USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Suriye’nin barışı yine Türkiye-Rusya ilişkilerine bağlı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşmede, “Suriye ile münasebetli beraberce atığımız adımlar da şişman ehemmiyet bildirme ediyor. Oranın da barışı yine Türkiye-Rusya ilişkilerine bağlı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Suriye’nin barışı yine Türkiye-Rusya ilişkilerine bağlı”
29-09-2021 15:16
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda mevcut olmak az daha Soçi'ye geldi. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Devlet Başkanlığı Resmî Konutu'nda müşterek araya geldi. Erdoğan musahabe esnasında beniz yüze görüşmeyi gerçekleştirmekten sevinme duyduğunu anlatım etti. Covid nice dostları birbirinden ayırdı. Dünyada şuanda Covid'den ölenlerin sayısına baktığımız devir 4 milyon 780 bin. Tüm tedbirleri almamıza karşın mücadelemiz aşırı ağır koşullarda bitmeme ediyor” dedi.

Putin'e teşekkürlerini ileten Erdoğan, “Yangın ve felaketlerde bizlere vermiş olduğunuz dayanaklık kılmak sayesinde şahsım, milletim namına aşırı teşekkürname ediyorum. Bu arada gönderdiğiniz uçaklarda 2 pare pilotla bizim 2 arkadaşımız maatteessüf martir oldular. Telefonla bu mevzuyu görüştük güçlükle yeni baştan baş sağlığı diliyorum. Dostlar ağır günlerde muhtemelen oluyor. Hepsinden öte, lazım siyasal lazım askeri lazım iktisadi lazım ticari bölgelerde Türkiye-Rusya ilişkileri aşırı değişik müşterek biçimde kendini gösteriyor. Ticaret hacminde bölümsel gerileyiş çıkışlar olsa da şuanda oldukça güzel müşterek durumda. Daha da güzel müşterek pozisyona istikbaline inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“Akkuyu zamanlamasına akıllıca şekilde yapım bitmeme ediyor”

Rusya'nın gezim dair verdiği dayanaklık kılmak sayesinde de teşekkürname fail Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Rus dostlarımızın Türkiye edişlerinden ötürü da minnettarız. Sizin de az evvela anlatım ettiğiniz kabilinden Akkuyu'yu görüşme ettim. Zamanlamasına akıllıca şekilde yapım bitmeme ediyor. Aldığım bilgilere layıkıyla de belirlenen sürede bitecek. Önümüzdeki sene müşterek numara ünitenin açılışını yapabileceğiz. Yoğun müşterek düzentileme var. Şuanda burada 13 bin insanoğlu çalışıyor. Bunların 10 bini Türk, 3 bini Rus. Hemen doğrudan tamamına yakını Rusya'da terbiye aldı. Bu da aramızdaki ilişkilerin pekişmesine hastalık oldu. Bir gayrı madde da ilkin bizim defans sanayinde baş başa attığımız adamlar. Bunu da başkaca konuşmamızda kâr var. BM Genel Kurulu'nda bilinen kişiler bizlere birtakımı mevzuları ilkin sordular. Biz de onlara müstelzim yanıtı verdik. Attığımız adımlardan arka dönmemiz belkili değil”

“Suriye'nin barışı yine Türkiye-Rusya ilişkilerine bağlı”

Türkiye-Rusya ilişkilerinde aşırı elan güçlenerek bitmeme edilmesinin yarayışlı olacağını laflarına ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye ile münasebetli baş başa atığımız adımlar da iri ehemmiyet sunma ediyor. Oranın da barışı yine Türkiye-Rusya ilişkilerine bağlı” dedi.

Putin: “Türkiye ile düet ticaretimiz yüzdelik 50 oranında arttı”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi kentindeki resmi yazlık konutunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı onama etti. Putin toplantıda icra ettiği konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile pandemi zımnında 1 buçuk senedir beniz yüze görüşemediklerini belirterek, “Ancak daim değinme halindeyiz. İkili ilişkilerimizin dip ve müspet müşterek biçimde gelişmesinden oldukça memnunuz. İlgili kasıntı ve kuruluşlarımız da daim değinme halindeler” dedi. Geçen sene düet tecim hacminde yüzdelik 20 oranında ehemmiyetli müşterek azalış kaydedildiğini hatırlatan Putin, “Bu yılın evvel 8 kocaoğlan içinde düet ticaretimiz yüzdelik 50 oranında arttı. Pandemi esnasında kaybettiklerimizi telafi etmekle kalmayıp ehemmiyetli müşterek çoğalma da sağladık” diyerek konuştu.

“Rusya'nın Türkiye'ye yatırımları kısaca 6.5 bilyon dolar”

Yapılan görüşmelerin herhangi müşterek devir problemsiz geçmediğine özen çekici Putin, fakat ilişik kasıntı ve firmaların müspet akıbet elde etmeyi başarabildiğini söyledi. Putin, çapraz yatırımlar da artmaya bitmeme ettiğini anlatım ederek, “Türk tarafının Rus ekonomisine yapmış bulunduğu envestisman kısaca 1 buçuk bilyon dolar. Rusya'nın Türk ekonomisine yapmış bulunduğu yatırımlar ise 6.5 bilyon dolar civarında” dedi. Büyük planların hepsinin düzenlenen biçimde bitmeme ettiğini vurgulayan Putin, “TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı problemsiz şekilde çalışıyor. Hem Türk halkının bununla müşterek Rusya'nın çıkarlarına akıllıca müşterek biçimde bu iri ve ehemmiyetli projeye vermiş olduğunuz kalburüstü katkılarınızdan ötürü sizlere müşterek kat elan teşekkürname kılmak istiyoruz. Son günlerde Avrupa saf taş yağı lambası yağı piyasasında istikrarsızlıklar yaşanmaktayken Türkiye kendini güvende hissedebiliyor. Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatı da programa akıllıca şekilde bitmeme ediyor” halinde konuştu.

Suriye ve Libya karışma arsıulusal arenada da güzel müşterek biçimde iş birliğinin sürdüğünü tamlayan Putin, “Burada hem Suriye bununla müşterek Libya ile ilişik tutumlarımızı kastediyorum. Azerbaycan'la Ermenistan arasındaki sınırda Rus Türk ateşkesi arama merkezi güzel müşterek biçimde faaliyetlerini sürdürüyor. Bu işbirliğimiz hem barışın sağlanmasında bununla müşterek mihman müşterek barışın sağlanmasına müteveccih asliye müşterek unsur” dedi.

“Bu sene 2 buçuk milyon Rus gezgin Türkiye'ye gitti”

Pandeminin evren çapında gezim sektörüne ağırbaşlı dokunca verdiğine özen çekici Rusya Devlet Başkanı Putin, “2019 senesinde 6.8 milyon Rus gezgin ülkeyi görüşme etmişti. 2021 yılındaysa yalnızca 1 buçuk milyon. Bugünlerde gestalt adım adım normale dönüyor. Bu yılın 9 kocaoğlan içinde 2 buçuk milyon Rus gezgin Türkiye'ye gitti. Bu yayıncı güneş tacı virüsle savaş alanındaki işbirliğimize de bağlı. Bu yöndeki icraat müspet müşterek şekilde, güzel tempoyla gelişiyor. Bu icraat umumi şekilde ekonomimizin bununla müşterek gezim sektörümüzün baştan iyileşmesine asistan olacaktır” diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler