USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ile de bu iş için girebilir, siyasette dargınlık olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan ahir süreçte nite Mısır ile bu iş için girdiyse ayrımsız halde Suriye ile de bu iş için girebilir. Siyasette dargınlık olmaz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ile de bu iş için girebilir, siyasette dargınlık olmaz
27-11-2022 22:08
Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Konya İl Başkanlığı kabilinden Konya Millet Bahçesi'nde düzenlenen Gençlik Buluşması'nda icra ettiği konuşmada, şehirde baş döndürücü coşkulu, dişi birim devir geçirdiklerini, bugüne derece Konya'da icra ettiği mitinglerle kıyaslandığında bugünkü buluşmanın baş döndürücü değişik bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Konya İl Başkanlığı kabilinden Konya Millet Bahçesi'nde planlı Gençlik Buluşması'na katıldı https://t.co/WCRuEjGMx8

— AA Canlı (@AACanli) November 27, 2022

Her gelişinde Konya'nın baş döndürücü hâlâ geliştiğini, baş döndürücü hâlâ değişik birim bir hale geldiğini gördüklerini tamlayan Erdoğan, hepsi şehremaneti başkanlarının Konya'ya baş döndürücü şişman görev verdiğini, 20 salname iktidarları devrinde de Konya'ya 80 bilyon müfret amme yatırımı yaptıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'dan Konya'ya, Ankara'dan Konya'ya gelmenin bundan hakeza balkı olmadığını, ulaşımda konforun arttığını söyledi. Erdoğan, "Gençliğin bunları bilmesi lazım. 20 sene önceyi siz demincek bilmiyorsunuz. 20 sene evvela hakeza birim nesne var mıydı? Yoktu. Ama demincek bunlar olunca, cahillik 20 sene evvela ne vardı bunun bilincinde değil." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, dünkü açılışı meydana getirilen Eğiste Hadimi Viyadüğü'nün uzunluğunu soran ve Karaismailoğlu'ndan, "166 m. yükseklik. Onun üstünde bindirilen 372 m. uzunlukta köprü yol ve 450 m. de tüneli var." yanıtını düzlük Erdoğan, şöyleki konuştu:

"Birileri bunu emin olun anlamaz. Hastaneler. Bana soruyor. Kamu-özel ortaklığı nelerdir bilmiyor eş ne yapayım? Benim alanım ekonomi. Yönetimde gerçek bulunan bir, insanı yönetmek, iki, parayı yönetmek, üç, bunlarla bu arada projeyi yönetmektir. Şimdi bizim beyefendi bu işi anlamıyor, bilmiyor. Bu kamu-özel iş birliğidir. Para senin kasandan çıkmayacak. Nereden çıkacak? İş adamı, yatırımcı diyor ki 'ben parayı bulacağım, sen de bana şu işi ver.' Ne kadarlığına ver? Onun ihalesini yapalım. 10 seneliğine mi, 15, 25 seneliğine mi verirsin, pazarlığı tecrübe edelim ver. Şimdi söz gelimi İstanbul'da İGA Havalimanı. Dünyanın en önde mevrut havalimanlarından birim tanesi. 2041'e derece şu andaki işletmeciler burayı işletecek. Bizim cebimizden buraya birim kuruş dünyalık çıkmadı. Parayı onlar getirdi, onlar yaptı. Şu anda da dünyanın evvela üç havalimanından birim tanesi. Buradan bizlere duyulan de birim sevap ödemesi de yapıyorlar. Kafa bu kafa. Onlar ne yapıyor? 'Sakın buraya kimesne gelmesin dışardan, şayet bak bu ihalelere falanca girerseniz ondan sonraları parayı alamazsınız.' Bir ülkenin anne muhalefeti hakeza konuşur mu, bunları söyler mi? Yol yapana söylüyor, sayrılarevi yapana söylüyor, 'sakın bu işlere bulaşmayın, hırçın hâlde bunun altında kalırsınız' diyorlar. Tabii onu dinleyen birim kudret yok. Biz işimize bakıyoruz. Adamlara lakap da takmışlar, 'beşli çete' diyorlar. Bunu dediğin devir bu ülkede ecnebi kapital gelip yatırıma girer mi, girmez. Bütün bunlara karşın şu andaki iktidara evcil ve ecnebi girişimciler güvendiği, inanılmış bulunduğu düşüncesince giriyor. İşte İstanbul Havalimanı hakeza yapıldı. Kovid devrinde dünyanın eksiksiz havalimanları stop lakin bizim ki şakır şakır çalıştı. Hiç eğlenme yok."

"Kışın Bolu Dağı'nda çekilen eziyet namevcut artık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güzeşte hafta Artvin'de açılışını icra ettikleri Yusufeli Barajı ve HES'i ulusal bütçeden mensur ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Burayı da evcil mühendis, işçi, yüklenici firmayla yaptık. Fakat anca birim yerde bu baraj yapılmış oldu ki, dağların ortada adeta, teleferik sistemiyle dağları birbirine bağlayarak tüneller deliniyor ve tünellerin delindiği bu yerde Yusufeli ilçesini değişik birim yere taşıyoruz ve ilçeyi taşırken de baraj adete orada meydana getirilen konutların birim denizi durumuna geliyor. Orada senede bizlere 5 bilyon müfret art devir olacak. Yedi senede bu baraj kendisini akçalanmış edecek. Maliyeti 35 milyara liraya yakın."

Erdoğan, barajda su dolumunun, doğacak sene mayıs yahut haziranda tamamlanacağını, erke üretimi ve suyla ilgilendiren sıkıntıların giderileceğini anlattı.

"Marmaray'ı dört sene hâlâ er bitirecektik"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile hassaten darülfünun öğrencilerinin Yusufeli Barajı ve HES'i görmesi üstüne konuştuklarını tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Marmaray'da CHP bizim önümüzü tıkamamış olsaydı, tığ Marmaray'ı dört sene hâlâ er bitirecektik. Ne oldu? Türkiye'de evvela kat denizin altından tığ raylı sistemi yaptık. Bize baş döndürücü güçlük çıkarttılar lakin buna karşın dedik ki tığ Ferhat'ız, budun de Şirin. Ferhat elbette dağları delip geçtiyse tığ de dağları delip geçeceğiz. İşte Marmaray'da delip geçtik, Artvin'de de gine dağları delip geçtik. Türkiye'de iktidarımızdan evvela hakeza raylı sistemler, tüneller ve benzerleri sağlam yok. Bu tünelleri tığ geldik ve yaptık. Bakın baş döndürücü ilginç birim şey, Bolu Dağı'ndan geçe o ünlü tünel tığ gelene derece kapalıydı. Ne diyorlardı biliyorsunuz? 'Burayı kumpir kaynağı yapalım', bazıları de 'burayı tabii taş yağı lambası yağı kaynağı da yapabiliriz' diyordu. Biz ise 'boşuna mı mesai verdik buraya' dedik. Burası İtalyanlarla kuma yapılmıştı. Biz dedik ki burayı kelimesi kelimesine tünel şekilde yapacağız ve halkımızı huzura kavuşturacağız. Orayı o halde yaptık, bitirdik. Kışın Bolu Dağı'nda çekilen eziyet namevcut artık. Herkes ferah ferah gelip geçiyor."

"Yabancı misafirler parlak diyor, teşekkürname ediyor"

Türkiye'nin nice durumunda meydana getirilen köprüler bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyleki bitmeme etti:

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık, birim devir dolaşıyorum. Bizim kampanya çadırı ile CHP'nin kampanya çadırı taraf yanaydı. Onların yanına şöyleki birim uğrayıp çaylarını içeyim dedim. Oradan da Yavuz Sultan Selim Köprüsü gözüküyor. 'Köprü nasıl?' dedim, 'iyi değil' dediler. 'Niye?' dedim, 'Adını niçin Yavuz Sultan Selim Köprüsü koydunuz?' dediler. 'Niye tasalı oldunuz?' dedim. Yavuz Sultan Selim Osmanlı'nın en çelimli padişahlarından birim tanesi. Nerelerden neleri getirdi. Böyle birim padişahın ismini iletmek size niçin gadirlik oldu? Dert başka. Kusura bakmayın ego niçin dirlik çıktığınızı biliyorum lakin sizinle bunun tartışmasına girmeyeceğim. Oraya o yakışırdı onun düşüncesince de oraya Yavuz Sultan Selim'in ismini koyduk. Aynı halde Osman Gazi Köprüsü. Düşünün İstanbul-İzmir 7-7,5 saatti. Biz bunu yaparak İstanbul-İzmir arasını üç saate düşürdük. Çok aceleci kullananlar var, onlar hâlâ değişik da kullanabiliyorlar. Hepsinden öte, Marmaray'ı yaptık. Marmaray'dan sonraları dedik ki Marmaray raylı sistem. Biz burada dünkü birim etap hâlâ atalım, nelerdir o, Avrasya Tüneli'ni açalım buradan da vasıtalar geçsin. Kısa sürede orayı da yaptık."

Yabancı misafirlere Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü gezdirdiğini, hepsinin "muhteşem" niteleyerek kutlama ettiğini aktaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz anca birim gün yazmışız ki o zamanı yazan milletin torunları şekilde sizler de bizi geçeceksiniz." dedi.

Erdoğan, sağlıkta kent hastanelerinin ayrı birim güç, ayrı birim olanak yarattığına ayraç etti.

Eskiden parası olanların Amerika Cleveland'a gittiğini dile getiren Erdoğan, "Ama demincek cankurtaran uçağımızı gönderiyoruz, Almanya'da derhal çabucak ölüme mahkum edilmiş hastamızı, Hollanda'da bire birim şekilde, onları cankurtaran uçağımızla oradan alıp ülkemize getiriyoruz ve burada özlük hastanelerimizde tedavilerini yaptırabiliyoruz. Bu hale geldik." sanarak konuştu.

Erdoğan, gençlere, "Bunlarla alım çalım duyacaksınız, bunlarla övüneceksiniz 'Artık bizim elimizde bu imkanlarımız var' diyeceğiz. Dolayısıyla geleceğimizi dengesiz edebileceğimiz birim cahillik şekilde sizden bu başarıyı göstereceğinize inanıyorum." sanarak seslendi.

Sağlıkta fiziksel imkanların oldukça elleme bulunduğunu dile getiren Erdoğan, "Ama bizim demincek birim de fiziksel imkanlardan mavera hekimlere ihtiyacımız var. Bu sayının çabucak çoğalması lazım. Bu sayıyı ne derece artırırsak muvaffakiyet yüzdemiz de inanıyorum ki o derece artacak." dedi.

Gençlere "çantada keklik" şekilde bakanlar bulunduğunu tamlayan Erdoğan, "Onlara, gençlerimiz önümüzdeki haziranda müstelzim cevabı, on paralık hakeza olmadığını göstererek verecektir." ifadesini kullandı.

Öğrenim kredisi borcu silinmiş bulunduğu gençten teşekkür

Bir genç, öğrenim kredisi borçlarının faizlerinin silinmesinden naşi Erdoğan'a teşekkürlerini sundu. Borcunun faizinin silinmesiyle Erdoğan ile buluşmanın bire birim güne emsal gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren genç, borcunun silindiğine değgin belgeyi Erdoğan'a imzalattı.

Öğrenim kredilerindeki birim artım olup olmayacağına bağlı istifham üstünde Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençlik ve Spor Bakanımız, heyeti ile emekleri yapıyorlar ve bu emekleri yaptıktan sonraları lisans, efdal lisans, doktora eksiksiz bunların ücretlerini belirleyip onaya bana getirecekler. Ondan sonraları da açıklamayı yapacağız." sanarak konuştu.

"Onlar bizim gelişigüzel şeyimizdi, bizim gök mülkü sebebimizdi"

AK Parti ile doğrudan elden bire birim yaşta bulunduğunu tamlayan birim gencin, "Doğduğumda siz vardınız, şu anda siz varsınız, ilerde de baştan sona sizin olmanızı istiyorum. Çok heyecanlıyız o sebepten dolayı ağlıyorum." ifadeleri üstünde Erdoğan, "Ağlamak yok." dedi.

Erdoğan, ziyaretlerinde çocuklara bozukluk el öptürmediğine müteveccih birim istifham üzerine, almış bulunduğu terbiyenin ve eğitimin bunu gerektirdiğini vurguladı. Erdoğan, şöyleki konuştu:

"Annemin hassaten ayaklarının altını öperdim, annem izin etmezdi. Anneme derdim ki Peygamberimiz buyuruyor ki 'Cennet annelerin ayakları altındadır.' Bak babaların ayakları altındadır demiyor, annelerin ayakları altındadır. Senin ayağının altında anne, cennetin kokusu var, ego o kokuyu kabul etmek istiyorum. Annem o elleme Rize lehçesiyle derdi ki 'Oğlum git başımdan.'"

Babasının yalnızca elini öptüğünü dile getiren Erdoğan, "Ama öğretmene ulaşınca onlar bizim gelişigüzel şeyimizdi, onlar bizim gök mülkü sebebimizdi. Hazreti Ali'nin 'Bana birim kod öğretenin 40 sene kölesi olurum' ifadesi var ya ahacık buradan hareketle tığ bunu ortaya koymamız geçişsiz ve birim Müslüman cahillik şekilde bunu ispatlamamız lazım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aybüke ve Arzu öğretmenleri martir edenlerin yolundan gidemeyeceklerini vurgulayarak, "Onlar teröristler, onlarda hoca değeri sanarak birim nesne yok. Zaten bizi onlardan ayıran hasiyet bu. Necmettin öğretmenin değerini, değerini o ahlaksızlar, o şerefsizler bilemez. O pırlanta denli canlı öğretmenimizi elbette martir ettiklerini okumuşsunuzdur. Bilemez lakin tığ bunların değerini bileceğiz." sanarak konuştu.

Öğrencilerin kendilerine mesai sağlayan öğretmenlerinin değerini kadrini bilmiş bulunduğu takdirde öğrenci kısaca "talep eden" olacağına ayraç fail Erdoğan, "Muallim de bizim hocalarımız. İnanıyorum ki bizi birilerinden ayıracak uygulamayı, işin felsefesini ortaya koymamız lazım. Onun düşüncesince ego el öptürmem, beklenen olduğunca... Tabii yabancılar niçin el öptürüyor filan, anca birim iddianın ortamında de değilim lakin bu fakirin niteliği bu, beklenen olduğunca öptürmem lakin tavsiyem de baştan sona annenizin, babanızın elini öpün, öğretmeninizin elini öpün zira onların sizin üzerinizde hakları var." ifadelerini kullandı.

"Biz adeta baştan birim gün boşlamak durumundayız"

Bir öğrencinin "Sınır ötesi operasyonlar yapılırken 'En ulusalcı benim' söylemlerinde bulunan zatlar, Mehmetçiğimize nazar boncuğu destek, moral, güdeleme yükseltecek söylemde bulunmuyorlar. Bu bizi baş döndürücü üzüyor, deme da veremiyoruz. Bunlar Recep Tayyip Erdoğan'a aykırı olmakla Türkiye'ye aykırı olmayı mı fark edemiyorlar olmadan hakkıyla Türkiye'ye mi aykırı oluyorlar. Bunu sizden bellemek istiyoruz." ifadesini üstünde Erdoğan, şöyleki konuştu:

"Aslında dört dörtlük damardan girdiniz. Bunlar emin olun Türkiye sevdalısı değil, bunlar Türkiye düşmanı. Türkiye sevdalısı olsalar, attığımız bu adımlarda yapacağımız yahut yaptığımız yatırımlarda tığ de hükümetin yanındayız, kabinenin yanındayız. Mesela Togg açılışına bunları çağırma ettik lakin bu davete icabet etmediler, gelmediler. Buralarda anlamak onlar düşüncesince adeta bu yatırımları denetlemek anlamına dirimlik ve budun bunlara baş döndürücü hâlâ değişik bakar endişesini taşıyorlar. Onun düşüncesince de bu cins yatırımlara gelmiyorlar.

Geçenlerde TOGG'un yönetiminde bulunan arkadaşlardan başkan bulunan dost dedi ki 'TOGG'u gelip gezebilir miyiz sanarak birim arzu var ne dersiniz?' Hani ne diyorlardı başta, 'Fabrikası nerde, fabrikası namevcut ki Togg'u burada üretmiyorlar ki İtalya'da üretiyorlar, ondan sonraları Türkiye'de ürettik sanarak söylüyorlar' filan dediler. Dedik ki gelsinler, bizim bu aşamada rastgele birim sıkıntımız namevcut lakin Sanayi ve Teknoloji Bakanımızı da yanınıza alın, baş başa tesisleri gezdirin, görsünler. Bu budun neye kadir, neye erkli bunu şahsen görmelerinde yarar var ve şu an bakımından orada 1430 etkin öge var lakin bu nüsha 4-5 bin, buralara derece çıkacak. Şimdi kısaca Türkiye şekilde tığ birim şeyi yazıyoruz. Yani tığ adeta baştan birim gün boşlamak durumundayız. Bunu edip mıyız biz? Yazarız. Şu an işin başlangıcında bulunan dost Bosh'tan geldi. Şimdi ikinci birim öge hâlâ aldılar, Hyundai'den onu da aldılar. Bu insanoğlu ayrı birim kuvvet katıyorlar bu oluşuma."

"Şimdi bellek art dönüşü var"

Mehmet Akif Ersoy'un "Alınız ilmini Garb'ın, alınız sanatını, veriniz mesainize bununla birlikte sonuç süratini." dizelerini aktaran Erdoğan, Almanya'daki, Japonya'daki yetik Türk gençlerinin ülkelerine art döndüğünü söyledi.

"Şimdi bellek toprak kayması namevcut artık, bellek art dönüşü var" diyen Erdoğan, baştan ülkesine dönenlerin yaşamış bulunduğu mutluluğa birim açılışta tanık bulunduğunu anlattı. Erdoğan, "Artık burada bu cins adımlar atılıyor. Bir cümbüş sardı. Biz bunu eksiksiz bölgelerde gerçekleştirmenin adımlarını atıyoruz. Bunu da başaracağız." sanarak konuştu.

Küba Devlet Başkanı Miguel Mario Diaz-Canel Bermudez'i Ankara'da misafir ettiğini hatırlatan Erdoğan, Küba'nın çare sanayisinde kalburüstü olduğunu, Bermudez'e çare sanayinde taraf yana adımlar atmayı öneri ettiğini, Bermudez'in de bundan sevinme duyduğunu aktardı.

Erdoğan, bilimin birim milletin umursamaz koşulsuz mülkü değil, kuma bulunduğunu dile getirerek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bu kuma malı, dünyada şayet çalışırsan bu arada işleyebilirsin, bu arada kullanabilirsin. Bunun gayreti içerisindeyiz. Bu da gelişigüzel güzeşte devir hâlâ müterakki gidiyor ve Türkiye'de altyapıyı fiziksel noktada bu çalışmalarımızı gören George, Hans vesaire, onlar da bizimle bu cins şeylerde kuma adımlar atmaya var olduklarını söylüyorlar. Siyaset de bire birim şey. ad vermeyeceğim söz gelimi şu anda İHA, SİHA, Akıncı ve benzerleri bunları bizlerden talip dünyanın devleri var. 'SİHA gönderin bize' falanca diye. Bakın alandık lakin demincek sağlayan el olma noktasına geldik. Bütün maslahat enerjisini korumak, enerjisini kanıtlamak ve bunu da inşallah başarmak."

"Biz filhakika sizler düşüncesince varız"

Bir gencin, "Teknolojik vasıtalar düşüncesince birim kereye duyulan vergiden bağışıklık olabilir mu?" sorusuna Erdoğan, şu cevabı verdi:

"Bu cins şeylerde gençliğimizi katiyen bekâr bırakmayız. Hele alelhusus bilim öğrenim etmede mukteza bulunan taşıt materyal her neyse elbette ortaöğretimde, ilköğretimde sıraların üstünde kitapları parasız koyduysak bire birim halde üniversitede bunu yaparız. Nasıl yurtlarda eksiksiz kolaylıkları getirdiysek eksiksiz bu uygulayım araç, materyal ne gerekiyorsa bunların hepsinde de elimizden mevrut kolaylığı Gençlik Spor Bakanlığımız aracılığıyla, Hazine ve Maliye şekilde bunların çözümünü yaparız. Çünkü tığ filhakika sizler düşüncesince varız, sizler düşüncesince bu mücadeleyi sürdürüyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arsa ve hane projelerinin devamı doğacak mi?" sorusu üzerine, "Konutlarla ilgilendiren baht olursa seçimden sonraları dünkü evrelerin adımlarını, 1 milyon açıklamasını yaptım. Bir milyon açıklamasından sonraları dünkü adımların da atılması kararını vereceğiz." dedi.

"Ünlü intihap konuşmalarınızı yapmış olduğunuz balkonunuz AK Parti cahillik kollarının katındaymış. Seçim gecesi baştan sona bu arada buluşmaların en kralını o balkonda yapabilir miyiz?" sorusunu da Erdoğan, şöyleki yanıtladı:

"O teras hepimizi almaz. Hepimizi almadığı düşüncesince yalnızca kadını yanıma alıyorum. Hanımlar adına. Bir de diyelim ki yukarı düzem yöneticilerden birim iki arkadaşımızı alıyoruz ve o halde selamlıyoruz. Ancak demincek dünkü birim etap attık. Hemen partimizin taraf tarafında dünkü birim toprak hâlâ yapıyoruz orada ihtimal o olanağı soruşturma durumumuz olabilir. Orada simgesel şekilde da olsa lüzum gençlerden lüzum avrat kollarından gerekse anne kademeden temsilcilerle bu arada hakeza birim kutlamayı yaparız."

"Geçtiğimiz günlerde Artvin Yusufeli Barajı'nın açılışını gerçekleştirdiniz. Bu barajın açılışında ve yapımı esnasında birim kaymakamlık ağız ağıza taşındı ve o ilçeyi baştan hâlâ elleme sağlıklı birim halde baştan mensur ettiniz. Ben bu projenin sizin nezdinizde baş döndürücü hâlâ ehemmiyetli birim konumda bulunduğunu düşünüyorum. Bunun nedeni nedir?" sorusu üstünde Erdoğan, şöyleki konuştu:

"O semt ağırbaşlı açıdan su düzlük ve Yusufeli bu almış bulunduğu suyu sakınma şekilde tutabilme olanağına erbap ve geçmişinden bugüne Yusufeli 7 kat toprak değiştirdi. Öyle de birim özelliğe sahip. Bu 7'nci kat toprak değiştirmek ve bu toprak değiştirmek ile beraberinde de hâlâ güzelini elbette buluruz bunu da rahmetlik Kadir Topbaş abimizle beraber, o oralıdır, istişarelerimizi yaptıktan sonraları Veysel Eroğlu hocamızla da bunun istişarelerini falanca yaptık ve bu istişareler kararında da yaptığımız uygulayım eksiksiz araştırmalarda şu andaki içtima en makul toprak bulunduğu ve az buçuk hâlâ meyil yoklaması da yaptık, bulunan Yusufeli'nde kalanlarla ilgili. Sonunda şu andaki yere değişmeyen verdik. Tabii yalnızca burada iskan değil, bunun indinde talih dairesinden tutun hastanesine varıncaya derece eksiksiz bunların hepsini orada mensur ika kararını aldık ve çabucak de hamdolsun dünkü Yusufeli'ni mensur ettik. Şimdi yerleşenler durumdan baş döndürücü memnun. Okulda öğrenciler, esnaf bire birim halde çabucak de yerleşiyorlar. Öyle zannediyorum ki 1 ay, 1,5 ayda oradaki yerleşme problemi çözgün olacaktır."

Bir gencin, "Karşınıza biricik başına çıkmaya atılganlık edemeyenler kuma masa çevresinde toplandı. Hala sözlü çıkaramadılar. Sizce altılı ganyan masa sözlü çıkarabilecek mi, çıkaramadan dağılacak mı?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Er yahut geç, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) intihap takvimi çalışmaya başladığı andan itibaren mecburen adaylarını açıklayacaklar. Ne zaman, YSK intihap takvimini açıklamış bulunduğu zaman. Şu anda onlar gündemi çalışır etmenin gayreti içerisindeler. Gündemi elbette çalışır ederiz, ahacık 'Sen birim aşındırmak hazırla sana gelelim, yandaki sen birim aşındırmak hazırla sana gelelim.' Şu anne derece icra ettikleri bu."

Mısır ile ilişkiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile görüşmesine müteveccih tepkilerle ilgilendiren birim soruya karşılık, şöyleki konuştu:

"Sayın Sisi ile yaptığımız görüşmede, Türkiye-Mısır ilişkilerinde, olayın liderler seviyesinde tartışılmasından öte, ego namına onu da söyledim, bizim Mısır halkıyla ilişkilerimiz farklı, gün orada var. Son dönemde, birim 9 salname proses içerisinde birim başağrısı yaşadık. O gece ezanı hassaten de Katar Emiri'nin araya girişiyle bu adımı attık. O sıkıntıyı aştıktan sonraları da birim gayrisıhhi sayaç 45 dakika derece tığ Sayın Sisi ile namüsait şümullü birim musahabe yaptık. 'Şimdi madun kurda bakanlarımız boyut gelişleri başlatsınlar, ondan sonraları da tığ görüşmelerimizi genişletelim, geliştirelim, hepsi derdimiz, sizlerle Türkiye arasındaki bu kırgınlığı, dargınlığı gidermek. Akdeniz'de Türkiye-Mısır ortada hakeza birim başağrısı yaşanmaması gerekir' dedik. Çok değişik birtakımı şeyler hâlâ aramızda konuştuk. Daha sonraları da aldığım bilgi, istihbarat çerçevesinde kendisi de bu görüşmeden baş döndürücü bahtiyar olmuş, bire birim kut temennisini tığ de ilettik. Şimdi proses başladı, bakanlarımızla birim proses bitmeme edecek. Daha sonraları da birim araya başlamak kanalıyla Akdeniz'de, zira Mısır halkıyla Türkiye'nin birbiriyle bulunan linkleri baş döndürücü farklı, bizim bu gücü başkalarına kaptırmamamız gerekir. Yunanistan'ın buralara ulaşması, bu olacak iş değil. Onun düşüncesince elleme gelişmeler olacak sanarak inanıyorum."

"BAE ile münasebetlerimiz hâlâ da elleme olacak"

Türkiye'nin Körfez ülkeleriyle küslüğünü menfaate yöneltmek arzu edenler bulunduğunu tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar giderilince oyunlar bozuldu. Bunların içerisinde Birleşik Arap Emirlikleri. Şimdi bizim Birleşik Arap Emirlikleri ile münasebetlerimiz oldukça elleme birim konumda. Daha da elleme olacak. Bu bilindik birtakımı çevreleri tasalı ediyor. Bundan ahir süreçte elbette Mısır ile bu iş zımnında girdiyse bire birim halde Suriye ile de bu iş zımnında girebilir. Siyasette dargınlık olmaz." dedi.

"Tanıştığınızda baş döndürücü heyecanlandığınız birim insan evet mu? Emine Hanım dışında." sorusu üstünde Erdoğan, evren liderleri arasında, duyulan güce kavuşmuş, duyulan gücü elinde tutan, burnundan kıl aldırmayanlar bulunduğunu söyledi.

Bunlarla birim araya ulaştığında hassaten duyulan birim cümbüş yaşanabileceğini, istinas turlarından sonraları işin kolaylaştığını özetleyen Erdoğan, hâlâ ahir görüşmelerde cümbüş safhasının kalmadığını belirtti. Artık siyasette beceriklilik seviyesini yakaladıklarını dile getiren Erdoğan, "Hamdolsun bu cümbüş safhalarını aştık. Heyecan falanca bundan hakeza baş döndürücü gerilerde kaldı, o da kadınla tanışmamız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2023 seçimlerine giderken partideki heyecanın hala bitmeme ettiğini düşünüyor musunuz?" sorusu üstünde de Konya'daki temaslarında bu heyecanın hala bitmeme ettiğini yakından gördüğünü aktardı. Erdoğan, "Heyecanda rastgele başağrısı yoktur. Hele alelhusus Cumhur İttifakı şekilde beraberinde yürüdüğümüz bu yolda 2023 bizim dünkü birim utku yılımız olacaktır. Yeni birim ikincil takacağız, yolumuza o halde yürüyeceğiz." dedi.

Gençleri Külliye'ye çağırma etti

Programda geveze etmiş bulunduğu gençleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne çağırma fail Erdoğan, "Millet Kütüphanesi'ne fanatik kalacaksınız." sanarak konuştu.

Yamaç paraşütü yaptığını belirterek, Konya'ya kalkış ve gerileyiş pisti talip birim canlı kıza da Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok sakıncalı birim spor. Bunu birim hâlâ gözden geçir." dedi.

Aynı gencin, "Ulu lider Mustafa Kemal Atatürk'ün birim lafı bulunur 'İstikbal göklerdedir' diye..." lafına Erdoğan, "Kızım, o paraşütle uçmayı söylemiyor." yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "TOGG açılışında giydiğiniz montlar baş döndürücü güzeldi, bizlere de bağış boy bos misiniz?" denilmesi üstünde de görüşmede bulunan hepsi gençlere montların bağış edilmesi emirini verdi.

"Benim kahramanım sizsiniz"

Geçirdiği kazadan naşi otama olamadığını kail birim genç, kendisini birim meslek açılışında gören Erdoğan'ın, eksiksiz otama harcamalarını üstlendiğini anlattı.

Gencin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik, "15 sene süresince da on paralık bırakmadınız. Sürekli sordunuz, sordurdunuz. Hastanede ziyaretime caba geldiniz. Herkesin hayatında birim yiğit var, benim de kahramanım sizsiniz." şeklindeki sözleri, öteki çoluk çocuk kabilinden levent boylu müddet alkışlandı. Erdoğan gencin lafları üstünde duygulandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler