteveccih şekilde reis noktasında gerçek başağrısı var. Bundan önceki bakıyorsunuz vahit Merkel gerekince çıkıyordu, nitekim hal düşüncesince elinde açacak bulundurabiliyordu. Ama bunun haricinde şu anda hakeza vahit reis de kalmadı. Diğerlerinin adını doğrusu vermeye ister yok. Amerika ile ait hale da baktığımızda, Biden da şu an nedeniyle bu sürece hâlâ müspet yaklaşım sergileyemedi.

Dışişleri Bakanlarının bitirdikleri görüşmelerde de sonuca müteveccih vahit evolüsyon hâlâ kaydedilemedi. Bunu doğrusu kendilerinde de açıkça belirgin görüyoruz. Temennimiz odur ki Putin'le yapacağımız görüşmeden sonraları şayet arabulucu vahit ön ad bizlere yüklenirse, bu sıfatla bu işin içine girmeyi kabulleniriz ve üzerimize sakıt rolü de inşallah hazırlamaya çalışırız. Bu arada İlham Aliyev'in Ukrayna'ya vahit ziyareti oldu. Bunun haricinde Boris Johnson'ın bire vahit halde buraya vahit ziyareti oldu. Bu ziyaretleri tığ hâlâ sonraları derleyip toparlamak, buna uyarınca de vahit aşama alaşağı etmek istiyoruz. İlham Aliyev kardeşimizle bu ziyaretinden sonraları birtakım görüşmelerimiz oldu. Bütün mesele, vahit nesne beklemeden bu işin çözümüne müteveccih ne yapılabileceğinin gayreti süresince olmak" yanıtını verdi.

'Zelenski ve Putin hâlâ vahit araya gelmedi bu mevzuyu ahbaplık etmek için. Bu cins vahit görüşmenin Amerika ve NATO'nun nezarete altında yapılması da sağlam muhtemel değil. Türkiye dü önderi vahit araya getirebilecek mi? Rusya hakkıyla Ukrayna'ya girebilir mi? Rusya'nın sınırdaki askeri hareketliliğini elbette yorumluyorsunuz?' sorusu üstünde Erdoğan, "Davetimizle ait Putin'in Çin'den döndükten sonraları Türkiye ziyaretini gerçekleştireceği anlamında müspet vahit dönüş oldu. Şimdi zamanı kararlaştıracağız. Sonra da Putin ile Zelenski'yi fevk kurda vahit araya sağlamak kıl payı inşallah bu toplantıyı deneyelim istiyoruz. Zelenski'yle bulunan mutabakatımız bu istikamette. Bunu madun düzeylere indirmeden inşallah fevk kurda gerçekleştirebilirsek, buradan alacağımız neticenin alanda dünkü vahit oluşuma vesile vereceğine inanıyorum. Zelenski'yle bulunan toplantıda çaker bu düş doğdu. İnşallah sonu da hayırlı olur" dedi.

'Ukrayna medyasında sizin ziyaretinizin Boris Johnson'ın ziyaretinden hâlâ vahit tomar eko bulduğunu görüyoruz. Bu Ukrayna'nın Türkiye'ye verdiği önemin de vahit göstergesi. Putin apaçık vahit tahaşşüt yaptı. Masaya da çelimli ölmek ve bu yığınağın da boşa çıkmaması hesabına Putin'in Türkiye ziyareti evveliyat vahit girişimi mümkün mi? Böyle vahit olasılık bahis mevzusu mu sizce? Olursa Türkiye geldiğinde, masaya oturduğunda o görüşmenin ayrıcalığı elbette olur?' sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi:

"Ben bardağın yersiz çeşidinden beslemek istemiyorum, mahmul çeşidinden bakalım istiyorum. Bizim, Putin'le bulunan görüşmemizin düet mi olmadan Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı çerçevesinde mi olacağını o takvimi belirlemede konuşacağız. Eğer Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı çerçevesinde bunu deneyelim derlerse, o devir o söve içerisinde yapacağız. Yani Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı düşüncesince vahit araya geleceğiz lakin birlikte elbette Ukrayna'da heyetler arası görüşmemizi yaptıysak, bire vahit halde gene Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantımızı gerçekleştirme, öteki taraftan da Putin'le ilkin Rusya-Ukrayna arasındaki bu sıkıntıyı aşmaya müteveccih düet görüşmemizi ika fırsatı da zade olacak. Çünkü bizim Rusya'yla şu anda gerçek açıdan düet münasebetlerimiz var.

Bu münasebetler bayağı değil. Bunun düşüncesince atılacak adımlar da ehemmiyet sunma ediyor. O bakımdan Putin'le bulunan görüşmeyi baş döndürücü vahit tomar önemsiyorum. İşin yayımcı Ukrayna'yla bulunan boyutu baş döndürücü hâlâ şişman ehemmiyet sunma ediyor. Zira dünyanın gözü şu anda burada, 'Acaba Rusya-Ukrayna arasındaki bu başağrısı nereye varacak?' diye. Tabii olayın en ehemmiyetli yanı bilinen Donbas. Donbas mevzusundaki gelişmeler, hudut boylarındaki gelişmeler; bunların bütünü şu an nedeniyle dünyanın bakışını da buraya yöneltmiş durumda. Temennim odur ki bu semt barıştan, sulhtan ayrılmasın. Bunun düşüncesince de bu mücadelemizi sürdürüyoruz".

"Türkiye şekilde doğalgazda rastgele vahit sıkıntımız yok"

'Diğer taraftan Doğu Akdeniz'de ehemmiyetli vahit evolüsyon oldu. Amerika EastMed projesinden desteğini çekti. Geriye İsrail gazı düşüncesince vahit kıta biçim da Türkiye kalıyor kabilinden gözüküyor. Doğu Akdeniz de dünyanın gözünün uzun uzun vahit süredir üstünde bulunduğu vahit gözcü ve bizim düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli gelişmeler olmakta burada. Ayrıca Türkiye şekilde Mısır, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan kabilinden ülkelerle de vahit taraftan normalleşme emareleri görüyoruz. Bunlar Türkiye düşüncesince elbette vahit sürece ayraç ediyor doğacak için?' sorusuna Erdoğan, "Tabii bu icraat hakeza sade rakamlar değil, baş döndürücü gerçek rakamlar. Şimdi burada da bana uyarınca Amerika beklediğini bulamadığı düşüncesince ve bu işi finansal noktada kazançlı bulmadığı için, buradan istifa etmek yerinde kaldı. Yoksa kazançlı neticeyi bulmuş olsa Amerika buradan çekilmezdi.

Biz ise alanda ne diyoruz? Burada Kuzey Kıbrıs'taki Türklerin hakları var. Bu haklar düşüncesince de tığ adımlar atıyoruz. Bizim şu anda 3 kıta taharri gemimiz var, 4'üncüyü aldık. 2 kıta de sismik araştırı gemimiz var. Bunların şu anda düzentileme alanlarını belirledik. İşte vahit bölümü Karadeniz'de çalışıyor, vahit bölümü da bundan hakeza Akdeniz'de çalışmalarını sürdürecek. Tabii zat gemilerimiz olması nedeniyle bunlar bizim maliyetlerimizi gerçek açıdan düşürüyor. İnşallah bunlarla beraber, illa hele deminden bu Sakarya Gaz Sahası ve o alanlarda attığımız adımlarda ve yaptığımız taharri çalışmalarında sonuçları almaya başladığımız andan itibaren vahit iş doğalgazı halkımıza servet etmemiz baş döndürücü hâlâ değişik olacak. Aynı halde geleceği görmede bundan hakeza bizim gücümüz baş döndürücü hâlâ artacak. Son zamanlarda birileri diyor ki 'doğalgaz bundan sonraları sıfırı tüketiyor, doğalgazda boyut şu halde kötü, hakeza kötü'. Doğalgazın sıfırlanması, sıfırı tüketmesi kabilinden vahit nesne banko bahis konusu değil. İran'da vahit aksaklık sayesinde küçük vahit başağrısı oldu. O ayrı vahit konu lakin bu bizim doğalgazımızın tükenmesi anlamına gelmiyor. Bizim vahit iş Tuz Gölü'nün altında doğalgaz ambarlama alanlarımız var. Silivri'de gene bire vahit halde doğalgaz ambarlama alanlarımız var.

Bir de bunun indinde Azerbaycan'dan vürut bitmeme ediyor. Bunun indinde gene bire vahit halde Rusya'dan doğalgazımız geliyor. Durum böyleyken kalkıp da vatandaşı, milleti bu mevzuda heyecanlandırmanın vahit manası yok. Bizim buradaki yaklaşımımız nedir? Biz doğalgazımızı tasarruflu kullandık. Ne yaptık? Mesela en azından sanayiye doğalgaz ita vakasını azalttık. Dedik ki banko konutlara ara yaşatmayacağız, konutlarımıza doğalgazı vermeye bitmeme edeceğiz. Ve programımızı bire vahit halde uyguladık. Bu arada ego İran Cumhurbaşkanı ile görüşmemi yaptım.

Aynı halde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın Yardımcısını, BOTAŞ'ın yetkililerini İran'a gönderdik. Onlar da orada görüşmelerini yaptılar. Cumhurbaşkanı 'Bize 10-15 güneş izin ederseniz, tığ bu işi toparlarız' dedi. Gerçekten de 15 güneş içerisinde falanca iş toparlandı ve baştan alışılagelen akışa geçti. Şu anda tığ söz gelişi Irak vakasını da gündemimize aldık. Onu düşünüyoruz. Irak'tan da olasılık doğalgaz noktasında Türkiye'ye vahit sunma olabilir. O da olursa doğrusu hâlâ da değişik olacak. Ama bizim şu anda Türkiye şekilde doğalgazda rastgele vahit sıkıntımız yok. Türkiye'nin hakeza vahit problemi yokken bunu varmış kabilinden göstermek, milletimizi bu şita mevsimi içerisinde ruhsal şekilde negatif etkilemekten başka vahit işe yaramaz" yanıtını verdi.

'İsrail gazı da geldiği zaman, İsrail gazı da Türkiye'den geçecekse olasılık vahit seçenek oluşturacak mı?' sorusu üstünde Erdoğan, "İsrail'le, Herzog'la bu mevzuyu da görüşeceğiz. Başbakan'la bire vahit halde gene bu konu görüşülecek. Biz, İsrail'le bu aşamada eskiden doğrusu yolumuzu açmıştık. Biz, İsrail doğalgazını vatanımızda kullanırız, kullanmanın ötesinde Avrupa'ya geçişi düşüncesince de ortak vahit çalışmanın içine gireriz. Şimdi Herzog'la da inşallah Türkiye ziyaretinde bu mevzular bizim gündemimizde olacak" dedi.

'Tüm dünyada erke maliyetlerinin artmasının bizde de ilkin çarpıcılık ve saf kavara faturalarına vahit yansıması oldu. Siz de vatandaştan mevrut arzu doğrultusunda çarpıcılık satmaca tarifelerinde kilovat oranını değiştirdiniz. Acaba vatandaşa, ıvır zıvır esnafa yansıyacak dünkü vahit kodifikasyon mümkün mi? Doğalgazda da benzeşim vahit kodifikasyon mümkün mi?' sorusuna Erdoğan, "Biz doğalgazda ve elektrikte doğrusu bu proses içerisinde gerçek açıdan terviç yaptık. Avrupa ile karşılaştırma edilmeyecek derecede vahit desteklenmiş yaptık. Şu an Avrupa'nın en ehven doğalgazı bizde. Geçen sene çarpıcılık faturalarında yüzdelik 50, saf kavara faturalarında yüzdelik 75 oranında büyüklük şekilde terviç sağladık.

Tarifelere yansıtılmayan yekûn terviç ücreti 100 bilyon lirayı buldu. 2022 senesinde da doğalgazın 4'te 3'ü hala desteklenmiş ediliyor. Dünya erke noktasında şişman vahit darboğazda. Biz bu darboğazı öngördük ve güçlü, toplumsal büyüklük mantığıyla tedbirlerimizi aldık. Kademeli prospektüs de Türkiye'deki hanelerin sayı farkı çarpıcılık tüketimleri hesaplanarak 150 kilovatsaat şekilde belirlenmişti. Gelen talepler üstünde vahit numara derece maaş 210 kilovatsaate çıkarıldı. Bundan ahir süreçte de tığ vatandaşımızı dara, zora sokacak vahit paha uygulamasını yapmayız" yanıtını verdi.

'Irak'tan doğacak gaz, Irak'ın kuzeyinden mi olacak? Neçirvan Barzani ile görüştünüz geçenlerde. Merkezi hile değil herhâlde, Kuzey Irak değil mi?' sorusuna, "Neçirvan Barzani, Irak'ın kuzeyinde de olsa tığ onunla Irak'ın merkezini de konuşabiliriz ve konuştuk. Neçirvan Barzani'yle bulunan arkadaşlığımız bizim baş döndürücü vahit tomar farkına varır ve aramızdaki hususiyet sonrasında derecededir. O da bu mevzuda elinden geleni yapacağını, rotatif sermaye kebap kebap dönmez merkezi yönetimle olsun, ilgililerle olsun mevzuyu görüşeceğini söyledi. İnşallah Irak doğalgazıyla ait de anlaşmalarımızı yapıp, oradan kazan-kazan esasına uyarınca hem onlar kazanacak hem de tığ nail olacağız" yanıtını verdi.

"Ülkemiz, DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu'nun çalışan vahit üyesi şekilde da yıldırı örgütüyle mücadelede arsıulusal çabalara deli mahmul yardım sağlamaya bitmeme edecektir"

'ABD, DEAŞ yıldırı örgütü önderi Kureyşi'nin öldürüldüğünü duyurdu. Türkiye sınırına baş döndürücü DOĞRU vahit noktada bu operasyonu yaptılar. İdlib olması hasebiyle, acep Türk askeri varlığının bulunduğu noktalara DOĞRU vahit yerde miydi? Bu harekât evveliyat Amerika ile vahit bağlantı ha mu, bilim paylaştılar mı?' sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi:

"Türkiye arsıulusal sulh ve istikrarın temini amacında DEAŞ yıldırı örgütü ve onun anabolizma etmiş bulunduğu ayrık zihniyetle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamda arsıulusal çabalara yaptığımız deli mahmul katkılar var. Ayrıca ister yurtiçinde ister hudut ötesinde gerçekleştirdiğimiz operasyonlar ve aldığımız inhibütör tedbirlerle DEAŞ yıldırı örgütünün geriletilmesinde baş döndürücü ehemmiyetli roller üstlendik. Ülkemiz, DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu'nun çalışan vahit üyesi şekilde da yıldırı örgütüyle mücadelede arsıulusal çabalara deli mahmul yardım sağlamaya bitmeme edecektir. Öte yandan, arsıulusal sulh ve güvenliğin temini düşüncesince ahali yıldırı örgütleriyle farklılık olmaksızın savaş edilmesi gerektiğine inanıyoruz".

'15 Temmuz çıyan FETÖ çarpış girişiminden sonraları başını CHP'nin çekmiş bulunduğu ihtilaf partileriyle yurdumuzdaki büyükelçilerin disiplin temasları oldu. Bu görüşmeleri 2019 yerli seçimlerinden sonraları hâlâ da sıklaştırdılar. Siz büyükelçilerin muhalefetle bu denli kesif görüşmesini, basına mestur görüşmeler yapmasını elbette değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Erdoğan, "Ben bunları on paralık önemsemiyorum. Yani büyükelçiler gelmiş, şehremaneti başkanıyla görüşmüş, şehremaneti başkanıyla gitmiş balıkçıda balık yemiş, o onun düzeyinin ne işe yaradığını gösterir" yanıtını verdi.

'CHP İstanbul İl Başkanı Gezi Parkı vakalarında vahit bebek fotoğrafı paylaşıp bu fotoğrafın üstünde sizinde isminizi yazarak “Kindar bebek yetiştiriyorum. Haberin olsun” demişti. Ve çocuğun resmini gizlemeden paylaşmıştı. Bir taraftan da bire vahit CHP, Trabzon'da vahit çocuğun söyledikleri üstünden ağırbaşlı vahit halde eleştiriyor. Çocuk diyince de akla Diyarbakır Anneleri geliyor. Diyarbakır Annelerini de görmezden geldiklerini görüyoruz. Hem sizin mitinginizdeki vaziyeti hem de bu tepme standardı değerlendirmenizi dileyiş ediyorum' sorusu üstünde Erdoğan, "Onların bütünü bizim çocuklarımız. Bizim vahit kıta önemsediğimiz özellik çocuklarımızın kendilerine, ailelerine, vatanına, milletine müfit olmalarıdır. Biz, onlar kabilinden çocuklarımıza müstahak olmadıkları bölgeleri katiyen yakıştıramayız. Biliyoruz ki çocuklarımız yarının umududur.

Bütün çocuklarımızı, gençlerimizi kucaklıyoruz, hepsine kardeş kardeş gözümüz kabilinden bakıyoruz. Trabzon'da vahit Çocuğumuz sahneye neşet etmek düşüncesince feryat figan baş döndürücü ısrar edince tığ de yanımıza çağırdık. Kendisi o esnada mikrofonu kapıp vahit şeyler söyledi. Esasında bebek ne demiş ehemmiyetli değil. Nihayetinde çocuktur. Ama bununla ait vahit güruh nesne konuşuldu. Onların anca demesi, hakeza demesi baş döndürücü da ehemmiyetli değil. Biz ne yaptığımıza bakacağız; bu ülkenin çocukları ortada uğur boncuğu farklılık yapmadan yolumuza da bire vahit kararlılıkla bitmeme edeceğiz" dedi.

"Kim ne derse desin tığ ülkemizin ve bölgenin güvenliğini, huzurunu, istikrarını zılgıt fail yıldırı örgütlerinin kökünü kazımakta kararlıyız"

'Sınır ötesi yıldırı operasyonlarında vahit süredir Süleymaniye'ye ve Erbil'in güneyine denli iniliyor. Irak Kürt diyalekt yönetimi bu operasyonlara dayanak noktası verirken HDP dayanak noktası vermiyor. Tam tersi ayıplama mesajı yayınlıyor. Nasıl değerlendiriyorsunuz bunu?' sorusunu Erdoğan, "Şu anda ilkin Irak'ta ve Irak'ın kuzeyinde Barzanilerin duruşu baş döndürücü vahit tomar farklı. Ve bu duruşu Türkiye ile baş döndürücü hâlâ ortak, baş döndürücü hâlâ el birliği içerisinde yürütüyorlar. PKK yıldırı örgütüne dirlik da değişik vahit duruşları var ve bu değişik duruşlarını da değme güzeşte güneş tanıtlama ediyorlar. Bu gelişte yaptığımız görüşmelerde de ego kendisinde bunu ilkin gördüm ve muhtemelen o ki cumhurbaşkanlığı seçimiyle baş başa Irak'ta dünkü vahit proses başlayacaktır. Bölge halkları terörden usangın durumda. Kim ne derse desin tığ ülkemizin ve bölgenin güvenliğini, huzurunu, istikrarını zılgıt fail yıldırı örgütlerinin kökünü kazımakta kararlıyız" niteleyerek cevapladı.

'Son çağda terörle savaş operasyonlarında Türkiye şişman muvaffakiyet gösteriyor. Kış Kartalı operasyonu ile ait sizin “kaçacak hapishane bulamadılar” kabilinden vahit ifadeniz vardı. Biraz detay verir misiniz? Ayrıca CHP hâlâ önceki tezkereye hayırlı oyu vermesi akıllara geliyor. Bu mevzuda elbette vahit değerlendirmeniz olur?' sorusuna Erdoğan, "Kış Kartalı Harekatı da Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki teröristlerin inlerini başlarına tahrip irademizin vahit adımı. Hem bu harekatta hem de etraflı terörle savaş operasyonlarında fariza düzlük kahramanlarımızı kutluyorum. Tabi bu operasyonlarla vahit güzel köşeye sıkışan teröristler çıldırmaya başladı. Çaresizliğin verdiği vahit ürün olarak, zat aralarındaki telefon konuşmalarında yıldırı örgütü üyelerine “herkes zat başının çaresine baksın” niteleyerek yönerge geçiyorlar. Ama hiçbiri kaçacak hapishane bulamayacak. Terörü kaynağında kurutmakta kararlıyız. Teröristlere sınırlarımız süresince ve haricinde soluk aldırmıyoruz, aldırmayacağız" yanıtını verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler